Nişan alışverişine terkedilen hatun ben

Takılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.

Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.

1 - Yüzükler onun yüzüğünü ben aldım tek taş.
2- ince set takımı (5 bin civarı)
3- 6lı gecelik saten ( içinde başka bir şey yok) aldırmadım.
4- bornoz takımı.

Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun

Hayır çok şey aldırmamışsın. Tektaş zaten evlenme teklif edilirken takılıyor. Bir set de zaten takılır. Geçelik bornoz olmasa da olur ama onlar da çok tutmaz zaten.

Gayet normalde şu inci set değişik geldi ben düğünümde bile set istemeyince ondandır belki😃

Bosver dedigin gibi daha iyi. Benimde iki yuzuk ve kupe disinda bisiyim olmadi. Olsaydi belkide gorumcelerimiz ayni benim burada yazdığım gibi yazardi:)))

😂😂😂 Yani ne kadar harcandiysa o kadar beklenti oluyor bi de bazi ailelerde. Eşimin ailesinin parasi yok ustumuzde o saydigim takilar haric. Kafamiz rahat, minnetli degiliz kimseye.

Şimdi şöyle yüzükler tamam. Seti siz mi istediniz, yoksa onlar mı hediye etmek için beğenmenizi istedi? Çünkü bana da kolye ve küpe takacaktı kv ben kendim beğendim. Oğlu götürdü ona verdi o da taktı nişanda. Birde gecelik ve bornoz anlayamadım. Bunlar gelin bohçası için ve bohçanın içeriğini siz neden aldırdınız ki? Kvnin kendisi hazırlaması gerekmiyor mu? Benin nişanlım alışverişe yalnız gitmek istedi. Birlikte elbise çanta ayakkabı yüzükler ve kolye aldık. Gerisini onlar kendileri alıp bohçayla getirdi. Ben ekstra bir şey almadım. Biz de böyle olduğu için bilemiyorum sizin adetiniz farklı belki ama isteyip aldırmış olsanız bile bu alışverişte ilişki bitirmeye sebep mi? Hiç sanmıyorum. Görücü usulü mü olmuştu çocuk tanımıyor muydu sizi

Takılıyorum kafama çok takıyorum terkedildim nişan alışverişinde karşı taraf para mevzularını çok dert etmiş bir kaç iftira yanlış anlama ile bitirdiler ben üzerimden atamıyorum durumu hala 1 buçuk ay oldu. Tarafsız yorum istiyorum ne olursunuz çoklamayın.

Karşı tarafın maddi durumu gayet iyi (, asla ve kata buna güvenerek) alınmadı tabi alınanları yazıyorum eksiksiz çok şey mi aldırdım akıl verin kendimi yiyorum keşke almasaydım böyle yanlış anlamayacaklardı belki beni ve ailemi.

4- bornoz takımı.

Başka birşey yok çok mu abartmışım annem nişandan sonra bakmaya gelecekler akrabalar konu komşu dedi çeyize alınanlara kendimi çok suçlu hissediyorum bana akıl verin sağolun
Söylediklerinde hiç bir şey yok
Yani biri evlenirken gayet alınabilecek şeyler eğer bunlar bütçelerinde ağır hasar veriyorsa hiç evlenmeye bile kalkmasın
Ben Mac fandötenden başkasını kullanmam gelin bohçamda ondan olmalı diye olay çıkaran asgari ücretli kız duydum

Başka sebep yok abuk subuk bahaneler plan yapıp kurgulamışız parasına göz dikmişiz öyle söylüyor ex eş kişisi hiç dediği umrumda değil ben kendimi biliyorum ama yine de insan suçluyor etrafa rezil oldum çok mu abarttım diye
Herkes paramın peşinde diyen züğürtlerden eski nişanlı
Kaçın ve kurtulun

Aradı olay kavga kıyamet bitti böylece kendimi anlatmama bile fırsat vermedi cidden incindim ona en pahalı şeyleri göstermişiz onu almasını söylemişiz utanarak yazıyorum bunu öyle birşey olmadı diyorum kulağıma gözümemi inanayım sana mı inanayım. Erkek kardeşimde bir ara alışverişe geldi araba almış babamdan bizi sonra gezmeye götürücekti birde ona takılmış kardeşinde geldi siz ne çeviriyorsunuz ben bilmem kaç paralık adam değilim göndereyim altınları tak falan dedi şok oldum kapadım telefonu bir daha iletişim kurmadım kuramamda ama iftiraları ufak şeyleri içinde büyütüp bana güvenmemesi beni son derece yıprattı olayların hepsi bundan ibaret.
Bu adam resmen ayrılmak istemiş ve bunu bahane etmiş
Yada paranoya
Bak biz geline neler yapariz
1. Birbucuk yada 2 metre zincir kolye(gelinin istegine bagli yada set)
2.6bilezik
3.4 adet yuzuk
4.kupe
5. Iki yil once ceyiz parasi 5 bindi simdi 10 bin
6. Ustune sandik doldururuz her geline gittimizde hediye( uyku seti veya battaniye)
7.nisan
8.kina
9. düğün
10.birkacsene sonra gelinimiz siz bana naptiniz ki der, ustune ev aliriz(canim yengem) :)))
Zaten öyle kendisine çok şey yapılanlar daha çok diyor bana hiç bir şey alınmadı diye

