Nişan atmak ve sonrasında gelen depresyon

kedikiz90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
48
37
28
35
Kızlar merhaba,

uzun bir süredir kk'ya gelemiyordum, çok zor bir süreç geçirdim. Ocak ayında hayatımın en güzel zamanını geçirdiğimi ve daha mutu olamayacağımı düşünürken, son iki aydır çok büyük bir depresyonun içindeyim. Son yazdığım mesajlarımı gördükçe kendime ve ona daha da çok kızdım. lütfen bu durumdan nasıl çıkacağımla ve hayata tekrardan nasıl tutunacağımla ilgili bana yol gösterin. Kafayı yemek üzereyim!

Nişanlandıktan sonra kayınvalidem herşeye karışmaya başladı. Evimizi nereden tutacağımıza, ne eşya alacağımıza, gelinliğe, davetiyeye kadar... daha önce de yazmıştım, anadolu yakasında oturmayı planlıyorduk fakat sonradan öğrendim ki kayınvalide kendi sitesinde (-ki avrupa yakasının ücra bir köşesinde oturuyorular) evimizi bile ayarlamış. neyse, tüm bunlara nişanlımın hatırına çok fazla ses çıkarmadım. Ne de olsa sevdiğim adamla olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yoktu. gel zaman git zaman, bir gün müstakbel eltim, evimizi yerleştirmeye yardıma geldiğinde bana kayınvalidemin nişanlımı alt komşusunun kızıyla evlendirmeyi planladığını anlattı. Kayınvalide benim oğluna iyi bir eş olamayacağımı düşündüğü için BİZ NİŞANLIYKEN!!! nişanlımı alt komşusuyla görüşmeye zorlamış!! İnanabiliyormusunuz? Hemen arkasından inanılmaz kavgalar yaşadık, hayatımın en berbat günlerini geçirdim. ve nişanlım tüm bunların hiçbir şey ifade etmediğini sadece annesi üzülmesin diye birkaç kere görüştüğünü anlattı. Meğerse kayınvalide tüm bu bana karışmaları ve müdahaleleri beni yıldırmak için yapmış. Allahım nasıl böyle birşeyin içine düştüm nasıl, anlam veremiyorum. ailem iyi oldu bak Allah seni ne kadar seviyormuş ki evlenmeden sana onların yüzünü gösterdi diyip duruyor sanki herşey o kadar kolay açıklanabiliyormuş gibi. ve daha kötüsünü söyliyim, ben bu adamı hala deli gibi seviyorum. Bundan sonra bir daha birini sevebilmem imkansız. Zaten kimseye de güvenemem artık. Ne yapacağımı bilemiyorum. İsmi lazım değil arada hala mesaj atıp beni merak ettiğini söylüyor ama o kadar. Ne bir özür ne başka birşey. Bu muydu dünyalar kadar sevmek, hayallerimiz, aşkımız... İnanmak istemiyorum. nolur bana bir çıkış yolu gösterin. Kimseye lanet etmek de istemiyorum ama yukarıda Allah var, elbet onlar da anlayacaklar beni ne kadar üzdüklerini bana neler çektirdiklerini.
Sizi de dertlerimle boğdum ama inanın burada buna benzer bişey yaşayıp bu durumdan çıkmış olan bir kişi bile varsa, en azından benim için de umut var diyeceğim. yoksa gerisi çok karanlık şuan...

Evlensen bu kadın sana rahat vermezdi. Bence kurtulduğuna sevin Allah'a havale et. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz. Birde bidaha sevemem deme sadece acele etme. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bi adam için kendini dışarıya kapatma..
Nişanlın sana sahip çıkamamış, zaten böyle bi adamla evlensen çok daha mutsuz olacaktın ve boşanma psikolojisi daha yıpratıcı..

