• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atmak ve sonrasındaki saçma olaylar

cileklimilkshake1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2025
1
-4
1
27
Kızlar selam biraz uzun olacak ama lütfen okuyun. 27 yaşındayım 18 yaşımdan beri bir ilişkim vardı lisede tanıştık. Çok seviyordum onunla olmak vakit geçirmek çok hoşuma gidiyordu onun için çok şeyden vazgeçtim. Ben şehir dışında üniversite okuyordum o okumadı okulum bitti geri memleketime döndüm mimarım bir iş kurma sürecine girdim ve o sırada erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti ben de kabul ettim. Her şey çok güzeldi çok mutluydum o da kendine bir iş yeri açmıştı her şeyi düzene oturtmuştuk daha sonra nişanlandık ve nişandan 7 ay sonrasına da düğün tarihi aldık. İlk aylar yine her şey çok güzeldi eşyalarımı aldım çeyizimi hazırladım çok heyecanlıydım. Aramızda da problemler oluyor ufak tefek ama bir şekilde hallediyoruz. Her neyse sonra aramızda ciddi bir problem yaşandı konu kıskançlık ama hiç olmayacak bir kıskançlık hani şöyle söyleyeyim kıskandığı kişi 17 yaşında bir çocuk aile dostumuzun çocuğu ve çocukla hiç iletişimim yok sadece sosyal medyada takip ediyor olmam problem. Bu arada zaten hep kıskançtı ben 1 tane bile erkek takip etmedim şimdiye kadar hiç erkek arkadaşım olmadı sınıf arkadaşlarımla dahi hiç tanışıp konuşmadım ama hiç problem etmedim. Bu olaydan sonra benim kafamda çok soru işareti oluştu kendine her şeyi hak görüp beni kısıtlayan biriydi kendi arkadaşlarıyla tatile giderdi ama benim gitmem söz konusu bile olamazdı. Bu dönemde bir de benim kardeşim üniversite kazandı annem ve babam çalıştığı için kardeşimi kazandığı şehire yerleştirmeye ben gittim. Ben kardeşime çok bağlıyım o yüzden onun evden gidiyor olması beni zaten çok üzüyorken bir de nişanlım durmadan ‘kardeşin yüzünden evimizin tüm işlerini ben hallediyorum, ailenin hiçbir şey umrunda değil, gelip eve bile bakmadılar eşyalara bile bakmadılar, senin kardeşinin yerleşme derdi yüzünden benim evimin eşyaları özensiz seçildi, ailen seni hiç sevmiyor hiç seninle ilgili değiller’ gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı sırf kardeşimi yerleştirmeye başka şehire gittim ve 5 gün kaldım diye. Halbuki kendisi de 1 hafta öncesinde annesiyle tatile gitmişti sırf annesinin canı istiyor diye. Bir de mesela ben aileme yakın bir yerde bir mimarlık ofisi açtım çünkü o civarda çevremiz çok maddi dönüşü daha iyi olacaktı. Nişanlım ve annesi bu durumdan rahatsız oldu nişanlım işte uzak olacak ben nasıl gelip gidicem dedi annesi de öğlenleri oğlum yemek bekler uzak olur gelemez tarzı şeyler söyledi çok rahatsız oldum. Daha bu tarz başka olaylar da oldu ve ben çok soğudum korkmaya başladım evlenirsem beni her anlamda kısıtlar gibi geldi kardeşimi bile sayılı görebilirim ailem evime gelse rahatsız olur gibi hissettim. Bu süreçte zaten ailem de ondan çok soğudu. Bir de benimle ve ailemle ilgili her şeyi annesine anlatıyordu her kavga edişimizde annesi beni arayıp işte fevrisiniz alttan almıyordunuz tarzında şeyler söylüyordu bu da beni rahatsız etti ikisi sürekli dedikodumu yapıyor gibi hissettim. Sonuç olarak benim düşünmekten psikolojim çok bozuldu ve düğüne 20 gün kala nişanı attım. Bu süreçte tabii ki hep olduğu gibi nişanlım sürekli beni ve ailemi suçlamaya devam etti. Ailem kesinlikle barışmamı istemiyor onun ailesi ise barışalım istiyor. Annesi evdeki eşyalar kalsın dediği için ben ailemi bir şekilde ikna ettim ve eşyalarımızı toplamadım. Arada bir de eski nişanlımla konuşuyoruz o da sözde barışmak istiyor ama burnundan da kıl aldırmıyor ben suçluyum hep. Evi bozmadığımız için kirası hala ödeniyor geçen gün ben kendisine kirayı sırayla ödeyelim en azından hepsi sana yük olmasın dedim. O da gerek yok düşünmene sevindim dedi. Bugün telefonla konuşurken laf arasında bana birden kira geldi haberin olsun dedi ben de tamam öderim dedim o da aidatıyla beraber yalnız dedi evi senin hatrına kapatmadım bana kalsa çoktan o eşyaları alır atardım nişan attığın gün dedi. Sonra şaka yapıyorum alınma falan dedi. Ama ben kendimi çok kötü hissettim kızlar yani evi annesi bozmak istemedi en başta ve bana şuan para lafı yapılıyor gibi hissettim. Ne yapacağım bilmiyorum.

