Nişan attım hata mı yaptım :((

Maşaallah 17 yasında bır ınsanın ömründe yasaması gerken bır seylerı bır cırpı da yasayıp bitirmıssın.Ne acelenız vardı anlayamadım ya neyse.Bu arada cocuga yaşattıklarınızda cabası.O yasına ragmen bence cocuk genede cok olgun davranmıs bır tek şey harıc senınle bırlıkte olarak.hayatın neler getirir bılemem canım ama bence evlıliliği düsünecegıne önce kendı hayatını düşünerek okulunu tamamlamalı ve hayatını kurmalısın.

Maşaallah 17 yasında bır ınsanın ömründe yasaması gerken bır seylerı bır cırpı da yasayıp bitirmıssın.Ne acelenız vardı anlayamadım ya neyse.Bu arada cocuga yaşattıklarınızda cabası.O yasına ragmen bence cocuk genede cok olgun davranmıs bır tek şey harıc senınle bırlıkte olarak.hayatın neler getirir bılemem canım ama bence evlıliliği düsünecegıne önce kendı hayatını düşünerek okulunu tamamlamalı ve hayatını kurmalısın.

Güzel kardeşim sen neler yapmışsın öyle insanları bu kadar bilinçsiz gördükçe içim acıyor.Çok büyük hatalar yapmışsın.Artık benim düşünceme göre eğer aranızda çok büyük sorun yoksa bence evlenmelisiniz.Keşke en baştan babanlar bilseydi.Namusunuz zedelenmeseydi.Eğer bir işe yanlış başladıysanız onu normal bir olay gibi değerlendiremezsiniz.Yapılan yanlışlar da göz önünde bulundurulmalıdır.Normal şartlar altında yeni tanışan karşı cinslerin evlenmek istememesi için öne sürdüğü sebeplerden büyük bir kısmı bu gibi durumlarda geçersiz oluyor.Annen sizin bu durumunuza kızmadıysa onunla birazcık işbirliği yap derim.Gerekirse birazcık gururunu ayaklar altına da alacaksın erkek arkadaşınla konuşacaksın.Ve her denilene bakıp şüpheci olmayacaksın.Ortada yüzde yüz bir delil yoksa milletin lafına bakarak bu beni aldatıyor dememelisin.Bu sana zarar verir.Umarım bundan sonra herşey yoluna varır.
Sevgilerimle

Arkadaş daha 17 yaşında ne kadar sağlıklı bir evlilik olacak sırf bir şeyler yaşandı diye apar topar evlenmek. Evlilik hiç bir zaman kurtuluş değildir bunu anlamadı lazım önce. Eğitimine ağırlık versin seviyorsa gerçekten nişanlısı zaten evlenmeyi bekler..

katılıyorum.. başka bir yorumda başka bir arkadaşın da dediği gibi evlilik dediğin sadece bi gece de bi ömre atılan imzadır.. yani evlilik zor değildir. o olmazsa başkası olur. ama sen daha çok küçüksün. önce hırs edip derslerine sarılmalısın, üniversiteyide bi şekilde okumalısın ve mesleğin olduğunda, her türlü ihtiyacını zaten kendin karşılayabilecek duruma gelebilirsin zamanla. bu yaşta evlenenler yokmu? var.. ama kaçı doğru karar kaçı mutlu? istisna olabilirim düşüncesiyle bunlara yanaşma. evlendiğinde daha genciz içimiz kıpır kıpır vitrinde bi elbise görüceksin onu almak için belki bin takla tıcaksın kocana bana para ver diye. onunda durumu yoksa sana yetemediğini düşünecek vs. ve daha büyük sorunlar çıkıcak aranızda. her iki tarafta olgun, ayakları yere basan çift olmalı ki, herşey güzel gitsin. evlilik öyle göründüğü gibi bişi olsa keşke bende evlenirdim. ütüsü çamaşırı bulaşığı temzliği çocuğu falan filan.. insan bunları yapmak için yeteri kadar büyümüş olmalı tatlım

Bazı kızların ergenlik süreci zor çok aşağlayanlar olmuş burda en önemli olan ailenin akıllıca tutumu sanırın çoğunun genç kızı yok

