Nişan atmak üzereyim nolur yardım...

Birincisi anne-babanın belli bir görüşü,hayat tecrübesi vardır bunu gözardı edemeyiz,insan aşıkken detayları,yanlış olan şeyleri farkedemiyor ama anneniz sizi uyarmış,siz de birşeyleri görmeye başlamışsınız bence şimdiye kadar olan biten şeyleri iyice oturup düşünün analiz edin ve bir karara varın zararın neresinden dönülse kardır sonuçta bu insanla bir ömür geçireceksiniz.

şimdi sen bu nişanı annen bu çocuk kaba saba biri dediğinde aaa evet topuklu giydiğimde de elimden tutmamıştı diyerek mi atıyorsun benneyaptımki
şaşırdım doğrusu ve ben ortada nişan atmayı gerektirecek
aman aman bir problem göremedim
nişanlanmışsın kabalığını bu güne kadar farketmedin mi
ayrıca severek isteyerek mi nişanlandın:delphin:
kendi adıma konuşayım bir insanla nişanlanmaya karar verdiysem
bu onu artık tanıdığımı ve bana uygn olduğunu gösterir sonradan yok kaba yok saba diye düüşünmem
ama severek nişanlanmadım diyorsan ona birşey diyemem:kahve:
yol yakınken duygularının netleştirip kararını vermelisin:1closedeyes:

Bana da tuhaf geldi CADIARZU

Sadece topuuklu ayakkabı konusu olduğunu sanmıyorum annen mutlaka bunları söylemesine yetecek şeyler görmüştür,sende bir süre kalbini uzağa koyup mantığınla ölçüp tartıp öyle karar ver ne olacağına.

çok şanslısın ki annen bunları görüp seni uyarmış,
Birileride bana yapma etme deseydi de şimdi boşanmak için bukadar uğramasaydım
:delphin:

Tek sebep elbette topuklu giydiğinde ona yardım etmemesi değildir arkadaşlar. İnsan aşık olunca olumsuz yanlarını ilk başta göremiyor elbette ki ama zamanla o ilk aşkın heyacanı geçince görmeye başlıyor bazı şeyleri Bu yüzden aşık olan kişi en başından beri anlayamıyor tam anlamıyla karşısındaki kişiyi ama etraftakiler farkında oluyor. Bu yüzden ben hemen çıkmaya başladıktan 1-2 sene içindeki evlilikleri sağlıklı bulmuyorum çünkü olumsuz yanlarını göremiyor insan evleniyor sonra da zaman geçtikçe eşim değişti hiç böyle biri değildi diyor. Oysaki can çıkmadan huy çıkmaz, bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye atasözlerimiz var bakarsanız yani bir insanın değişeceğine ben inanmıyorum.Başından beri öyledir en fazla ilk zamanlar kendini biraz gizlemiş olabilir daha kibar davranmış olabilir ama zamanla açığa çıkar gerçek davranışları. Bu yüzden gerçekten eminseniz evlenin derim ben aklınızda böyle bir soru işareti varsa hemen aceleye getirmeyin bu işi ilerde daha çok üzülürsünüz.

nisan zaten bunun icindir ailenle birlikte karsindaki kisiyi gozlemlersin tanimaya calisirsin ve eger sana uygun olduguna ailecek karar verirseniz evlenirsin..
ama gorunen o ki bu kisi nezaketin centilmenligin kiyisindan gecemiyor
ustelik ailenin yaninda bile sana boyle davranabiliyorsa sinyalleri acik acik veriyor demektir.
bazilari hic olmazsa ailenin gozunu boyamak icin onlarin yaninda heseyi alttan alirlar..
ama bu onlardan dahi degil..
iyi dusun gerekirse evliligi biraz daha ertele acele etme.. evlilikten donmek nisandan donmekten bin kat daha zordur.. o yuzden acele karar verme...

Dışardan birinin , geçtim anneniz olmasını , bu şekilde sölediği şeler çok çok doru oluor.
durumu tamamen dışardan görüyor.
siz nişanlı olmanız , seviyor olmanız sebebiyle tam net hareketleri karakterleri algılayamıyor olabilirsiniz ama 3. kişiler tamamen objektif olarak görüyor.
heleki anneniz bu şekilde sölediyse , sözünü dinleyin sonra çok pişman olursunuz .
nişanlınızın tüm harekelerini ,ilişkinizi tamamen gözden geçirin , güzel bir ayrılma konuşması hazırlayın ve bitirin.
daha gençsiniz sizi daha çok sevecek ve değer verecek biri karşınıza çıkar, boşuna hayatınızı yontulmamış insanı yontarak çürütmeyin.

