ya kızlar bizim nikah belgelerini düğün salonu aldı. nişanlım verdi tabi soyadı mevzusu olmamış. düğün haziranda nikahla birlikte. ben dilekçe şimdi verebilir miyim :18:
valla ben ilk belediye ye başvurduğumuz zaman, soyadımı kullanmam için dilekçe doldurmak istiyorum dediğimde bayan memur onu biz hazırlıcaz dedi.
Sonra nikah masasında memur geldi bi kağıt imzalattı soy isim için.o kağıdı ben almadım yani onda kaldı.
sonra eşimle nüfus çıkartmak için gittiğmizde ben kızlık soyismimi kullanmak için başvurduğumu dilekçeyi imzaladığımı söylememe rağmen memur bey bir sürü kanundan vs den bahsetti.
ve soyadım nüfusumun arkasında en altı kısma yazıldı. Şok olmuştum.
Sonra araştırmalarıma göre anladım ki, yılmadan büyük bi inatla tekrar nüfus dairesine başvurdum makbu dilekçe doldurdurdum ve nüfusumun kızlık soyisim hanesine Önce kendi soyadım Sonra eşimin soyadı yazıldı. Nüfusum yenilendi sanırım 7 tl ödedim.
Yaniii nüfustakiler bana hiç sormadı, hani o dilekçe diye
offf ya içime dert oldu. nasıl halledeceğim ben bu konuyu
Aslında hiç zor değil arkadaşım, ben bilmediğim çin zor zorlandım, ama bu sitedeki arkadaşların yardımı ile bu işi hallettim.
Eminim sende yapabilirsin.
Nikah işlemleri için belediye ye başvuru yapıcağınız zaman, memura belirt bu durumu.
Ben bu düşüncemi ailem bile söylediğimde '' Ne gerek var dediler bana '' Şok olmuştum !!!
Ama inatla başardım eşime de kabul ettirdim !!!
İyi ki de öyle yapmışım.
Şimdi eşimin yanına soyismi mi sordukları zaman, adı mı ve eşimin soyadını söylüyorum. ama resmi evraklar vs de nüfusumu veriyorum.
Bu konuda biraz dikkat ediyorum...
Her şey gönlünce olsun arkadaşım
bugün hallettim konuyu. biz nikah başvurusunda vermemiştik daha doğrusu gerek yok nüfus cüzdanı değiştirirken yapılıyor dediler düğün salonu sahipleri, belgeleri de oraya vermiştik zaten. ama nikah memurunun adını ve cep telefonunu öğrendim. telefon ettim. o da gerek yok dedi, sonra yaparsın şimdi kaybolur dedi.ben de şimdi vereyim nüfus cüzdanı değiştirirken yine veririm dedim. illa vereceğim diye tutturdum ve bugün gidip nikah memurunu gördüm dilekçeyi verdim ve dosyaya koyduğunu gözlerimle gördüm. yine olmazsa nüfus değiştiriken de götüreceğim.
bu konuda ben de dertliyim biz nikah için başvurduk günümüzü dealdık ve ben de kızlık soyismimi kullanmak istiyorum ama bi dilekçe falan vermedim napıcam şimdi ya zorluk çıkarmazlar inş.bide bulunduğum şehirde nikahım olmayacak takip de edemiyorum yoksa gider verirdim bana fikir verin kızlar
Ben de nikah işlemleri sırasında bu işi unuttum, çünkü nikah şehir dışında olacağı için sadece tek taraflı izin belgesi aldım, cüzdan için başvuru farklı bir şehirden oldu.
acaba dediğiniz gibi nikahtan sonra nufüs müdürlüğünden nufüs cüzdanımı yeniletirken yapabilir miyim bu işlemi?
Evlendim ama evlenmeden önceki soyadımı kullanamadım. (GERİ KAFALILAR YÜZÜNDEN) Nüfus Müdürlüğüne başvurup eski soyadımı da kullanacağım. Bu bende takıntı haline geldi, ayda bir bu durumu düşünüyorum. Gururuma yediremediğim tek şey, kendi irademle kanunların bana verdiği hakkı kullanamamaktır.
Kimlikte evlilik cüzdanında yazıyor muben de cift kullanalardanim cok mutluyum boleekzilik soyadimi almasaydim cok uzulurdm sanirim :) babacima ihanet etmis gibi geliodu bana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?