• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak üzereyim lütfen öneri istyorum!!

yardım edin

• Evet

OY: 52 85,2%
  • hayır

OY: 10 16,4%

• Ankete Katılan
    61
Esınızın aılesıyle ılıskınızde karsı mercı Esınız zaten.. Onunla bu konuda netlesın once.. Onların ıstedıg gıbı olmanız dıretılırse keza bastan dıkkat etmek gerek ama aksı durumdaysa dusunmenızde yarar var..

evli ve kv ile bu konuda sorun yaşayan biri olarak size tavsiyem kendi bildiklerinizden asla vazgeçmeyin
bakın biz nişanlıyken eşim ne olursa olsunbenim arkamdaydı
kv asla giyimime karışmazdı.hatta benim kıyafetlerim baya kapalı kalırdı(gelinliğimi ben yarım kol isterken kv straplez istedi o derece düşün yani)
evlendik ve hooopp eşim bambaşka birine dönüştü.anne sözünden çıkmayan biri oldu
ben kv yi kırmamak için,eşimle sorun yaşamamak için herşeye evet der oldum.kendi kişiliğim gitti tamamen bi kuklaya döndüm.
üstüne çocuğum oldu
veeee ben kendimden taviz vere vere delirme noktasına geldim
ağır depresyon geçirmeye başladım
psikiyatıra gidiyorum
ve şimdi artık istemiyorsam istemiyorum diyorum
en son pazartesi günü kv ile tartıştık(kv nin yaptığına eşim de dayanamadı artık.tabi o bu durumu görene kadar ben 2 defa boşanma düşündüm ve en son eşime resti çektim).sebep benim kıyafetim.kv nin yeğeninin düğünü var.ben beyaz pantolon giydim.üzerine kapri kol ipek bluz giydim.bluz kalçalarımı örtüyor, dekoltesi yok.yani görünen hiçbir tarafım yok.ama kv sırf huzursuzluk çıkarmak için giyimime laf söyledi.ben de cevabını verdim saygı sınırları çerçevesinde ama o buna daha da sinirlendi ve bana" orospu karılar gibi giyinmişsin" dedi.bunun üzerine eşimle tartıştılar(kv bana "ben hacıyım buna göre davran"dedi.ben de hacıysan kendine hacısın bana değil" dedim)

yani demem o ki baştan bu kadar karışıyorlarsa ileride senin düşünme hakkın bile olmayacak herşeye onlar karar verecek.psikiyatırımla bugün konuştum.bana dediği şey: sen kapalı giyinmeyi bırak, açık bile giyinsen kv nin buna karışma hakkı yok.sen nasıl rahat ediyorsan öyle davranacaksın.senin kişiliğini yok etmelerine izin verme.

çok iyi düşün.öyle karar ver.

Zorla yaptirilan sey bizman gelir patlama yasarsin
Suan sevdigin icin herseyi kabulleniyo olabilirsin ama evlendiginde cok buyuk skntilarin olur
Benim bi arap sevgilim vardi ciddi dusunuyoduk bana hicbizaman sunu yap bunu yapma demiyodu ama istedigi gibi giyinmeyince tartisma oluyodu makyaj zaten yapmaz olmustum ama isarkadaslarimi gectim kuzenlerimle bile konusunca tartisiyoduk
Biz baska bi sebepden dolayi ayrildik suan kendi kendime yasadigimin farkina vardim diyorum evden disari cikamiyodum ciksam gecerli sebep olacak yani diyecem sen neysen seni oyle kabullebecek esin
Evlilik bir gun bir ay bir yil degilki idare edesin bir omur dile kolay oyuzden ya tavrini koy nisanlinla konus yada bir omur cekerim de kabullen (hic kolay bise degil oda)
Bol bom dua et hakkinda hayirlisi olsun cnm

Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????

bak canım ben tesettürlü olduğum halde pardesü altına pantolon rahat oluyor diye kv bir ton laf etmişti. eşim destekti her zaman ama evlenince eşim ana kuzusu oldu çıktı. annesi ne derse onu yapmaya başladı "kılıbık, karı sözü dinliyor" demesinler diye. nişanlının ailesi de böyle bir yapıda galiba ve ilerde böyle davranabilir dikkatli ol.
eşimle bu saçma sebeplerden daha 1. ayda boşanma aşamasına geldik, eşim blöf yapmadığımı anlayınca normale döndü ve ailesinden uzağa taşındık yoksa evlilik çok uzun sürmezdi.,
sen ailenden uzakta, aile sözünden çıkamayan bir nişanlı ile mutlu bir hayat süreceğini sanıyorsun ama maalesef çok zor.

