Nisan Ayı Hamişleri

o kadar morelim bozuk ki ağlayarak yazıyorum bu satırları..

annem bizde demiştim ya kızlar, geldiğinden beri yüzünü güldüremedim tam bir hafta oldu.. kardeşim askerde 2 ayı kaldı gelmesine annem o kadar düşkün ki ona resmen onun matemini tutuyor.. bütün gün tv de şehitlerimizin (allahım nurlar icinde yatirsin) haberlerini izleyip ağlıyor suratı beş karış gidip arka odada yatıyor sürekli.. zorla kalıyor bizde yani.. bu akşamda yine yatıcam ben biraz dedi 18:00 gibi gitti yatti yemeğe çagirdim 20:00 gibi kalkmadı "siz yiyin ben sonra yerim" dedi, 23:00 gibi tekrar odasina gittim uyanmiş çoktan ama yanimiza gelmiyor anne ne oldu dedim bide bugün regl olmuştu migrenide var karnınmı yoksa başınmı ağrıyor dedim " yok bişeyim git sen kendi işine bak" diye tersledi beni.. kalktim yatiim yerime eşimde geldi tabi hemen yanima noldu felan diyor agliyorum çünkü zoruma gidiyor bu ruh hali.. biz yattiktan sonra kalkti mutfağa gitti yemek yedi.. ya bizimle ayni masaya oturmadı düşün yemek yemedi ben çağırınca sofraya.. biraz gezindi felan yatti simdi tekrar..

tamam kardesim askerde bende üzülüyorum endişeleniyorum ama bende evladı değilmiyim ya tek istediğim güler yüz biraz ilgi, bugün kardeşimle konuşurken telefonda dinliyorum araba istiyor kardeşim annem diyor sen gel araba alırız araba işi kolay felan.. ben babamın arabasını satın aldım kuruşuna kadar parasını ödedim.. düşük yapıyordum az kalsın doktor rapor verdi kalkmicaksın dedi yatıcaksın, annemi aradım gel demedim sadece durumu söyledim insan bekliyor endişelensin kalksın gelsin yanıma tek söylediği laf " bişey olmaz dikkat et yavaş yavaş yaparsın kendi işini bende derin temizlik yapıyorum valla gelemem" oldu..

ben annemin yüzü gülsün mutlu olsun diye şu iki canlı halimle her kaprisine katlanıyorum aman kırılmasın diye üzerine titriyorum ama ne fayda ne olduda şimdi bu akşam böyle tatsızlık çıkardı ??

annemin bir tek oğlu varmış anladım yani kız evladıyım ya ele karışınca el oldum..

Babam hep diyordu annen evlat ayırıyor diye inanmıyordum haklıymış..

Çok üzüldüm canım yaa.. bi anne nasıl böyle davranır anlayamadım.. ama boşver üzülme.. inşallah sen cok mükemmel bi anne olcaksın..

Sen uzulursen bebisinde uzulur neolur yapma aslinda biz ilgi bekliyoruz ama beklentide gelmeyince boyle oluyoruz anem degilde benimde kayinvalidem gil okadar bebek istiyolardiki simdide sanki hic umurlarinda degil gibi nezle old
Kac hafta bi corba yapip gel iyi gelir demediler su bebege saglikliymis gel ye demediler benimde plesentam asagidaydi baslarda yaam lazimdi aldirmadilar bisey olmaz doktora gittin kendi krndine skinti yaptin dediler sanki ben istemisim gibi yatmayi insan beklemedifi seyler yasayinca hele de hamileyken cok kotu oluyor keske annem
Yanimda olsaydi benimde annemlere gittigomde bir tek cop bile kaldirmiyordubanada. Ben kayinvalidemi annem gibi severim hic bir kotulugunu gormedim ama gel gorki bu siralar her yaptigi batiyo