İlk öncelerı bunları dusunmen cok normal. Bız kadınlar için en iyi terapi konuşmaktır. Konuşmayarak konuyu kapatarak unutmanı ısteyenlere aldırma. Konuş konuştukca daha farkında olursun .. Konustukca eskir. Unutamam baskasını sevemem gibi laflar cok beylik.. Onları soylemende cok normal şuan ama ınan bana seveceksın tecrubene istinaden daha temkınlı olacaksn.
Ayrıca annesi istıyor dıye nısanlıyken baska bırı ıle görüşen adamdan degıl koca hıcbırsey olmaz. Cok seven ılıskısı zarar gormesin isteyen bırı
Bunu yapmaz. Yapamazz!!

Ha onu yazmayı unutmuşum. Ne demek annesini kırmamak için kızla görüşmek! Anne saçmalama diyememiş mi?! Ya ne rahat bu erkekler. Sen yapsan ne namusun kalırdı ne şerefin! Annesini göz ardı etsen bile (ki edemezsin) sırf bunun için bile bitmeli..

Hepiniz çok tatlısınız, çok iyi kalplisiniz, çok isterdim bir anda sihirli bir değnek değsin ve hepsi geçsin hiç yaşanmamış olsun. KisaSamsun Hubannn demekoylee Tuuba890
İyiki yasadım diyeceksin bırgun sana ilişkisine degerlerıne sahıp cıkmayan bırı ile nereye kadar .. Yeni bır yol var önunde derın bı nefes al kafanı dagıt her zamankinden cok daha ıyı oldugunu gorsunler.

Nişanlının da görüşesi varmış annesinin istemesi ekstra bonus olmuş. Sonrasında özür dilememesi, pişmanlık belirtisi göstermemesi de herşeyi anlatıyor zaten. Amaç sanki senin ahını almadan bu işi halletmek gibi.

Dibine kadar üzül, ağla, konuş. Bir noktada bitecek ve yeniden seveceksin, tecrübeyle sabittir.

Ben içinizi yakan şeyin ne olduğunu biliyorum. Kötü kalpli insanların, sizi böyle üzenlerin cezasını bulmaması. Ama merak etmeyin, o cadı kadın kendisine kök söktürecek bir kızı gelin alıp ızdıraplardan ızdırap beğenecek. Aksini hiç görmedim. O ana kuzusu da bir daha asla sizin gibi sevecek birini bulamayacak. Siz nişanı atar atmaz o cezanı bulmuş bile. Nereden mi biliyorum? Anlatayım.

Bu tipik bir Türkiye hikayesi: erkek anası ve erkek evlat arasındaki histerik ilişki, namı- diğer takıntılı sapık aşk. Bu kadınlar, oğullarını kendilerinden daha çok sevebilecek kadınları anında tespit edebilme yetisine sahipler. Kendilerine hasretmek istedikleri oğulcukları için bundan büyük tehlike olamaz!!! Bu yüzden oğullarını seven değil, kendilerinin bulup getirdiği kadını isterler. Allah'ım bir oğul için ne büyük bir bedel!

Nişanı attığınız o adama acıdım. Hak etmiş bir yandan da, doğal seçilim olmuş, hak etmediği şeyi yitirmiş.

Sizin içinse sevindim. Sevgi bizim özümüzde olan bir cehver, sonra koyamazsınız, yoktan var edemezsiniz. Sevgimizi yönelttiğimiz cisimler, bedenler hep bu cevherin tezahürü. Hiç üzülmeyin, ne büyük bir lütfa mazharsınız, bu cevher sizde varmış, ortaya böyle çıkmış. Umarım bu cevheri misliyle arttıracak, onu parıl parıl parlatacak insana kavuşursunuz. O insanı bulduğunuzda aklınıza getirmeyi unutmayın, bu nişanı atmasaydınız, bu özel insana asla kavuşamayacaktınız.

