Nişan atılınca altınları alabiliyor muyuz, hiç tecrübem yok :(

zaten kız bir şey almadı ki abime, çeyiz falan da yok. hani onların bizden isteyeceği hiç bir şey yok. bi tek kına yeri tutmuşlardı o kadar.

Nişanı atan kızsa erkek tarafının altın vs tüm hediyeleri erkek tarafına iade edilir nişanı atan erkekse ve geçerli bir sebebi yoksa altın ve hediyeler kız tarafında kalır bizim tarafta böyle
hmm, nerelisiniz. hani onlarda da bu şekilde midir acaba diye soruyorum :)

Abin attığı için , inada bindirip vermez bence.Önemli bir sorun olduğunu bile bilmiyorsunuz.Şimdi hemen hemen her nişanlı kızda lüks telefon var zaten.
Siz öyle diyorsunuz da düğüne kalmış 4 gün ,Onlar için de yıkım olmuştur ,telaş içindedir,millete ne diyeceğiz diye sıkıntıdadır.Kasap et derdinde ,koyun can derdinde.

Nisani abin attiysa kiz tarafi vermek zorunda degil
Bu benim dusuncem degil ama, bence herkes iade etmeli. Ama hukuken nisanin bozulmasi karsi tarafi rencide edecek bir durum sayiliyor ve nisani atan taktigi altinlarini geri alamiyor

Sizden bozulan bir durum olmasına rağmen verilmesi gerek dinende bu gerektirir ama ortada dini nikah varsa mehr edildiyse vermez verirse size haram olur ...

mantıken ve ahlaken iade etmeliler tabi ki.Ama karşı tarafta o mantık yoksa bir şey diyemem. Anlatımınızdan gayet iyi niyetli insanlar olduğunuz izlenimini aldım ben. Bir bekleyin gerçekten barışma olmazsa çıkarırsınız hayatınızdan.Ya da bu anlamda ilk adımı atan siz olmayın. Umarım yüreği güzel insanlarla karşılaşırsınız.

Onun için bende üzülüyorum. Kusura bakmasın da şu an evet çok maddi konuya düştüğümü farkındayım aslında ama onun için ne kadar sıkıntıya girdiğimizi abimin gece güzdüz demeden çalışması ve karşılığında hep emir veren bi kız olduğu için simdi millete ne dicez diye düşünmesinin bir anlamı yok bence

ben de bunu geçen gün öğrendim. eğer nişanı kız bozarsa takılar erkeğe veriliyormuş ama erkek bozarsa kız da kalıyormuş tazminat gibi neyin tazminatıysa ortada bir şey yok..

Şöyle kayınvalidem olmadı ya yanarım ona yanarım bu arada konuyla alakasız olacak ama ex gelininiz hem aç gözlü hemde salakmış maddi anlamda demiyorum kv evini temizlemiş gelinin okuda inanma bizim evimiz eşyalar gelmeden önce bir bakalım dediğimizde b.k götürüyordu evi gerçekten salakmış be resmen aç gözlülüğünün kurbanı olmuş

çok teşekkür ederim, amin inşallah :)

Gorgusuz biriyse vermez altinlari
zaten gorgu varsa siz bise demeden getirir verir
sosyal medyadan hemen cikarma biraz bekle istersen ortalik sakinlessin silersin bakarsin sen silmeden o silmis olur

aynen öyle daha anlatmadığım neler var kızı nişan için alışverişe çıkarmıştık 5000 tllik kıyafetler aldı. geçen gün kızın annesi arıyor annemi. Gelininizi Kış Kıyafetleri almaya çıkarmıycak mısınız, bot kaban almıycak mısınız!! oha dedim yaa ne kadar aç gözlü insanlar. Annemde merak etmeyin kızınızı montsuz bırakmayız zaten ama düğüne kalmış 1 hafta ne alışverişi bu çocuklar ikisi halletsin demiş. Kızın annesi de demiş ki ''sizde bir tutturmuşsunuz ikisi halleder diye, alışverişe kayınvalide de gider siz niye gitmiyosunuz!'' annem de '' ben neden gideyim kız benim yanımda çekinir rahat olamaz diye, istediğğini gençler halletsin diye'' demiş.

Olay çok yeni,belki anlaşırlar yeniden diyeceğim de ,abiniz soğumuş kızdan,barışsalar da eskisi gibi olmaz sanki.

Çok zor...verdim ben atınları dese ne yapabilirsiniz? Tamamen kızın vicdanına kalmış..

Ovvvvv bu resmen 2.listeli gelin vakası abine söyle arkasına bakmadan kaçsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…