Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

Biruni

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
264
150
18
Kızlar günaydın;

Bu konulardan hiç anlamadığım için açıyorum. abim 8 ay önce biriyle tanıştı tanışma, isteme, söz, nişan oldu çok kısa süre zarfında. Kızdan çok hoşlandığımız söylenemezdi. Ama abim istiyor mutlu diye ses etmiyorduk. 2 gün sonra kınamız, 1 hafta sonra nikah vardı. Dün de ben eve gitmedim, arkadaşımda kaldım. Bi baktım ablam aradı abim nişanı atmış. Daha fazla dayanamıyormuş kız istedikçe istiyormuş. Hiçbir şeyden kaçmadık her şeyin en güzelini aldık. Mesela normalde kız tarafı yatak odası vs yapar ya, onu bile yapmadı. Tuttukları evi bile annemle ablam temizledi. Kaldı ki kız bir arayıp teşekkür etmek yerine anneme ''whatsapptan evin fotoğrafını atar mısınız, temizlenince nasıl olmuş'' dedi.

Annem bunları ve inanın bir sürü şeyi daha içine attı, kredi çektik, baya masraf oldu yani. Kıza bayramında gelmesinde gitmesinde hep annem ufak tefek kolyedir, kıyafettir bu tarz şeyler aldı. Abim iphone aldı. Canı sağolsun bitanecik gelinimiz olucaktı.

Ama dün artık tam olarak bilmiyorum ama son raddeye gelmiş ki abim dayanamamış. Tek kızdığım neden bu kadar az zaman kalmışken yaptın bunu abi? Aklın nerdeydi kaç aydır. Hani her şeyi farkındaydı annemin böyle şeyler için kırıldığını bir şey alırken teşekkür etmemesi, somurtkan olması, isteyip isteyip hiçbir şey yapmaması. Kız dün yalvarmış,biraz dindar bir aile.Nişanın atılması kızın ailesi akrabaları tarafından hoş karşılanmıcak diye sanırım korkuyor. Kızın ablası eniştesi abimi aramışlar. Bizim için çok büyük bir saçmalık!! sakın böyle bir şey yapmayın vs falan demişler.

Neyse sorum şu ki; nişanda taktığımız takıları geri alabilir miyiz? Abimi az biraz tanıyosam kalsın istemem dicek. Ama bence almalı. rahat 15 bin gitmiştir. Evi, beyaz eşyası, oturma odası, perde, halı vs... bunlar hariç tabi.
En azından altınlarla krediyi kapatır bilmiyorum. Üzülüyorum. Kıza da üzülüyorum, ama abim bir ömür geçiremeyeceğini söylemiş. Gün geçtikçe tanımış. Tam açarak anlatmıyor ama beni sizden koparmaya çalıştı, dayanamadım demiş.

Ama inanın çok zor durumdayız, maddi yönden yıkıldık.
+ Bir sorum daha olacak gerçekten bilmediğim için :) şimdi bu kızla ayrıldılar ya, ben sosyal medyadan falan çıkarmalı mıyım yoksa kalmalı mı? hani nasıl davranmalıyım

az önce bir sayfada okudum mahkemeyle falan alınıyormuş şaşırdım baya
Eğer geri verilmediyse dava açan olduysa demek...
Ne garip insanlar var.
Olmamış,yürümemiş,acı ama yapacak bir şey yok.
O takıları takacak mı satsa hayrını görecek mi sanki?

Iade etmeleri gerekiyor. Sizde onların hediyesini.

Silmeyin şimdilik kalsın.

Haklı olabilir abiniz eyvallah ama düğüne 1 hafta kala nisanı atmak erkeklere huy oldu sanki. Bu kaçıncı konu duyduğum.
Aklı nerdeymis şimdiye kadar.
Ilk başta neyse şimdi de odur kadın.

Acaba koparmaya mi çalışmış yoksa ailem de ailem diyen bir adamla mi uğraşmış ?

Evet zaten siz istemeden karşı tarafın Takıları iade etmesi gerekir.bu konuda haklısınız. Fakat düğüne 1 hafta kınayan 2 gün kala abinin yaptığı nisan atmak değil nikah masasında terk etmek gibi olmuş neredeyse.bilemedim kız bu durumda ne yapar hani parasinan değil de abinizi zora sokmak için ugradtirabilir

abim öyle çok anneci biri değildir ki, bende kızdım zaten neden bu kadar az kala falan diye ama büyük ihtimal dün bir şey oldu ve patladı. dediğim gibi evde değildim ayrıntıları bugün öğrencem

haklısınız, bende öyle düşünüyorum

Çook teşekkür ederimm bilgileriniz içinn inşallah
nişan hediyelerinin iadesi davası açılacak.. bu davada da mutad olmayan eşyalar (ziynet eşyaları) istenebiliyor
kanunda kusur şartı yok.. yani nişanı kimin bozduğu önemli değil
takıların aynen iadesini bu mümkün değilse de bedelini talep edebiliyorsunuz
ancak nişanın bozulmasından itibaren 1 yıl içinde açılmalı dava

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…