Nişan atmak üzereyim lütfen öneri istyorum!!

yardım edin

• Evet

OY: 52 85,2%
  • hayır

OY: 10 16,4%

• Ankete Katılan
    61
işin çoook zor şekerim nişanlım şöyle böyle diyorsun da insan sadece nişanlıyla evlenmiyor aile ile evleniyor senin el üstünde tutulacağın en çok sevilip değer verilmesi gereken zamanda bunlar yapılıyorsa evlenince burnundan fitil fitil getirirler .biz de tesettürlü bir aileyiz ben koskoca insanın ne başörtüsüne karışırım ne de giyimine ahlakı imanına bakarım önce hem onlar bilmiyorlar mı senin açık olduğunu bu zamana kadar kafaları nerdeymiş ?

Söylemesi gerçekten zor ama bence başlamadan bitse daha iyi. Ailesi daha şimdiden hayatınıza bu kadar karışıyorsa sağlıklı bir ilişki kuramazsınız. Bahsettiğin şeyler de öyle ufak tefek şeyler değil. Senden yaşam tarzını değiştirmeni istiyorlar.

İş babadan, söz anadan , nısanlınızın hukmu yok ne aılesıne karsı ne sıze karsı. Boyle adamlardan bır p.. olmaz, benımde bır sevgılım vardı unıversıte ıken goyya cok sevıyordu, aılesı daha muhafazakar evlılıkte gorucu usulu takılan, ogulları askerden geldı evlendırelım gozuyle bakan tıplerdı, zaten baba parasıyla açılan bır bufeyı ısletıyordu.
Ailesi beni biliyordu, evlerıne de gıtmıslıgım gelmıslıgım vardı ama ben okul bıtmeden evlenemem dıyordum.
Sonra ne mı oldu??
Aılesının baskılarına dayanamadı, gıttı nısanlandı ve benımle ıken oldu bu olay , bır telefonla ılıskımız bıttı. Benım ıcınde kendısı bır gecede yok oldu..
Seneler sonra benı faceden bulmus yok mutsuzum soyle boyle, ustune cocukta olmus.
Tek dedıgım koprunun altından cok sular aktı, varsa derdın gıt esınle dertles ben yokum oldu..
Yanı bu hıkayenın sonunda karlı cıkan ben oldum, aılesıne boyun egen, kendı olmaktan bıle vazgecen , sevmedıgı bır kadınla evlenıp hayatı hem ona hem kendıne zehır eden de kendısı bılmem anlatabıldım mı..!!!

benim bir akrabam gayet kapalı ileri derecede muhafazakar aldıkları gelin de kapalıydı tabiki ancak kız rahat bi açılıp bi kapanmalar aileyi delirtti sonunda takmıyor eşide başta sorun yapıyodu ama şimdi aştılar kızı öle kabul ettiler.ancak eşide yumuşak mizaçlıdır bu arada.ailede despot

Kardeşim ben anneme karşı çıkamam falan diyosa o is zaten tırt seni üzmek istemem ama canm nisanlinin böyleyse yarın öbür gün sen artık gelinimizsin ailemizdensin adımı taşıyosun yakışmıyor hareketler ooo uzar gider.
Canm seni üzmek istemem ama böyle konular hal olmuyo genelde sen nisanlinla tekrar ve ciddi konuş. Hakkında hayırlısı olsun canm insiallah seni.mutlu edecek bi karar verirsin..

Kesinlikle nisani at bak kesinlikle. Yoksa ilerde cok aci cekiceksin. Kesinlikle atmalisin. Lutfen at o nisani...

malesef olumsuz dusunuyorum ben bu konuda
ya aileye uyacaksin (ki cok sacma ama kor kutuk asik insan yapabilir bunu)
ya da uymayip evlenip tartisma, kavga gurultu, ailenin senin tarzini Kabul etmeyisi senin onlarin dedigini uygulamaman ve malesef yazik olan cicim aylariniz
ucuncu secenek kesinlikle ayni sehirde yasamaman
sonada ayrilik kaliyor ki boyle birsey yuzunden ayrilma sakin

Kilit nokta burda nişanlın canım. Karşılarında güçlü duramıyorsa eyvahlar olsun. Net şekilde kararlarınızı söylüyorsa sorun yok

Muzurtilki, bunun tam da senin soyledigin anlama geldigini dusunmuyorum ben ya.
ben normalde crop tshirtler, mini etekler falan giyerim. Hatta genelim sudur ya ust dekolteli ya bacak.Ama esim de ailesinin yanina giderken bu sekilde giymemi istemez. Tabirk caizse daha usturuplu giyinirim. Tisort pant ya da tisort tayt gibi.
esim de normalde sort giyer ornegin ama benim ailemin yanina giderken sort giymez.
Saygi gibi dusun, bu oyle bir sey.