Sevgili kardeşim nişanlısından ayrılmış.Onun beklemek gibi bir niyeti yok olan kıza olacak.Yanlış yollara bulaşmamış olsaydı dediğiniz doğru önce eğitimine ağırlık versin.Ama böyle bir durum söz konusu değil.İlk yanlışı bu gençler yapmış.Tabi kızın babasının gözünün kızı üzerinde olması onu koruması gerekirdi.Ama hiç biri yapılmamış.Allahtan hamile falan kalmamış.Bunların üzerine ek olarak böyle bir durumda kız ne kadar eğitimine ağırlık verebilecek.Bilemiyorum bazen olayın içinde olmamız gerekiyor.En iyisini yaşayan bilir.Hakkında hayırlısı olsun..
Sevgilerimle

18 yaşından evlenenlerin kaçı mutlu kaçı doğru karar demişsiniz.Acaba 30 yaşında evlenenlerin kaç tanesi mutlu?Emin olun hatta gelin araştırma yapalım 18-20 yaş arası evlenenlerin evliliği 30 yaşındakilerin evliliğinden çok daha huzurludur.Örnek verecek olursak dedelerimiz nenelerimiz.O zamanki boşanma oranlarıyla şimdiki boşanma oranlarını karşılaştırırsak gerçeği daha rahat anlayabiliriz
Sizleri Seviyorum
Sevgilerimle

Ne sandın ablacım?

Evlenip herşeyin güllük gülüstanlık olacağını mı?

Üzgünüm içim acıyor bunları yazarken ama bişileri biliyoruz ki konuşuyoruz...

Yıllar sonraki başlığında 17 yaşımda evlendim, herşey iyiydi, birden noldu?

Arkana bakma canım bu yaşta bu kadar sıkıntı ileride psikolojini bozar, olan olmuş...

Geleceğini kurtar bari...

Hakkında hayırlısı olsun...

bu ilişki artık rayına girmez olan olmuş yapacak bir şey yok yaşın da daha küçük ve önünde çok yol var haerşeyi unutup kendine temzi bi sayfa açıp kendini derslerine ver senin için en doğrusu bu

ah be tatlım bu ılıskı en basından berı yanlıs bır ılıskı .daha hayatlarınızı kurmadan oturtmadan nısan adımına gırısmenız cok yanlıs olmus.ıkınızınde okulları bıtmemıs gelecek ıcın hedeflerınız bıle bellı degıl ıken nısan yapılır mı hıc .sızın en buyuk hatanız daha 17 yasında olmanıza ragmen bu kadar erken yasta cınsellıgı yasamanız olmus.zaten hatalar bırbırını bu durumdan sonra kovalamıs .hayatına kendın ama ısteyerek ama ıstemeyerek zarar vermıssın .nısanlının sana bırden sogumasının sebebıde o da artık erkek olarak olgunlasmaya baslamıs.babanızın amca ogullarıyla toplanıp cocugu dovmenız gercekten cok cırkın bır durum bır babayada boyle bırseyı yakıstıramadım.aklı basında olan bır ınsan zaten ,basına bu durumlar geldıkten sonra ceker gıderdı .ama sevgılın o zamanlar daha olgunlasmamıs olacak kı cekıp gıtmemıs .aklı daha yenı yenı oturuyor bellıkı .ve bu da senın aılene karsı kın ve ıntıkam besledıgını gosterıyor .madem bu kadar olaylar yasandı ve nısanlandınız .bence su durumda senın de kaprsı yapmaya pek hakkın yok gıbı gorunuyor .ama sunu da belırtmeden gecemıyecegım ,nısanı bugun atmasaydınız yarın zaten bıterdı bu ılıskı .cok fazla yuz goz olmussunuz .ve o ınsan unuversıteye baslamıs .yenı bır hayat yenı ınsanlar yenı bır ortam .hayatın ne getırecegı de bellı olmaz.okul bıtmeden ıs guc kurmadan evlılık ıcın nısan adımı atmanız en basından hatalı bır durum .

Son düzenleme:
Yapılan tüm yorumlar için öncelikle teşekkürederim.

Ailemle mutlu değilim.Sen bizim istemediğimiz birisi ile nişanlandın diye sürekli bana baskı yaptılar.Üstelik benim durumumu bildiği halde annem hiç destek vermedi.Hatta annem nişanlıma arayıp sen kızımla ilişkiye girdin diye ona sahip mi olduğunu zannediyorsun bu işin tedavisi var demiş.Nişanlımın ailesi çok iyiydi.Ekonomik olarak bizden gerilerdeydiler ama inanın onların yanında baya mutluydum.Nişanlımın babası öz babamdan daha fazla ilgi gösterirdi bana.Ama işte bilmiyorum.

