Nişan atıldı,severek terk eden erkek döner mi?

Yazgulu16

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
68
5
611
5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

Dönebilir de ailesi bu kadar sorunluyken nasıl mutlu olacaksınız ki?
Hakkınızda hayırlı olan olsun inşallah.

ailesine laf gelmesin diye ben istemiyorum diyebiliyorsa bence hayır gelmez ondan ya....
gerçekten 5.5 yılına yazık ettin....

Valla bana da doğrusu ayrılmanızmış gibi geldi ama neyse...
Maddi ve kültürel farklılıklar diyorsun.Belli ki sana uygun bir aile değil.
Aileler zaten şimdiden kavga etmiş,seni istemiyorlar filan.
Ne gerek var bile bile lades demeye ?

Bence sana laf gitmesin diye ailesiyle mücadele etmeliydi sonucta ortada 5,5 yıl var bari onun hatrına... ailesinden etkilendiği çok belli.. Hakkında hayırlı olanı dile:34:

Kültürel farklılıklar olabilir. Ailelerin anlayışlı olması süreci olumlu yönde etkiler. Bu noktada onlara sevenleri birleştirmek, işlerinizi kolaylaştırmak ve anlayışlı olmak düşüyor. Maddi konular aşılabilir. Nişanlınızla uygun bir dille konuşmanız iyi olur. Sonuçta yıllarınızı verdiğiniz bir ilişkiyi, bu noktaya kadar taşımışken bitirmek, emeklerinize ve zamanınıza yazık etmek olur. Seviyorsa dönecektir ama siz yinede dönmesini beklemeyin derim.

Pişman olup döneceğini sanmam.

perdelere varana kadar dikilmiş eşyalar düzülmüş şimdiye aklı nerdeymiş hem sana hem ailene yazık değil mi
yerinde olsam dönsede affetmem tatlım çok üzüldüm senin adına değmeyen bir insana değer vermişssin bide ailesi çocuk istemiyor diyor belki de ben istemiyorum dedi onlarada :19:

sevgılı kullardanmıssın yol yakınken gercek yuzunu gormussun donmesını beklemekten zıyade hakkında hayırlısı olması ıcın dua et evlenıp de sorun yasamak da kotu

Dönmez bence bu kadar olaydan sonra.Zaten dönse de hayır gelmez.Mutlu olamazsınız.Ailesine karşı seni savunamayan bir erkek evlendiğinizde seni hamileyken bile ortada bırakabilir.Seni tam anlamıyla sahiplenmemiş o çünkü.

üzerine düşmezsen, arayıp sormazsan döner. Sonuçta sen başından beri idare ettim diyorsun.
Zaman verip kafasını dinlemesine izin ver ve sitede bir konu vardı sevgilinin dönmesi için ölü taklidi yapın tarzı bişey diyordu, onu uygularsan pişman olup döner bence
Bu şekilde dönerse de kıymetini anlayıp dönmüş olur ve bu durum senin açından daha hayırlı olur emin ol

Barışsanız ve evlenseniz bile kayınvalide size rahat vermeyecek gibi görünüyor. Çünkü evlilik kurtuluş değil malesef..

Hep ben idare ettim diyorsun.
Bir ömür idare edebilecek misin?
Gücün var mı gerçekten tek eşin olmayacak ki
Anası,babası,kardeşi,osu busu say say bitmeyecek.
Ailesinden bu kadar etkileniyor 5,5 yılınızı siliyor.
Evliliğini silmeyeceği ne malum.
Sana ve ailene bu üzüntüyü yaşatmaya hakları var mı?
Ne nikah günü,ne dönmesi..
Güveniyorsan hala sen bilirsin de bu adam olamamış erkek
yarı yolda bırakır yine seni Allah korusun.
Yazık etme kendine,iyi düşün..
Ne eksiğin varmış ki istenmeyeceksin
Ömrün bunu düşünmekle geçmesin diyorum ben..

