• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan attık ama sonu ne olmalı?

aylin_87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2013
81
9
46
Merhaba arkadaşlar,
Başka konuya da yazmıştım nişanlımla siyasi bir tartışma ve onun üzerine söylediği, "senin gö.ünün yemediğini yapar kapının önüne koyarım" demesi ve üstüne hiçbir şekilde hatasını kabul etmemesi üzerine ayrıldık. Onun ailesi fazlasıyla geri kafalı ( kendi kızlarına olmasa da bana karşı öyleler) benim ailem de hayatımın hiç bir noktasında bana karışmadılar. Doğu-batı farkı problemimiz var sanırım. Kendisi bana ailesini sürekli aramamı söylüyor haftada bir arayacakmışım ancak babasını ne zaman arasam adam evlilik tarihi konusunu açıp çok ağır konuşuyor. Mesela seni adam yerine koyup konuştuğum hata babanla konuşacağım ben falan tarzı. Annem de 1 ay önce ailesini ziyarete gitti ve ben ailemin yanına gittiğimde annemin imalarından bu işin olmasını istemediğini anladım. Zaten nişanlım da 10 gündür aramıyor. Ben bu süre zarfında zamanında olan ve benim üstünde durmadığım bir çok olayı anladım ailesiyle yaşadığım. Sevgilim bu kadar gün aramadan durabilecek bir adam değil, sevgisinden olmasa hırsından yine arardı. Onun ailesi pek istemedi beni başta, kapalı daha ılımlı bir gelin hayal eden tipler beni görünce şok oldular. Ama bu işin sonu nedir, 10 gündür aramıyor ben yüzüğü postalamayı düşünüyorum. ( ayrı şehirlerdeyiz nişanlımla). Aile önemsiz sanırdım önemliymiş. Ben o çirkin lafın üzerine aramam, aramayacağımı o da biliyor ancak o da aramıyor. Sizce ben ne yapayım? Aile sonradan bana uyamaz, bu da 10 gündür aramıyor zaten. Göndereyim yüzüğü keseyim mi olayı?

Uzun yazdım okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler şimdiden.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konunu hatirliyorum...
Sacma bir neden, fakat herseyde bir hayir vardir.
Nisanliydiniz sonucta, bu sekilde fevri davranmasi dogru birsey degil.
Ayrica ailesinin de bu tarz soylemlerde bulunmasi, ailene karsi olan davranislari hos degil.

Bence birsey yapma, bekle...
Nasilsa sen kafanda bitirdin, birsey yollamana gerek yok.
Elbet bir sekilde iletisime gececeklerdir seninle, o zaman sorarsin prosedurun ne olacagini.
Gereken sekilde sana verilenleri iade eder, senin verdiklerini de onlar sana iade eder.

Bilmiyorum uzgun musun, fakat bence en hayirlisi boyle olmus.
Basta nasil baslarsa oyle gidiyor, duzelme umudu yoktu bence.
Diger konunu da bildigim icin bu kadar net yaziyorum...
Allah hakkinda hayirlisini versin, insallah geleceginde daha mutlu, daha kiymet bilen insanlarla karsilasirsin...

öncelikle kötü bir durum olmasından dolayı hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun diye dilemekten başka çarem kalmadı. ama eğer ailesi sana bu kadar tebiyesizce yaklaşabiliyor ve nişanlın sesini çıkarmıyorsa bu işe devam edersem başına gelecek her kötü şeyin habercisi bu günlerin. eğer sevgin kalmadıysa ki sadece sevgi de yetmez mantık çıkmış aradan uzatmadan bitir derim. gitsinler kendilerine kendi istedikleri kriterde birini bulsunlar. ne kadar saçma işler bunlar yaa sanki onlar evleniyor.

ay ay nerden buluyorsunuz böyle tipleri anlamadım ki ne demek ailesini aramak sen nesin köle mi gitsin kendi anası gibi yobaz bi kız buldun ay oturduğum yerden sinirlendim resmen avatar yaptığın Atadan biraz feyz al kızım onun bağımsızlık mücadelesini örnek al elin adamına ezdirme kendini..