Sevdiğiniz kişiyle bir şekilde anlaşıyor olabilirsiniz. Ama evlendiğinizde sonuçta onun ailesiyle de anlaşmak zorunda kalacaksınız, onları hiçbir zaman yok sayamazsınız. Onlar da kendilerine uygun bir gelin isterler sonuçta, bu yüzden yaptıklarını yanlış olarak düşünmeyebilirler. Çünkü onların doğruları o şekildedir. Tam tersi bir durumu düşünürseniz, siz kolay kabullenebilir miydiniz? Ona göre yaşanacak zorlukları düşünmelisiniz bence... Hakkınızda hayırlısı olsun...

aynı şey kız kardeşimin başına geldi daha görmeye gelince kvalide biz çok üzülüyoruz açık diye dedi terbiyesiz kadın oğlunuz açıkken sevdi kapalı gelin baksaydınız demek istedik diyemedik örtündü düğününde açık olmak istedi biraz sizin biraz bizim isteğimiz olsun dediler arkadan türbanlı gelin oldu çok kötüydü ya tam kapan ya tam açıl dedim mutsuz mutsuz dinledi onları düğünde oynamalı diye bi nikah yaptılar kardeşim anlatmak ve söylemek istemiyor ama rahatsız bu durumdan 2 yıllık evli bir yaşında çocuğu var ağladı geçende kıytırık düğünüm oldu herşeyime karıştılar halende karışıyorlar diyo hatta pantolon giyme demiş kvalidesi eşi kızmış anne karışma diye çok yönetiyor böyle insanlar istekleri bitmez yani

bu kafadaki insanların içine girmeyin
bir ömür dert çekersiniz

İyi düşünün bence. Ablam da çok muhafazakar bir ailenin oğluyla evlendi. Şu an mutlu gözüküyor ama hep taviz verdiği için mutlu. Yazın etek giyiyor, eteği biraz bileğinden yukarı olsa siyah kalın çorap giyiyor, kollar tamamen kapandı. Eskiden karışmayan enişte yaş ilerledikçe iyice muhafazakarlaşıyor ve baskısı da artıyor malesef. İyi düşünün hele ki bir de şehir değiştirecekseniz.

Neden agirligini koymuyorki nisanlin?
Benim nisanlim benim karim benim kararim, benden yana sorun yok sizdede sorun olamaz.. diyebilmeli.

Ne sacma ya. Baskasinin giyimine karismak ne oluyor. Bu hakki kendilerinde nasil buluyorlar anlamiyorum. Erkek kardesim evlenmeyi dusunuyor ve gelin adayi acik. Bana dedi ki abla kapanmayi dusunuyor zaten ben de oyle istiyorum. Dedim bu kiz senin icin kapanacaksa hic kapanmasin gerek yok. Icinden gelmedigi surece ne anlami var. Ama sende kapalisin annem de ben de istiyorum. O zaman basortulu birini bulacaktin...

Selam arkadaşlar 11aydır nişanlıyım eylülde düğünm var şu zaman kadar herşey güzeldi sorunsuz ilerledi diyebilirim fakat nişanlımın ailesi kapalı ve benim son zamanda anladığım olayda beyinleride kapalı ben açık bir bayanım 28 yaşındayım ve yaşam şeklim tarzım tipim belli pantalon giymem istenmiyor etek giycekmişim ve yaşadığım şehirden ayrılcam onların bulunduğu şehirde yaşıycaz bir sürede olsa nişanlımla ben.giyim konusu hep sorun oldu aslında gelinliğe kadar bile sartı bu mevzu ama pantalonu mu bize değişiyosun konusu olunca koptuğum nokta oldu bunu yapamıycam fakat nişanlımı seviyorum onunla hiç bir sorun yok fakat ailesi ona bile söz hakkı tanımıyor.sanırım bu işin bitmesi gerekiyor güç durumdayım sizce ne yapmalı????
Ne demek pantolon giyme? Yani tum hayatin etekle mi gececek? Valla bugun pantolunu mu bize degisiyosun der, yarin kafani ort der, ertesi gun makyaji birak der, sonra da ferace giy der, der de der, yobazla ugrasilmaz, taviz tavizi dogurur. Bence iyi dusun.

