• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atıldı,severek terk eden erkek döner mi?

İlk virajda sizi yarıyolda bırakıp giden bir erkek geri dönse ne olacak?
Evlilikte her zaman büyük sıkıntılar, zorluklar ve sorunlar olacak eğer sevgisine rağmen bunlarla başaçıkamıyorsa ilerisinin nasıl olacağını düşünmek korkutucu...
Bu sizin hayatınız ve sizin gerçekleriniz.Bizden daha iyi tanıyor ve olayları iyi biliyorsunuz sizce bu adam sönse dahi ömrünü adamaya değer mi?Çocuk yapabileceğiniz biri mi? Şapkanızı önünüze koyun iyici bir düşünün bence yol yakınken

erkeklerin bu konuda pasif kalışına tahammül edemiyorum. asıl resti çeken o olmalıydı ailesine ve ben bu kızı seviyorum. ya ynımda olursunuz yada hiç hayatıma karışmazsınız diyerek ağırlığını koyabilirdi. tabi bu en son yapılması gereken ama üstüne basa basa söylüyorum GEREken. arkadaşım zararın neresinden dönsen kardır. bu daha şimdiden anasının, ailesinin ağzına bakıyorsa yarın ohoo neler çıkartırlar karşına. üzücü ama unutmalısın derim ben. geri dönecek kadarda yüzsüz bulduğumu söylemeliyim kendisini. pasif olduğundan şimdi bu adam özleyince döner, özlemi bitince basar gider..

Madi ve kültürel durumlar yüzünden seni ve aileni istememişler, oğullarına zegin ve ona bakacak bir ailemi ariyorlardiki?
görende dının farklı sanacak, hepimiZ aynı Kültürün cocukları sayılırız, benim kv'deden atıyordu, yok bizim adetler, yok bizim kültürümüz, inançsız bu cinslerin hepsi aynı tohumdan;)

Kusura bakma canım ama nişanlın hiç delikanlı bur genc değil,
insanlarin şerefi, duygularıyla oynar gibi bu ne? Bir öyle, bir böyle! Yazsik değilmi senin ailene ve sana!
adam olup yanında durup, elini tuta bilirdi;)

gercekden durumunu düşünemiyorum bile, herseyini al, düz sonrada, terkedil..
ınsanlarda vallah vişdan kalmamış, insanlık yok olup gidiyor...

Ne kusura bakacağım canım ya dinleri var ama anne ve babası çok az yaşıyor dinlerini,yani günah sevap bilmiyorlar.Neyse konuşmayayım Allah ın gücüne gitmesin,kimin dini ne kadar bilinmez.Bizim ailemiz kapalı onlar açık,kapalı insanları cahil olarak görüyorlar açıkçası.Geçen sene nişan olduğu gün kayın pederim bana ben kapalı gelin istemem kapanmaya niyetin yoktur inşallah dedi.Anlayacağın böyle insanlar ama işte herkes uyumlu olmuyor.Kültürel dediğim buydu onlar da gelenek görenek ayıp haya diye birşey yok.Bizim farklı bir adetimiz yok,artık kalmadı adetler zaten ama herşeyin usulü vardır di mi?Ben herşeyi zorla yaptırıyorum neredeyse.Olması gereken şeyleri söylediğimde nişanlım tepki gösteriyordu,sebebi belli ailesi hiç bir yola gelmedi için elini ihiç taşın altına koymadıkları için oda bana sarıyordu,çünkü onlara kabul ettiremiyordu.Maddi farklılık ise bizi hep küçük gördüler biliyorum,çok zengin değiller ama rahat yaşayacak güçleri var.Benim devlet memuru olmamı istdiler hep dediğin gibi oğullarına iyi kapı arıyorlar.Bu devirde çocuğun işi sorulur ama onlara göre oğulları devlet memuru olamamış gelini oyle istiyorlar.Evlenince artık kendinizsiniz,ben nereye kadar yardım edicek size yuvanızı kurun derdi kayınpeder.Çok korkuyorlar paralarını yıyecez diye,ulan para yardımı yapacağın kim biricik oğlun.Nişanı bozdurmak istediklerinde yani bu zamanlar ailesi demişki Belginin düzgün işi yok(Allah biliyor işim iyiydi,sözleşme bitti çıkardılar ama şimdi aynı yerde farklı bir projeyle başlayacağım inşallah) ,ailesininde durumu iyi değil size yardım edemezler demiş küstahlar ya.Sen oğlanın ailesi olduğun halde yardım etmekten günün birinde kendilerine el açacağımızdan korkuyorsun,utanmadan kızın ailesinden yardım bekliyorsun. Hayat müşterektir elbette benim ailemde gün gelir yardım eder o kadar düşkün değiliz Allah a şükür.Çıldıracağım ya nasıl insan bunlar Allah tan bulsunlar