henüz nişanlıyken sana böyle demişse evlenince kim bilir neler der bu tarz konuşmaya hakkı yok :20: ailesi desen evlenince hatalarını anlayacak kadar yüce bir insan değillerse sürekli kendi kafalarına uygun kızlarla seni kıyaslayacaklar eşini dolduruşa getirecekler ve sen mecbur onlarla görüşüp yüz göz olacaksın, annen de sıcak bakmıyormuş

Babamı yada ailemi ara diye snei niye sıkıştırıyoki
ister arasın ister aramazsın senin bilicegin iş...
Babasının söylediği lafta cok igrenc. yüzüne kapatsaydın dicem ama işte saygısızlık yaptın diye neler yaparlardı...
bence ailenle otur konuş ve yüzüğü gönder gitsin...
siyasi nedenden ötürü zaten sana sacmalamıştı... evlenirseniz daha nelerle seni kırıp üzücek.

ay ay nerden buluyorsunuz böyle tipleri anlamadım ki ne demek ailesini aramak sen nesin köle mi gitsin kendi anası gibi yobaz bi kız buldun ay oturduğum yerden sinirlendim resmen avatar yaptığın Atadan biraz feyz al kızım onun bağımsızlık mücadelesini örnek al elin adamına ezdirme kendini..

En büyük takıntılarından biri de bu kadar Atatürkçü olamam zaten. En son konuşmamızda banası müslüman olmaya niyetin yok yani dedi bana bu yüzden. Bulduğumuzda böyle olmuyorlar ama aile gaz verince onlar da değişiyor sanırım. Keşke daha öncr anlayabilseydim diyorum artık.

öncelikle kötü bir durum olmasından dolayı hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun diye dilemekten başka çarem kalmadı. ama eğer ailesi sana bu kadar tebiyesizce yaklaşabiliyor ve nişanlın sesini çıkarmıyorsa bu işe devam edersem başına gelecek her kötü şeyin habercisi bu günlerin. eğer sevgin kalmadıysa ki sadece sevgi de yetmez mantık çıkmış aradan uzatmadan bitir derim. gitsinler kendilerine kendi istedikleri kriterde birini bulsunlar. ne kadar saçma işler bunlar yaa sanki onlar evleniyor.

Erkek arkadaşım babasının bana şaka yaptığını takılmak için böyle konuştuğunu söylüyor da konuşma esnasında biz hiç şakalaşacak kadar sıcak konuşmalar geçirmiyoruz. İlişkimiZin tam olarak ortasındalar. 5-6 ay oldu nişanı yapalı 2 yıldır beraberiz nişandan sonra sadece ailesi yüzünden tartışıyoruz. Kendimize hiç vakit kalmıyor bile.

Ailen biliyor mu ayrıldığınızı? Eğer bilmiyorlarsa ve sen ayrılarak daha iyi yapacağına inandıysan -ki burdan bakınca kesinlikle öyle görünüyor_
annene anlat bütün herşeyi. Onun ailesinin sana karşı konuşmalarını eşinin sana yaptığı her hafta arayacaksın baskısını vb. bunun gibi çok önemli konuları annene anlat ve bu yuzden bitirmek mantıklı geldi de.

Konuyu da askıda bırakma kesin bittiğini karşı tarafta bilsin. Ama sen muhattap olma ya baban ya da annen kim daha dişli ise o muhattap olsun karşı tarafa yüzük vb. geri göndereceğiniz şeyler varsa sen değil ailen konuşsun bu konularda da. Eski nişanlının da ailesi bakalım senin ailenle nasıl konuşacaklar. Hemen seni karalamaya mı geçecekler yoksa efendice konuşup işi bitirecekler mi.

hemen bırak bu çocuğu kaç kurtar kendini ne demek müslüman olmaya niyetin yok Atatürkçü olunca gavurmu olunuyor? ah kızlar size özgürlüğünüzü kazandıran lidere resmen ihanet ediyorsunuz böyle yobazlarla nişan evlilik yaparak etrafta size değer verecek nice erkek varken kaçın kurtarın kendinizi halen neyin derdi bu.. zamanla alışırsınız zaten..

