Nişan attım hata mı yaptım :((

axi_naz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
8
0
36
Afyon
Öncelikle iyi günler.Forumu uzun bir süredir takip ediyorum.Sonunda üye oldum ve buraya her şeyi açık açık yazmak istiyorum.Çevremden yorumlar alsam da hiç sizlerinde yorumlarını çok merak ediyorum.Bazılarınız olaya çok farklı yaklaşacak belki de beni suçlayacaksınız ya da bazıları kestirip atacak ama yinede herkesin görüşlerine ihtiyacım var.

Ben şuan 17 yaşındayım.

Liseye yeni başladığımda 15 yaşında iken birisi ile tanıştım.Tanıştığımda erkek arkadaşım 18 yaşındaydı.Anadolu lisesini yeni bitirmiş ve istediği yer olmadığı için üniversite sınavına yeniden hazırlanıyordu.

Ben küçük bir ilçede oturuyorum.Yani bur da hemen hemen herkes birbirini tanır.Erkek arkadaşım ise aynı zamanda komşumuz oluyor.Evlerimiz neredeyse dip dibe. Aynı zamanda aileler birbirini çok iyi tanıyor.

Yaklaşık 1 sene kadar saklı kalan ilişkimizi annemin öğrenmesi ile olaylar başladı.Çeşitli tartışmalar ve baskılar gördüm.

Durumu babam öğrendiğinde olay daha da büyüdü.İki aile birbirine düşman olmaya başladı.Ailemde ki erkek üyeler babamın dolduruşuyla erkek arkadaşımla defalarca fiziksel münakaşa yaptılar.

1 senenin sonunda tüm sorunlara rağmen biz ayrılmadık.Yaz tatili vasıtasıyla 2 ay ayrı kaldık ve ortalık biraz sakinleşti.Erkek arkadaşım aynı zamanda polislik ve astsubaylık sınavlarını geçmişti.Üniversite olarak ise tercih yapma aşamasında iken ben gitmesini istemiyordum.Kıskanıyordum.Erkek arkadaşım her şeyi bir kenara bırakıp kalma kararı aldı.Dershaneye devam ediyordu.Bende lise-2 'ye başlamıştım.Aralık ayında erkek arkadaşımla cinsel anlamda bir beraberliğimiz oldu.İlişkimiz yine gizli şekilde devam etti mayıs ayına kadar.Ben bu sürede erkek arkadaşımla ilişki anlamında çok şey yaşadım ve pişman da değilim.Çok seviyordum.Bu ilişkiyi benim ailemden kimse onaylamadı.

Erkek arkadaşım bana cep telefonu almıştı hediye olarak ben ise 1 hafta sonra telefonu evde babama yakalattım.babam erkek arkadaşımı bana arattı ve akşam bir parka davet ettirdi.Erkek arkadaşım ise ben çağırıyorum diye tek başına çıktı geldi.Babam ve amca oğullarım sopalarla erkek arkadaşımı dövdüler.Beyin travması geçirdi ve 1 hafta komanın ardından hastaneden 1 ay sonunda çıktı.Aynı zamanda çıktıktan 1 hafta sonrada üniversite sınavına girdi.

Olaydan sonra ben erkek arkadaşımla birlikte olduğumuzu anneme söyledim.Doktor kontrolüne götürdü annem.Gerçek ortaya çıkınca babama söylemeden annem babamı ikan etti.Ben lise-2 'yi bitirmiştim.

Hızla nişan yapıldı ve biz nişanlandık.Babam halen istemiyordu ama aile büyükleri ikan edince onay verdi.

Nişanlılık süresinde erkek arkadaşım çok değişti.Ailemle konuşmuyor bizim eve gelmiyordu.Bu duruma tabi hem annem hemde babam çok bozuluyordu.İntikam almak gibi bir niyeti vardı ve biz sürekli kavga etmeye başladık.Sakin birisidir erkek arkadaşım ama sinirlendiğinde resmen canavara dönüşüyordu.