erkeklerin bu konuda pasif kalışına tahammül edemiyorum. asıl resti çeken o olmalıydı ailesine ve ben bu kızı seviyorum. ya ynımda olursunuz yada hiç hayatıma karışmazsınız diyerek ağırlığını koyabilirdi. tabi bu en son yapılması gereken ama üstüne basa basa söylüyorum GEREken. arkadaşım zararın neresinden dönsen kardır. bu daha şimdiden anasının, ailesinin ağzına bakıyorsa yarın ohoo neler çıkartırlar karşına. üzücü ama unutmalısın derim ben. geri dönecek kadarda yüzsüz bulduğumu söylemeliyim kendisini. pasif olduğundan şimdi bu adam özleyince döner, özlemi bitince basar gider..

Ah arkadaşım haklısın,ben hiçbir zaman ailen rest çek bile demedim.Ama olay buraya geldi beni kaybetmeyi bırakmayı bile seçti.Hemde 5.5 yıl en güvendiğim insanken. Ailesine rest çekseydi bir süre sonra onlarda kabul ederdi.Ama onları seçti beni kaybetti.Üstelik hiçbir günahım kabahatım yok,bir tane bile söz söylemiş olsam bari onu önüme sunsunlar oda yok.Nişanlım senin suçun yok deyip durmuştu ama nafile haksız yerede yaşanıyormuş böyle şeyler.Ben şuan sadece Allahtan hakkımda hayırlısını diliyorum.Elbet kalbim acıyor dönmesini istiyor olabilirim ama güvenmem çok zor artık.Gerçekten hayırlısı değilse hiç gelmesin,bitsin Allah gönlümü razı etsin.

ozaman ruh ikisini ve ailesini beklemelisin seni gelip almaları için!
yok gidip h•yar gibi birini bulup sonra sana hak etmediğin şeyler yaşatmasinlar. Biri gelir kılık kıyafetini beyenmez, biri gelir agZini burnunu beyenmez, biri gelir halini malını beyenmez, bunlar kim oluyorki?

Oyle birini bulunki, sana tek söz söyletmeye izin germesin. Sana kıyamazsın, birde pisirik olmazsın.

bence dönmezsini beklenmemelisin canım...

Evet canım dönmesini beklemek bunun hayalini kurmak ya da bunun için dua etmek dahi istemiyorum.Beklenti içinde olmak hayatıma böyle yön vermek istemiyorum.Acı çeken ben olacağım.Artık eşyalar gelsin babam konuşsun,herşey bitince unutmaya çalışacağım.Benim için hayırlısıysa kısmetimde zaten olur günün birinde.Allah ın istemediğini ben mi isteyeceğim.Bu da bir tecrübe,yaşayacağımız sıkıntı varmış deyip Allah tan gelene tevekkül etmekten başka dayanağım yok.Kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmaya devam etsinler Allah benim ahımıda benim hakkımıda çıkartacak onlardan. İNsanları parasıyla değerlendirmek neymiş Allah gösterecek eminim.Bütün hayatları yerle bir olacak ve o günün birinde bana hakkını helal et diye arayacak,çünkü iki yakası bir araya gelmeyecek. Ben kimseye yok yere beddua etmemi,zaten korkarım benim hatamda var mıdır bana döner mi diye? Şu hayatta bir bundan önceki sevilime beddua ettim,bir bu nişanlıma. Diğer çocuk bana söz vermişti senden ayrılmayacağım diye yemin etmişti anne babasının ustune.Benden ayrıldıktan bir hafta sonra anne babası boşanmış,babası aldatmış annesini. Helallık için aramıştı 12 tane iş değiştirdim iki yakam bir araya gelmiyor,bedduanı çek diye. Allah yapılanı kimsenin yanına bırakmak. Doğrusu Bir hadis-i şerifte okumuştum galiba takvimde. Allah kınadığın şeyi sana yaşatmadan almazmış canını