İstanbul da yaşıyorum buraya gelmesini istedim ailem hertürlü yardımıda yapmaya hazır fakat babasınıda ezip geçemiyor maalesef her türlü düşünüyorum oda orda olmak istemiyor yıllardr yurt dışında üniversitedeydik okul bitince mecbur. Döndü ailesinin yanına mesleği babasının mesleğide olunca babası kendi ofisinde çalışmasını istyor kendi ayakları üzerinde durması için müsade etmiyor çok gergin inatçı ve dediğim dedik bir babası var tüm sülale önünde eğiliyor saçma salak bir biçimde 5yıldr birlikteyiz herşey güzel ama aile böyle yapınca ne yapacağımı bilemedim silip atmak mı gerek

Meşhur doğu ve güneydoğuda çekilen dizilere benzemiş. Kız ve oğlan yurtdışında, kızın ailesi sosyetik İstanbulda. Oğlan doğulu, aile işi yapmak üzere dönüyor.

Tabi silip atacaksın, hayat diziler gibi mutlu sonla bitmiyor.
Sana deseydi ki ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim, onların bize karışmaya hakkı yok. O zaman derdim ki olabilir. Ama ailemin yanında dikkat et, onlar yokken kendi istediğini yapabilirsin ne demek?

Kaç bence kaç.

kendinden ödün verme canım hiçbi zaman.ama sana ayrıl da diyemem çünkü nişanlımla sorun yok diyosun.iş nişanlında bitiyo seni olduğun gibi ailesine kabul ettirebilmeli.ailesine karşı dik duramıyosa eğer o zaman kararını verceksin.nişanlınla konuşup biraz zaman ver bakalım.zor bişey değil bu.pantolon mu giyiyosun ben öyle seviyorum, ben giy dedim diycek.etek mi giyiyosun ben istiyorum diycek.diğer türlü tek başına baş edemezsin.seni sindirdiklerinde de mutsuz olursun.bi süre düşün.nişanlının tutumu çok önemli

birbirinizi seviyorsanız,bundan başka aranızda sorun yoksa ve en önemlisi nişanlın seni koruyabiliyorsa öyle kabul ediyorsa birlikteliğini bozma devam et... Bende evlenirken aynı durumu yaşamıştım eşimin aileside aşırı muhafazakardır ama şuan kimse karışmıyor böyle kabullendiler eşinin arkanda desteği çok önemli bir nokta .. nişanlınla ciddi olarak konuş kendini değiştirmeyeceğini öyle kabul etmesi gerektiğini bilsin ve seni ezdirmemesi gerektiğini bilsin,hatta evlendikten sonra bu sorunlar devam ederse evlilik yürümez diye de bir dipnot geç..

Canim arkana bakmadan kac..Fikir ayriliklari hicbir zaman duzelmez.Ayrilik ilerde olursa daha cok yipranirsin

Calisabilecekmisin el kapısında calistirmayizda derler. Ailen ne diyor bu duruma? Ayrıca söz hakkı yoksa eşime kimse karışamaz nerde nasıl giyinecegine o karar verir diyemiyorsa nasıl bir evliliginiz olacak tahmin etmesi zormu?

Etek giy mi dediler ben olsam giyerdim diz ustu etekleri. E siz etek giy dediniz diye. Herkesin hayatina kimse karisamaz. Acik olanlar namussuz mu oluyomus da bu kadar baski yapiyolar. Muhim olan insanlik. Cok insan gorduk kafasini ortup baska yerlerini acan. İnsanlik kapali olmakla veya olmamakla ölculmez. Kisinin karakteridir onenli olan. Tavrini koy bence

• Beğen
Reactions: anu
Kendinden ödün verme ilerde çok pişman olursun. Sen istersen kapanirsin kimsenin zoruyla bir şey yapma. Bu tip aileleri az çok bilirim evlenince tepene binerler kendi istedikleri olsun diye. Birde nişanlin destek olmazsa ki olacak gibi durmuyor evliligin cehenneme döner.

Back
X