Nikahtan sonra çift soyadı kullanmak

Kim ne derse desin, bu bana verilmiş hukuki bir haktır. Ben eşimin soy ismini gururla ve severek taşıyorum, ama kendi kızlık soy ismimden de VAZGEÇMEM.
Erkek tarafı bunu yadırgıyo ama çokta tııınnnnn.
İleride bende kayınvalde olursam, gelimin kendi soy ismini taşımak isterse ağzımı açıp tek kelime dahi etmem bunun için ön ayak olurum.

Bence her bayan kendi soy ismini kullanmalı !!!

ya kızlar bizim nikah belgelerini düğün salonu aldı. nişanlım verdi tabi soyadı mevzusu olmamış. düğün haziranda nikahla birlikte. ben dilekçe şimdi verebilir miyim :18:

Son düzenleme:
ya kızlar bizim nikah belgelerini düğün salonu aldı. nişanlım verdi tabi soyadı mevzusu olmamış. düğün haziranda nikahla birlikte. ben dilekçe şimdi verebilir miyim :18:

valla ben ilk belediye ye başvurduğumuz zaman, soyadımı kullanmam için dilekçe doldurmak istiyorum dediğimde bayan memur onu biz hazırlıcaz dedi.
Sonra nikah masasında memur geldi bi kağıt imzalattı soy isim için.o kağıdı ben almadım yani onda kaldı.
sonra eşimle nüfus çıkartmak için gittiğmizde ben kızlık soyismimi kullanmak için başvurduğumu dilekçeyi imzaladığımı söylememe rağmen memur bey bir sürü kanundan vs den bahsetti.
ve soyadım nüfusumun arkasında en altı kısma yazıldı. Şok olmuştum.

Sonra araştırmalarıma göre anladım ki, yılmadan büyük bi inatla tekrar nüfus dairesine başvurdum makbu dilekçe doldurdurdum ve nüfusumun kızlık soyisim hanesine Önce kendi soyadım Sonra eşimin soyadı yazıldı. Nüfusum yenilendi sanırım 7 tl ödedim.

Yaniii nüfustakiler bana hiç sormadı, hani o dilekçe diye

offf ya içime dert oldu. nasıl halledeceğim ben bu konuyu

offf ya içime dert oldu. nasıl halledeceğim ben bu konuyu

Aslında hiç zor değil arkadaşım, ben bilmediğim çin zor zorlandım, ama bu sitedeki arkadaşların yardımı ile bu işi hallettim.
Eminim sende yapabilirsin.
Nikah işlemleri için belediye ye başvuru yapıcağınız zaman, memura belirt bu durumu.

Ben bu düşüncemi ailem bile söylediğimde '' Ne gerek var dediler bana '' Şok olmuştum !!!
Ama inatla başardım eşime de kabul ettirdim !!!
İyi ki de öyle yapmışım.
Şimdi eşimin yanına soyismi mi sordukları zaman, adı mı ve eşimin soyadını söylüyorum. ama resmi evraklar vs de nüfusumu veriyorum.
Bu konuda biraz dikkat ediyorum...
Her şey gönlünce olsun arkadaşım

bugün hallettim konuyu. biz nikah başvurusunda vermemiştik daha doğrusu gerek yok nüfus cüzdanı değiştirirken yapılıyor dediler düğün salonu sahipleri, belgeleri de oraya vermiştik zaten. ama nikah memurunun adını ve cep telefonunu öğrendim. telefon ettim. o da gerek yok dedi, sonra yaparsın şimdi kaybolur dedi.ben de şimdi vereyim nüfus cüzdanı değiştirirken yine veririm dedim. illa vereceğim diye tutturdum ve bugün gidip nikah memurunu gördüm dilekçeyi verdim ve dosyaya koyduğunu gözlerimle gördüm. yine olmazsa nüfus değiştiriken de götüreceğim.

seni çok ii anlıyorum, tamam işte bu kadarr :)
ben eşimle gittiğimde kızlıksoyismi mi kullanmak istiyorum dediğim de memur beni sallamıştı hiç ilgilenmedi veya ben derdimi tam anlatamadım, ve nüfusumda kendi soyadım yoktu.
Yılmadan aradan bi kaç gün geçtikten sonraa tekrar gittim ve ikinciye değiştirdim.

bu konuda ben de dertliyim biz nikah için başvurduk günümüzü dealdık ve ben de kızlık soyismimi kullanmak istiyorum ama bi dilekçe falan vermedim napıcam şimdi ya zorluk çıkarmazlar inş.bide bulunduğum şehirde nikahım olmayacak takip de edemiyorum yoksa gider verirdim bana fikir verin kızlar

hangi belediye ye nikah için başvurduysanız, oraya telefon edip ilgili birimle görüşeblirsin.
Başka ne yapabilirsin ki ?
şu an aklıma gelen tek şey o. İşlemler sırasında aşırı heyecan ve yorgunluktan evlilik için başvurduğumuzda sizi bu durumu söylemeyi unutmuşum.Şu an gerekli işlemleri yapabilirmisiniz ? diye bi sor bakalım.

ben evliyim ve sadece kocamın soyadını kullanıyorum,kendi eski soyadımı istesem sadece eskisi gibi kendi soyadımı kullanabilirmiyim
bopşanmayacaz ama sadece eski soyadımı kullanmak istiyorum

Ben de nikah işlemleri sırasında bu işi unuttum, çünkü nikah şehir dışında olacağı için sadece tek taraflı izin belgesi aldım, cüzdan için başvuru farklı bir şehirden oldu.
acaba dediğiniz gibi nikahtan sonra nufüs müdürlüğünden nufüs cüzdanımı yeniletirken yapabilir miyim bu işlemi?

Nüfus dairesine gittiğinizde, kızlık soyismi için makbu dilekçe yazmak istiyorum deyiniz, onlar anlıcaklardır eminim. Benim o sırada nikah işlemlerinde kızlık soyismimi belirttiğim dilekçe yoktu, düğünde memur bana imzalattı ama ben o telaşla almayı unuttum.
Nüfus dairesinde dilekçeyi sordular, memurun vermediğini söyledim, ama belediye ye başvuru sırasında kızlık soyismimi kullanıcam diye belirtmiştim.Onlar kendileri hazırladılar dilekçeyi, sonrada nikah memuruna vermişler.
Sorun olmaz umarım, bende sorun olmamıştı.
kolay gelsin

nikahtan önce nufüs müdürlüğüne söyledim bi sorun çıkmadı bende hem kendi hem eşimin soyadını kulanıyourum,bildiğim kadarıyla 2001 den beride bu düzenleme var

bende çift soyısımlılerdenım, baya uzun oldu kızlık soısmım uzun baya, sanırım kullandıkca pısman olacagım boyle yaptıgıma, ama ne yapayım degıstırmek ıstemedım.

Evlendim ama evlenmeden önceki soyadımı kullanamadım. (GERİ KAFALILAR YÜZÜNDEN) Nüfus Müdürlüğüne başvurup eski soyadımı da kullanacağım. Bu bende takıntı haline geldi, ayda bir bu durumu düşünüyorum. Gururuma yediremediğim tek şey, kendi irademle kanunların bana verdiği hakkı kullanamamaktır.

Son düzenleme:

Tahmin edebiliyorum çektiin sıkıntıyı, benimde kabullendirmem kolay olmadı açıkçası ama eşim ilk çıktığımız zaman bunu söylemiştim...
Olsun yaa boşver olmadıysa çok zorlamaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…