Ay okuyamadım anası oğlum yemek beklerden sonrasını orada def ettim hayatınızdan sizde hemen def edin psikopat 3 gun sonra ofisinize gelen müşterilerle sizi yakıştırmaya başlar

Siz kocaya öğlen yemek derdine düşmek ıcın mı okudunuz

annesiyle tatile gidiyor sorun yok ama
siz kardeşinizle ilgilenince ailen evle eşyayla ilgilenmedi die ağzını yaya yaya konuşuyor . Bundan bi cacık olmaz

Hala geri dönmeyi barışmayı düşünüyorsun yani bu senin şuan yaşadığın fragman bu evlilikte 5-10 katı yaşayacağın anlamına geliyor. Değiştiririm onu kafasındaysan yanlış yoldasınız derim. Bir an önce kendini kurtar bi sadaka dağıt kendin hayrına. Kendin eşyalarını al bir an önce muhatabı kes derim.

Asıl sorun senin tutarsızlığın gibi duruyor çünkü nişanı attığını söylüyorsun ama fiilen atmamışsın. Evi toplamamışsın, eşyalar duruyor, kira ortak mesele olmuş, adamla arada konuşuyor, hatta ilişki dinamiklerini devam ettiriyorsun. Bu durumda sen nişanı bitirmemiş, sadece küsmüş gibi görünüyorsun. Kendi sınırını net koymadığın için karşı tarafın da seni ciddiye almaması doğal. Bir yandan ‘beni ve ailemi suçluyor, beni kısıtlıyor, annesi sürekli karışıyor’ diyorsun, diğer yandan annesi istemedi diye evi bozmadık diyorsun aynı düzeni sürdüren sensin. Eğer gerçekten o ilişkiden çıkmak istiyorsan ev meselesi dahil bütün bağları kapatman, eşyayı da, evi de, iletişimi de bitirmen lazım. Ama bunu yapmayıp hala eski nişanlı tavrıyla hareket edince hem kendi sürecini uzatıyorsun hem de başkalarına şikayet edecek yeni malzeme çıkartıyorsun önce kendi kararının arkasında durman gerekiyor yani bu ne

Son düzenleme:
kendine her şeyi hak görüp beni kısıtlayan biriydi kendi arkadaşlarıyla tatile giderdi ama benim gitmem söz konusu bile olamazdı.
Nerden buldun bu zottirik apaçiyi? Ne eğitimi eğitimine, ne görgüsü görgüsüne ne de hayata bakışın bakışına uygun değil. Okumuş mimar olmuşsun dışarda eğitimli eli yüzü düzgün aklı başında erkekler var. Yolla gitsin şunu.

Nisan atildiysa hala niye görüşülüyor, esyalar neden alınmıyor, herşey karşı tarafın isteğine mi bağlı, iyi yapmışsın ayrilmakla takdir ettim falan diyecektim de kararının arkasında durmadigini görünce vazgeçtim. Net dik bı durusun yok, okumuş etmiş kadınsn biz mi soyleyelim, karşı taraf seni bastırmaya çalışıyor, tamamen kompleks ve duzelmeyecegi bariz ortada. Devam et böyle, yarın barışır evlenirsin görürsun dünya kaç bucak, o hissi aldım ben senden.

