• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞAN AREFESİ PİŞMANLIK HİSSİ

quirel

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2023
15
-35
16
Merhabalar, 25 yaşındayım. 7 yıllık ilişkimizi nişanlılık ile bir adım ileri taşımak niyetiyle bir karar aldık ancak ben sanırım bu kararın pişmanlığını yaşıyorum. Kişilik olarak fevri, agresif ve sinirli bir mizacım var ancak hayatımda önem verdiğim herkese karşı büyük bir özveriye de sahibim. Ben istiyorum ki herkes beni benim onları düşündüğüm kadar düşünsün, bana onlara verdiğim değerin aynısını versinler ama olmuyor işte. Bu kısımda sorun bende biliyorum.

Asıl sorun şu ki bu nişan kararı alındığından bana karşı büyük bir özensizlik görüyorum. Takmıyor sanki artık. Bazı şeyleri çok dile getirmişim zamanında sanırım o yüzden artık umursamıyor dediklerimi. Düzgünce aramıyor arasa dahi kısa tutuyor. Konuşamıyoruz kendimi anlatamıyorum. Artık anlatmak da istemiyorum sanırım. İlgisini kaybetti bana karşı. Saygı sınırını da kavgalarda çok aştım kendimde de hatalar görüyorum ancak öyle ki insanı delirtip çileden çıkarıp sonra hiçbir şey olmamış gibi konuşması insanda ne saygı bırakıyor ne başka bir şey.

Ne yapmalıyım sizce? Yeniden nasıl ilgisini ve alakasını üstüme çekip dengeyi bulabilirim? Zaten korkuyorum evlilik sürecinden de. Bu süreci de nasıl rahat atlatabilirim? Yeni bir aileye gelin olarak katılıyorum. İçine girdiğim aileye ve anlattığım tutumlara sahip müstakbel nişanlıma karşı nasıl davranmalıyım?

Yeni aileden önce nişanlınızla aranızı çözmeniz gerekiyor gibi .
Rahatlama gelmiş adama ,garanti ceptesiniz. İlgi alaka azalması bundan kaynaklı. Evlilikte daha da ilgisiz olacak gibi.
Güzel giden evliliklerde genelde bıkmışlık,alışmışlık olmaz.
Sevdiği kadını flört zamanı nişanlılık evlilik her zaman kaybetme korkusu yaşayan adam ilgiyi alakayı kesmez. Her gün keşfeder hayatındaki kadını.
35 yıllık evlilik moduna girmez

Uzun bir ilişki olması yıpratmis ve heyecanı kaybetmiş bir durum sizinki sanırım.Sizi çok cepte biliyor, ilgisizligi o yüzden.Ben olsam farklı aktiviteler yapar ,ne bileyim boş vakitlerimde çeşitli kurslara katılır, kendime ait sosyal bir yasantimin olduğunu kanitlarim. Ama çok göstere göstere ,inat yapar gibi değil.Yumusak bi tavırla. Yani sizin bunu yapmanız onun ilgisini muhakkak çekecektir.Deneyin de görün.

Yeni aileden önce nişanlınızla aranızı çözmeniz gerekiyor gibi .
Rahatlama gelmiş adama ,garanti ceptesiniz. İlgi alaka azalması bundan kaynaklı. Evlilikte daha da ilgisiz olacak gibi.
Güzel giden evliliklerde genelde bıkmışlık,alışmışlık olmaz.
Sevdiği kadını flört zamanı nişanlılık evlilik her zaman kaybetme korkusu yaşayan adam ilgiyi alakayı kesmez. Her gün keşfeder hayatındaki kadını.
35 yıllık evlilik moduna girmez
Tavsiyeniz var mı? Kendime bu durumu hiç yakıştıramıyorum ne yapabilirim?

Bazı şeyleri çok dile getirmişim zamanında derken neleri ve ne kadar çok mesela?
O dile getirdiğiniz şeyleri yine de yapmıyorsa siz nasıl 7 yıl sürdürdünüz?
Ben şu anlatılanlardan iki tarafa da suç bulamıyorum.
İki sene yurtta kaldım üniversitede ve o kadar çok kozlarım sevgilisini delirten konuşmalarına şahit oldum ki.
Bir de bilerek yapıyorlar üç ilgileniyorsa beş ilgilensin diye.
Örnek olmadan söyleyemiyorum kim haklı.

esimle konusmalarima baktim gecen en uzunu 5 saniye, sunu alayim mi? Al! Bitti
😁
7 sene olmus sizin de, eskisi kadar ustunuze dusmemesi normal gibi zaten her daim oyle ilk günkü gibi sevgi pitircigi dolasamayiz ki?
Ama sizin baska sorunlarinizda var gibi, icinize sinmiyorsa bitirin.