Bu nişan alış verişi değil ki.onlar nişan alış verişi görmemiş. Bu söylediklerinin çoğunu -zaten 4 sey var bornoz ve gecelik hariç insanlar evlenme teklif ederken takiyo ya hu

Herkesin düşüncesi tabi ama ben nişan alışverişine karşıyım. Hatta yapılma zorunluluğu illa ki doğuyorsa kabilece gitmeyede karşıyım. Benım mahrem camasırımı terlıgımı vs neden kocamın tarafı gorsun ki. Yanı cıftlerden baska bırı neden buna sahıt olmak ıster hıc anlamıs degılım. Sırf bundan bıtırdıyse zaten o donse sen kabul etme. Eller varsın konussun. Eller hayatımızı kabusa cevırmekten baska ne yaptı kı bugune kadar

Nişan alışverişi külfetten baska bir sey değil.Gösteris icin aileler maddi yükün altına giriyor.Herkes ne giyecekse kendi alsın iste.Hala böyle gelenekleri anlamıyorum.Biraz erkek tarafından da düsünmek lazım.Ben asla istemem mesela cunku abim var,ailemin nasıl yük altına gireceğini biliyorum.Biraz empati.Cok bir sey alınmamıs size değil sözüm genel olarak

Alınanlarda ben bir abartı görmedim onların derdi başkaymış gibi geldi bana.Yaşadığın olay gerçekten çok üzücü senin yerinde olsam bende bu şekilde etkilenirdim resmen hayal kırıklığı..Ama işin en güzel tarafı bu aileden evlenmeden kurtulmuş olman ilerle kimbilir daha neler yaparlardı bunlar,çok daha kötü iftiralarla karşılaşabilirdin.Hayatından defolup gitmişler.Cevreyi de dert etme herkes kendine baksın."Tencere dibin kara seninki benden kara"Bu atasözünü söyle kendine de cevrene de ,terapi gibi söz ve çok da doğru.Zaman gelir o cevre de o aile de dediklerini yaptiklarini tek tek yutar.Sen kendini biliyorsun sonuçta rahat ol.

yani konu sahibi sizin durumunuzu bilmiyorum sizi üzmekte istemem. nitekim durumunuzu ve olayın gercek yönünü biz buradan elbette bilemeyiz. benim paylasimimi mazur görün sizin acisinizdan yazmıyorum. siz haklıda olabilirsiniz. ama dünyanın binbir hali var ve ben gercekten muzdarip olan erkek tarafları icin sadece genel anlamda bir konuyu dile getirmek istedim. zira insanlar erkek tarafını bilmeden infazda bulunacak yazılar yazmışlar. bu nedenden dolayı bana gücenmeyin. benim yazım madur olan erkek tarafları icin. benzer bir durumu dile getiren bir kiz tarafi vardi.yani onlar maddi nedenlerden dolay bu isin olmadigini söyleyerek erkek tarafını suclu görüyorlardı ve etrafada anlatarak etrafın " simdi böylelerse ileride nasıl olurlar" demelerini sagliyorlardi . ancak erkek tarafı çok farklı bir nedenden dolayı gücenip üzülmüştü onlar acısından olay hiçte öyle degildi. bunun ardında hakli olarak baska bir neden yatıyordu. ve aslinda gercek nedeni kiz tarafı da biliyordu ama ya anlamıyorlardı yada umursamazdan geliyorlardı. maalesef kiz tarafı gercek nedeni atlayıp etrafa erkek tarafı icin iyi olmayacak sekilde anlatiyorlardi. aslini söylemek gerekirse erkek tarafıda, durumu allaha havale ederek "simdi böyle ileride evlendikten ve coluk çocuğa karsitiktan sonra Allah bilir nasıl olur endişesi icinde idiler.
bu nedenle yargısız infazda bulunanların yazisini okuyunca bunu paylaşmadan gecmeye gönlüm razı olmadı.

Son düzenleme:

4- bornoz takımı.

Bu alınanlar ne ki millet çeyizini bu alışverişte diziyor

Nisan için bu kadar para harcatiyorsaniz düğünde yikiliriz diye düşünmüşler dir belki...bence çok fazla şey aldirmissiniz..bana açgözlülük gibi geliyor adet adı altında yapılan bu şeyler..kendin çalış kendin al yani insanların emekleri yeniyor resmen .. önceleri kv ile birlikte yasanirmis o adetide yaşatalım o halde..yazık günah evlilik kurumunu bu kadar zorlaştırmaya lüzum yok

Back
X