Ahh ah suan sana sayfalarca yazmak isterdim canim eger evlenseydin..suan ne kadar kotu oldugunu tahmin edebiliyorum ama boylesi en hayirlisi olmus ..
Nisanlin seni sevseydi asla gorusmezdi biriyle bu anne baba hatri da dahil
Herseyin tek sorumlusu nisanlin.Bende nisanliyken esime kiz istemeye bile gitmislerdi ama esim beni.cok sevdigi icin ailesiyle hep kavga ederdi ve konusmazdi
Ben esimi o kadar cok seviyordum ama sevdigim benle olsun gerisi onemli degil deedim keske demez olaydim..Esimle care k mutluyum ailesini tinlamaz etmez beni herseyden cok sever ama iste diger taraftanda ailesi ugrasmaktan rezil etmekten hic geri kalmaz inan bak esim le ne kadar mutluysam bi o kadar da tedirginim ve huzursuzum..

Baskasini sevmem ne imkansiz diye de dusunme sakim gun.dogmadan neler doguyor..uzulmemeye calis eger bu adamla evlenseydim ailesi sana huzur vermezdi evliligin bile biterdi bende cok seylerini gordum esimn ailesinin ama gormezden geldim hep evlendim ve bazen keske evlenmezeydim derim ..

En fazla 6 ay...ondan sonra gerçekleri fark edip üzüldüğüne pişman olacaksın...ilk önce eltine kızmıştım ara bozuyor sanıp ama böyle birşeye şahit olsam ben de anlatırdım...sen orda binbir umutla evini kurarken arka planda başka fırıldaklar dönüyor...annesine dur diyen yok ,pişman olup Özür dileyen de...
Özür dilese kabul eder misin yada güvenebilirsin?

Be
Bende nisanliyken senin gibi dusundum aman sevdigim yanimda olsun gerisi onemli degil diye sonuclarini soyleyim mi
Sagligimdan oldum
Stresten kistler olustu
Amelyatlik oldum
Asiri kilo verdim ve suan 48 kiloyum bir gram alamyorum
Cocugumuz olmadi
Her defasinda bizi herkese rezil etti
Yemek yiyemiyorum su icemiyorum
Kisacasi hayatimi mahvettiler
Ne sinavlardan gectim bi bilsen milletin bu kiza ne olmus iyce bitmis diye surekli.laflarini duymaktan biktim artik insanlarim bana acima duygusuyla bakmalarindan da biktim 23 yasimdaym ama 53 yasindaki birinin yasadiklari kadar yasanmisliklarim var ve artik gercekten hayattan yoruldum sevgide yetmiyor bi yerde ..hakkinda en hayirlisi boyle olmus bence artik birak dusunmeyi neyi duaunceksn sana ihanet eden bi adamimi seni mahveden aileyi mi o adam ailesinin hatrina senden de ayrilirmisti Ilerde Rabbim sabir versin..

ne desem bilemiyorum, hepinizin haklı olduğuna da canı gönülden inanıyorum. sandım ki ilk zamanlar en kötüsünü yaşadım ama hayır zaman geçtikçe acım daha da artıyor gibi. belki de en dibini gördüm, artık sıra ışığa ulaşmakta. hakikaten evlenseydik neler olabileceğini inanın tahmin dahi edemiyorum. tek bildiğim sevginin böyle olmadığı. hepiniz ne kadar iyisiniz. gerçekten içimi aydınlattınız. bir el, umut ışığı olduğunuz şu kadarcık süre içerisinde. N NewArrival Perimasali3737

muhtemelen hayır. yani içim özür dileyip bana gelmesini istese de, bir daha olmamalı. hayat tabii, büyük konuşmamak da lazım fakat dileğim onun ders alıp benden sonraki birlikte olacağı insana böyle birşey yaşatmaması. dediğiniz gibi kalbimi söküp almadı. zaman inşallah iyileştirecek. umut ediyorum.

Git bir sadaka ver fakiri yetim doyurun bunlardan kurtulduguna..sen bir şey yasamamissin yasayacaktn da Allah in sevgili kuluymussun. .