Ah arkadaşım haklısın,ben hiçbir zaman ailen rest çek bile demedim.Ama olay buraya geldi beni kaybetmeyi bırakmayı bile seçti.Hemde 5.5 yıl en güvendiğim insanken. Ailesine rest çekseydi bir süre sonra onlarda kabul ederdi.Ama onları seçti beni kaybetti.Üstelik hiçbir günahım kabahatım yok,bir tane bile söz söylemiş olsam bari onu önüme sunsunlar oda yok.Nişanlım senin suçun yok deyip durmuştu ama nafile haksız yerede yaşanıyormuş böyle şeyler.Ben şuan sadece Allahtan hakkımda hayırlısını diliyorum.Elbet kalbim acıyor dönmesini istiyor olabilirim ama güvenmem çok zor artık.Gerçekten hayırlısı değilse hiç gelmesin,bitsin Allah gönlümü razı etsin.

işini şansa bırakma be canım. hayırlısıysa gelsin falanda deme. kaderin yolu çizer seçimini sen yaparsın. bu yüzden kaderde varsa olur hayırlısıyla gelir falan düşünmemek lazım. net tavrını koy. biliyorum senin için çok zor bana söylemesi kollay ama hatalar yaşadıkça daha çok canını yakıyor insanın. azar azar üzülmektense 1 kere üzül bitsin gitsin. sonrada mutluluğa yelken açç.

inançlı bi kızsın Allah yolunu açık etsin üzülme artık

Allah razı olsun canım. Hakkımda hayırlısı demekten başka çarem yok. Ayrılıkların ardından taziyesini tutmalıymış insan bir süre derler. Tamemen bir şey yokmuş gibi davranmak içini dökememek daha kötü olurmuş. Evde hiç yalnız kalamıyorum,ilk zamanlara nazaran çok az ağlıyorum artık,aklıma getirmemeye çalışıyorum.İyi mi kötü mü yapıyorum bilmiyorum.

bencede seven insana kaybetme fikri bile çılgınca gelir. ama o bunu bi şekilde uygun görmüş. bırak uygun gördüğü ggibi kalsın. zorla olmaz, taşıma suyla değirmen dönmez. dönsede bir yere kadar. ayrın öbürgün ailesi sana bi laf ettiklerinde eşine bunu söylediğinde sen bunları bile bile evlendin der, oturuverirsin aşağı.

dönse bile sakın sakın kendini bile bile ateşe atma .
daha seni almadan böyle boyun eğen alına elinin altında olunca söyleninlere daha çok bpyun eğer
katlanabilcen mi evlendiniz diye sorunlar bitmeryecek çünkü

ailesi istemiyor diye sizden ayrılıyorsa zaten evlensenizde her an sizden ayrılabilir 5,5 sene çok uzun bir süre çok üzücü ama daha iyi olmuş sizin için mağlesef güvenemezsiniz böyle bir insana :20:

şimdi pişman olmasa bir gün pişman olur o da çok geç olur.. bence dönmesin zaten, böyle cesaretsiz ailesinin lafıyla hareket ediyorsa bu saatten sonra hayır gelmez.. sahip çıkamamış ilişkinize.

bu saatten sonra dönse ne dönmese ne

sadece 5.5 yılın boşa gitmesin diye onu istediğini düşündüm sorun bende değil onda diyebilmek için

yoksa adam senı en zorlu sınavda yarı yolda koymuş aşkını ortada bırakmış, sahip çıkmamış korkağın teki, bundan koca, çocuğuna baba olur mu olmaz

ama işte gerekirse boşanırım ama önce bi evleneyim diyorsun bence içten içe...