Çevrem sürekli boşver daha ilerde karşına neleri çıkar git okulunu oku vs ile kafamı çok karıştırdı.Sütüne birde bu çocuk seni aldatıyor vs lafları ile daha da kötü oldum.Nişanlım sürekli bana sen istemiyorsan ayrılalım ben istiyorum ama seni herhangi birşeye zorlayamam diyerek sürekli bu ayrılık konusunda bana söylemlerde bulundu.

Zaten kafasında iz kalmıştı.Dikiş izi ve her aynaya baktığında benim aileme küfür ediyordu.Hemde benim yanımda.Seninle ilgisi yok ama bu düzen böyle gitmez başınıza daha kötü işler alırsınız siz bu akılla diye artık resmen aileme kan kusuyordu.

Bilmiyorum en son kavgamızda bana küfür etti.Bunu ona söylediğimde tepeme kadar çıkarttın yetti artık,ben sen mutlu ol diye iş ayarlıyorum,bir yandan askerlik tecili,diğer yandan okul,diğer yandan ev tutmak,diğer yandan babama düğünü yaptırmak sen sadece oturup sızlanıyorsun dedi.Sinirlenince ağzımdan çıktı özüdrilerim dedi ama ben çok kötü oldum.Normalde argo kelime bile kullanmayan nişanlım sinirlenince küfür etti.

Şimdi bilmiyorum napıcam.Diğer erkekler gibi değildi.

Dışarda herkesin çekindiği sert kişi benim yanımda çocuk gibiydi.Hala daha seviyorum ve ondan başkasıyla evlenmeyi düşünmüyorum ama inanın çevrem soğuttu beni.Yeni arkadaş ortamındayım herkesin dediği boşver daha iyisi çıkar karşına lafı.... (

canım anladığım kadarıyla çocuk iyi biriymiş, sana değer vermiş, bence bi ara konuş, yani tamamen sildi mi seni? belki senin kararlı bi adımınla iyi olur her şey.

ama bunu şu yüzden demiyorum: çocukla birlikte oldun artık evlenmek zorundasın! hayır bunu demiyorum ben. ama iyi birine benziyor biraz mücadele et. ailen çok yanlış yapmış zaten, kötü olmuş..

bir konuş çocukla, ama ailen istemiyor çocuğu, nasıl olacak bilmem...

olmazsa da olmaz, daha çok küçüksün, başka birine daha aşık olabilirsin inan. ve birlikte oldum diye kimse beni istemez falan diye düşünme. üniversite sınavını kazan sen, burs alırsın öğrenci kredisi alırsın part time çalışırsın, ajans işleri oluyor marketlerde falan, onları yaparsın harçlığın çıkar, zorlanırsın ama okursun, ve bir mesleğin olunca seni üzen erkeklere resti çekersin istediğin zaman, çünkü özgüvenin olur. sen kendi ayakları üzerinde duran, kendine yeten bir kadın olursun.
bu tavsiyeleri dikkate al olur mu, bol şans

iyi de zaten onu beklemek gibi bir niyeti olmayan bir de ayrıldığı biriyle niye ömrünün geri kalanını çürütsün o zaman. İlla bir şeyler yaşandı diye o yüzden hayatının geri kalanını heba etsin kaderine razı olsun yani. :

Son düzenleme:
annenız ;
Hatta annem nişanlıma arayıp sen kızımla ilişkiye girdin diye ona sahip mi olduğunu zannediyorsun bu işin tedavisi var demiş. bu cumleyı nasıl kurmus nısanlınıza karsı sasırdım kaldım vallayanı anlatısınıza bakılırsa aıle ılıskılerınız pek saglam degıl gıbı . anne senı nısanlına karsı koruyor mu yoksa hakaret mı edıyor bellı degıl .bu ışın tedavısı var cumlesı bır kadına hıc yakısmaz.yanlıs anlamayın benı ama ,tedavısı olunca sıze sahıp olmamıs mı oluyor .gercekten sasırdım bu cumleye.dıger taraftan babanız ve amca olgulları cocuga meydan dayagı cekmelerı fılan kabullenır durum degıl valla .benım merak ettığim bu cocuk babanız tarafından darp edılınce,cocugun aılesı ne dedı bu duruma ? haberlerı ılla olmustur .haberlerı oldugu halde de seslerını cıkarmadılarsa gercekten sabırlarına ve ıyı nıyetlerıne pes dedırtecek kadar ıyı ınsanlarmıs .