Kızlar selam biraz uzun olacak ama lütfen okuyun. 27 yaşındayım 18 yaşımdan beri bir ilişkim vardı lisede tanıştık. Çok seviyordum onunla olmak vakit geçirmek çok hoşuma gidiyordu onun için çok şeyden vazgeçtim. Ben şehir dışında üniversite okuyordum o okumadı okulum bitti geri memleketime döndüm mimarım bir iş kurma sürecine girdim ve o sırada erkek arkadaşım bana evlenme teklifi etti ben de kabul ettim. Her şey çok güzeldi çok mutluydum o da kendine bir iş yeri açmıştı her şeyi düzene oturtmuştuk daha sonra nişanlandık ve nişandan 7 ay sonrasına da düğün tarihi aldık. İlk aylar yine her şey çok güzeldi eşyalarımı aldım çeyizimi hazırladım çok heyecanlıydım. Aramızda da problemler oluyor ufak tefek ama bir şekilde hallediyoruz. Her neyse sonra aramızda ciddi bir problem yaşandı konu kıskançlık ama hiç olmayacak bir kıskançlık hani şöyle söyleyeyim kıskandığı kişi 17 yaşında bir çocuk aile dostumuzun çocuğu ve çocukla hiç iletişimim yok sadece sosyal medyada takip ediyor olmam problem. Bu arada zaten hep kıskançtı ben 1 tane bile erkek takip etmedim şimdiye kadar hiç erkek arkadaşım olmadı sınıf arkadaşlarımla dahi hiç tanışıp konuşmadım ama hiç problem etmedim. Bu olaydan sonra benim kafamda çok soru işareti oluştu kendine her şeyi hak görüp beni kısıtlayan biriydi kendi arkadaşlarıyla tatile giderdi ama benim gitmem söz konusu bile olamazdı. Bu dönemde bir de benim kardeşim üniversite kazandı annem ve babam çalıştığı için kardeşimi kazandığı şehire yerleştirmeye ben gittim. Ben kardeşime çok bağlıyım o yüzden onun evden gidiyor olması beni zaten çok üzüyorken bir de nişanlım durmadan ‘kardeşin yüzünden evimizin tüm işlerini ben hallediyorum, ailenin hiçbir şey umrunda değil, gelip eve bile bakmadılar eşyalara bile bakmadılar, senin kardeşinin yerleşme derdi yüzünden benim evimin eşyaları özensiz seçildi, ailen seni hiç sevmiyor hiç seninle ilgili değiller’ gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı sırf kardeşimi yerleştirmeye başka şehire gittim ve 5 gün kaldım diye. Halbuki kendisi de 1 hafta öncesinde annesiyle tatile gitmişti sırf annesinin canı istiyor diye. Bir de mesela ben aileme yakın bir yerde bir mimarlık ofisi açtım çünkü o civarda çevremiz çok maddi dönüşü daha iyi olacaktı. Nişanlım ve annesi bu durumdan rahatsız oldu nişanlım işte uzak olacak ben nasıl gelip gidicem dedi annesi de öğlenleri oğlum yemek bekler uzak olur gelemez tarzı şeyler söyledi çok rahatsız oldum. Daha bu tarz başka olaylar da oldu ve ben çok soğudum korkmaya başladım evlenirsem beni her anlamda kısıtlar gibi geldi kardeşimi bile sayılı görebilirim ailem evime gelse rahatsız olur gibi hissettim. Bu süreçte zaten ailem de ondan çok soğudu. Bir de benimle ve ailemle ilgili her şeyi annesine anlatıyordu her kavga edişimizde annesi beni arayıp işte fevrisiniz alttan almıyordunuz tarzında şeyler söylüyordu bu da beni rahatsız etti ikisi sürekli dedikodumu yapıyor gibi hissettim. Sonuç olarak benim düşünmekten psikolojim çok bozuldu ve düğüne 20 gün kala nişanı attım. Bu süreçte tabii ki hep olduğu gibi nişanlım sürekli beni ve ailemi suçlamaya devam etti. Ailem kesinlikle barışmamı istemiyor onun ailesi ise barışalım istiyor. Annesi evdeki eşyalar kalsın dediği için ben ailemi bir şekilde ikna ettim ve eşyalarımızı toplamadım. Arada bir de eski nişanlımla konuşuyoruz o da sözde barışmak istiyor ama burnundan da kıl aldırmıyor ben suçluyum hep. Evi bozmadığımız için kirası hala ödeniyor geçen gün ben kendisine kirayı sırayla ödeyelim en azından hepsi sana yük olmasın dedim. O da gerek yok düşünmene sevindim dedi. Bugün telefonla konuşurken laf arasında bana birden kira geldi haberin olsun dedi ben de tamam öderim dedim o da aidatıyla beraber yalnız dedi evi senin hatrına kapatmadım bana kalsa çoktan o eşyaları alır atardım nişan attığın gün dedi. Sonra şaka yapıyorum alınma falan dedi. Ama ben kendimi çok kötü hissettim kızlar yani evi annesi bozmak istemedi en başta ve bana şuan para lafı yapılıyor gibi hissettim. Ne yapacağım bilmiyorum.
Bı devirde okumayan adamla nişanlanmanız bile hata olmuş, alsın anası şimdi prenses oğlunun turşusunu kursun.

