Nişan atma

pasiflora_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
5
0
36
Ankara
arkadaşlar nişanlıyım ancak nikah yaptık, şimdi ise nişanı atmak istiyorum, aslında nişanlımı çok seviyorum ama işte gelecek korkutuyor beni, ailem de istemiyoruz diye baskılarda , çok zor durumdayım

nişanlını pardon eşini severken seni ayrılmak isticek kadar korkutan ne merak ettim

Son düzenleme:
Nikah yaparken aklın nerdeydi arkadaşım ?
Şimdi çıkmış nişanlıyım ancak nikah yaptık nişanı atmak istiyorum demişssin
Sana nasıl yardım edebiliriz orasını anlamadım

arkadaşlar nişanlıyım ancak nikah yaptık, şimdi ise nişanı atmak istiyorum, aslında nişanlımı çok seviyorum ama işte gelecek korkutuyor beni, ailem de istemiyoruz diye baskılarda , çok zor durumdayım

Nişanı atmak mı?
Sizin bence adliyeye gidip boşanma davası açmanız gerekiyor.

nişanlıyken niçin nikah yaptınız?
evlenırken nıkah yapılır. nişan atma dediğine gore siz karı koca degılsınız ozaman imam nıkahımı yaptınız???

bu nişan atma değil, boşanma ama anlayamadıgım nikahı neden yapıyorsunuz. hadi yaptınız gerçek bir evlilik niye yaşanmıyor.madem koşullar bunu gerektirdi bekleseydiniz keşke... ama keşkelerle olunmuyor tabi.

Gelecek korkunuz nikahtan sonra mı başladı?Bugüne kadar aklınız neredeydi peki?İşleri bu noktaya getirene kadar olabilecek sorunları az çok anlardınız.Veya aileniz neden öncesinde böyle bir taleple gelmedi?Çok istiyorsanız boşanırsınız.Çünkü nişanlı değil evlisiniz.​

Bence düğün gününden önce nikah yapmak zaten yeterince saçma.Çoğu kişi öyle yapıyor.Nişandan sonra nikahıda kıyıp en az 2 ay sonra düğün yapılıyor.Bu nasıl bir mantık anlamadım.Ayrıca sırf gelecek korkusu yüzünden ayrılmak istemek biraz saçma geldi bana.Seviyorsun,seviliyorsun ee gelecek problemi ozman yoktu şimdi nerden çıktı.Arkadaşların da dediği gibi boşanma davasıyla olur ancak bu iş.Ama bence kafanız karışık ne düşüneceğinizi sizde bilmiyorsunuz.Tam anlamıyla evlenmedğiniz,evliliği dahi yaşayamadığınız halde şimdi boşanmak istiyorsunuz.Garip...

töbe yarabbi .. ne nişanı adliyeye gitmen gerekiyo.. yabi adam seni boşarsa.. diretirse çok zamanın gider :S
ayrıca ne olduda bu kadar korktun anlamadım ki ??

bende dugunden 8 ay once nikahim oldu ama benimki farkli idi esim yurt disindaydi vizem falan cikmasi kredi kartlarim ehliyetim pasaportum tum faturalarimi univ diplomam ve calistigim is yerinden alacagim tazminat nikah cuzdanina bagli idi zamana ihtiyacim vardi...bizim nikahimin oldu nisanlim yurt disina dondu 8 ay sonra geldi dugunumuzu yaptik beraber gittik...allaha sukur hic sorunumuz olmadi hatta iyiki once yaptik dedik...sonra geldim iste 1 sene icinde calismaya basladi hayatimiz normal devam ediyor masallah..

ama ayni sacmaligi benim esimin kardesinin ozamanki nisanlisi yapmisti...cocuk yine yurt disinda calisiyordu buna soyledi benimle gelemezsin diye bu tutturdu ben yaptigim icin oda hemen yaptirdi...kiz lise mezunu hic bir vasifi yok bana niye acele ediyorsun diyen kayin validem ona sesinide cikarmamisti...bende sonra laf carpmistim durmadim vasifsiz ev kizi idi niye acele ettiki bu kadar..neyse konu o degil sonra 1 ay sonra tuturdu cocuk ben bu kizla evlenmek istmiyorum bosanacagiz yurt disindan evraklarin yolladi yollayacak hergun kavga gurultu bin pismanlik ii kendi kasiniyor bosanmiyor gorsun bakalim gitti cocuk evlendi bununla simdi her 2 ayda bir kiz turkiyede cocugun damarina basiyor ben niye gelemiyorum falan diye derdide ben yurt disinda yasiyorum diye benle yarisiyor.birde gelemeyeceginide cok iiyi biliyordu..yani saglam bi evlilik degil sacma sapan seyler ozaman evli olmayip nisani atsaydi kurtulacakti...simdi 5 seneye kalmaz birakirim ben bunu biraz surunsun diyor...hem kiza yazik hem cocuga cocuk burada hayatini yasiyor tuaf bir durum....

Siz once nisan ile nikah arasindaki farki kavrayamamissiniz ki,
Evliligin ne oldugunu bilesiniz.
Bence suan esinize ( sizin tabirinizle nisanliniz) yazik etmeden konusun.
Valla size degil karsinizdeki kisiye acidim.

benim bu ülkeden anlamadığım en büyük nokta nişanlıyken nikah yapmak yani evlenmek
bizim türk halkı evlenmeyi sadece tıngırı mıngırı düğünde oynamak sanıo nikah yapılmışsa o nişnalılık değil karı kocalık olur
nişanlıyken daha rahat aileler gider gelir sevgililer ailelerin evine girer çıkar bir nişan bir sembol yani vize olur nişan
evlenince aynı evi paylaşma vizesi alınır
nişanlyken nedir bu nikah merağı ayrı evlerde yaşayan çiftlerin problem yaşamaları çok kolaydır sonuçta hala aynı yastığı paylaşmıosn hergün birlkte değilsn
nikah mikah önüne geçemez
sonra ben niçin nikah yaptım da bilmem ne sonrasındada boşanma davasıyla uğraş
ardındanda tanıştığın herkese ben aslında hiç evlenmedim sadece nikah yaptım demeyle uğraş burası türkiye
ne olursa olsun boşanmış eşe herzaman ikinci el muamelesi yapar bizim gerizekalı halkımız sende sürekli ben nikah yaptım ama hiç aynı evde yaşamadım bilmem ne gbi laflarla kendini anlatmaya çalışacaksın anlatmak istemediğin zaman neden hep kendimi anlatmak zorundaym istemiorum diiip yine üzüleceksn

Son düzenleme:
Nikâh yapıp "evet" dediğiniz adam sizin nişanlınız değil bizzat kocanızdır. Bildiğimiz "koca" yani. Evlenmek düğün dernek kurup göbek atmakla değil, şahitlerin huzurunda nikah memuruna "evet" demekle oluyor. Demişsiniz. Nikâh memuru sizi karı-koca ilan etmiş, yani şu aşamadan sonra sizi nişan bohçasını geri göndermek falan değil, Türk Medeni Hukuk'u paklar ancak.

Durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz gibi görünüyor, o yüzden üstüne basa basa yazdım. Şu dakikadan sonra "ilişkinizi" değil, "evliliğinizi" gözden geçirebilirsiniz ancak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…