cok üzüldüm sevginizin bu sorunlari asamamasina, benim de 4,5 yilim cöpe gitti, ne garip di mi?? onca emek, zaman.. ömürünü veriyorsun resmen.. ömrünü... sana söyleyebilecegim tek sey bastan böyle olmasi, evlendikten sonra, sen o evin ''gelini''i olduktan sonra baskilar vs yasadiktan sonra, hastalik sahibi olduktan sonra ayrilmak inan daha zor olurdu, yasayan biri olarak söylüyorum.. bizde maalesef kisiler degil, aileler evleniyorlar... ailesinin baskisina simdiden dayanamamis ayrilmayi dile getirmis baksana.. erkekler sevse de sözlerinin gecmedigi oluyor iste böyle... hem ayrilik lafi bi kere dile düsmeyegörsün, gercekten bigün basina geliyor :50:

Ah canlarım hepiniz sağolun,zaten sessiz kalacağım daha benim eşyalarımı ve paramı göndermediler.Tam atılmadı yani ama nişanlımda hayır yok kendi korkuları ve ailesi yüzünden beni kaybedecek sonra anlayacak. Annesi hergün ağlıyormuş,halı almaya gittiğimde hep laf soktu bana soğuk biri zaten,ben niye onun yanında telefonla konuşmuyor muşum gizli sakli ne yapıyormuşum.Saçmalığa bak kayınvalidemin yanında lak lak mı edeyim,bir kaç kere dışarıda konuşmuşumdur hatırlamıyorum.Arada bademciklerim şişiyor onlar Antalya da ben Bursa dayım.Oraya gittiğimde boğazlarım şiş denk geliyor.Kaynanam hep hastasın Belgin düzelde gel benim kendime hayrım yok dediçDaha neler neler,ağzımı açıp tek kelime saygısızlık etmedim,banyoda ağladım. Kadın beni suçlayacak şey bulamadı,kaşının üstünde gözün var diye istemeyecek neredeyse,nişanlım desen bu zmaana kadar bu hayatta senden başka kimseyle evlenmem çok seviyorum seni derdi,bunu hiç tahmin etmezdim.Ailesi hep sorunlu ailemi misafirliğe bile istemediler.Nişanlım maddi olarak biraz rahat büyümüş,standartları düşsün istemiyor.Ailesi hep devlet memuru olmamı isterdi,garanti işim olsunmuş.Allah a şükür mesleğim var diplomam var,elbet bende memur olmak istiyorum da kim ilk sınavda kazanmış.Ailesi senenin 7-8 ayı yazlıklarında.Ben pek sorun yaşamam gibi geliyor ama nasıl etkiliyorlar ne diyorlar şaşıyorum.Nişanlım ev kredisi ödüyor ev alındı bize bir kısmını ailesi verdi bir kısmı kredi.Para vermeyiz evlenince diyorlardı zaten,anne baba olacaklar. Kafayı yiyeceğim :(((((

Ah canlarım hepiniz sağolun,zaten sessiz kalacağım daha benim eşyalarımı ve paramı göndermediler.Tam atılmadı yani ama nişanlımda hayır yok kendi korkuları ve ailesi yüzünden beni kaybedecek sonra anlayacak. Annesi hergün ağlıyormuş,halı almaya gittiğimde hep laf soktu bana soğuk biri zaten,ben niye onun yanında telefonla konuşmuyor muşum gizli sakli ne yapıyormuşum.Saçmalığa bak kayınvalidemin yanında lak lak mı edeyim,bir kaç kere dışarıda konuşmuşumdur hatırlamıyorum.Arada bademciklerim şişiyor onlar Antalya da ben Bursa dayım.Oraya gittiğimde boğazlarım şiş denk geliyor.Kaynanam hep hastasın Belgin düzelde gel benim kendime hayrım yok dediçDaha neler neler,ağzımı açıp tek kelime saygısızlık etmedim,banyoda ağladım. Kadın beni suçlayacak şey bulamadı,kaşının üstünde gözün var diye istemeyecek neredeyse,nişanlım desen bu zmaana kadar bu hayatta senden başka kimseyle evlenmem çok seviyorum seni derdi,bunu hiç tahmin etmezdim.Ailesi hep sorunlu ailemi misafirliğe bile istemediler.Nişanlım maddi olarak biraz rahat büyümüş,standartları düşsün istemiyor.Ailesi hep devlet memuru olmamı isterdi,garanti işim olsunmuş.Allah a şükür mesleğim var diplomam var,elbet bende memur olmak istiyorum da kim ilk sınavda kazanmış.Ailesi senenin 7-8 ayı yazlıklarında.Ben pek sorun yaşamam gibi geliyor ama nasıl etkiliyorlar ne diyorlar şaşıyorum.Nişanlım ev kredisi ödüyor ev alındı bize bir kısmını ailesi verdi bir kısmı kredi.Para vermeyiz evlenince diyorlardı zaten,anne baba olacaklar. Kafayı yiyeceğim :(((((