valla bilmiyorum canım benim kadar umursayan yoktur annemide babamıda ne dertleri olsa koştum senelerdir annem ve babam arasındaki anlaşmazlıkta kavgada ara bulucu olmaya çalıştım aman tatsızlık çıkmasın dedim, onlar istedi diye bankacı oldum kan kusarak çalıştım aman annem babam övünsün diye.. maddi manevi hep destekledim bir kuruş bile yardım almadım evlendim çeyizimi kendim aldım hep.. hatirliyorum liseye başlamıştım ilk sene kalma vardı hep tehdit ederlerdi "bak kalırsan tekrar okutmayız veririz 15 yaşında kocaya gidersin!" kardeşim sınıfta kaldı " olsun oğlum ikinci sene gidersin geçersin"..

lisede halk oyunlarına gittim "erkeklerle el ele tutuşmak için gidiyorsun!" oldu..

ortaokulda ingilizce ve tiyatro kursuna gittim 9 yaşında bir kızım kimse almaya gelmedi diye öğretmenim evime bıraktı provadan sonra " öğretmenlerle sürtüyorsun!" oldu..

yinede mücadele ettim herşeyle.. kardeşim bunları hep bir kenardan izledi.. o kıymetli oldu ben el oldum..

çok yaralıyım çok.. 24 yaşındayım hala unutamıyorum yaşadığım bazı şeyleri ve kendime bile itiraf edemediğim bir gerçek var ki ben anne ve babama kin duyuyorum.. belki sırf bu yüzden kalbini yaralamadan , bağlarımızı koparmadan , evlat ayırmadan, hayallerini yıkmadan yetiştirebileceğime inandığımdan bir kız evlat istiyorum Allahtan..

vee annem 2 hafta kalmak için gelmişti 17 eylül e almıştık dönüş biletini.. az önce " benim biletimi yarına alabilirmisiniz? " dedi.. bende " hemen gitmek istersen bu akşamda alabiliriz.." dedim..

yarın öğlen istanbula geri dönüyor annem.. daha bebeğimin yatağını alıcaktık birlikte sözde..

ikimizinde suratı beş karış susup oturuyoruz..

Sen uzulursen bebisinde uzulur neolur yapma aslinda biz ilgi bekliyoruz ama beklentide gelmeyince boyle oluyoruz anem degilde benimde kayinvalidem gil okadar bebek istiyolardiki simdide sanki hic umurlarinda degil gibi nezle old
Kac hafta bi corba yapip gel iyi gelir demediler su bebege saglikliymis gel ye demediler benimde plesentam asagidaydi baslarda yaam lazimdi aldirmadilar bisey olmaz doktora gittin kendi krndine skinti yaptin dediler sanki ben istemisim gibi yatmayi insan beklemedifi seyler yasayinca hele de hamileyken cok kotu oluyor keske annem
Yanimda olsaydi benimde annemlere gittigomde bir tek cop bile kaldirmiyordubanada. Ben kayinvalidemi annem gibi severim hic bir kotulugunu gormedim ama gel gorki bu siralar her yaptigi batiyo

ben hassas davranmıyorum canım inan hamileyim diye alınganlık yapmıyorum ne naz yapıyorum ne kapris.. tek istediğim annemin yüzü gülsün torunum olucakdiye sevinsin istiyorum birazcık ya birazcık sevinsinler.. ama yok ne oldu bilmiyorum annemin ruh hali değişti iki günde.. resmen küstü suratıma bile bakmıyor geldiğinden beri aman nereyi gezdirsem nereye götürsem diye şaşırdım resmen.. ama yok yok yok.. resmen kalbim sıkışıyor bu yaptıkları yüzünden..

kaynanam ve eltim daha candan daha yakın bana inan.. onlar nasıl mutlu nasıl seviniyorlar..

