Nisan Bebişleri Ek Gıdaya Başlıyor :))

valla burası hayriyenin mutfağı olsun...canım bir gün kağıt kalemi alıcam tariflerini yazıcam.
bana büyüklerin dediği şu tatlıyı tuzluyu hepsini karıştırıp mama yaparsan çocuğun damak tadı gelişmez herşeyi ayrı ayrı ver dedi doktor ise sabah kahvaltısında devam maması tahıl pekmez labne zeytinyağı karıştır ver dedi ve benimde kafam karıştı tabi.. kızlar sabah kahvaltılarını nasıl yapıyorsunuz nasıl versem acaba???

tşk ederim tatlım.sen ona buna hatta yeri gelirse doktoru bile takma..mantıken sana doğru olanı seç..kahvaltıya gelince evet tahıl kalsiyum gergün şart bebekler için.mesela ben şöle yapıorum haftanın 7 gününü böl.hergün farklı tatlar dene.bigün doktorun dediği gibi tahıl pekmez peynir vs.bigün kuru meyveler ıhlamur vs bigün yumurtalı peynirli pekmezli kahvaltı hazırla..tatlıyla tuzluyu boca edip ağız tadını bozma bebişinin:))bilmem anlatabildimmi..haa bide hergün aynı kahvaltıdan sıkılırlar bu yöntem farklı tatlar içinde ii sonra gene başa dönersin..

valla burası hayriyenin mutfağı olsun...canım bir gün kağıt kalemi alıcam tariflerini yazıcam.
bana büyüklerin dediği şu tatlıyı tuzluyu hepsini karıştırıp mama yaparsan çocuğun damak tadı gelişmez herşeyi ayrı ayrı ver dedi doktor ise sabah kahvaltısında devam maması tahıl pekmez labne zeytinyağı karıştır ver dedi ve benimde kafam karıştı tabi.. kızlar sabah kahvaltılarını nasıl yapıyorsunuz nasıl versem acaba???

bebelak sutlu ırmıklı bıraz göz kararı bazen 1 yumurta bazende sadece
labne 1 tatlı kasıgı pekmez kabak cekırdegı aldım ezıyorum taze taze bazen 1 2 cıcı bebe ezıyorum ıcıne tadı guzel olsun dıye
bazen yumurtayla bebe bıskuvısı bazendeunla suyu pırın unu nısastada koyuyorum bazen pişirip pekmez eklıyorum
bıde hayrısın 4 kasık tarıfı var ama genelde aksamları yapıyorum onu

valla bende 1 2 yazdım ama fırsat bulamadım anında yazsak ıyı olcak
ha gecen patates haslamıstım bıde hayrısın patateslı kahvaltısı var onu yaptım 1 kez bıdahayapmadım
hemen al elıne kagıdı yaz yoksa 26 olm us töbe yazılmaz tarıfler
bence bu topigı acmadan kagıdı hazırla bende baslıycam yakında yazmaya

kızlarr kaan 1 haftadır tavuk yiyor. özellikle kabak-patates-tavuk üçlüsüne bayılıyor. tavuğu haşladım hafif suluyken blendırdan geçirdim sonra bir kaba köfte gibi yuvarlayıp sıraladım. buzluğa attım. her sebze ya da çorba yapışımda bir tane atıyom içine tat katıyor. yoksa sebzeler ve çorbalar çok yavan oluyo ve yemiyo kaan.

ayrıca sütlaç, yoğurt çorbası ve şehriye çorbası yaptım yedi hepsini. yalnız ben tuz ve salça konusunda doktorlara katılmıyorum. damak tadı gelişsin diye çoookk azıcık ekliyorum yemeklerine. zaten öbür türlü yemiyo ki.

yalnız bir sorunum var kaan artık ar mama yemek istemiyor. normal mama veremiyorum çünkü aşırı kusuyor o zaman. tabii ar mama yemeyince de pirinç unu muhallebisi yada hazır kaşık mamalarına dadandık. gerçi daha sulu olarak biberonda veriyorum ama yine de çok mu yüklü-ağır besliyorum diye de huzurusuzum. malum muhallebiler ve kaşık mamaları günde 2 öğün tavsiye ediliyor. ama sebze meyve ve çorbalar asla tam bir öğün gibi tok tutmuyor kaanı illede günde 3-4 sefer biberonla beslenmeye ihtiyaç duyuyor siz ne dersiniz nasıl çözebilirim bu işi?

