• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atıldı,severek terk eden erkek döner mi?

ailenin haberi olmasi güzel bence.. ben hic anlatmadim ve daha da ilerledi sorunlar.. tatsizlik cikmasin diye, basindan beri benim ailem de hic aksi bir sey yapmadi.. annem tek bir kere gelinlikci de cikan olaya tepki gösterdi diye görsen bi, düsman tepsi ilan ettiler.. sana yapilan haksizlik da zor olsa da mücadale ediyorsun ama söz konusu ailen olunca dayanamiyorsun.. ben anlamiyorum, istemediklerini istemiyorlar ve dedikleri gibi de oluyor.. hos beni kendileri istediler de ne oldu?? sonuc yine ayni.. hele evlendikten sonra, ''tapun'' ellerinde oldugu icin bu sefer basliyorlar, sana sekil vermeye, istedikleri kivama getirmeye claismaya... taki sen sen olmaktan cikana kadar ugrasiyorlar, en son seni eritip bitiriyorlar ama yine de bir sey degismiyor.. mantik, ipleri sIkI tutmak.. snein kaynana adayi bunu yapmis.. he olan size olmus, sevginize bes yiliniza olmus ama o erkek tarafi ya hani, önemi yok acikcasi :50:

gerçekten düğün tarihiyle dönse bu hengameye tamam mı diyeceksin yani? :26:

Canım öncelikle çok üzüldüm ben bu yaşananlara...:5: Benim de uzun süren bir ilişkim var ve evlenme kararı aldık.Tanışmaya geleceklerdi ama ailesi bir kararımıza çok tepki gösterdiler ve herkes de onları destekler tarzda konuştukları için buna kendilerini daha da inandırıp sonra mutsuz olacaklarına şimdi üzülsünler metodunu uyguluyorlar aklı sıra. Dediğin gibi insan emeklerine yıllarına kıyamıyor maalesef...Aklımız başka kalbimiz başka söylüyor ama burdaki nasihatlere de kulak vermek lazım dışarıdan olaylara daha net bakılıyor.Ben de burada paylaşıp önerilerini dinlemeye çalıştım beklemedeyim bakalım süreç ne gösterecek...
Canım şer gibi görünen bir şeyde hayır olabildiği gibi, her hayırda da bir şer olabilir.Aslında yapmamız gereken bir şeye ne çok sevinmek ne de çok üzülmek.Umarım başarabiliriz bunu, bir şey olacaksa oluyor olmayacaksa da debelenip dur olmuyor gerçekten bizzat yaşadım gördüm...

Ben sizin yerinizde olsam dönse bile kabul etmem
Şimdiden fazlasıyla yanar döner
Başkalarının lafı ile hareket ediyo

Annesi ayrıl diyo ayrılıyo, seni görünce vazgeçiyo
Tek bu anlamda değil sürekli sorun yaşarsınız evlenseniz bile denge kuramıyo çünkü, kendi aklı karakteri kararı yok gibi
Ben böyle bi insanla arkadaş bile olmak istemem şahsen

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

Gerçek sorun ne acaba? Gerçekten ailesi mi yoksa ailesini günah keçisi olarak mı kullanıyor??bu çok önemli..
Eğer sorun ailesiyse bence bırak gitsin.. evlenecek olgunluğa gelen insan bu ne böyle temcit pilavı gibi ısıt ısıt getir önüne “ayrılalım”.
Zor kesinlikle ama evlenmeden bu şekildeyse sen sanıyor musun imza her şeyi çözecek?? Bence hiç güvenme.

az çok aynı şeyleri yaşamışız. çok canım yandı çok... hala da yanıyor. nasıl olacak nasıl bitecek diye düşünmekten harap olmuş durumdayım. ben atmadım, o attı nişanı. ailesi istemiyor diye. Şimdi gizli gizli görüşüyoruz ama nereye gider bu iş onu da bilmiyorum.
hakkımızda hayırlısı.