Sonun da ailem erkek arkadaşımın bu soğuk tutumu ile beni de ondan soğuttular.Sürekli o seni aldatıyor filan yerde arabada başka kızla gördük gibi şeyler duydum.Kendisine sorduğumda bana sinirleniyordu.Ben senin için nelere katlandım şimdi mi seni aldatıp bırakıp gidecem öyle birşey olmaz dedi.Ama işte ramazan bayramında erkek arkdaşım el öpmeye gelmedi ve babam çok bozuldu.Ben aradım kavga ettik.Bende yüzüğü çıkarıp babama verdim istemiyorum dedim.

Babama hemen gidip yüzüğü vermiş ve işi bitirmiş.

Şimdi beni ilçeden gönderdiler.Yurtta kalıyorum ve liseye devam ediyorum başka bir ilde.Beni aldattın gibi şeyler söyledim ona.Bana saygın yok dedim.Çünkü küfür etmişti birkaç kez.İlişki bitti ama ben şimdi onu özlüyorum ve pişmanım.Ama gururum da el vermiyor.Erkek arkadaşım ise çoktan beni silmiş vaziyette.Annem durumumu biliyor ve ben ilerde nasıl evlenirim bilmiyorum.

Sizce hata mı yaptım.Yani yaşım küçük o yüzden hatalıydım ama işte yüzüğü atarak hata mı yaptım.Erkek arkadaşım sen lisene dışardan devam edersin bende üniversite okurum dedi.Kendisi aynı zamanda ankara da şuan özel dedektiflik bürosunda çalışıyor.Akşamları da ikinci öğretim üniversitesine gidiyor.

Çok üzgünüm ve sinirliyim.Seviyorum ve pişmanım diyemiyorum kimseye.Bana en son sizin ailecek şerefiniz yok ben vebalini üzerimden attım allah için dedi ve hakkımı helal etmiyorum sana yolun açık olsun dedi.

Sizce ne yapmam lazım....

İşin fazlasıyla suyu çıkmış.
Hiç bir şey yapmayın.
Dışarıdan önce liseyi sonra üniversiteyi bitirin,bir mesleğiniz olsun,kurtarın kendinizi,çizin yolunuzu.

İşin fazlasıyla suyu çıkmış.
Hiç bir şey yapmayın.
Dışarıdan önce liseyi sonra üniversiteyi bitirin,bir mesleğiniz olsun,kurtarın kendinizi,çizin yolunuzu.

Liseyi şuan farklı bir ilde okuyorum.Aynı zamanda da yurtta kalıyorum.Dışardan bitirmeme izin vermediler.2 senem var henüz bitmesi için ve ben ailemle hiç mutlu değilim o yüzden kendim istedim biraz da dışar da liseye devam etmeyi....

Bu cinsellik artık neden bu kadar erken keşfedilmeye çalışılıyor???

Bu acele ne anlamıyorum....

Birşeyleri yaşamak için _bana göre_ acele etmişsiniz...

Sevgilinizle olanlarında gerçekten suyu çıkmış...

Laale arkadaşımın tavsiyelerini uymanızı tavsiye edeceğim bende...

çok küçüksün oku mesleğin olsun kiminle evlenirim filan diye düşünme daha uzun yılların var eski nişanlın bırak dönmesin sana

zor bir durum çok yüz gö olunmuş hatalar var evt ama herkezin kendi tercihi bu kımse yargılamamalı ama benden sana tavsiye o seni aramadıkca sormadıkca sen arama araya bıraz zaman ve ozlem gırsın sonuc neyı gosterır bılmıyorum ama herseyın hayırlısı olsun o oldu dıye de ona muhtac deılsın ılerde ısıne gucune baslayınca cok daha ıyı ınsanlar cıkar ve senı anlayacak ınsanlar da cıkar ınan bana sagılackla kal

Büyük ihtimalle liseden sonra üniversite okumama izin vermeyecekler.Hatta aile içerisinden birisi ile evlendirelim gibisinden şeyler duydum annemlerin ağzından...

Neyse ne..
Eğitimizinizi tamamlayıp mesleğinizi elinize alın demek istedim sadece.

size katılıyorum ben 27 yaşındayım nişanlıyım seneye evlenicem ama malum korkular bende bu yaşta bile varken çoçuk yaştaki kardeşlerimizin bu hataya nasıl oluyorda boyle kolayca düşmelerine şaşırıyorum. Yazık gerçekten yazık

bu olayları unutup bi güzel yaşantınıza devam etmek en mantıklısı
artık böyle bi ilişkiden hayır gelmez
önce liseyi bitirin sonra üniversite hayatınız başlasın

Büyük ihtimalle liseden sonra üniversite okumama izin vermeyecekler.Hatta aile içerisinden birisi ile evlendirelim gibisinden şeyler duydum annemlerin ağzından...