eee kaan paşa annesinin hazırladığı harika tatlara alışmış olacakki ar mama da neymiş diyor haklı olaraktan..poyrazda öle tatlım bibeon maması içmio gece uyandığında 1 kez 150 cc içiyor okadar.alıştı çorba muhallebi ve kahvaltılara..nazlı bana içine meyve püresi kat demişti belki sendede işe yarar ondan aldığı besinle kaşık mamalarında ki aynı değil.ondan gelişimine yardımcı olan bisürü vitamin var mutlaka içmeli yani yada muhallebisine yoğurtuna kat 2-3 ölçek canım aynı yere gidio sonuçta ha katı ha sıvı..

evettttttt geldik tüm hafta boyunca poyraz paşaya tattırılan mönülerimize:)işte tarifler

tarif 1 kendi yaptığım muhallebi: 1,5 bardak suya göz kararı badem ezmesi koyup haşladım yarımdan daha az mısır nişastası ekledim topaklanamması için sürekli karıştırmak gerekiyor kıvamı almaya başladığında ben 1 kaşık pekmez ekledim isteyen vanilya yada şeker ekleyebilir.kısık ateşte pişirip paşama yedirdim..

tarif 2 öğlen mönüsü 2 tane kabağın üzerini kazıyıp iice yıkadım halka halka kesip burda haşladım püre haline gelene kadar ezdim.sonra tekrar ateşte pişirdim suyunu çekince ateşten alıp içine beyaz peynir ve minicik zeytinyap ekledim yedirdim oğluma..

tarif 3 bu biraz çılgınca oldu ama denedim valla yarım bardak keçi sütünü yarım bardak suyla sulandırdım 1 kş pirinç unu ve yarım domatesin suyunu ekledim yine minicik sıvıtyağ ekleyip pişirdim harika oldu içine bebek ekmeği doğrayıp yedirdi annem poyraza :))))

tarif 4 annem yapmış elleri dert görmesin semizotu patates çeyrek soğan minik domates küçük doğrayıp su ile haşlamış pişince zeytinyağı koyup blendırdan geçirmiş.

beğenirsiniz umarım kızlar...benden şimdilik bukadar

eee kaan paşa annesinin hazırladığı harika tatlara alışmış olacakki ar mama da neymiş diyor haklı olaraktan..poyrazda öle tatlım bibeon maması içmio gece uyandığında 1 kez 150 cc içiyor okadar.alıştı çorba muhallebi ve kahvaltılara..nazlı bana içine meyve püresi kat demişti belki sendede işe yarar ondan aldığı besinle kaşık mamalarında ki aynı değil.ondan gelişimine yardımcı olan bisürü vitamin var mutlaka içmeli yani yada muhallebisine yoğurtuna kat 2-3 ölçek canım aynı yere gidio sonuçta ha katı ha sıvı..
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan tatlım yaptığım herşeyi annemin yardımıyla yaptım nerdeyse ama artık annem yok umarım aynı düzende gideriz yeni lezzetlere. gerçi annem yoksa hayrişim var miss gibi tarifleriylekaydirigubbakcemile3 alkisalkisalkis

valla ar mamanın çok keskin bir tadı ve kokusu var. içine bisküvi ekliyorum yinede anlıyor yemiyor. o yüzden hiçbirşeye ekleyemiyordum ama almıyacam bi daha. artık muhallebilerini su yerine normal mamayla sulandıracam. bende devam sütü almıyor diye çok huzursuzum canım dediğin gibi diğer gıdalar onun yerini tutmuyor hiç emmeyen bir çocuk için. bir şekilde içmesi lazım.

hayrıs nerden buldun sen bu tarıflerı ya domates yasak dıyolar alerjık dıyolar
masallah sen benden betersın ya ben domates bılem koymadım yemeklerıne
ha unutmadan kabagın vıtamını kabugunda ben soymuyorum normalde dolma yada kızartma yada mücver yaparkende kabugunu soymuyorum
bende gıda denetım uzmanı gıbıyım

kızlar tarifler harika ellerinize sağlık bu arada kabağı soyuyordum demek artık soymamalıyım teşekkürler,belki önceki sayfalarda vardır ama yulaf unlu kahvaltı benden olsun:

YULAF UNU MAMA TARİFİ
2 yemek kasigi yulaf unu 1 su bardagi su veya süt 2 tatli kasigi tozseker Taze mevsim meyveleri ya da kurutulmus meyveler (kayisi, elma, erik, üzüm vb) ya da ceviz, findik içi (ince dövülmüs)
Piyasada tane seklinde satilan ya da toz halindeki yulaf ununu, su veya sütle sürekli karistirarak, kisik ateste pisirin. Muhallebi kivamina gelip, kaynamaya baslayinca tozseker katin. 1-2 dakika sonra atesten alin. Bebeginize bu sekliyle yedirebileceginiz gibi, içine ya mevsim meyvelerinden dograyarak ya da kurutulmus meyveleri incecik kiyarak katabilirsiniz. Ceviz içi veya findik gibi kuruyemisleri de ince döverek mamaya ekleyebilirsiniz.
doktor onaylıdır kızlar