sakın geri dönme nişanlın korkak, korkak adamdan koca olmaz

aynı sıkıntı bende de var,,,üstelik biz daha nişanlanamadık bile istemeye bile gelemdiler daha bir kere görmeden beni her şeyi bahane ettiler,
bunlar bir anlık gaflete uğrayıp çekip gidiyor, ağlaya sızlaya geri gönüyor sonra, huyunu bildiğimden hep dayandım seviyor çünkü çok, biliyorum bensiz yapamıcak...
ama aile ağır basıyor bu durumda, ne diyim ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

Ne kusura bakacağım canım ya dinleri var ama anne ve babası çok az yaşıyor dinlerini,yani günah sevap bilmiyorlar.Neyse konuşmayayım Allah ın gücüne gitmesin,kimin dini ne kadar bilinmez.Bizim ailemiz kapalı onlar açık,kapalı insanları cahil olarak görüyorlar açıkçası.Geçen sene nişan olduğu gün kayın pederim bana ben kapalı gelin istemem kapanmaya niyetin yoktur inşallah dedi.Anlayacağın böyle insanlar ama işte herkes uyumlu olmuyor.Kültürel dediğim buydu onlar da gelenek görenek ayıp haya diye birşey yok.Bizim farklı bir adetimiz yok,artık kalmadı adetler zaten ama herşeyin usulü vardır di mi?Ben herşeyi zorla yaptırıyorum neredeyse.Olması gereken şeyleri söylediğimde nişanlım tepki gösteriyordu,sebebi belli ailesi hiç bir yola gelmedi için elini ihiç taşın altına koymadıkları için oda bana sarıyordu,çünkü onlara kabul ettiremiyordu.Maddi farklılık ise bizi hep küçük gördüler biliyorum,çok zengin değiller ama rahat yaşayacak güçleri var.Benim devlet memuru olmamı istdiler hep dediğin gibi oğullarına iyi kapı arıyorlar.Bu devirde çocuğun işi sorulur ama onlara göre oğulları devlet memuru olamamış gelini oyle istiyorlar.Evlenince artık kendinizsiniz,ben nereye kadar yardım edicek size yuvanızı kurun derdi kayınpeder.Çok korkuyorlar paralarını yıyecez diye,ulan para yardımı yapacağın kim biricik oğlun.Nişanı bozdurmak istediklerinde yani bu zamanlar ailesi demişki Belginin düzgün işi yok(Allah biliyor işim iyiydi,sözleşme bitti çıkardılar ama şimdi aynı yerde farklı bir projeyle başlayacağım inşallah) ,ailesininde durumu iyi değil size yardım edemezler demiş küstahlar ya.Sen oğlanın ailesi olduğun halde yardım etmekten günün birinde kendilerine el açacağımızdan korkuyorsun,utanmadan kızın ailesinden yardım bekliyorsun. Hayat müşterektir elbette benim ailemde gün gelir yardım eder o kadar düşkün değiliz Allah a şükür.Çıldıracağım ya nasıl insan bunlar Allah tan bulsunlar
ben dinsizliklerini o anlamda demek istememişdim aslında, daha cok gâvur vişdanli derlerya, Allahdan
Korkmaz ve sevenlere acımadan ayırırlar, işte bunu kast etmiştim! Kirli cikaricilarin teki bunlar, asıl kültürsuz ve cingen bunlar gibilerine derler!

