Nişan dönemi kavga gürültü

Nisan töreni bana aşırı saçma ve cringe geliyo ama madem ailen heves etmiş ve geleneklere göre kız tarafı yapıyorsa o zaman karşı taraf sizin organizasyona uymak zorunda. Ben olsam 100 kişilik davetiye bastırırım. Davetiyesi girmek yasak diye de duyurururum. Kayınpedere ver 50 davetiye gerisini kendi düşünsün. Davetiyesiz gelen arkadaşları kapıda kalınca anlar ne kadar geri zekalı bi hareket yaptigini.

Bayram ziyareti konusunda da 'Babacım abartma' de babana O ne ya. Aylarca süren ziyaretler filan bi nisanlancaz diye. Sanki Avrupa birliğinden gün aliyoz da muzakereler aylarca sürüyo

Alınan kendi çocuğunun nişanına cagirmeyiverir olur biter. 40 kat yabancıyı memnun edicem diye kendi evladını gelinini strese sokmak daha mı iyi anlamadım. Millet gelip iki kuru pasta yicek, onu da begenmicek, bir sürü dedikodu yapıp gidecek diye çok gereksiz çabalar bunlar. İnsanlar biraz sınırlara saygı duymayı öğrenmeli.

+1
Onur gurur ayağı çekip aşırı kompleksli olan bu ailenin rezil düşünce yapısına göre dul kadınım, ikinci evlilik yolundayım ve geçenlerde -tamamen tercihlerim doğrultusunda- çok sade ve son derece zarif, şık bir nişanım oldu, madem kız tarafının onuru (?), sevgi saygı görgü nezaket temelli olarak fazlasıyla onore edildik kayın ailem ve yakınlarım tarafından, sağ olsunlar. Yakında da kına eğlencem var, dul mul, deli gibi eğleneceğim inşallah Sefam olsun

Son düzenleme:
Eger ki nisanlin babasini idare edemiyorsa ayril.Cok sıkıntılı durum.
E konu sahibi de ailesini idare edemiyor ki? Tutturmuşlar onur gurur salon, o da boyun eğmiş.
Elbette evde sıkışmak istemeyebilirler, yer tutulabilir, biz de öyle yaptık ama zihniyetimiz, derdimiz bu işi onur meselesi ( ) olarak görüp millete şov yapmak değildi. Aşırı kompleksli ve ezik bir bakış açısı bu. Gayet de emrivaki yapmışlar kızlarına, demek sınır problemi olan sadece sevgilisi değil.

Son düzenleme:

Ya tamam anladim babamin “dul kadin mi veriyoruz” cumlesine kurulmussunuz da gelip buraya sayfa sayfa sefam olsun falan yazmaniza falan gerek yok. Buna bu kadar alinacak bir sey de yok, adam sokak röportajındaki cizgili tshirtlu akpli amca gibi, zihni bozugun teki. Ve benim tek sucum boyle problemli bi babadan dogmak. Sinir cekemiyor demissiniz de bana “nisani ya mekanda yaparim ya da Iskocyadan kalkip gelmesin” diyen ve 1 hafta telefonlarimi acmayan bi adamdan bahsediyoruz. Nisan arefesinde butun baglari kesip ailem olmadan mi evlenseydim

Kolay bir aileniz ve sik zarif nisan toreniniz oldugu icin sizi tebrik ederim. Mutluluklar

Iste sorun su ki bi pazar gunu gidip ben yurtdisindayken mekan baktilar ve annem maalesef arada kaynayan oldu babami ve beni sakinlestirmeye calisirken. Babam mekanin kaporasini verip cikti. Benim nnisanlimla fikir alisverisi yapmami birakin babam benimle fikir alisverisi yapmadi ki.
Korkunc bi adam

gelen gelmeyen birbirini kapatır merak etmeyin, davet edilen herkes 1,5 saatlik yola nişana gitmez zaten.

Merhaba,
Ailenize kızmayın. Bı kızları var herşeyi göstererek en iyisini yapmanın derdindeler. Madem tutulmuş artık o konuyu kapatın. Nışanlılık onemlı bı donem. Kendınızı herşeye uzmeyeceksınız.
Burda muhattap nişanlınız.
Kendısıyle konuşun. Herkes kendı babasıyla annesıyle konuşsun netice de bırbırımızı ıyı tanımıyoruz, olmazsa annen babanla konuşsun benım konuşmam uygun düşmez benı yanlış anlayabılır dıyın. Gelenler için 400₺ söyleyin kayınvalıdenıze arayıp olmazsa. Tam sayı gelmenızı rıca edeceğim dersin. ‘ Gelemeyecek insanlar düğünümüze gelir bu nişan aile arasında küçük bi kutlama yapıyoruz dersiniz ‘