Yok oğluşu uzağa gidemezmiş , yok öğlen yemek beklermiş , siz de hala bu kadını dinleyip ailenizi ikna edip evi bozmamışsınız.

Alın eşyalarınızı, engelleyin her yerden, Allah kurtarmış.

Korku filmi gibi bir nişanlılık süreci geçirmişsiniz.Yol yakınken dönmenize sizin adınıza sevindim diyeceğim ama tam dönememişsiniz gibi.Böyle durumlarda duygusal davranmak bize hata yaptırır.Madem nişanı attınız,o ev bozulacak ve o eşyalar gidecek.Kimsenin oturmadığı ev için kira ödemek mantıklı değil zaten.Eski nişanlınızla çok uzun yıllar birlikte kalmışsınız,düğüne çok yakın zamanda ayrılmışsınız.Acınızı anlıyorum ama şu anki davranışlarınızla kendinize daha çok acı çektiriyorsunuz.Buraya anlattığınız kadarıyla kendisinin ve annesinin hareketleri inanılır gibi değil,bu kişiyle oldurmaya çalışmak sadece ömrünüzden çalmak olur.Ev meselesini komple kapatın ve eski nişanlınızla bir daha iletişim kurmayın.

Bu salak herifi üniversiteye gittiğinde bırakman gerekiyordu ama sen pasif pasif adamın kölesi olarak hayatını sürdürmüşsün. Ana oğul da senin pasif halini bildiğinden düğünü ertelemiş gibi bakıyorlar olaya. Nişan bozup ilişkiye devam etmek neden mesela?

Sen içten içe adam hatalarını anlasın diye bekliyorsun muhtemelen ama ana kuzusu bir adam karşındaki. Korkunç bir insan, üniversitede kendin gibi birini bulmak varken, yabani gibi takılmışsın resmen

Elalem ne der diye düşünüyorlar bence.
Düğünü yapıp millete herşeyi kanıtladıktan sonra sıçıp sıvarlar kaldıkları yerden. Balık baştan kokuyor bilginize.

Üç hafta kala tüm her şey hazırken nişan atmis biri olarak söylüyorum o evden kendime ait olan ve ailemin ödediği bütün eşyaları aldım, nakliyeci tutup. Umrumda bile olmadı. Niye kira ödemeyi teklif ediyorsunuz, nişan attiysaniz? hiç anlamadım. Ve evlenseydim çok daha kötüsü olacaktı, tavsiyem kurtulmaya bakın
İletişimi kesin

Ayyy çok güldüm 😆😆😆😆
Böyle eğitimli kızlar lise mezunu kendini geliştirememiş tek hücrelilere neden bakarlar hiç anlamam. Malum kişi diyor ya hani ananı da al git diye, tam bu adama söylenecek laf. Söylemek şurda dursun hanım kızımız barışmak istiyor. Allah akıl fikir versin.

Back
X