Bir kere olmuş,hadi hata diyelim geçelim...

Ama size tavsiyem bir kere oldu diye sakın başka birine kanıpta başka yanlışa düşmeyin...Kardeşim yaşındasınız,o yüzden çok üzüldüm..

Hergün tvlerde söylüyorlar erken cinselliğin sağlığı nasıl da tehdit ettiğini...

ah be yavrumm. öyle gençsin ki kıyamıyorum da kötü bi şey yazmaya.

ama olaylarda sen, ailen, erkek arkadaşın... hepinizin yanlışları olmuş. hiç biriniz sütten çıkmış ak kaşık değil. ailen sen küçük olduğun için, onu suçluyordur. ama o da çocuk... bak anadolu lisesi okuyan çocuk okumamış... o da başkasının kuzusu, onun da ailesine göre "o kız aklını çelmeseydi benim çocuğum okuyodu geleceği parlaktı...". senin annene de yazık. kaç yaşındasın da birliktelik yaşıyorsun?

olan olmuş... geçmiş için kızmanın bugününe faydası da yok. bundan sonra akıllı olmalısın. öyle bir yerdesin ki yanlış yanlışı izlerse... geleceğin kararır. ama bu yaşadıklarından ders alırsan çok iyi bir geleceğin olur.

birliktelik yaşamış da olsan evlilik için çok ama çok küçüksün. inan bana. senin gibi arkadaşlarım oldu. lise aşklarına teslim olan...
1- birisinin durumu yayıldı ailesi baskı yaptı. resmen 2 çocuk evlendiler. kaynana evine yerleşti. çocukları oldu. o aşık kocası yaşı 21-22 olunca sıkıldı. başka kızlara bakıyordu. aldatmalar başladı.... benim yaşımda kız ilkokula gidiyo çocuğu benim daha çocuğum bile yok.

2- birisinde çocuk üni kaznadı. kız da okulu bitince peşinden onun okuduğu üni. aynı kampüsü kazandı. birlikte ev tuttular.okuyolardı da. ama yaş 20 ye gelince ne kadar aşık da olsan değişiyo bişiler... çocuk kızı aldattı. kız yıkıldı. kız affetti derken. kızın gözü başkalarına kaydı... neyse okul bitip işlerini eline kadar bi ayrıldılar-bi barıştılar. en son evlendiler ama evlilikleri nasıl billemiyorum. ama bak lise bitti, üni bitti (4 yıllık), iş bulundu.... 10sene beklediler neredeyse anlayacağın... Allah mutlu etsin onları.

3- birisi de daha çocuk yaşta bu deneyimi yaşadı. ayrılınca biraz üzüldü. sonra aldırmadı da. okudu. kendini geliştirdi. iyi bir kariyer yaptı. o arada da tabiki aşkları oluyordu. gezdi, tozdu ... hayatını yaşadı. ekonomik özgürlüğü de var. yaş 30a gelince evleneyim dedi. olgun, kendisinden önceki birlikteliklerini hiç umursamaya bir adamla evlendi. gördüğüm kadarıyla mutlular.

benden sana abla nasihati. bi kere olmuş. keşke olmasaydı. ama dünyanın sonu değil. boşver erkekleri... inan bana bu yaşta ayrılamam gibi gelir. ileride yolda görsen "biz bu adamla aşık mıydık, başkasının hayatı gibi geliyo" dersin.

oku.. oku.. liseyi bitir. öyle yok onun yanı, yok aileden uzak... diye üniversite seçme. iyi bir üniversiteye gir. mesleğini eline al. çalış. hatta öğrenciyken bile çalış deneyim kazan. maddi özgürlüğünü al. o zaman eğer kaderin o kişiyse zaten gider bulursun... ama inanıyorum ki aklına bile gelmeyecek ozamana..

kendin emin, belli bi yaşa gelmiş, ekonomik özgürlüğü elinde, çevresinde sayılan bir kadın olduğun zaman eşin bu yaşamışlıklarına daha toleranslı olacaktır. tabi ki de evleneceksin.

fazla yüz göz olmuşsunuz.. geri dönüşünüz asla olmasın nişanlınızla..
okulu bitirip ünv. ye de gitmek için de ailenize karşı ısrarcı olun..
hakkınızda hayırlısı olsun ..