Ne zor şeymiş ek gıda kızlar. Resmen savaşıyoruz. Bende sabahları meyve, öğlen sebze püresi ikindin yoğurt veriyorum. Tam yemesi gereken miktarda henüz yemedi. Ama az az ilerliyoruz artık.
Bu tarifleri benimde not almam lazım. Biz klasik tarzda gidiyoruz ama artık çeşitlenmeli yemeklerimiz. Yoksa oğluşumun damak tadı gelişemeyecek.
Bugün bal kabağı denedim bende. Bal kabağına, kuru kayısı ve kuru üzüm ekledim. Haşladım. Sonra blendırden geçirdim. Çok azda ceviz ekledim bide. Bal kabağı tatlısı gibi oldu.
Sebze püresine hep pirinç yada irmik koymuştum. Yarın buğday koyacağım. Yavaş yavaş farklı şeylere geçeceğim bakalım.
Henüz kahvaltı, tarhana, yoğurt ve şehriye çorbasına geçmedik.
Ama haftaya tarhanayı deneyeceğim bide tavuk suyu.

kızlar tarifler harika ellerinize sağlık bu arada kabağı soyuyordum demek artık soymamalıyım teşekkürler,belki önceki sayfalarda vardır ama yulaf unlu kahvaltı benden olsun:

YULAF UNU MAMA TARİFİ
2 yemek kasigi yulaf unu 1 su bardagi su veya süt 2 tatli kasigi tozseker Taze mevsim meyveleri ya da kurutulmus meyveler (kayisi, elma, erik, üzüm vb) ya da ceviz, findik içi (ince dövülmüs)
Piyasada tane seklinde satilan ya da toz halindeki yulaf ununu, su veya sütle sürekli karistirarak, kisik ateste pisirin. Muhallebi kivamina gelip, kaynamaya baslayinca tozseker katin. 1-2 dakika sonra atesten alin. Bebeginize bu sekliyle yedirebileceginiz gibi, içine ya mevsim meyvelerinden dograyarak ya da kurutulmus meyveleri incecik kiyarak katabilirsiniz. Ceviz içi veya findik gibi kuruyemisleri de ince döverek mamaya ekleyebilirsiniz.
doktor onaylıdır kızlar

Bunu denemeliyim, ben pek muhallebi vermedim henüz ama yulaf unu çok sağlıklı olmalı.

kızlarr kaan 1 haftadır tavuk yiyor. özellikle kabak-patates-tavuk üçlüsüne bayılıyor. tavuğu haşladım hafif suluyken blendırdan geçirdim sonra bir kaba köfte gibi yuvarlayıp sıraladım. buzluğa attım. her sebze ya da çorba yapışımda bir tane atıyom içine tat katıyor. yoksa sebzeler ve çorbalar çok yavan oluyo ve yemiyo kaan.

ayrıca sütlaç, yoğurt çorbası ve şehriye çorbası yaptım yedi hepsini. yalnız ben tuz ve salça konusunda doktorlara katılmıyorum. damak tadı gelişsin diye çoookk azıcık ekliyorum yemeklerine. zaten öbür türlü yemiyo ki.

yalnız bir sorunum var kaan artık ar mama yemek istemiyor. normal mama veremiyorum çünkü aşırı kusuyor o zaman. tabii ar mama yemeyince de pirinç unu muhallebisi yada hazır kaşık mamalarına dadandık. gerçi daha sulu olarak biberonda veriyorum ama yine de çok mu yüklü-ağır besliyorum diye de huzurusuzum. malum muhallebiler ve kaşık mamaları günde 2 öğün tavsiye ediliyor. ama sebze meyve ve çorbalar asla tam bir öğün gibi tok tutmuyor kaanı illede günde 3-4 sefer biberonla beslenmeye ihtiyaç duyuyor siz ne dersiniz nasıl çözebilirim bu işi?