Ben cok keske dedim sen deme.Esim cok iyi ailesiyle konusmaz etmez bi dedigimi de iki etmez benim icin herseyi yapar ama ailesi huzur vermiyor bi gun takma 2 gun takma 3.gun mecbur takiyorsun sevgi yetmiyor eaimde laf geciremiyor esimi ariyordu ben sana daha cok kiz bulurum diyordu ayril bosver diyodu ya inan biktim artik o kadar uzak bir sehirde yasiyorumki ama hic rahat birakmiyorlar surekli bi oyun pesindeler..
Sende uzulme artik niye uzuluyorsun evlenince geri donusu kolay olmuyor bi adin ikiye cikiyor vs vs ..gun gelir oyle birini seversinki keske onu tanimasaydim diye pisman bile olursun..

Smdi alışkanlık sadece senin için. .inan o aşk fln hikaye. .Bu adamdan es olmaz bil canm..
seni doverdi de soverdi de ..kesinlikle geçecek. Evlenseydin bu adamla çok çok daha acı cekecektin emin ol buna. .
sakin affet dese de dönme sakın. .bir de telefonlarinla cvp verme. .kurtar kendini bu pisliklerden.
Bnden bu kadar umarım anlarsın anlarsın da yarin bir gün ia işten geçmeden ahh keşke demezsin.
Sevgilerle. .

Seni istemeynler yerin dibine girsin bosver
Nisanli nisanli olaydi da gorusmeyeydi sen yapsan boyle biseyi kabul etcekmiydi sanki.. degeri bes para etmeyen insanlari dusunup kendini yiyip bitirip hasta mi olcaksin.su akar yolunu bulur hic uzulme hattini bile degistir ulasamasin sana o zaman gorursun diger yuzlerini de ..

Nişanlılık sürecinde annesinin her dediğine tamam diyen, ''bi dur anne kedikız ne düşünüyor acaba önemli olan onunla benim nerde oturmak istediğimiz vs'' diyemeyen, üstelik annesinin hatrı (!) için nişanlıyken başkasıyla görüşen karakter yoksunu, daha anasının memesinden kesilmemiş, aile kuracak, sahip çıkacak olgunluğa erişememiş bir çocuk.

Lütfen bundan sonra bol bol aktivite yap, spora git, beğenmediğin neyin varsa değiştirmeye uğraş, kurslara git, ne bileyim dil kursu olur, enstrüman olur, yemek olur, ilgi alanın her neyse onunla ilgili bişeyler yap. Arkadaşlıklar kur, çevre edin, her zaman bakımlı ol, sakın önüne abur cuburu alıp yatakta pijamalarınla ağlaya ağlaya oturma.

Belki seni çok daha mutlu bi evlilik bekliyor başkasıyla bi yerlerde, ondan olmadı belki de bu iş.
Her şer görünende bir hayır vardır. Şimdi şer zannediyorsun ama ilerde ''iyiki'' diyeceksin belki de.
Bol bol dua et, allaha sığın. Ondan iste. Ama beddua etme, zaten onlar cezasını bulur, hiç merak etme. Belki yarın, belki 10 sene sonra. Belki senin gözün görür cezalarını bulduklarını, belki görmez. Ama emin ol önünde sonunda bulurlar.
Ha ağlamak istediğinde de bol bol ağla, hiç kendini tutmaya çalışma. Bırak gözyaşlarınla aksın gitsin ona olan tüm duyguların. İçini dök rahatça.

O çocuk eğer herşeye rağmen seni haketseydi, şuan deli gibi senin peşinde koşuyor, annesine zorla özür diletiyor olurdu.
Artık senin dayanamayıp döneceğini falan mı düşünüyor da çok rahat bilemedim.

İnşallah en kısa zamanda Allah karşına öyle birini çıkarır ki, nişanlına da annesine de teşekkür edersin, ''siz böyle yapmasaydınız onu tanıyamazdım'' diye. İnşallah her günün bi öncekinden daha mutlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…