ben hassas davranmıyorum canım inan hamileyim diye alınganlık yapmıyorum ne naz yapıyorum ne kapris.. tek istediğim annemin yüzü gülsün torunum olucakdiye sevinsin istiyorum birazcık ya birazcık sevinsinler.. ama yok ne oldu bilmiyorum annemin ruh hali değişti iki günde.. resmen küstü suratıma bile bakmıyor geldiğinden beri aman nereyi gezdirsem nereye götürsem diye şaşırdım resmen.. ama yok yok yok.. resmen kalbim sıkışıyor bu yaptıkları yüzünden..

kaynanam ve eltim daha candan daha yakın bana inan.. onlar nasıl mutlu nasıl seviniyorlar..

ay kıyamam ben sanaaa ...

bak aklıma ne geldi, hani yalan dünya dizisi vardı ya ilk bölümde mi neydi, orçunla babasının tartışmasına şahit olan deniz anne babalar ile ilgili bir konuşma yapıyordu :) onu izlesen keşke...

insanın adil olması kolay mı hiç :) çok zor. Annen ancak bu kadar anne olabiliyor canım ama ne yaparsın insan eşini arkadaşlarını seçebiliyor ama anasını babasını seçemiyor. ölene kadar onlarla imtihan edilicez. en iyisi oldukları gibi kabul etmek. ama tabii bunun yanında da artık sen de bence biraz mesafe koy. yok öyle hep kapris yapıcak hem de güleryüz bekleyecek. ne ekerse onu biçsin biraz. belki aklı başına gelir.

üzülme diyemem okurken ben üzüldüm. umarım bir süre sonra unutursun.

canım benim sagol.. annemin derdi neymiş biliyormusunuz kızlar?
dün sabah bunalım bunalım şarkılar dinliyordu daraldım artık " anne içim karardı başka birşey yokmu televizyonda?" dedim.. buna kızmış ben hep onu tersliyormuşum kızarak konuşuyormuşum.. bu yüzden gitmeye kalkmış.. çocuk gibi ya.. anne sen farkındamısın diyorum kapattın kendini diyorum kabul etmiyor hayır ben suçluymuşum.. uzatmadım daha fazla.. papatya ve melisa çayı ikram etmiştim fayda etti sanırım sakinleşti..

merhaba Arkadaşlar,

İstanbul'da yaşayan arkadaşlar doğumlarını nerede yapmayı düşünüyorlar. ben İstanbul dışında oturuyorum ama İstanbul'da ailemin yanında yapmak istiyorum doğumu. Devlet hastanesi olarak ta bildiğiniz, memnun olduğunu belirten kişiler hiç duydunuz mu? çok zaman var ama ben kolay kolay karar veremiyorum o yüzden önceden araştırmaya geçmek istedim.

Rabbim hayırlısı ile tüm hamileleri bir nefeste kurtamayı nasip eder inşallah yavrularımızı sağ salim kucağımıza alırız ve tüm sıkıntılarımızı sorunlarımızı unuturuz inşallah.

herkese sevgiler...

canım benim sagol.. annemin derdi neymiş biliyormusunuz kızlar?
dün sabah bunalım bunalım şarkılar dinliyordu daraldım artık " anne içim karardı başka birşey yokmu televizyonda?" dedim.. buna kızmış ben hep onu tersliyormuşum kızarak konuşuyormuşum.. bu yüzden gitmeye kalkmış.. çocuk gibi ya.. anne sen farkındamısın diyorum kapattın kendini diyorum kabul etmiyor hayır ben suçluymuşum.. uzatmadım daha fazla.. papatya ve melisa çayı ikram etmiştim fayda etti sanırım sakinleşti..

hey Allahım yaa kim hamile acaba :D

anacığım hamile olan benim ben kapris yapcam sen de benim nazımı çekicen, tam tersi olmayacak de bari :D