Bunu dışarıdan bir arkadaşın söylemiş olsaydı belki altında başka şeyler vardır diye şüphe duyardım....ama anneler her zaman çocuklarının iyiliğini isterler...Belli ki olay sadece bir merdivenden inmeye yardım olayı değil...annen gözlemlemiş....ve onun yorumu bu şekilde ise denilecek başka hiçbirşey yok demekki gerçekten kaba saba bir adamla nişanlısın...çok iyi düşün....nişanlılık insanın en güzel dönemleridir....yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi gözünün içine bakması, seninle çok ilgili olması gereken bir dönem....gerçi o dönemler evlenince bitiyor ..ama olsun şimdiden böyle ise sonrasını görmek için şu anki hareketlerini en az 2 ile çarp...sonuca bak...karşında nasıl bir adam olacağını gör...kabulum diyorsan...sen bilirsin...Allah hakkında hayırlısını nasip etsin...

Her erkek bir değildir tabii ki
sana tavsiyem annenin sözünü dinle
evlilik bambaşka birşey,nişanlılıkta böyle olan
evlendiğinizde daha beter olacak buna inan
nişanlıyken tartısılsa ilgi göstermese bile
eve geldikten sonra birşekılde geçiyor
ama aynı evde yaşamaya başlayınca durum değişiyor
daha çok üzülüyor insan.
bence tatlım biran önce bu işi bitir
ilerde daha cok üzülürsün hem yalnız sen değil ailende çok üzülür
Ailemiz nederse cıkıyor ...ama önemli olan geç olmaması

İlk tanıştığınızdan beri böyle mi nişanlın?
Annen seninle bu şekilde konuşmadan önce de bu şekilde düşünüyor muydun?
Anlattığına göre bence de vurdum duymaz biri. Ama sizin uyumunuz önemli...
Ve bi anne böyle bir uyarıda bulunuyorsa oturup bi düşünmek lazım yani...CADIARZU

Annen kesinlikle haklıdır canım yanlış görmez bir anne, o senin için 2 gözü 3. gözü artı kalp gözü hepsiyle birlikte bakıyor seninse aşktan gözün kör olmuş görmüyorsun. Dışardan bakan bir insan kesinlikle çok çok daha iyi görür. Tüm erkekler öyle değil tabiki ne münasebet kaldı ki bu cicim aylarında böyleyse sonradan seni elde ettiğinde (nikah) kim bilir ne kadar uzaklaşır. Hazır konuşmuyorken konuşma bir daha.

Not: Duvardan tutunarak inmene neden olucak ayakkabılar da giyme belli ki ayağına göre değilmiş. Bir topuk ne kadar uzun olursa olsun ayağın rahatsa biri gelip itse bile dengeni bulur düşmezsin.

sen anneni dinle bence onlar herşeyi gözlemliyo tartıyo hep vardır bir bildiği

Topuklu ayakkabı meselesinden nişan atılır. Neden atılır? Çünkü sen orada ona güvenmişsin, ona ihtiyaç duymuşsun ama o en basit bir olayda bile seni yanlız bırakmış. ben sırf bu sebepten bile düşünürdüm ayrılığı. Çünkü basit dediğimiz olaylar yarın öbür gün kendini çok daha büyük bir şekilde gösterebilir. Senin ona karşı inancın kırılmış. Güvenin sarsılmış. Bence ölç tart biç. Tekrar iyice düşün ve karar ver. Ama ayrılmanın daha doğru olcağı kanısındayım ben. Allah kolaylık versin. Hayırlısı olsun

her erkek kaba degildir tabii ki. hele ki nisanliyken asla...
gozunun icine bakmasi lazim simdi senin...
ozellikle de ailenin yanindayken hareketlerine kat kat dikkat etmesi gerek cunku henuz nisanlisiniz...
ama anlattiginiza gore nisanlinizda bu saydiklarimizdan eser yok.

ayrica esiniz olacak insana anneniz, kardesiniz bile isinamadiysa ve o kisiyi onaylamiyorsa inan ki bir bildikleri vardir.
insan asikken goremez ama annen gayet medeni bir sekilde gelmis seninle konusmus, hatta ayril diye dayatmamis karar yine senin demis...ne guzel...takdir ettim dogrusu...
buyuklerinin sozune guven derim canim...

nişanlıyken kendini saklıyorsa o daha kötü..yani nişanlılıkta gözünün içine bakıp evlenince tam tersinide yapabilir...göz boyamak için...arkadaşın nişanlısı ipuçları vermiş bazı şeylerden....

konu sahibi arkadaşım,annen ne diyorsa doğrudur emin ol....