Bana kızmayın ve yanlış anlamayın ama ilişkiniz genç yaşta başlamış, çok muhtemel ki birbirinizden başkasıyla da olmadınız. Bu şekildeki çoğu ilişki, taraflar genç yetişkin olunca çöküyor. Çünkü artık değişiyoruz ve gelişiyoruz. O yaşlarda sevdiğimiz şeyler artık ilgimizi çekmeyebiliyor, bakış açılarımız değişiyor. Elbette çok da güzel yürüyen ilişkiler vardır ama çok istisnadır bana kalırsa. Bence siz kendi adınıza da oturun bir düşünün, alışkanlık mı, sevgi mi ? Tam olarak ilişkinize bakışınız nedir ? Ciddi bir adım atmadan önce emin olmanız adına. Sevgilinizin davranışları da klasik, ilişki uzadıkça karşıyı cepte görme olayı gibi duruyor.

Biraz ısrarcı ve kontrol delisi bir imaj çizdiniz bende. Beklentileriniz nedir bilemiyorum ancak fazla beklenti, ısrar, sürekli serzeniş, küsme -barışma ve 7 yıllık uzun bir ilişki evli insanların bahsettiği 10.yılda yaşadığı bıkkınlığa sebep olmuş gibi. ilişkinizin fragmanı böyleyken kendisine hazırsanız devam edin derim. Haklarınızda hayırlısı olsun🍀

Bazı şeyleri çok dile getirmişim zamanında derken neleri ve ne kadar çok mesela?
O dile getirdiğiniz şeyleri yine de yapmıyorsa siz nasıl 7 yıl sürdürdünüz?
Ben şu anlatılanlardan iki tarafa da suç bulamıyorum.
İki sene yurtta kaldım üniversitede ve o kadar çok kozlarım sevgilisini delirten konuşmalarına şahit oldum ki.
Bir de bilerek yapıyorlar üç ilgileniyorsa beş ilgilensin diye.
Örnek olmadan söyleyemiyorum kim haklı.
Mesela hoşlanmadığım şeyleri her defasında aşırıya kaçarak dile getirdigimi fark ettim. Şu an mevcut ilgisizliğinden çok fazla yakındım, dem vurdun. Halbuki benim için dile getirdikten sonra yapılan şeylerin hiçbir değeri yok. Kıymeti kalmıyor yani elimde değil. Yine de sen şöyle yapıyorsun, böyle yapıyorsun diye çok üsteliyorum. Mesela bugün işten sonra maç izlemeye gitti. Gece on ikide eve döndü ben yine ilgisizlikten dem vurdum. Mesajlasmanin ortasında uyudu. Görüldü bile yapmadı. Ben de bunlara katlanacak biri değilim. Eskiden böyle değildi. Çok yoruldu işte desem ben de yoruluyorum ama ona tüm vaktimi severek ayiriyorum. Bu resmen umursamazlık ve özensizlik. Beni cepte görüyor olabilir çünkü ben bile öyle görüyorum onun bu davranışları yüzünden.

Belki de nişan konularının sürekli konuşulmasından sıkılmıştır.Hep bu konuları konuşmasanız.

Biraz ısrarcı ve kontrol delisi bir imaj çizdiniz bende. Beklentileriniz nedir bilemiyorum ancak fazla beklenti, ısrar, sürekli serzeniş, küsme -barışma ve 7 yıllık uzun bir ilişki evli insanların bahsettiği 10.yılda yaşadığı bıkkınlığa sebep olmuş gibi. ilişkinizin fragmanı böyleyken kendisine hazırsanız devam edin derim. Haklarınızda hayırlısı olsun🍀
Sanırım evet. Ve fazla söyleniyorum her şeye. Bu da insanları bezdiriyor. Nasıl hayatı akışına bırakırım bilmiyorum. Bu durum en çok bana zarar veriyor. Çevremdekileri de yoruyorumdur ancak en çok kendimi yoruyorum.

Mesela hoşlanmadığım şeyleri her defasında aşırıya kaçarak dile getirdigimi fark ettim. Şu an mevcut ilgisizliğinden çok fazla yakındım, dem vurdun. Halbuki benim için dile getirdikten sonra yapılan şeylerin hiçbir değeri yok. Kıymeti kalmıyor yani elimde değil. Yine de sen şöyle yapıyorsun, böyle yapıyorsun diye çok üsteliyorum. Mesela bugün işten sonra maç izlemeye gitti. Gece on ikide eve döndü ben yine ilgisizlikten dem vurdum. Mesajlasmanin ortasında uyudu. Görüldü bile yapmadı. Ben de bunlara katlanacak biri değilim. Eskiden böyle değildi. Çok yoruldu işte desem ben de yoruluyorum ama ona tüm vaktimi severek ayiriyorum. Bu resmen umursamazlık ve özensizlik. Beni cepte görüyor olabilir çünkü ben bile öyle görüyorum onun bu davranışları yüzünden.
İşten sonra maç izlemeye gidebilir.
Mesela Fenerli ise onun maçını izlemiştir bugün ben de izledim.
Arkadaşları ile gittiyse maç on gibi bitti takılmıştır ne var yani.
Sabah da sekizde işe gidecekse uyur çok normal.
Ama siz derseniz haftada dört gün oluyor o sıkıntı haklısınız.
Bekar olduğu için dört dedim evliyken bir iki normal.
Beğenmediğiniz tek özelliği bu mu?