bu cümleden anladigim kaynanan ogluna es degil de, kendine hizmetci ariyor :19: tamam hasta da olabilir, sen de oglunun esi olarak yardim da edersin calismiyorsan, ama daha bu asamada bunu hatirlatmak, aba altindan sopa göstermek gibi bir sey...

demissinya nasil etkiliyorlar sasiyorum diye.. iste o da karsindaki erkegin özgüvensizligi maalesef :50: standartalri düssün istemiyormus ya, aslind agüvense kendine, o standartlari kendi de yaratabilir.. kimi erkegin korkusu para, kimininki yalniz kalma, kimininki sadece anneye-babaya bagimlilik :50:

aynen tatlım,zaten dönsün diye dua etmiyorum çok sıkıldı. Hayırlısı olsun diye dua ediyorum.Herşey nasip annesi kıskanıyor oğlu bana düşkün,gerçi bu sıralar çok değişti nişanlım şaşıyorum.Sebebini bir anlayabilsem,hiç suçum günahım yok,sevenlerin arasına girmek çok günah,tamam oğlanın hatası büyük,zaten bana demişti seni bu hale ben soktum oyalamayayım,hep benim suçum diye.Anladı ailesine laf geçiremeyeceğini,evlilik korkusu maddiyat bilmiyorum daha ne sebeplerse beni kaybetmeyi seçti.Çok üzgün ve kızgınım.Normalde kendisi bile ailesiyle anlaşamaz ama bağlılığı merhameti var işte.Hayır 2-3 hafta önce başladı bunlar,istemiyorum ailevi sorunlar yok mutlu olamayız boşanmak istemiyorum ileride sorunlarda diye tutturdu yanına gittim,çok mutluyduk sevgi doluydu,insan anlamaz mı gözlerinden,davranışlarından biliyorum beni çok seviyor ama demek ya sevgisi azaldı ya aileler ilişkiye eklenince korkuları arttı.Affet dedi özür diledi,yumuşacağım zaten seni sevdiğimi söyledim dedi,sonra birden yine olmayacak diye tutturdu,beni soğutmak için abuk subuk konuştu.Beddua ettim ağladım geçen hafta niye soz verdin seviyorum dedin diye isyan ettim.Kapattım yüzüne ve aileme söyledim.

Benim bi tanıdıgım.Düğünden 3ay önce resmi nikah kıyılacagı gün nişanlısını bıraktı.Sebebide kaynanasıydı.Çocuk resmen ailesine rest çekti.Tek çocuk olmasına ramen ve dedi ben o kızı seviyorum.Şimdi evlendiler.Seninki baştan pes etmiş.Eger şimdiden ailesinin lafıyla haraket ediyosa yandın sen.Daha olgunlaşamamış kusura bakma ama.Sen kendini geri çek.İçin kan ağlasada.Eger seni ve ailesi dengeler ve seni ikna ederse bunca şeyden sonra öyle devam et.Kendini ağırdan al ama...

Back
X