Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

abartmak mı ? bence sen hiç birşey almamışsın buna rağmen sorun çıkartmışlar ise zaten düğün vs... düşünemiyorum ayrıca herkes neler yapıyor aldırıyor demiyorum yapıyor erkek tarafı zaten kendisi alınacakları biliyor ve ona göre alıyor . mesela ben hiç birşey istememiştim kıyafet , iç çamaşırı ayakkabı yüzükler 2 bilezik almıştık alışverişte fakat nişan günü eve 4 bohça getirmişlerdiki görülmeye değerdi . o yüzden bence onların işine gelmemiş . hakkında hayırlısı kendini çok yıpratma

Ne nişan alışverişi ne düğün alışverişi hiç birşey yapılmadı eşimle ben gücümüzün yettiğini yaptık 1 bilezik taktı bide beş taş hepsi o eşimin tarafının durumu iyi ilk başta çok üzüldüm bir çorap dahi almamalarına sonra boşverdim huzur önemli olan

çok bişy aldırmamaışsınız millet neler neler aldırıyor yahu ...

Takılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.

Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.

1 - Yüzükler onun yüzüğünü ben aldım tek taş.
2- ince set takımı (5 bin civarı)
3- 6lı gecelik saten ( içinde başka bir şey yok) aldırmadım.
4- bornoz takımı.

Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun
Valla çok değil benim eşimin ailesi ben istememe rağmen;
3 bilezik
Nişan yüzüğüm
Eşim zaten tek taş almıştı
Bir şık bluz ve pantolon
2 günlük elbise
3 gecelik ve iç çamaşırı takımı
Bir sürü iç çamaşırı ve çorap
Bir pijama takımı seti
Ve 1000 tlden yüksek makyaj malmemesi ve kozmetik ürün
Bi çanta
Ve 2 ayakkabı aldılar.
Durumları da ikisi de memur emeklisi.

Ne kadar çirkin adetler. Yetişkin aklı başında bir insan evinde kullanacağı eşyaları nasıl bir başkasına aldırır.
Bir de seninki az bile bana bilmem neler aldılar diye yazmışlar. Çok ayıp böyle bir cümleyi utanmadan kurabilmek.
Gelenek Görenek diye savunma var bir de. Nedense lehlerine okan gelenekleri uyguluyorlar. Kaynana yanında yaşama, özel günlerde onun evini temizleme,büyüklerin yanında sesini çıkarmama vb. Bunlar da gelenek.
Lütfen burada sana" ben kendime şunları aldırdim seninkiler az bile" diyen insanları dinleme. Kendi iç çamaşırını gelenek adı altında karşı tarafa aldıran ve bu durumu da ama gelenek diyerek normallestirenlerin tavsiyeleri çok değerli olmasın senin için. Daha çok gençsin elbette karşına birileri çıkacaktır. Bu olaydan ders al bir sonrakinde böyle insanın değerini karşı taraf için düşüren isteklerin olmasın.

Takılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.

Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.

4- bornoz takımı.

Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun
SAKIN PİŞMANLIK DUYMA KURTULDUM DE ANLAŞAMAZDIN ZATEN EVLİLİK KÖTÜ OLURDU ÖYLE BİRİYLE

4- bornoz takımı.

Canım kendimi ve çevremde nişanlanan 56 kişiyi referans alarak söylüyorum sen hiçbişey aldırmamışsın. Bunlar neki, sen çok mütevazi davranmışsın seni alıp başının üstünde taşımaları lazımken birde üç beş kuruş şeyler için nişanmı atmışlar.
Yalnız çok şanslısın, şimdiden gerçek yüzlerini görmüşsün, yoksa benim gibi boşanmakla uğraşırdın çingene ruhlu insanlarla. Bence asla barışmaya yeltenme bile, ayrıca böyle bir konudan nişan atılması çok garip geldi, acaba senin sezmediğin başka şeylerde olmuş olabilirmi? Bahane gibi gözüküyor...

AYRETEN, sakın vay efendim bunlar önemli adetler değil, çok ayıp şeyler, alınmaması lazım gibi şeyler bu başlığın tartışması gereken birşey değil. Burda karşı tarafın takındığı tavır ve gelinlerine aldığı üç parça şeyden rahatsız olmaları, eş adayınında seni yeteri kadar sevmediğini ve basit bir alışveriş mevzusundan kopacak kadar sevgisiz bir ilişki içerisinde olduğunuzu gösteriyor. Tekrar söylüyorum şükret.

Bu tarz şeyler anlasmaya bağlı oluyor.
İki taraf konuşur benim maddiyatim bu bunu yapmak istiyorum siz ne dersiniz diye onlarda tabii bizede uygun derlerse yapılır.
Karşı taraf kiza makyaj malz., Gecelik alinirsa
Erkek tarafina da gecelik, tras malz alınır.
Zaten karşılıklı olan bir şeyden neden utanasin. Zaten konusulup anlasmaya varılmış bi seyden neden utanasin.
Neden açgözlü gözükesin.
Takılma öyle yazanlara.
Anlaşmalı bir alışveriş ise terbiyesizlik yapmışlar.
Herkes cebindeki parasini bilir.
Ben maddiyatimi bu kadar ayırdım der ona göre yaparsın alışverişi.
Ne bu böyle bohça düzenlere hakaretler havada uçuyor.
Arkadasim yapmak istemezsin, aldirmak istemezsin yapmazsin yapmaman yapana hakaret edeceğin anlamina gelmiyor.
Her koyun kendi bacağından, her evlilik düzeni öncesi ve sonrası kendine göre sekilleniyor.
İki taraf anlasirsa ne âlâ anlasmazsa ya isteklerinizden vazgecersiniz ya es adayindan.
Maddiyatin ayrılık sebebi olmamasi gerektiginden yanayim.
Lakin saygısızlık olabilir.

Gerçekten artık ne alan almayana laf söylesin ne almayan alana herkesin ilişki dinamikleri farklı, anlaşmaları farklı. Bence burada wu ben aldirmadim sen ne acgozlusun diyerek ego tatmini yapılıyor. Her durum kendi hayat görüşünüz gibi şekil alamaz. Bazen duruma uygun yorum yapılır. Sürekli durumun kendi hayatına uygunluguna göre sürekli yorum yapsak ohoo

Kafanıza takmayın.durumu iyi olan biri içinden gelir ya. Cok mu gormusler.geleneksel biri degilim normalde ama ne var bunlarda gatlı seyler. Karsı tarafın durumu olmasa ıstemek almak kabalık olur. Ama durumları iyi. Onların gönlğ yokmus. Benım esımın durumu o kadar iyi olmamasına ragmen annesi elınden gelen her sehı almak istedi. Hala alır. Ben canta ayakkabı kıyaget makyaj malzemeleri bir sürü ıc camasırı almıstım. Cok zevklı bi alısverıstı valla. Altın ne ıstersın dediler ben ıstemem ne almak istersenız dedim. Bence bu genel tavırla alakalı olabılır. Bı konuyla sonuca varamayız. Genel anlamda isteklerınız mı oldu sızın veya aılenızın acaba. Esyadır dugundur takıdor gibi gşbi.

Back
X