Revindel yazdıklarını okuyunca gecmise dondüm. Babam ben kucukken öldü. Ben babam öldükten sonra hiç gulemedim. Annem hep abimi kayirdi. Anneme el bile kaldirirdi; ama annem ona kiyamazdi. Ben en ufak BI hatamda seni okuldan alicam derdi, cezalandirirdi. İyi bir öğrenciydim abime kıyasla mükemmel BI evlattim ama ben ne yapsam yeterli olmaz abimin en ufak davranışlarından övgüyle soz edilirdi. Annemin yaptıklarını hala kaldıramıyorum düşündükce agliyrum. Şimdi değerlendim ama birden arkadas gibi olduk; ama ben gecmisi unutamıyorum. Sana tek tavsiyem trip atıyorsa o kendi bileceği is, ben olsam zorlamam. Sonra düşünüp uzme kendini bosuna, yüreğini kederlendirme. Bebisine iyi bir anne olmak için fırsat bu;)

valla canım herdefasında söz veriyorum kendime artık umursamicam kimseyi derdini tasasını çekmicem kimsenin diye.. her defasında üzülürken ağlarken buluyorum kendimi..

kabullenmeyi öğrenicem yavaş yavaş arama mesafemi koyucam artık anne baba da olsalar.. oğulları ile mutlu mesut yaşasınlar ben uzaktayım başka bir şehirdeyim.. artık eşim ve çocuğum olucak sadece hayatımda..

eee kızlar bebişlerden naber? bizim sıpa büyüdü iyice tekmeler sertleşti, bu ay şeker yüklemesi yapılacak doktora gidince sağlık ocağında da tetenoz aşımı olucam..

ismi konusunda eşim " eymen " ismine karar verdi.. bende beğendim Allah nasip ederse bu ismi koyucaz kuzuma..

bir an önce doğsun istiyorum bazen.. bazen çok korkuyorum doğumdan.. zaman yaklaştıkça karışıyor duygularım :)

Kizlar benim bebegimin tekmeleri sertlesmedi yani hep ayni tempoda doktorami gitsem diyorum daha guclu daha sık hissetmek istiyorum kOrkuluyun endiseliyim bebegim iyimi diye

benımkıde artık tek yerden oynamıo heryerden hıssedıom hareketlerı.onceden hep sagımda hıssederdım.uyuyup uyandgını bıle anlayabılıom.bugunlere bin sükür...

kızlar merhaba ben de sat 6 nisan 22 haftalık hamileyim son günlerde canım çok sıkkın hamileliğimin tadını hiç çıkaramadım....suyum tam sınıra gelmiş azalmış...neden olduğunu bilemediler daha doğrusu çok incelemediler...idrar yolu enfeksiyonum var ve alttan muayene yapılırken acildeki doktor rahim ağzının görüntüsü hoşuma gitmedi smear testi yaptır kalınlaşma var falan filan dedi...fitil kullanıyorum haftaya doktora gidip yaptırıcam...ya kötü birşey çıkarsa...bebeğime birşey olursa...Allahım bazen delircek gbi oluorum...çok üzgünüm...ama bu günüme de şükür ...Rabbim beni, canım eşimi ve ailemi böyle acılarla sınamasın...

eee kızlar bebişlerden naber? bizim sıpa büyüdü iyice tekmeler sertleşti, bu ay şeker yüklemesi yapılacak doktora gidince sağlık ocağında da tetenoz aşımı olucam..

ismi konusunda eşim " eymen " ismine karar verdi.. bende beğendim Allah nasip ederse bu ismi koyucaz kuzuma..

bir an önce doğsun istiyorum bazen.. bazen çok korkuyorum doğumdan.. zaman yaklaştıkça karışıyor duygularım :)

eymen ismi harika valla çok beğendim :)

çok yakışıyor böyle minik erkek bebişlere bence :)

ben tetanoz aşımı bayramdan sonraki hafta oldum. bir kaç gün eklem ağrısı çektim resmen hasta gibi oldum, hele sol kol hiç kalkmamıştı. inşallah senin öyle olmasın

şeker yüklemem de yarın :) 75 lik vermiş doktorum

Back
X