Merhaba arkadaşlar,
Başka konuya da yazmıştım nişanlımla siyasi bir tartışma ve onun üzerine söylediği, "senin gö.ünün yemediğini yapar kapının önüne koyarım" demesi ve üstüne hiçbir şekilde hatasını kabul etmemesi üzerine ayrıldık. Onun ailesi fazlasıyla geri kafalı ( kendi kızlarına olmasa da bana karşı öyleler) benim ailem de hayatımın hiç bir noktasında bana karışmadılar. Doğu-batı farkı problemimiz var sanırım. Kendisi bana ailesini sürekli aramamı söylüyor haftada bir arayacakmışım ancak babasını ne zaman arasam adam evlilik tarihi konusunu açıp çok ağır konuşuyor. Mesela seni adam yerine koyup konuştuğum hata babanla konuşacağım ben falan tarzı. Annem de 1 ay önce ailesini ziyarete gitti ve ben ailemin yanına gittiğimde annemin imalarından bu işin olmasını istemediğini anladım. Zaten nişanlım da 10 gündür aramıyor. Ben bu süre zarfında zamanında olan ve benim üstünde durmadığım bir çok olayı anladım ailesiyle yaşadığım. Sevgilim bu kadar gün aramadan durabilecek bir adam değil, sevgisinden olmasa hırsından yine arardı. Onun ailesi pek istemedi beni başta, kapalı daha ılımlı bir gelin hayal eden tipler beni görünce şok oldular. Ama bu işin sonu nedir, 10 gündür aramıyor ben yüzüğü postalamayı düşünüyorum. ( ayrı şehirlerdeyiz nişanlımla). Aile önemsiz sanırdım önemliymiş. Ben o çirkin lafın üzerine aramam, aramayacağımı o da biliyor ancak o da aramıyor. Sizce ben ne yapayım? Aile sonradan bana uyamaz, bu da 10 gündür aramıyor zaten. Göndereyim yüzüğü keseyim mi olayı?

Uzun yazdım okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler şimdiden.

anladığım kadarı ile senin ailen yapın ile nişanlının aile yapısı çok farklı
sen daha rahat bir ailede büyüdün nişanlının ailesi ise daha tutucu biraz daha farklı diyelim(bişi diyemem tanımıyorum ailesini)
şimdi sen çok önemli bir yol ayrımındasın
iyie otur düşün taşın ailen ile istişare et bakalım onlar ne diyecek
ilerde büyük sorunlar olur olmaz diyemem ama nişanlının tavrı çok önemli ama baksana oda şimdiden belli etmiş rengini
çok sıkıntı çekersin arkadaşım
doğu-batı farkı demişisn bu sorun olur
siyasi düşünce sorun olur
senin açık olman sorun olur
senin rahat olman onlara sorun olur
ve buda unutma senin evliliğini sarsar

evlilikte eşlerin manevi,maddi,siyasi,örfi,kültürel denkikleri çoook önemli
bend e8 aylık evli birisiyim
eşimle çoğu şeyimiz aynı çok şükür
düşünüyorum şimdi siyasi olarak veya manevi olarak farklı olsa idik nasıl olurdu diye ama bilemiyorum

eğer blöf olsun diye yuzuklerı gönderirsen elinde patlayabilir,
ama mantıken ve kalben bitirdiysen karşı tarafında bunu kabul etmesine ve üzerine düşmemelerine hazırsan ayrılabilirsin..
kayınpederinin tarzı dışında halledilmeyecek sorununuz yok bence

Ailen biliyor mu ayrıldığınızı? Eğer bilmiyorlarsa ve sen ayrılarak daha iyi yapacağına inandıysan -ki burdan bakınca kesinlikle öyle görünüyor_
annene anlat bütün herşeyi. Onun ailesinin sana karşı konuşmalarını eşinin sana yaptığı her hafta arayacaksın baskısını vb. bunun gibi çok önemli konuları annene anlat ve bu yuzden bitirmek mantıklı geldi de.

Konuyu da askıda bırakma kesin bittiğini karşı tarafta bilsin. Ama sen muhattap olma ya baban ya da annen kim daha dişli ise o muhattap olsun karşı tarafa yüzük vb. geri göndereceğiniz şeyler varsa sen değil ailen konuşsun bu konularda da. Eski nişanlının da ailesi bakalım senin ailenle nasıl konuşacaklar. Hemen seni karalamaya mı geçecekler yoksa efendice konuşup işi bitirecekler mi.

