Nil ismi hakkında

Tek heceli isim tercih edermisiniz

• Ankete Katılan
    28
  • Anket Kapalı .

nsl29

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
260
140
18
35
Merhaba arkadaşlar kararımı netleştirmeden önce bir şey sormak istiyorum Nil ismi hakkında yorum ve görüşlerinizi merak ediyorum..
Tek isim koymayı düşündük en başından beri.Nil ismi de listemizde en başından beri vardı. Duyanların bir kısmı hatta eşim de ara ara Nil iyi güzel de çok kısa isim söylendiği gibi tık bitiyor varla yok arasında ağırlığı yok gibi diyor, fonetiği güzel değil tek hece olduğu için tonlama yapılmıyor, sanki devamı gelecekte kesilmiş gibi yarım kalmış gibi duruyor , naz,su, nur , gül gibi isimlerin yanına gelen ek isim gibi fln diyen oldu.
Bana da tam tersi tek heceli isimler daha asil geliyor. Söylemesi de kolay yormuyor.
nilay nilsu gibi birleştirme ismi sevmiyorum o yüzden düşünmedik hiç Nil isminin asilliğini bozuyor gibi geliyor eklemeler..

Sizin görüşlerinizi merak ediyorum yorum yazanlara şimdiden teşekkürler

Nil için eşiniz öyle diyorsa nilgül de olabilir :)

Merhaba arkadaşlar kararımı netleştirmeden önce bir şey sormak istiyorum Nil ismi hakkında yorum ve görüşlerinizi merak ediyorum..
Tek isim koymayı düşündük en başından beri.Nil ismi de listemizde en başından beri vardı. Duyanların bir kısmı hatta eşim de ara ara Nil iyi güzel de çok kısa isim söylendiği gibi tık bitiyor varla yok arasında ağırlığı yok gibi diyor, fonetiği güzel değil tek hece olduğu için tonlama yapılmıyor, sanki devamı gelecekte kesilmiş gibi yarım kalmış gibi duruyor , naz,su, nur , gül gibi isimlerin yanına gelen ek isim gibi fln diyen oldu.
Bana da tam tersi tek heceli isimler daha asil geliyor. Söylemesi de kolay yormuyor.
nilay nilsu gibi birleştirme ismi sevmiyorum o yüzden düşünmedik hiç Nil isminin asilliğini bozuyor gibi geliyor eklemeler..

Nil ismine ekleme yapılınca dediğiniz gibi asalet gidiyor.
Ama Nil de pek güzel değil zaten

Nil tek başına güzel bence. Sağlıkla gelsin inşallah

Benimki kız ise Nil koyacağım ismini , çok seviyorum :)

Oglumun ana sinifinda nil diye bir kiz cocugu var..
Allahim bir kiz cocugu bu kadar tatli bu kadar bicir bicir akilli olabilir mi bilmiyorum..
Biri nil deyince direkt o cocuk canlanıyor gözumde ve bayılıyorum bu isme. Soylenisi de cok guzel kisa ve oz.. akilda kalıcı hic dusunmeyin koyun..

Oglumun ana sinifinda nil diye bir kiz cocugu var..
Allahim bir kiz cocugu bu kadar tatli bu kadar bicir bicir akilli olabilir mi bilmiyorum..
Biri nil deyince direkt o cocuk canlanıyor gözumde ve bayılıyorum bu isme. Soylenisi de cok guzel kisa ve oz.. akilda kalıcı hic dusunmeyin koyun..
Teşekkürler yorumunuz için. Sizin kızınızın ismi kesinleşti mi daha önce yazmıştınız oradan hatırladım ipek ya da inci düşünüyorum diye
ipek ve inci ismiyle uyumlu hiç bir erkek adı olmuyor benim de bir oğlum var mert adında hiç uyumlu hoşuma giden kız ismi bulamadım o yüzden onun isminden bağımsız olarak düşünerek karar vereceğim kız için

Bu arada merak ettim özel olmazsa oğlunuzun adı neydi

Teşekkürler yorumunuz için. Sizin kızınızın ismi kesinleşti mi daha önce yazmıştınız oradan hatırladım ipek ya da inci düşünüyorum diye
ipek ve inci ismiyle uyumlu hiç bir erkek adı olmuyor benim de bir oğlum var mert adında hiç uyumlu hoşuma giden kız ismi bulamadım o yüzden onun isminden bağımsız olarak düşünerek karar vereceğim kız için

Bu arada merak ettim özel olmazsa oğlunuzun adı neydi
Oglumun adi kağan.. 😊 kizimin henüz kesinlesmedi.. bilge de olabilir uyumlu olur diye dusunuyorum ama esim inci ve ipekten yana hala..
Sizin ne kadar kaldi doguma

Bence bunu buraya sormayın çünkü isim konusu göreceli. Bana göre Nil çok güzel bir isim ve önüne ardına başka bir isim eklenmeyecek kadar baskın bir ifadesi var. Ben seviyorum kızım olsa koyarım. Ayrıca seslenince "Niiiiiillll" diye gayette güzel oluyor. :D Başkalarından etkilenmeyin benim bu yazdığımdan da hatta. İçinize siniyorsa koyun. Ama şunu önerebilirim çift isim koyarsanız zamanla birini diyeceksiniz emin olun. Bu öyle bir isim çünkü.

Oglumun adi kağan.. 😊 kizimin henüz kesinlesmedi.. bilge de olabilir uyumlu olur diye dusunuyorum ama esim inci ve ipekten yana hala..
Sizin ne kadar kaldi doguma
Bilge ve kağan güzel bir uyum olmuş aslında ipek/inci ve kağan birlikteliği de güzel
Aslında kardeş isimleri arasında bağlantı olması hoşuma gidiyor benim ya anlam aynı ya harf benzerliği ya hece fln hoş oluyor iki isimde güzelse ben oğlumun ismine en yakın tarz anlsm olarak bize de güzel gelen dört isme düşürdük çok şükür ama bu dördünden seçemiyorum bir türlü nil nehir ipek ela arasında gidip gliyorum hergün birisi oluyor kızın adı hayırlısı bakalım

Bence bunu buraya sormayın çünkü isim konusu göreceli. Bana göre Nil çok güzel bir isim ve önüne ardına başka bir isim eklenmeyecek kadar baskın bir ifadesi var. Ben seviyorum kızım olsa koyarım. Ayrıca seslenince "Niiiiiillll" diye gayette güzel oluyor. :KK70: Başkalarından etkilenmeyin benim bu yazdığımdan da hatta. İçinize siniyorsa koyun. Ama şunu önerebilirim çift isim koyarsanız zamanla birini diyeceksiniz emin olun. Bu öyle bir isim çünkü.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim 🌸Çift isim normalde hiç düşünmüyoruz ama nil kısa olup diğer beğendiğimiz isim de ela olunca acaba aklımızda kalmasa nil ela mı yazdırsak dediğimizde oluyor ama tabi yazdığınız gibi biri söyleniyor mesela nil ela olsa nil derim diye düşünüyorum ela da adımla uyumlu ismi bana yakın olsun da istiyorum diye vazgeçemedim öyle bir arada kalmışlık içindeyim

Çok severim. Sade, öz, abartısız. Sonuna bir şey eklenmeyecek tabii, sadece Nil.

Ben Türkçe kökenli isim seviyorum, koymayacak olsam bu ismi sadece Türkçe olmadığı için koymazdım. Bunun dışında her şeyi güzel.

Back
X