• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak üzereyim lütfen öneri istyorum!!

yardım edin

• Evet

OY: 52 85,2%
  • hayır

OY: 10 16,4%

• Ankete Katılan
    61
Hiç uzun uzun yazmaya gerek yok nişanı atmalısın net ;) helede onların şehrine gideceksin cehennem seni bekliyor

Sevgili arkadasim senin basina gelenler benimde basimdan gecti 21 yasindaydim,18 ay asker bekledim,beni boyle kabul etsinler diye hic taviz vermedim ne zaman dugun yaklasti ,o zaman annem kapali gelin istiyo ,bizde kadinlar calismaz falan xemeye basladi,istemeye geldikleri gece yandan yirtmacli etek giymistim almicaklarsa bastan almasinlar diye ama bi arkadasin dedigi gibi kopruyu gecene dek biz onu yola getirirz diye dusunmusler ki sene 1999 o zaman nisan atmak bile kolay olmuyodu, simdi bosanmak bile normal artik ben evlenseydim kesin bosanirdim ,ben dusundum tasindim ve ayrildim.hicte pisman olmadim .evliyim ve esim cok modern ,bu aralar cok bunaldim onun izni yok seni tatile gondereyim diyor oysa o annemlere tatile gidince bile burnumdan getirirdi uzerimce hicbir hakki yokken
AYrica ayrildiktan sonra 2 sene icinde ailesi ona kapali bir kiz buldu ve evlendi ,askindan oluyodu bitiyodu eger seni gercekten seviyorsa sen resti cekince mucadele eder birakmaz seni simdi dusununce oda beni cok sevmemis demekki ,nelerini biliyorum ben bu benim esim siz karisamazsiniz diyenleri .oda ailesinin sozunden cikmayan biriydi ,evlenseniz bile huzurun olmaz herseyi burnunuzdan getirirler bende sehir disina evlendim ama ne zaman istersem ailemin yanina geliyorum esimlede geliyorum kaliyoruz yine bile zorlaniyorum ozluyorum ki ozgurum ne gittigime karisir ne isime ben sana guveniyorum der 8 yili devirdik,

benim eşim ve ailesi ile ben ve ailem de çok farklıyız, onlar kapalı ve dinlerine daha bağlılar, bizler değiliz. evlenmeden önce nasıl giyiniyorsam hala öyle giyiniyorum. ne eşim karıştı, ne ailesi. karışmaya kalksalardı bu iş kesinlikle olmazdı.
insanın içinden gelmeyerek, zorlamayla yaptığı şeyler bir gün mutlaka patlıyor ve insanın içinde nefrete sebep oluyor, o yüzden şu an nişanlınızı sevdiğiniz için göz yumarsanız ileride sizi soktuğu durumlardan dolayı kendisine olan sevginizin bitmesi bence oldukça mümkün.

Ayrıl bekleme bile. Kendi hayatını değil sana dayatılan hayatı yaşamak istemiyorsan yap bunu.

Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????
Sen nişanlanana kadar erkek arkadaşınla hiç konuşmadın mı bu konuları. Aile tarzlarınızı bilmiyor muydunuz? Ben de bu kısımları anlamakta zorlanıyorum. Armut dibine düşer genelde aile bu kadar tutucu olup da karşındaki insanın onlardan çok farklı düşünmesi düşük bir olasılıktır. Nişan olana kadar tanışma süreciniz mi kısaydı?

Şunu da ekleyeyim, babasının sözünden çıkamıyor ve oradan taşınırız diyor ya sen unut bunu. Oraya çakılıp kalırsın. Yapabilecek olsa şimdi yapar. Bahanesi yok bunun. Her zaman diyorum ben kadın olarak 'sizin istediğiniz hayatı yaşamayacağım' diyerek rest çekmiş biriyim. Bunu yapamıyor belli. Onun ailesinin elinde kukla olursun.

