aynen vereceğini sanmıyorum bende :)Normalde taraflar ne alıysa birbirine geri verir...
Ama verir mi bilemem ...
az önce bir sayfada okudum mahkemeyle falan alınıyormuş şaşırdım bayaBenim bildiğim nişan takıları nişan bozulunca takan kişiye iade ediliyor.
Ablamda öyle olmuştu.
Bize öyle söylemişlerdi.
Dinen de hukuken de olması gereken iadeymiş.
Eğer geri verilmediyse dava açan olduysa demek...az önce bir sayfada okudum mahkemeyle falan alınıyormuş şaşırdım baya
Çook teşekkür ederimm bilgileriniz içinn inşallahMedeni Kanun 122. maddeye göre nişan evlilik dışında sona ererse nişanlı ve ya ana baba diğer nişanlıya verilen hediyelerin iadesini isteyebilir.
dava açma hakkı var
ya bizimkiler hayatta uğraşmaz ki abimle babam hemen bırak bırak ne b.k yerlerse onlara kalsın derlerHukuki olarak olağan dışı hediyeler aldıysanız tazminat davası açarak geri alabilirsiniz.
abim öyle çok anneci biri değildir ki, bende kızdım zaten neden bu kadar az kala falan diye ama büyük ihtimal dün bir şey oldu ve patladı. dediğim gibi evde değildim ayrıntıları bugün öğrencemIade etmeleri gerekiyor. Sizde onların hediyesini.
Silmeyin şimdilik kalsın.
Haklı olabilir abiniz eyvallah ama düğüne 1 hafta kala nisanı atmak erkeklere huy oldu sanki. Bu kaçıncı konu duyduğum.
Aklı nerdeymis şimdiye kadar.
Ilk başta neyse şimdi de odur kadın.
Acaba koparmaya mi çalışmış yoksa ailem de ailem diyen bir adamla mi uğraşmış ?
haklısınız, bende öyle düşünüyorumEvet zaten siz istemeden karşı tarafın Takıları iade etmesi gerekir.bu konuda haklısınız. Fakat düğüne 1 hafta kınayan 2 gün kala abinin yaptığı nisan atmak değil nikah masasında terk etmek gibi olmuş neredeyse.bilemedim kız bu durumda ne yapar hani parasinan değil de abinizi zora sokmak için ugradtirabilir
nişan hediyelerinin iadesi davası açılacak.. bu davada da mutad olmayan eşyalar (ziynet eşyaları) istenebiliyorÇook teşekkür ederimm bilgileriniz içinn inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?