Annem kafa dinlemek için konuşmuyoruz diye biliyor. O ailesi r söyledi mi bilmiyorum. Yüzükten başka gönderilecek bir şey yok biz bohça falan tarzı olaylara hiç girmedik. Sadece tek taş gidecek. Mantıken bakıldığında ayrılmak en doğrusu, sevgi kısmını da zamanla aşarım diye düşünüyorum, bu sebepten kimse ölmemiş. Kendisi hiç bir tepki vermediği için yüzüğü yolladıktan sonra beni neyin beklediğini bilmiyorum. Ayrılmayı istiyordu ve beni gaza getirip ayrılma kısmını bana yıkmak için mi o lafı etti, yoksa burnu sürtsün mantığıyla inat mı ediyor. Umarım kimse üzülmeden biter bu iş. En hayırlısı bu diye düşünüyorum.

Bence kafalarin uymasi cok onemli. Siyasi gorus ayriliginiz varsa, hele de boyle kimsenin kimseye saygi duymadigi bir zamanda, bence sadece sevgiye aska guvenme. Aile yapilarinin, kulturel goruslerin uymasi da dehset onemli bir konu. Aksi taktirde huzur kalmaz ki..:36:

Annem kafa dinlemek için konuşmuyoruz diye biliyor. O ailesi r söyledi mi bilmiyorum. Yüzükten başka gönderilecek bir şey yok biz bohça falan tarzı olaylara hiç girmedik. Sadece tek taş gidecek. Mantıken bakıldığında ayrılmak en doğrusu, sevgi kısmını da zamanla aşarım diye düşünüyorum, bu sebepten kimse ölmemiş. Kendisi hiç bir tepki vermediği için yüzüğü yolladıktan sonra beni neyin beklediğini bilmiyorum. Ayrılmayı istiyordu ve beni gaza getirip ayrılma kısmını bana yıkmak için mi o lafı etti, yoksa burnu sürtsün mantığıyla inat mı ediyor. Umarım kimse üzülmeden biter bu iş. En hayırlısı bu diye düşünüyorum.

En hayırlısının bu olduğuna inandıysan tekrar söylüyorum ailenle açıkça konuşmalısın. Onların da sana yol göstermesi daha sağlıklı olur. Karar senin arkadaşım Allah kolaylık versin hakkında hayırlısı olsun.

Not düşmek istiyorum iki tarafta üzülmesin diye düşünme senin üzülmen kimsenin umrunda değil emin ol(kendi öz ailen dışında). Sen kendin için en iyisi ne ise onu yap başkaları üzülse de üzülmese de öncelik sensin.

Atatürk örneğiyle anladımki aslında hayat görüşünüz siyah ve beyaz kadar ayrı. keşke böyle cahilce konuşanlar Atamızı gerçekten tanımaya gayret etseler.

Aşılmayacak sıkıntı yoktur inanın. evliliğinizi hayal edemiyorum bile bir çok sıkıntı ile karşılaşırsınız bu kesin net yani. her şerde vardır bir hayır.

Siz kendiniz gibi daha aydın yapıcı ve ılımlı biriyle mutlaka karşılaşırsınız erkek mi yok ya hu boşverin nişan atmak inanın hiç birşey değil üstünüzde bu yüzden baskı hissetmeyin. hayatınızda mutluluk olsun hep inşallah.

ben olsam yollardım, bu ilişki evliliğe dönüştüğünde en çok siz zarar görürsünüz ve yorulursunuz. bu nedir yani haftada bir ailemi arayacaksın vs sizi istediği kalıba sokmaya çalışmalar. hayallerindeki gelini bulamayınca sizi hayallerindeki geline dönüştürmeye çalışmışlar, nişanlınız da bunu yapmış. söylediği söze zaten diyecek bir şey bulamıyorum benim eşim bunun yanından geçecek cümle kullanmamıştır bana bugüne kadar. bugün bunu diyen ilerde neler der.. bana kalırsa yol yakınken dönün arkadaşım belki ilerde karşınıza öyle biri çıkar ki dua edersiniz nişanı attığınıza, tabi yine sizin bileceğiniz iş bol şans..

Canim dua et ki sen nisanli iken ayrilabiliyorsun, bende cok ekstrem durumlar oldu ayrilamadim simdi evliyim bosanmak o kadar zor ki bence yol yakinken don simdiki aklim olsa asla evlenmezdim esimle seni de bu noktaya benim gibi bikac ayda getirir bu aile

Back
X