Ben sizin yerinizde olsam dönse bile kabul etmem
Şimdiden fazlasıyla yanar döner
Başkalarının lafı ile hareket ediyo

Annesi ayrıl diyo ayrılıyo, seni görünce vazgeçiyo
Tek bu anlamda değil sürekli sorun yaşarsınız evlenseniz bile denge kuramıyo çünkü, kendi aklı karakteri kararı yok gibi
Ben böyle bi insanla arkadaş bile olmak istemem şahsen

Ah canım biliyorum karakteri oturmamış,güvenmek çok zor herşeyin farkndayım da şıu gönlüme söz geçmiyor. Zaman geçsin zaten acım hafifleyecek o zaman dönsede kabul etmem belkide.Evim eşyalarım herşey hazır bende Bursa dan eşyalarımın bir kısmını yollamıştım. İçim yanıyor,bundan önceki, sevgilimde annesi istemedi diye bıraktı beni.Şimdi diyeceksiniz annelere seni istemiyor ne yapıyorsun böyle diye :) ama Allah yukarıda hiç saygılızlık fitne fesat yapmam. Zaten Allah tan korkarım çok merhametliyim,hatta bana zarar vereni hep affedecek kadar.Ama Bana hiç Allahtan korkan denk gelmiyor.Eski sevgilimin abisi istemedikleri biriyle kaçmış,reddetmiş annesi abisini,ablasıda istemedikleri birine kaçmış.Ailesi çok kapalıydı ,benim ailemde kapalı ama bende o zamanlar öğrenciydim,normal giyiniyordum yani örtülü değildim.Annesi tutturdu ben bulacağım sana diye,kapalı birini söyledi onuda istemedi.Yani benim kaderim bu galiba,annemde yıllarca babamın ailesinin sözüne bakmasını çekti.

Madi ve kültürel durumlar yüzünden seni ve aileni istememişler, oğullarına zegin ve ona bakacak bir ailemi ariyorlardiki?
görende dının farklı sanacak, hepimiZ aynı Kültürün cocukları sayılırız, benim kv'deden atıyordu, yok bizim adetler, yok bizim kültürümüz, inançsız bu cinslerin hepsi aynı tohumdan;)

Kusura bakma canım ama nişanlın hiç delikanlı bur genc değil,
insanlarin şerefi, duygularıyla oynar gibi bu ne? Bir öyle, bir böyle! Yazsik değilmi senin ailene ve sana!
adam olup yanında durup, elini tuta bilirdi;)

gercekden durumunu düşünemiyorum bile, herseyini al, düz sonrada, terkedil..
ınsanlarda vallah vişdan kalmamış, insanlık yok olup gidiyor...

Ah canım biliyorum karakteri oturmamış,güvenmek çok zor herşeyin farkndayım da şıu gönlüme söz geçmiyor. Zaman geçsin zaten acım hafifleyecek o zaman dönsede kabul etmem belkide.Evim eşyalarım herşey hazır bende Bursa dan eşyalarımın bir kısmını yollamıştım. İçim yanıyor,bundan önceki, sevgilimde annesi istemedi diye bıraktı beni.Şimdi diyeceksiniz annelere seni istemiyor ne yapıyorsun böyle diye :) ama Allah yukarıda hiç saygılızlık fitne fesat yapmam. Zaten Allah tan korkarım çok merhametliyim,hatta bana zarar vereni hep affedecek kadar.Ama Bana hiç Allahtan korkan denk gelmiyor.Eski sevgilimin abisi istemedikleri biriyle kaçmış,reddetmiş annesi abisini,ablasıda istemedikleri birine kaçmış.Ailesi çok kapalıydı ,benim ailemde kapalı ama bende o zamanlar öğrenciydim,normal giyiniyordum yani örtülü değildim.Annesi tutturdu ben bulacağım sana diye,kapalı birini söyledi onuda istemedi.Yani benim kaderim bu galiba,annemde yıllarca babamın ailesinin sözüne bakmasını çekti.
ozaman ruh ikisini ve ailesini beklemelisin seni gelip almaları için!
yok gidip h•yar gibi birini bulup sonra sana hak etmediğin şeyler yaşatmasinlar. Biri gelir kılık kıyafetini beyenmez, biri gelir agZini burnunu beyenmez, biri gelir halini malını beyenmez, bunlar kim oluyorki?