Belki de nişan konularının sürekli konuşulmasından sıkılmıştır.Hep bu konuları konuşmasanız.
Bir buçuk aydır gündemde bu nişan konusu. Ve o günden beri kendimi çok yalnız hissediyorum. Birbirimizi kadınlar olarak en iyi biz anlarız. Paylaşmak istiyorum yalnızca heyecanımı, kaygımı, isteklerimi. Bu istekler de kesinlikle maddi değil. Ancak kalın duvarlar hissediyorum aramızda. Kısa konuşmalar. Bir kaç kısa sevgi cümlesi o kadar. Tümüyle yalnızım ve katlanamiyorum. Evlilik sürecinden de korkmaya başladım.

İşten sonra maç izlemeye gidebilir.
Mesela Fenerli ise onun maçını izlemiştir bugün ben de izledim.
Arkadaşları ile gittiyse maç on gibi bitti takılmıştır ne var yani.
Sabah da sekizde işe gidecekse uyur çok normal.
Ama siz derseniz haftada dört gün oluyor o sıkıntı haklısınız.
Bekar olduğu için dört dedim evliyken bir iki normal.
Beğenmediğiniz tek özelliği bu mu?
Tabi ki de çıkması sorun değil. İfade edemedim sanırım. Sorun şu ki konuşmanın ortasında yarım bırakması. Mesajın ortasında uyudu. Bu kadar umursanmadığımı hissetmedigim bir dönemde bu tarz şeyler tuzu biberi oluyor

7 yıllık bir ilişki de bazı taşlar yerine oturmuş olmalı. Aslında zamanla da alakası yok neyse. 7/24 mesajla konuşmak napıyorsun nasılsın vs çok komik geliyor ki bu benim düşüncem.

Anlattığınız kadarıyla, sürekli karşımda agresif sinirli bir insan olsa sevgiden ölsem dahi konuşasım gelmez. Dürüst olalım sürekli benden bir şeyler isteyen ilgi bekleyen istediği herhangi bir şey ters gittiğinde öfke kontrolü yaşayan bir insanla olmak istemem.

Bir buçuk aydır gündemde bu nişan konusu. Ve o günden beri kendimi çok yalnız hissediyorum. Birbirimizi kadınlar olarak en iyi biz anlarız. Paylaşmak istiyorum yalnızca heyecanımı, kaygımı, isteklerimi. Bu istekler de kesinlikle maddi değil. Ancak kalın duvarlar hissediyorum aramızda. Kısa konuşmalar. Bir kaç kısa sevgi cümlesi o kadar. Tümüyle yalnızım ve katlanamiyorum. Evlilik sürecinden de korkmaya başladım.
Bu konular biraz erkekleri sıkıyor.Nişan detaylarını ailenizle veya arkadaşınızla konuşsanız.Mesela pastanın nasıl olacağı onu pek ilgilendirmiyor olabilir.Küçük detaylar yani.Siz sürekli bu konuları konuşuyor olabilirsiniz.

Tabi ki de çıkması sorun değil. İfade edemedim sanırım. Sorun şu ki konuşmanın ortasında yarım bırakması. Mesajın ortasında uyudu. Bu kadar umursanmadığımı hissetmedigim bir dönemde bu tarz şeyler tuzu biberi oluyor
Umursanmamak değildir belki bazı insanlar uykusu varsa şak diye kendi bile fark etmeden uyuyabiliyor.
Şanslı insanlar diyorum ben onlara. Ama var öyleleri belki öyledir.
Bu olayı ne kadar sıklıkla yapıyor o önemli.
Bu kadar ayrıntı soruyorum çünkü 7 senedir devam ediyor ilişki diyorsunuz ya genel olarak memnunsunuz ya da karşı taraf sizi bugünlere kandırarak getirmiş,hangisi diye merak ediyorum

7 yıllık bir ilişki de bazı taşlar yerine oturmuş olmalı. Aslında zamanla da alakası yok neyse. 7/24 mesajla konuşmak napıyorsun nasılsın vs çok komik geliyor ki bu benim düşüncem.

Anlattığınız kadarıyla, sürekli karşımda agresif sinirli bir insan olsa sevgiden ölsem dahi konuşasım gelmez. Dürüst olalım sürekli benden bir şeyler isteyen ilgi bekleyen istediği herhangi bir şey ters gittiğinde öfke kontrolü yaşayan bir insanla olmak istemem.
Anonim olmanın verdigi rahatlıkla tüm bunları kabul ediyorum. Sanırım tam anlamıyla bu şekilde davranıyorum ama aslinda içimde en ufak bi kötü his yok ona karşı. Nasıl törpüleyebilirim bu durumu. Nişandan sonra işim sebebiyle şehir dışında olucam ve dört ay kadar görüşemeyeceğiz. Bu sürede hem sürece uyum sağlama hem de tüm bunları törpülemem için ne önerirsiniz?

Back
X