Bence topuklu ayakkabı ile elin den tutmadı diye nişan atılmaz ki burdaki çoğu bayanın başına gelmiştir sevgilisi ile yada eşi ile kavga edince yol ortasında,yada kafede masada bırakılmıştır,yada sevgilisi önden gider vs vs sana belki giyme dedi nişanlın sen ısrarla giydin,konunun sonunu basına bilmeden bu kadarcık şeyle nişanlını terket diyemem,ki sende çok seviyor olmasan uzaktan uzaga ilişkini bu kadar sürdürmezdin annende baştan beri mi razı değildi,razı olmasa vermezdi zaten,bu bayramda annen olumsuz gördü,kurban bayramında olumlu görür belki,ilişkiyi yaşayan sensin...Elle tutulur sebepler varsa bilemem bayanssulusmile

çoğu bayanın başına gelmez arkadaşım o dedikleriniz....karşında afedersin öküzse,saygısızsa gelir onada yol verirsin kestirmeden...ne demek canım kavga edince yol ortasında bırakmak,masada bırakmak falan:olmaz: bu bir...

ikincisi,mesele topuklu ayakkabı varken elinden tutmadı diye nişan atma değil....bu ince bi detay karşıdaki kişiyle ilgili.....o anda umursamayıp böyle yapan biri başka konulardada aynı umursamazlığı,odunluğu gösterecektir....yani nişanı atarsa bu arkadaş,topuklu ayakkabıyla elinden tutmadı diye değil,adamın kişiliğinin yontulmamışlığıyla ilgili olarak atar....dar çerçeveden bakmayalım olaylara.....

yalnız şunuda söylemem gerek,bu tür davranışları hep mi var yoksa sadece bu olay mı?anneniz ne gibi şeyler görmüş başka?size karşı yapılmış başka kabalıklar var mı?bir de hiç konuşmayı denediniz mi?

Topuklu ayakkabı meselesinden nişan atılır. Neden atılır? Çünkü sen orada ona güvenmişsin, ona ihtiyaç duymuşsun ama o en basit bir olayda bile seni yanlız bırakmış. ben sırf bu sebepten bile düşünürdüm ayrılığı. Çünkü basit dediğimiz olaylar yarın öbür gün kendini çok daha büyük bir şekilde gösterebilir. Senin ona karşı inancın kırılmış. Güvenin sarsılmış. Bence ölç tart biç. Tekrar iyice düşün ve karar ver. Ama ayrılmanın daha doğru olcağı kanısındayım ben. Allah kolaylık versin. Hayırlısı olsun

a.s vereliniortak

ayrılma konusunda birşey diyemem,arkadaşın kendi kararı...kolay bişey değil sonuçta,iyi düşünmesi gerekir...

bu kişinin bu davranışlarını ne kadar sineye çekebilirsin,bu kişiyle bir hayatı paylaşabilir misin,aranızdaki ilişki nasıl yani güzellikle birbirinizde yanlış gördüğünüz şeyleri konuşup düzeltme yoluna gidebiliyor musunuz vs bunları düşün bence....eğer evet diyorsan bitirme..ama hayır diyorsan,karar senin...

hayırlısı ne ise o olsun.....

ben senin eski konunu biliyorum. henüz nişanlanmamıştın o zaman. damat bey mimardı ordan aklımda kaldı.
dönüp dolaşıp lafımıza gelmişsin bacım ne diyim?
hadi bize anlattıklarınla biz yorum yapmıştık, biz eldik bizi kaale almadın. iki gün önce damadın kötülüklerini sayıp dalga geçer gibi iki gün sonra nişan fotolarını koydun. peki. ben bişi demicem artık çünkü burda ne dersek konu açanlar tersini yapıyo. iki gün sonra da düğün resimlerini koyarsın bakarız güzel güzel.:kahve:

minish konuyu açıp uzaktan izlemişsin.
siteye girdiğin halde tek bi cevap bile yazmamışsın.
bazı insanlara bakıyorum bi konu açıyor o kişiye diyecek sözü olmasa bile teşekkür mesajı yazıyor.
madem kimseye minnetin yok ne diye konu açarsın?

topuklu ayakkabı meselesi bana çok saçma geldi.Yürüyemiyceksen giymeyeceksin.Giyiyorsanda kimseden yardım beklemeyeceksin.

Konu sahibi arkadaş pek sessiz ama bende diğer arkadaşların söylediklerine katılacağım. Hayatta kayıtsız şartsız güvenip , görüşlerinden şüphe duymayacağınız tek insan anneniz. Onların hayat tecrubesi bizlerden çok fazla. O yüzden sözünü dinleyin. Evlendikten sonrası çok daha zor. Ve unutmayın insan neyse odur asla değişmez. Bundan sonra farklı olabileceğine dair umutlar beslemeyin. Hakkınızda hayırlısı olsun

canim benim konumu okudunmu bilmiyorum
gecen hafta da ben attim sözü......
benim sözlüm sahip cikmadi bana... ve kaynana sorunu iste...
artik onu gördügümde kabimin atmadigini hissettim... kabaydi agresif sinirlinin tekiydi...
ve cimri.... annem babam konustu benle, iyi tart ölc dedi, bende bitirdim.
hic de pisman degilim...

hakkinda hayirlisi........... ha bide sunu diyim.... KALBIN NE DIYOR ?????
Kalbim bana hep ayril dedi........ mutlu olmicaksin dedi.... soru isaretlerle bogusuyordum

evet bende katiliyorum sana
onu sahibi arkadasimiz ondan bir INCELIK beklemis... elini tutmasini beklemis.... hangi bayan istemezki bu inceligi.......

Back
X