Alınan kendi çocuğunun nişanına cagirmeyiverir olur biter. 40 kat yabancıyı memnun edicem diye kendi evladını gelinini strese sokmak daha mı iyi anlamadım. Millet gelip iki kuru pasta yicek, onu da begenmicek, bir sürü dedikodu yapıp gidecek diye çok gereksiz çabalar bunlar. İnsanlar biraz sınırlara saygı duymayı öğrenmeli.Bazı yörelerde nişanlar düğünler önemlidir.Bir kere bunun karşı tarafla konuşarak hallolmasi gerekiyor.kayinpederinize surda hak veriyorum birini çağır birini çağırma olmuyor ne yazikki insanlar gönül koyuyorlar.Bence sizin probleminiz iletişim kopukluğu Herkes kendi kafasina göre bir şeyler yaparsa bu şekil oluyor ne yazikki.Aslinda burda iş birqz nisanliniz ve size düşmüş.siz gerekli yerde nisanliniza söyleyeceksiniz oda babasına söyleyip arattiracak babanizi.Sureci iyi yonetemezseniz üzülen yine siz olursunuz malesef
+1es ailesi zaten sorunlu da anneniz de normal degil.
size saygi duymayan, sacma sapan dusunen/ davranan biri.
siz de nisanlinizla ortayi bulamiyorsunuz.
boyle giderse sirf laf olsun diye evlenir bir de ayrilirsiniz. sonra mazallah ikinci evliliginizde onursuz bir sekilde, dul kadin olarak sessiz sade verir aileniz sizi
E konu sahibi de ailesini idare edemiyor ki? Tutturmuşlar onur gurur salon, o da boyun eğmiş.Eger ki nisanlin babasini idare edemiyorsa ayril.Cok sıkıntılı durum.
+1
Onur gurur ayağı çekip aşırı kompleksli olan bu ailenin rezil düşünce yapısına göre dul kadınım, ikinci evlilik yolundayım ve geçenlerde -tamamen tercihlerim doğrultusunda- çok sade ve son derece zarif, şık bir nişanım oldu, madem kız tarafının onuru (?), sevgi saygı görgü nezaket temelli olarak fazlasıyla onore edildik kayın ailem ve yakınlarım tarafından, sağ olsunlar. Yakında da kına eğlencem var, dul mul, deli gibi eğleneceğim inşallahSefam olsun
keske salon tutmadan once "hayatim babamlar bu mekani uygun bulmuslar, ben de begendim 50 bizden 50 sizden 100 kisiye anlasmayi düşünüyor. bir baksana sen ne dersin?" deseydin
çünkü belki onlara cok ters - arabasiz insanlar icin zor olacak bir yer. ya da onlar cidden kalabalık aile ve olmayacak gibi.
mesela ben bir nisan yapsam ve sadece hala ve kuzenlerimizi çağırsak es adayim kimseyi cagiramaz. ama benim 12 amca/teyze/dayi/halam 40i aşan da kuzenim var. bu kuzenlerimin neredeyse hepsinin esi ve çocuğunun en az 2 cocugu var.
yani danismak daha iyi olurdu kendi plan yapip mekan tutmadan.
suc tek taraflı degil, ikj tarafta da masallah ego tavan.
yerinde olsam hem kendim aileme resti cekerdim, hem nisanlimin ailesine ayni rwsti cekmesini isterdim ; "ya benim dediklerimi de dinleyin kafaniza göre is yapmayin ya da iskocyaya donunce konsolosluk nikahiyla evleniriz" diye. ciddi oldugunuzu anlasalar geri adim atarlar. toksik aileler boyledir
Ama aileniz ısrarcı olmuş nişan yapma konusunda bilemedim. Böyle ailelere söz hakkı verince hep bir anlaşmazlık çıkıyor.Herkese merhaba kızlar canım çok sıkkın.
Nisanlimla cok uzun senelerdir beraberiz. Ben cok sade bir sey istiyordum evde isteme+ nisan karisik. Buyuk organizasyonlar bana fuzuli masraf gibi geliyor. Ama babam ve annem “evde nisan olmaz, 50 kisiyi sigdiramayiz, nisansiz kiz mi verilir biz dul kadin mi veriyoruz, nisan kiz tarafinin onurudur” gibi korkunc seyler soyleyerek ve emrivaki yaparak mekan tuttular.
Mekan 100 kisilik tutuldu ve karsi tarafa 50 50 seklinde kotamiz olundugu iletildi. Sadece yakinlari cagiracagiz dedi annem annesine.
Ama nisanlimin babasi bi tik basina buyruk bi tip, iletisimimiz pek yok, sert bi adama benziyor acikcasi nisanlim da pek iyi anlsamiyor. Adama kota soylenmesine ragmen bir suru arkadasini arayip soylemis. 35-40 arasi kisi bekledigini soyledi ama bu insanlarin colugu cocugu da var topluca gelirlerse, nisanlimin annesinin tarafini ve arkadaslarini ekleyince kotayi deli gibi asiyoruz. Astigimiz her kisi basina cikista 400 tl odeme yapilacak.