Canım maşallah Kaan bayağı ilerlemiş ek gıdada. Aman Allah nazarlardan korusun. :nazar: Tavuk köfteler çok pratik bende ins haftaya tavuk suyu deneyeceğim.
Canım tarhana çok tok tutuyormuş. Hemde besleyici.

gunaydın kızlar artık bızde yasakmasak yok eve ne pişirıyosam bennuda yıyor mutlaka
p tesı kız kardesımın 1 yasında kızı var
tavugu hasladı sıcaklken suyuna ekmek dogradı ben ekmek dogramadım daha dedım hazırladı teyzesı bı guzel yedı kızım snr unu 2 3 dakıka kavurup mınnacık salcayla tavuk sulu corba yapmıs onu yedırdı kızıma
bende dun tavuk göguslerını dogradım soganlı normal patataes yemegı yaptım 1 tabak yedırdım kızıma
komsumda 1 yumurta 1 yksagı un 1 yemek kasıgı yogurdu karıstır suyla pişir dedı bende yaptım ama tavuk suyuna bayıldım tadına bugun kendıme de yapacam
bennuya dun yedırdım
hayrıs topık neden ılerlemıyo
cunku senın tarıflerını beklıyoruz
benımkıler kocakarı seylerı
dr kesın yasak der ben bu arada gun asırı 1 tam yumurta yedırıyorum
yarın 6 aylık oluyoruz
bıttı bıze yasak fılan yok
tavuguda yedık etede gecerız yakında
bugunde kızıma degısık bıseyler deneyecem
bakalım
kabak cekırdegını ben tazetaze yedırıyorum ekmek tahtasının uzerıne kalın bır bardagın altıyla vurup ezıyorum hemen yedırıyorum
özgenın dr duymasın valla

Canım Bennu bebek değil resmen büyük insan oldu maşallah. Bizde mi acaba ikinci, üçüncü coçukta böyle cesaretli olacağız.

evettttttt geldik tüm hafta boyunca poyraz paşaya tattırılan mönülerimize:)işte tarifler

tarif 1 kendi yaptığım muhallebi: 1,5 bardak suya göz kararı badem ezmesi koyup haşladım yarımdan daha az mısır nişastası ekledim topaklanamması için sürekli karıştırmak gerekiyor kıvamı almaya başladığında ben 1 kaşık pekmez ekledim isteyen vanilya yada şeker ekleyebilir.kısık ateşte pişirip paşama yedirdim..

tarif 2 öğlen mönüsü 2 tane kabağın üzerini kazıyıp iice yıkadım halka halka kesip burda haşladım püre haline gelene kadar ezdim.sonra tekrar ateşte pişirdim suyunu çekince ateşten alıp içine beyaz peynir ve minicik zeytinyap ekledim yedirdim oğluma..

tarif 3 bu biraz çılgınca oldu ama denedim valla yarım bardak keçi sütünü yarım bardak suyla sulandırdım 1 kş pirinç unu ve yarım domatesin suyunu ekledim yine minicik sıvıtyağ ekleyip pişirdim harika oldu içine bebek ekmeği doğrayıp yedirdi annem poyraza :))))

tarif 4 annem yapmış elleri dert görmesin semizotu patates çeyrek soğan minik domates küçük doğrayıp su ile haşlamış pişince zeytinyağı koyup blendırdan geçirmiş.

beğenirsiniz umarım kızlar...benden şimdilik bukadar

Canım, vallahi helal olsun hem çalışıyorsun, hem oğluna sürekli farklı tarifler hazırlıyorsun. Maşallah canım sana. :nazar:
Ben bir sebze püresini zor yetiştiriyorum. Sabahları meyveyi yedir sebze püresi hazırla okula zor gidiyor. Bakıcıya anne sütü ve sebze püresi bırakıyorum.

Kizlar valla son tarifleri hayretle okudum masallah diyeyim onceliklede nasil yiyo sizinkiler benimki daha meyve suyu dahi icmiyor degilki bunlari yapicam, tarhana corbasi bile icmedi. Bisi yedirince hemen meme istiyor bu seferde fazla gelio heralde kusuyo. Acaba tatsizmi gelio ya ben napicam bi akil verin banadaaaa

hayrıs nerden buldun sen bu tarıflerı ya domates yasak dıyolar alerjık dıyolar
masallah sen benden betersın ya ben domates bılem koymadım yemeklerıne
ha unutmadan kabagın vıtamını kabugunda ben soymuyorum normalde dolma yada kızartma yada mücver yaparkende kabugunu soymuyorum
bende gıda denetım uzmanı gıbıyım

tariflerin bi kısmını ben uydurdum ve gittim uzman komşuma sordum harika dedi yap bi problem olmadıkça mönüsüne ekle bebnde öle yapıorum bi kısmını da okudum bebek bakımı ve beslenmesi kitaplarından cevremdekilerden filan..kız yasak kelimesni senm, kurdun meltem inanamıorum:)domates in alerjik olup olmadığını deneyip öle verdim poyraza sizde öle yapın..