Bu şekilde olmaması gerektiğini biliyorum sadece her şeyin.

Ankaradan ev tuttu ve eğer ben yüzüğü atmasaydım 1 ay içerisinde evlenip gidecektik.Ama olmadı işte ben dayanamadım tüm bu baskılara.Ve şimdi sıfırdan eğitim hayatına başladım.Maddi sıkıntım yok ama bana 1 hafta yalvarmıştı resmen hayatını bu şekilde değiştirme diye.Bana her zaman benimle birşey yaşadığın için bana bağlı kalmak zorunda değilsin dedi.Ben beni sevdiğin için yanımda olmanı istiyorum ve ayrılmak istemiyorum demişti ama işte olaylar farklı gelişti ve şimdi bambaşka bir hayata adım atıyorum...

Her işte bir hayır vardır artık bunları düşünme...Bundan sonrası için eğitimini ihmal etme yeter..

Ama umarım ailen de seni apar topar birisiyle evlendirmez

yeni bir başlangıç her zaman iyidir. kötü olan şeyleri çıkar at kafandan. bu arada olan oldu diye başka erkek arkadaşlarınla da aynı şeyleri yaşama. unutma ilk yapılan hatadır ama ikincisi değil. ailen durumunu biliyo nasılsa evlendirelim falan diyolarsa seninde içine sinen biri olursa evlen. ama istemediğin biri olursa sonuna kadar mücadeleni et gerekirse polisten yardım iste. bişeyleri yaşamayı biliyosan artık büyüdün demektir. aklını başına al ve hayatını kazanmayı saygınlık kazanmayı öğren. bu günlere bikaç sene sonra emin ol gülüp geçiceksin

çocuk senin için onca şeye katlanmışta sen baskılara dayanamadımı nasıl söylüyorsun kızdım ama cinselliğe değil...çocuk senin için onca şey yaşamış yine bırakmamış ama sen 2 baskıda yıkılmışın tebrik ederim çocuğun söyledikleri az bile ama olan olmuş artık unut bunları yaşanılanları herşey olacığına varır çocuğun yerinde ben olsam bende seni ne arar nede sorarım haklı olarak çocuk onca şey yaşatan ailenin yanına gelmek istememiş...sen onun gururu yoktur yha kesin gururuna yediremeyip arama sakın....

o kadar güzel bir açıklama olmuş ki ağzınıza elinize sağlık 1 kişiyi değil birçoğunu aydınlatan bir yazı :81:
evet ortada bir hata var ama bu gerçeği elinin tersiyle itmene sebep değil oku ailen istemese de kazanınca yollamayacaklarını düşünmüyorum oku ki al ekonomik özgürlüğünü eline evlilik aslında en kolay şey bir gecede bir ömüre imzanı basıyosun sen oku ki kimseye muhtaç olma kimseye eğme boynunu el açma hem üniversitede insanın bakış açısıda değişiyor inan tövbe et bir daha yapma o zaman inanıyorum ki karşına bir zaman iyi biri çıkacak ve eşinden böyle birşeyi asla saklama açık olursan kaybın olmaz

Bence suçun en büyüğü senin ailen çünkü meseleyi iyi idare edememişler senin yaşın zaten küçükmüş kızımızın flörtüne başına sopa dayamak çok yanlış bu ailen yanlışa devam edecekler gibi en büyük yanlışın ailenin bulacağı erkek ile evlenmen sevmediğin halde,müdahale et ,kurban olma

Bu saatten sonra sana verilebilecek en iyi tavsiye eğitim ve iş ile ilgili olanlardır canım. Yukarda da bir çok arkadaşım yazmış eğitimine öncelik ver ve kendine olan saygını da asla kaybetme .Sen kendi saygı duymazsan çünkü başka hiçbir insan sana saygı duymaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…