Köprüyü geçene kadar ayiya dayı derler. Esinizin ailesi evlenmenizide beklememis. Bence evlendiginizde bu sorunlar bitmez giderek artar ama nisanlinizin tavrı nedir o böyle giyin diyorsa ailesi karısamaz

Evlenmeden neler yasayacagin belli ...
Simdi giyimine karisirlar ilerde herseyine karisirlar üstwlik onlarla ayni sehirde kalacaksin.
Ve nisanlin anneci bir tip , asla senin arkanda durmayacak..
Yani lafin kisasi , nisani atman senin icin hayirli olacak.

Ailesine anlatmaya çalıştıysada maalesef kabul görmüyor en başta konuşulması gerekenler son zamanda açılınca işler birbirine girdi.nişanlım beni olduğum gibi kabul ediyorve ailesine kesinlikle hak vermiyor ve aileside oğullarının değiştiğini asıl kültüründen uzaklaştgını savunuyorlar bizde bu laflara anca gülüyorz nişanlımşa giyinme konusu aramızda mevzu dahi olmadı ki açık giyinen biride değilm.nişanlım ailemin yanımda dikkat edersin sonra nasıl istyosan öyle giyin diyor ama ordan taşınana kadar tahammül edebilirmiyim bilemiyorum kafam çok karışık
Bence ailesi yüzünden çocuğu cezalandırma.

Bir süre ailesinin yanında yaşamamız lazım demişsiniz. Yaşamayın efendim. Çocuğun görevi mi var, o görev bitene kadar evlenmeyin. Şartlar aileden uzak bir şehir de yaşam kurmanıza uygun olana kadar bekleyin derim.

kültür farkı,aile farkı,baskı aşılacak şeyler değildir. atın bencede nişanı

Bak bu hikayeler hep aynı. Nişanlı evlenene kadar kuzu. Evlendikten sonra da ana kuzusu. O yüzden bu kadar çok kocam evlendikten sonra çok değişti konusu var burada. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyorlar. Ben hiç sanmıyorum ailesinin şehrinde yaşayıp da anne etkisi altında kalmayacağını. Burnunu evinizden çıkarmayacak çünkü. Nişanlın karışsa (gerçi bence o da karışamaz) hadi bi derece ama onlara ne ya?
aynen. bir tanıdığımda böyleydi. sonra adam başladı onu giyme bunu giyme. vs

Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????
ne kadar seversen sev kıyafet için dibine kadar baskı göreceksin..böyle düşünüyorlarsa belkide bu uğurda evlendikten sonra şiddetle karşılacaksın.

bende tesettürlüyüm ama kimseye sen kapanıcaksın neden kapanmıyorsun gibi baskı yapmayı kendime hak göremem bu insanın kendi içinden gelmeli. Ayrıca ailesi senin giyimine kadar karışmayı kendilerine hak görebiliryorlarsa ileride nelerine karışırlar bilemıyorum. Birde anlaşılan nişanlın rahatlıkla dolduruşa gelebilen naif bir insan bu demek oluyor ki asla senin ve ailesinin arasındaki mesafeyi koruyamayacak ve ezilen taraf sen olacaksın ya da ailesiyle kötü olucaksın gibi hissettim. Bir de annen le konuştun mu o ne diyor.

ayyy giyim konuları hep can sıkıcı. Bende kapalıyım normalde açıkta olsam eşim karışmaz pek öyle giyinmeme. Eşimin kız kardeşleri açık kendiler giyinmelerine rağmen benim pantolon giymeme karışıyorlar. bende normalde pek fazla giymem ama onlar gelince sürekli pantolon giyiyorum :KK11:Çünkü ben onlara nasıl kapanın demiyorsam, onlarında buna karışmaya hakları yok. Ben eşimden dolayı yaşamadım ama bu olayların ileride çok can sıkıcı boyutlara ulaştığını duymuştum çevremde. Eğer nişanlınızı seviyorsanız ve başka büyük probleminiz yoksa anlaşma yoluna gidin derim ben.

Back
X