Annem ayri negatif yorum yapiyor, nisanlimin babasi “sanki eliyle mi sayacak adam , gencler ayakta dikilir” diyor. Ayrica nisan tarihi alindigindan beri adam babami bi kere bile aramadi. Babam neden gelip gitmiyorlar neden yol haritasi cizmek icin aranmiyorum diye tripli. Nisanlim babasina bayramlasmaya gidelim demis adam bana bugun kurban bayram yogun oluyor gelemeyiz alinmayin diyor. (Oturdugumuz yerler arasi 1.5 saat)
Kafami duvarlara vurarak bagirmak istiyorum su an. Bi yol gosterin lutfen
e tamam da sen babana bu yaptigi ultra sacma ve saygisiz davranis icin agzini acip bir laf edemiyorsun. es diye sectigin adam 50 denmesine ragmen 350 kisi çağırarak ultra sacma ve saygisiz bir davranista bulunan babasina agzini acip bir laf edemiyor.Iste sorun su ki bi pazar gunu gidip ben yurtdisindayken mekan baktilar ve annem maalesef arada kaynayan oldu babami ve beni sakinlestirmeye calisirken. Babam mekanin kaporasini verip cikti. Benim nnisanlimla fikir alisverisi yapmami birakin babam benimle fikir alisverisi yapmadi ki.
Korkunc bi adam
Ya tamam anladim babamin “dul kadin mi veriyoruz” cumlesine kurulmussunuz da gelip buraya sayfa sayfa sefam olsun falan yazmaniza falan gerek yok. Buna bu kadar alinacak bir sey de yok, adam sokak röportajındaki cizgili tshirtlu akpli amca gibi, zihni bozugun teki. Ve benim tek sucum boyle problemli bi babadan dogmak. Sinir cekemiyor demissiniz de bana “nisani ya mekanda yaparim ya da Iskocyadan kalkip gelmesin” diyen ve 1 hafta telefonlarimi acmayan bi adamdan bahsediyoruz. Nisan arefesinde butun baglari kesip ailem olmadan mi evlenseydim
Kolay bir aileniz ve sik zarif nisan toreniniz oldugu icin sizi tebrik ederim. Mutluluklar
Madem durum böyle bence hiiç canını sıkma, sevgilinle birlikte uzakta yaşıyormuşsunuz zaten misafir gibi gelin eğlenmenize bakın ve gidin. Anlayışsız aileler arasında köprü olmaya çalışıp kendinizi yıpratmayın. Baban fazla kişi gelince sana baskı yaparsa salağa yatar gibi aaa öyle mi olmuş ayıp etmişler, sen de düğüne onların belirlediğinden çok kişi çağır babacım de çekil kenara. Bu adamlarda birbirlerinin numarası yok mu? Bu törene çok anlam yükleme tamam bir kere oluyor gönül ister ki hayal ettiğin gibi olsun ama bana sorarsan çok da önemli bir tören değil sen eğlenmene bak yani, bırak organize edenler düşünsün.Ben uzakta yasiyorum babam evde yapicam diye bana kustu bir hafta telefonlarima cikmadi
Sonra en son gidip mekan tuttular beni bastira bastira
Konusmamiza firsat bile verilmedi
Klasik; cevaplar hoşuna gitmeyince olayı daha da dram haline getirip haklı çıkmak için başka detaylar döken konu sahibi.Ya tamam anladim babamin “dul kadin mi veriyoruz” cumlesine kurulmussunuz da gelip buraya sayfa sayfa sefam olsun falan yazmaniza falan gerek yok. Buna bu kadar alinacak bir sey de yok, adam sokak röportajındaki cizgili tshirtlu akpli amca gibi, zihni bozugun teki. Ve benim tek sucum boyle problemli bi babadan dogmak. Sinir cekemiyor demissiniz de bana “nisani ya mekanda yaparim ya da Iskocyadan kalkip gelmesin” diyen ve 1 hafta telefonlarimi acmayan bi adamdan bahsediyoruz. Nisan arefesinde butun baglari kesip ailem olmadan mi evlenseydim
Kolay bir aileniz ve sik zarif nisan toreniniz oldugu icin sizi tebrik ederim. Mutluluklar
Klasik; cevaplar hoşuna gitmeyince olayı daha da dram haline getirip haklı çıkmak için başka detaylar döken konu sahibi.
Herkesin altın varaklar içinde kolay bi hayatı yok, konu açarken seçtiğiniz kelimelere dikkat edin, saçma sapan çirkin cümleleri buraya bam güm yazmayın da insanların sinir uçlarına dokunmayın o zaman.
Neye alınıp neyden rahatsız olacağıma da siz karar vermeyeceksiniz. Sefam olsun cümlesine alınan insan pata küte yazıyor dul falan diye, ne güzel iş.
Babanızla sevgilinizin babasına anlatın, size kolay gelsinOf size laf anlatamicam hic kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?