Allah elbet yanlarında burakmaz canım, biraz rahatlar diye epey burunları havaya kalmış;) zengin olsalardı, acaba daha neler yaparlardı. Ailenin gelirine bakıp kararlarında Vazgeçmeleri cok komik ya, oğulları erkek değilmi, ešek gibi çalışıp kazanıp karisina baksaydı..

off canım ya:) birden kendimi hatırladım senin hikayeyi okuyunca, ne kadar zor.....
benim kv' gilde aynı b•ku yedi, ama biz onlara göre biraz daha iyidi durumumuz ve oda bunlara göre oturup düşünmüş:) belki sizin gibi durumuZ uygun olmasaydı aynısını banada yapardı, hata yaptida:) ama biz eşimle elerimizi asla bırakmadık;)

keşke senin nişanlında izin vermeseydi, ailesine tepkisini verseydi, elini burakmasaymiş ama adam değilmiş, sende Allah'ın sevdiği bir kulmuşsunki, ßaşina kötü bir şey gelmeden bitti. Emin ol, evlenseydin, acıların en acısını bir kac ayda çekip seni ailene tekrar teslim ederlerdi. Böyle düşünmeye çalışıp morelini yüksek tutmaya çalış.

Şimdi icinde fırtınalar kopuyordur ama bir süre sonra geçer canım!
Evlendiğini hayal ediyorumda, ozaman hiç geçmeyen bir yara izi Burakacaklardi.

Nişanlının ailesi tam benimkisinin ailesi gibi... Ne çirkin insanlar! Onlar sizden değil, asıl suz onlardan utanın, cok mantiksi iş yapmışlar, benim gözümde onlar bir nefi dolandiricidir:27::ssz:

ben sizin yerinizde olsam dönmesin diye dua ederdim.
Bence Allah yüzünüze gülmüs de bu adam bastan belli etmis niyetini. 5,5 sene 2 sene süren bosanma davalarinin yaninda hictir.
Size hayatinizda mutluluklar diliyorum, emin olun ilerde anlicaksiniz.

Beni yalnız bırakmayıp fikirlerinizi yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum.Bugün kabus gibiydi,çok sinirim bozuk. Eve kargo geldi,söz bohçasını ve söz tepsinini kargolamış adi herif. Antalya dan geldiği için 2 gün önce kargoya vermiş.tarihte öyle yazıyor. Gerçekten buna üzülmedim,bekliyordum zaten utanmadan birlikte çekindiğimiz fotoğrafları,benim vesikalık fotomu,nişanda çekindiğimiz boydan fotoları ve aralıkta doğum gününde onun için 5.5 yıllık fotolarımızdan oluşan foto kitabı yollamış,haa 3 sene önce o askerdeyken 6 ay boyunca her gün olan duygularımı yazdığım defteri de yollamış. İnsafsız mı bu ya ne demek bu? Ne demek istiyor sanki ben çok seviyorum ihtiyacım olacak o fotoğraflara,at çöpe ya da yırt at,ne diye gönderiyorsun.En son barıştığımızda evimize gitmiştik, eşyalarımı toplamış, gördüğümde ağladım. Tek başına toplamadığı belliydi incik cinciğa kadar,annemle topladık dedi.OO dedim ana oğul hayatınızdan çıkarıyordunuz yani beni.Yapabilecek miydin dedim? Üzülmüştü ,merak etme yollamayacaktım sinirle topladım demişti.Üzmeyeceğim sana 2 haftadır yaşattıklarımı bırdaha yaşatmayacağım demişti.Bana gönderdiği foto kitabına nişan fotolarıyla beraber duruyordu ,bu kitabı ne yapacaktın dedim.Oda sen ne yapacaksın onuda mı gönderseydim demişti.Şimdi bilerek mi gönderdi Of düşünmeden edemiyorum.Yüzüğü göndermemiş salak,zaten diğer eşyalarımı da gönderecekler hem gelenek görenekten haberleri yokmuş gibi ellerini taşın altına hiç sokmadılar uğraşmak istemediler hem de nişan bitti diye bohçayı yolluyorlar. Ne anasının gözü onlar. Babam bugün arayacaktı babasını tesadüf kargo bugün geldi. Babası da densiz benim daha yeni haberim oluyor yok çocuklar anlaşamıyor demiş ,babama 5.5 yıl anlaştılarda şimdi mi anlaşamadılar demiş.İşte sonuç ortak alınan eşyaları istemiyoruz parasını gönderin,kızımın aldığı eşyalarıda demiş .Adam şuan durumumuz yok parça parça yollayabiliriz demiş.Babamda çok sessizdir.Tamam demiş ya.Zengin geçiniyorlar ya hepsini hemen peşin isteyeceğim. Babama dedik parça parça istemiyoruz hepsini gönderin de dedik ama bakalım.Çok sinirliyim ona artık bitti bu iş,onun hırsının da hayatınında kurbanı olmayacağım.