Konu sahibi, benim esimin ailesi kapali. Hem de bayagi kapali. Ama esim oyle degil. Mesela alkol almak, gece eglenmeye cikmak vs onlarin kesinlikle kabul etmeyecegi seyler. Ama biz esimle seviyoruz. Bunu yaptigimizdan da pek kimsenin haberi olmuyor. Hayatimizi ayri yasiyoruz. Bunu yapabilecek karakterde mi sevgilin? Sana o guveni veriyor mu? Bilmiyorum ben gene de esimin ailesinin memleketine gitmezdim heralde. Gelinlige karismalari falan da hos degil.

Bana hala bitirmen daha dogru geliyor.

canım bence ikinizin durumu aynı değil
ben de normalde tayt vs giyerim ama eşimin ailesi kapalı olmamasına (ki 5 vakit namazlarını da kılarlar) ve dünya iyisi insanlar olmalarına rağmen onların yanına giderken tayt giymem mesela, ne olur ne olmaz belki rahatsız olurlar diye
bence saygı böyle birşey
ama pantolon giyme etek giy saygıyı aşıyor bence
yani mini etek - dekolte ile pantolon aynı klasmanda değil

ayrıca konu sahibi nişanlısının olduğu şehre taşınacak
yani bence uzun bir süre onlara uymak zorunda kalacak
bu "saygı" kavramını aşıp özgürlük kısıtlamasına girer bence
nişanlısının önden yol yaptığı gibi bir izlenim oluştu bende
ama yanılıyor da olabilirim tabi
o yüzden konu sahibine, bir sonraki yorumumda, nişanlını dene dedim...

Oysaki nişanlının söyleyeceği iki kelime 'karışmayın o ne giyineceğni bilir'' herkesi susturmaya yeter. Böyle ailelerden nefrett ediyorum . Kız isterken hç sorun olmuyor yaplayıp ballıyorlar ama ewlilik yaklaşınca şöyle olsun böyle olsun.

mesele burda kiyafet degil.. ortunmek de degil, pantolon da.. mesele, seni oyle gorup begenip sonra fikirlerini onemsemeyip degistirmeye calismalari.. dahasi da şu, nisanlinin sesini cikarmamasi, ailesinden tirsmasi.. kapali olursun acmak isterler, aciktir ortunsun isterler; konu bu degil..

Benzer sebebler yuzunden soz atmis bir hatunum seneleeer seneler once (ozamanlar 23 yasindaydim).
Seviyorduk birbirimizi, ama o benim degismemi istiyordu. Ve ben sevgimden ciddi anlamda degisiklikler yapiyordum kilik kiyafetimde, uzun uzun gomlekler, bollasan pantalonlar vs..
Adama yine yetmiyordu yine yetmiyordu. Hep huzursuzdu, hep mutsuzdu, hep kiskancti, ama asil sorun oz guvenindeydi. Neymis ben ilgi cekip dolasiyomusum unide bilmem saclar makyaj, kaldiramiyormus ilgi cekmemi, benim obur dunyadaki halimi dusunuyormus filan falan.
Yine bi tartismanin sonunda yeter artik dedim attim yuzugu. Sirtimdan asagi yukari 100 kiloluk bir yuku kaldirdilar sanki.

Oldugun gibi kabullenmiyorsa, sal gitsin. Sen bir taviz verirsin, o her defasinda bir taviz daha vermeni ister. Elini verirsin kolunu kaptirirsin. Sonunda kendi istemedigin duruma girdiginde ise mutsuzluktan dibe vurursun.
O yuzden prensip meselesi haline getirip, bu konuyu aranizda TAMAMIYLE cozmediginiz surece, evliligi biraz erteleyin mesela.

Al benden de o kadar ..

bence nişanı at canım sonradan sorunlar çözülmüyor ailede varsa işin içinde çıkmaz tüneldesin demektir

fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyo

Eger olgun, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendine güvenli biri olsaydı söz hakkı filan dinlemezdi.

Kardeşimiz var erkek.14 yaşında. Bir konuda fikir söylesek lütfen bu benim kararım saygı duyun diyor.yapmak istediği şey yasiyla orantiliysa laf bile edemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…