Oyle birini bulunki, sana tek söz söyletmeye izin germesin. Sana kıyamazsın, birde pisirik olmazsın.

bence dönmezsini beklenmemelisin canım...

Allah yardımcın olsun cnm,buradaki konuları okuyosan eşler arasındaki sorunlar %70'i eşlerin ailelerinden kaynaklanıyor yani diyeceğim o ki sana geri dönse bile evlendikten sonra işin çok zor,bence en hayırlısı böyle olmuş

Allah kolaylık versinn çok zor insanın 5 sene yaşadıgı bi insanı bırakması ama biraz gaddar olman lazım arkadaslarında dediği gibi ilerde zorluk çekersin...Bu konuda kendi ailenin fikirlerini de önemse bence..Benim 2,5 yıllık ilişkim var çocukluk aşkım suan nişanlyız bana bu şekilde bi ayrılalım dese yüzügü eline verirdim.Sen hala emin değilsin bence zor bi karar allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı

Ev düzülmüş herşey hazırlanmış.
Yeni mi aklına düşmüş ayrılma fikri ve ailesinin istememesi...
Ailesi baştan beri istemiyormuş.
Madem ailesini dinleyecekti neden evi düzdürdü o zaman.Çocuk oyuncağı mı bu işler.
Beti bereketi kalmamış zaten.
Keşke aileleri ikna etseydiniz baştan .Yada vazgeçseydiniz.
Ayrıca senin çabalarınla yürümez bu ilişki.Onu da kılını kıpırdaması gerek bir zahmet.
Birsüre arama.Üstüne düşme bırak.
Onun aramasını bekle.
Aramıyorsa da yavaştan yavaştan sen de vazgeç artık.

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, allah tan bulsunlar.sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,bundan sonra dönerse nikah günü ile dönmeli yoksa güvenemem .sizce pişman olup döner mi?

sen kendini geri çekersen dönebilir bırak yalnız kalsın düşünsün ve dediğin gibi nikah günüyle dönsün. Ama sonra ailesinden yana olup sana çektirmesinler?

belliki nişanlın seni seviyor fakat o tercihini ailesinden yana kullanmış.aynı olayı yaşamış biri olarak söylüyorum bunu sana dönersede affetme.yıllar önce sırf ailesi istemiyor diye düğünümüze bir ay kala nişanlım beni terketti ailesini seçti.çok değil bir iki hafta sonra hatasını anlayıp pişman oldu ama hem beni herkese rezil etti hemde sevgisine bana sahip çıkamadığı için istemedim onu.gerçekten sevseydi bırakmayı biran bile düşünmezdi.daha sonra yarı yolda kalmaktansa o durumda kalmayı tercih ettim.dilerim dönerse senin kararında bu yönde olur.hakkında hayırlısı olsun.

bu işin içinde başka bişey var cnm çocuk yalan söylüyor belliki yada anlatamadığı başka şeyler var eğer seni o bırakıyorsa 5,5 yılın ardından sonra ve herşeyiniz hazır kesin başka bişey var sana tavsiyem o dönse bile sen dönme sana ne o çocuktan nede o aileden hayır gelmez şimdi ailen var yanında biyere gitmedin evlendiğinde çıkamazsın işin içinden en iyisi yol yakınken dön evlenince aşk kalmıyor

sen bı adama 5.5 yılını ver...
gule oynaya nısan yapılsın.. emınsın cunku adamdan...
nısandan sonra ee mutluu olamıycaz anladım..
bi git...........

bu adam donsede affetme bence yavrum...
cunku cokkk yarı yolda kalıcaksın daha bellı...
anne kuzusu.. otursun anasının dızınde...
cok mutlu olur...

bu adamı kafandan atman lazım acıl

Yazık günah o kadar emeğe.
Döneceğini sanmıyorum ama dönsede böyle sorunlu bir ailesi varken mutlu olamazsın o evlilikte.

Back
X