Beni yalnız bırakmayıp fikirlerinizi yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum.Bugün kabus gibiydi,çok sinirim bozuk. Eve kargo geldi,söz bohçasını ve söz tepsinini kargolamış adi herif. Antalya dan geldiği için 2 gün önce kargoya vermiş.tarihte öyle yazıyor. Gerçekten buna üzülmedim,bekliyordum zaten utanmadan birlikte çekindiğimiz fotoğrafları,benim vesikalık fotomu,nişanda çekindiğimiz boydan fotoları ve aralıkta doğum gününde onun için 5.5 yıllık fotolarımızdan oluşan foto kitabı yollamış,haa 3 sene önce o askerdeyken 6 ay boyunca her gün olan duygularımı yazdığım defteri de yollamış. İnsafsız mı bu ya ne demek bu? Ne demek istiyor sanki ben çok seviyorum ihtiyacım olacak o fotoğraflara,at çöpe ya da yırt at,ne diye gönderiyorsun.En son barıştığımızda evimize gitmiştik, eşyalarımı toplamış, gördüğümde ağladım. Tek başına toplamadığı belliydi incik cinciğa kadar,annemle topladık dedi.OO dedim ana oğul hayatınızdan çıkarıyordunuz yani beni.Yapabilecek miydin dedim? Üzülmüştü ,merak etme yollamayacaktım sinirle topladım demişti.Üzmeyeceğim sana 2 haftadır yaşattıklarımı bırdaha yaşatmayacağım demişti.Bana gönderdiği foto kitabına nişan fotolarıyla beraber duruyordu ,bu kitabı ne yapacaktın dedim.Oda sen ne yapacaksın onuda mı gönderseydim demişti.Şimdi bilerek mi gönderdi Of düşünmeden edemiyorum.Yüzüğü göndermemiş salak,zaten diğer eşyalarımı da gönderecekler hem gelenek görenekten haberleri yokmuş gibi ellerini taşın altına hiç sokmadılar uğraşmak istemediler hem de nişan bitti diye bohçayı yolluyorlar. Ne anasının gözü onlar. Babam bugün arayacaktı babasını tesadüf kargo bugün geldi. Babası da densiz benim daha yeni haberim oluyor yok çocuklar anlaşamıyor demiş ,babama 5.5 yıl anlaştılarda şimdi mi anlaşamadılar demiş.İşte sonuç ortak alınan eşyaları istemiyoruz parasını gönderin,kızımın aldığı eşyalarıda demiş .Adam şuan durumumuz yok parça parça yollayabiliriz demiş.Babamda çok sessizdir.Tamam demiş ya.Zengin geçiniyorlar ya hepsini hemen peşin isteyeceğim. Babama dedik parça parça istemiyoruz hepsini gönderin de dedik ama bakalım.Çok sinirliyim ona artık bitti bu iş,onun hırsının da hayatınında kurbanı olmayacağım.

O halde lütfen şu avatarındaki resmi değişerek başla yeni hayatına.
Ben baktıkça sinir oluyorum adi herife sen hala çift resmini koyuyorsun:ssz:

O halde lütfen şu avatarındaki resmi değişerek başla yeni hayatına.
Ben baktıkça sinir oluyorum adi herife sen hala çift resmini koyuyorsun:ssz:

cnm gerçekten üzüldüm senin adına....ben sana tekrar barış barışma die bi yorum yapamam,şartlar değişir farklı durumlar ortaya çıkar yani haddim değil....ama inan ki başta görüyoruz hatalarıda düzelir die bekliyoruz kabul ediyruz ya bu çok yanlış kimse düzelmez düzelende nadirdir.......

Back
X