Ama aileniz ısrarcı olmuş nişan yapma konusunda bilemedim. Böyle ailelere söz hakkı verince hep bir anlaşmazlık çıkıyor.

e tamam da sen babana bu yaptigi ultra sacma ve saygisiz davranis icin agzini acip bir laf edemiyorsun. es diye sectigin adam 50 denmesine ragmen 350 kisi çağırarak ultra sacma ve saygisiz bir davranista bulunan babasina agzini acip bir laf edemiyor.
bu nedir ya?
gercekten konunu okurken ezik, büzük iki şamaroglan evleniyor sandim, eski konuları soran olunca baktim iyi egitimler alip iskocyada calisan bir ciftmissiniz
bu kadar ezilmeyin ya bir resti cekin. baban sana surat assa ne olur on ülke ötedesin. ayda bir ara , tribi geçene kadar soğuk konusur sonra gecer elbet.
ya da gecmezse kendi bilir. sen sınırlarını korudun diye küsen küssün yani ne olacak?
böyle giderseniz 3bin km uzaktan sacma sapan seylerle sizi huzursuz etmeye devam edecekler evliliginizden de tad alamayacaksiniz senin baban şöyle/ asil senin baban böyle diye

Bende evde nişan yaptım 13 sene önce. Erkek tarafı sadece 10 kişiydi. Başka şehirde yaşıyorlar. Sadece akrabalarım olduğu ve ev büyük olduğu halde çok yorucu oldu. Dışarda yapmak mantılı ama babanızın sözleri ve kp tavırları hoş değil.

Birbirlerine uygun aile değiller. Bu süreçte sorun yaşanınca evliliğe taşınıyor. Nişanlın pasif biri ise ailesinin emrivakilere altında ezilir. Evlilikte de huzur verilmez.
Ayrılabiliyorsan ayrıl. Uzun yıllar emek verdim ayrılmam diyorsan evliliğinde yaşayacağın sorunlar daha ağır gelir. Bu sefer çocuğum var ayrılamam dersin.

Ben uzakta yasiyorum babam evde yapicam diye bana kustu bir hafta telefonlarima cikmadi
Sonra en son gidip mekan tuttular beni bastira bastira
Konusmamiza firsat bile verilmedi
Madem durum böyle bence hiiç canını sıkma, sevgilinle birlikte uzakta yaşıyormuşsunuz zaten misafir gibi gelin eğlenmenize bakın ve gidin. Anlayışsız aileler arasında köprü olmaya çalışıp kendinizi yıpratmayın. Baban fazla kişi gelince sana baskı yaparsa salağa yatar gibi aaa öyle mi olmuş ayıp etmişler, sen de düğüne onların belirlediğinden çok kişi çağır babacım de çekil kenara. Bu adamlarda birbirlerinin numarası yok mu? Bu törene çok anlam yükleme tamam bir kere oluyor gönül ister ki hayal ettiğin gibi olsun ama bana sorarsan çok da önemli bir tören değil sen eğlenmene bak yani, bırak organize edenler düşünsün.

Klasik; cevaplar hoşuna gitmeyince olayı daha da dram haline getirip haklı çıkmak için başka detaylar döken konu sahibi.
Herkesin altın varaklar içinde kolay bi hayatı yok, konu açarken seçtiğiniz kelimelere dikkat edin, saçma sapan çirkin cümleleri buraya bam güm yazmayın da insanların sinir uçlarına dokunmayın o zaman.
Neye alınıp neyden rahatsız olacağıma da siz karar vermeyeceksiniz. Sefam olsun cümlesine alınan insan pata küte yazıyor dul falan diye, ne güzel iş.

Ayrıca ben zaten size değil, cümleyi kullanan babanıza sinirlendim, zihniyetine acıdım, tepki gösterdim. Cümleyi sizin söylemediğinizi biliyorum, merak etmeyin.
Sizin de sevgilinizin de sınır çekemediğini söyledim, hâlâ da aynısını iddia ediyorum.
Size de mutluluklar.

İsterseniz düğün salonu gibi bir yer düşünün, sayı stresine girmezsiniz hem, ayrıca kişi bazlı fiyat alınan yerlere göre daha uyguna da gelebilir ama ben öyle istemem diyorsanız sizi de anlarım sonuçta kız tarafı organizasyonu

Of size laf anlatamicam hic kolay gelsin

Bu islerin en onemli puf noktasi, herkesin kendi ailesini tutup idare etmesinden gecer. Siz nisan icin ailenizin onune gecememessiniz, nisanliniz da babasinin onune gecememis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…