Bunu denemeliyim, ben pek muhallebi vermedim henüz ama yulaf unu çok sağlıklı olmalı.

Canım maşallah Kaan bayağı ilerlemiş ek gıdada. Aman Allah nazarlardan korusun. :nazar: Tavuk köfteler çok pratik bende ins haftaya tavuk suyu deneyeceğim.
Canım tarhana çok tok tutuyormuş. Hemde besleyici.

Canım Bennu bebek değil resmen büyük insan oldu maşallah. Bizde mi acaba ikinci, üçüncü coçukta böyle cesaretli olacağız.

Canım, vallahi helal olsun hem çalışıyorsun, hem oğluna sürekli farklı tarifler hazırlıyorsun. Maşallah canım sana. :nazar:
Ben bir sebze püresini zor yetiştiriyorum. Sabahları meyveyi yedir sebze püresi hazırla okula zor gidiyor. Bakıcıya anne sütü ve sebze püresi bırakıyorum.

sağol tatlım..

bizde artık hergün meyva ve yoğurtumuzu yiyoruz.çorba veya sebze püresi 2 günde bir. her öğün yemek verirsem, göğüsler taş kesiliyooo. hoş her yemekten sonra tatlı niyetine memeye yapışıyoo. ama karnı tok olduğu için fazla emmiyooo eee o zamanda benim sütler birikiyooo. ben ar mamayı gece muhallebisine katıyorum, yoksa ööle biberonla aslaaaaa devam sütü almıyooo... biberondan sadece su içiyoz. onun dışında emilecekse bi şey o ben olmalıyım bücüre göre

hayrısım tebrık edıyorum senı arastırmacı mama annemız bosa beklemıyoruz senın tarıflerını ben bılmıyosanız dıye dedım
akıllı arkadasım benım
yulaf ununu denıycem yazan arkadasım tesekkur
uzman komsuna selam

yulaf unu mu ???
nerden bulabilirim marketlerde satılıyor mu???

slm güzel anneler sabah çıkmadan oğluşuma mamalarını yapıp çıktım hepsini yemişşş maşallah
kahvaltımız
bir tutam yaban mersini
bir tutam kuru dut az su ile haşlanır kaseye alınır
içine 1 yemek kaşığı yulaf 1 tatlı kaşığı kahvaltılık lor (tuzsuz)
1 çay kaşığı tereyağ iki tatlı kaşığı yoğurt konur
keçi sütü ile sulandırılarak istenilen kıvama getirilir blendırdan geçirilir

öğle çorba
1 patates 1 havuç çeyrek soğan yarım bardak bezelye 4-5 fasulye birazcık kırmızı biberin (tatlı) ucundan kestim az suda haşladım blendırdan geçirdim

ikindi yoğurt içine 2 bebe bisküvisi 1 çay kaşığı kabak çekirdeği öğütülmüş

kan olsun can olsun :))))

hayrısım tebrık edıyorum senı arastırmacı mama annemız bosa beklemıyoruz senın tarıflerını ben bılmıyosanız dıye dedım
akıllı arkadasım benım
yulaf ununu denıycem yazan arkadasım tesekkur
uzman komsuna selam

AYYYY şımartma beni bukadar meltoşummmm

yulaf unu mu ???
nerden bulabilirim marketlerde satılıyor mu???

aktarda da markette bulunuyor.

slm güzel anneler sabah çıkmadan oğluşuma mamalarını yapıp çıktım hepsini yemişşş maşallah
kahvaltımız
bir tutam yaban mersini

öğle çorba
1 patates 1 havuç çeyrek soğan yarım bardak bezelye 4-5 fasulye birazcık kırmızı biberin (tatlı) ucundan kestim az suda haşladım blendırdan geçirdim

harikaaaaaaaa ellerine sağlık arkadaşımmmm

kahvaltımız
bir tutam yaban mersini

öğle çorba

yarasın kuzucuga
bugun arkadaım vardı kk dan tanıstık 20 gun kucuk bebesı
hıc bısey yemıyo ben bı tıktıysam
elmalı armutlu kavanoz maamsına yogurt ve muz ekledım 2 sınede yedırdım
kabak kırmızı bıber havuc pirınc sehrıye soganla bı püre yaptım bıde onu tıktım
kabak cekırdegını sabah veryorum

harikaaaaaaaa ellerine sağlık arkadaşımmmm[/QUOTE]

ah canım benim senin sayende yoksa ben daha elma rendelemekle meşguldüm ilham kaynağımız sensin çokkkkkk tşkler herkese anlatıyorum seni süper anne die merakla yeni tariflerini bekliyorum

Back
X