Bu yaşta bunca yük... Hala ayaktasın neyse ki...

Hayatını gözünü açtığından beri (ergenlik) hep 2 kişi olarak yaşamışsın ve evliliğin kenarından dönmüşsün... Seni budur korkutan bana göre, nasıl tek yaşarım, nasıl tek ayakta dururum, başka biriyle nasıl tekrar anlaşırım vs. vs. Unutma ki hayatımıza seçimlerimizle biz yön veririz, kader olgusuyla beraber tabii... Bu yüzden sana diyeceğim şuana kadar olan biten her şeyi topla ve kocamaaaannnn bir çöpe at... Kendine olan özgüvenini ve saygını toparla, eğitimine devam edip mesleğini eline al ve ne zaman evlenirim, beni kim alır gibi soruları da kafandan at, herkes evlenmek zorunda değil her şeyden önce, neyin senin için daha iyi olacağını bilemezsin, ancak zamanla anlayabilirsin... Mutluluklar.

Son düzenleme:

Karşılığında darp davası açtı erkek arkadaşım.Ailesi biliyor tabi ki olayları ama serinkanlı yaklaştılar olaya karşı.Nişanlımın ablası almanca öğretmeni birazda onun fikirleriyle hukuki yola başvurdular.

Sonradan nişan olunca işte şikayeti geri çekti nişanlım.Ve ondan ayrıldığımda bana davadan yırtmak için mi çırpındınız bu kadar söyleseydiniz her türlü vazgeçerdim ben filan dedi.

Nişanlım bilmiyorum çok fazla kız arkadaşı vardı.Sürekli telefonla filan konuşurdu sürekli.Kiminle ne konuştuğunu bilmiyorum ama sürekli telefonu çalardı ya da o birilerini arardı.Evler yakın olduğu için takip ederdim geceleri filan arabayla çıkardı dışarıya ve sabah gelirdi bazende hiç gelmezdi.

Sık sık ankaraya gittiğini biliyorum.Ankarayla ilişkisini halen çözemedim ama bunların hepsini işte beni aldatıyor mu acaba diye şüphe içinde geçirdim.Kendisine sorduğumda bunun aldatma ile alakası olmadığını,görüştüğü bazı büyükleri olduğunu söyledi.Kaçardı genelde bu konu açıldığında.Hatta babasından para almadığını biliyorum.Yeni mezun olmuş bir sürü polis ve astsubay arkadaşları vardı.Sürekli onlarla filan görüşürdü.

Yani bilmiyorum biraz ne yaptığını kestiremediğim birisiydi.Şuanda da ankara da çalışıyor işte.Acaba o iş için filan mı görüşüyordu diyorum ama çevrem tabi direk seni aldatıyor diye yorumladı.Özellikle de yaşı büyük bayanlar bu çocuk seni ilerde aldatır,şimdiden böyle bu filan gibisinden sürekli meşgul oldum bu düşüncelerle.Hatta annem bana o çocuk seni kandırdı senide kendine benzetti filan derdi.

Yani bilmiyorum ama zamanla biraz soğudu benden.

insanın kendi kendine ettiğini cümle alem biraraya gelse edemezmiş.

birincisi erkek arkadaşın az bile yapmış. adama beyin tranvası geçirtmişler ötesi var mı?

bırak artık giden gitsin. sen şimdi onu düşünmeyi bırak, derslerine asıl, okulunu kazan, mesleğini eline al. ondan sonra evlenecek biri illaki çıkar karşına. ilerde senin kendine güvenin olmazda insanlar yaşadığın birlikteliği çok rahat önüne sunar seni incitmek için. ama sen kendine güvenli durursan bunu yapamazlar. restini çekersin beğenmeyen gider...

önce okul okul okul... koca bulunur elbet. 20sinde de 30unda da 40ında da...

Son düzenleme:

Çocuğun beklemek gibi bir niyetinin olmama sebebi.Kızın babası adam toplayıp çocuğu dövüyorlar yüzünde iz kalıyor.Kızın annesi cinsel ilişkiye girdin diye kızıma sahip olduğunu mu zannediyorsun.Tedavisi var demesi.Bence olaya bir taraftan bakmayın.Derinlemesine baktığınızda çocuğun fazla suçu olmadığını göreceksiniz.Şimdi çocuk foruma gelse anlatsa bi de oradan dinleseniz cevaplar nasıl değişecek göreceksiniz.Hepinizi seviyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…