Nişan dönemi kavga gürültü

Numaralari yok evlenme teklifinden once bir kere tanisma oldu onda da numara alma olmadi.

Cok twsekkur ederim

Babanızın tavrı hoş olmayabilir ama kayınpeder çok sinir bozucu. Görgü kuralıdır davetli olunan hiçbir yere fazladan kişi götürülmez. Kalabalık mı gelmek istiyorlar bir zahmet babanızı arayıp , biz 50 kişi olarak gelemiyoruz çok kalabalığız sayıyı arttırma şansınız var mı ya da kotamızı aşarsak biz karşılarız gibi en azından nezaketen konuşması gerekirdi.

Bir yola girildiyse o kişi başı 400 lira hesabına düşülmeyecek. Malum "nişan kız tarafının ONURU"
Aileniz hem istediğimiz olsun hem şanımız yürüsün istiyor ama zor iş o.
Diğer yandan nişanlınız babasına sözünü geçirecek sizin çağırmanızla, gelsin gitsin demenizle olmaz. Baba hadi bayramda ziyarete gidiyoruz deyip alıp gelecek. Yani bir de nişanlı ailesinin dertleri sizi germesin. Siz kendi ailenizle, o kendi ailesiyle...

konu sahibi senin icin üzüldüm. En mutlu günlerin burnundan gelecek simdiden belli. Baban zaten bu kadar sorunluyken bir de sorunlu bir kp eklemek istiyor musun gercekten hayatina? Bence önce bunu düsün.

Trde bu düğün derken işleri,ailelerin beklentileri,masraflar o kadar yorucu ki millet evlilik kurumundan evlenmeden bıkıp boğazına kadar borca batıyor.

Olur da eliyle sayarsa ödemeyi baban yapar o zaman de geç ay sıkıntılı herif ya

konu sahibi senin icin üzüldüm. En mutlu günlerin burnundan gelecek simdiden belli. Baban zaten bu kadar sorunluyken bir de sorunlu bir kp eklemek istiyor musun gercekten hayatina? Bence önce bunu düsün.

Eklemek tabii ki istemiyorum da biz zaten uzakta yasiyoruz cok gormeyecegim
Kendileri burda birbirlerini mi yerler artik naparlarsa yapsinlar

Valla yengenc haklisin da ilk basta resti cekip “benim ozel gubum benim ne istedigimi sormadan gidip mekan falan tutamazsiniz” dedim, babam o zaman kalkip gelmesin demis. Adam manyak kompleksli yani ne desen anlamaz klasik anadolu erkegi höt höt bi tip. Bu olaydan sonra anneme neler soylemis arkamdan, annem telas yapti nisan oncesini sana zehir eder karsi tarafa surat yapar rezil oluruz diye.

Mekan olayinda taviz vermemin sebebi boyle bi olaydan dolayi kopruleri yakmak istemememdi. Ama tabii o olayla kalmadik simdi dallanip budaklaniyor maalesef nisanlim da diyor biz bu savasi bastaki tavizle kaybettik.

Onun baba da sikintili 3 ayda bir gorusurler zaten aile baglari hic kuvvetli degil, kafam o yuzden bi tik rahat donunce bayramdan bayrama ararim muhatap olmam diye

iste sen "tamam ben burada konsolosluk nikahiyla evlenirim o zaman. sizin icin kabul etmistim merakli degilim akrabalari eglemeye" deseydin baban yüzde doksan geri adi atardi.
tabii yapacağını bilseydi.
böyle toksik bencil aileler karisindakinin sınırını cok iyi bilir. daha gözükara cocuguna israrci olmaz ama daha "ağzımızın tadi kacmasin" cocuguna hayati dar eder. oyledir yani, hele ki bu toplumlarda.
benim annem de cok dedigim dedik birisi. en basiti ablam gayet net sekilde istemede evde akraba görmek istemedigini, akrabalari sevmediğini, zaten annem istedi diye birkac hafta icin salon nişanı yapacagini, herkesin oraya gelebilecegini söylemesine rağmen annem yedi ceddini cagirdi. ben isteme anini duyamadim gelenlerin cocugunu bir odaya toparlarken. oyle bir sacmalikti.
yani baban gibi o da bencil - fikirlere saygi duymayan biriydi.
sonra surec boyunca ne olsa alınıp küsüp "ben de düğününe gelmem annesiz evlen" blöfünü yapti. ablam ilk zamanlar erkek ailesine mahcup olmamak icin kavgalar etse de annemin dediklerine geldi. sonra bakti önünü alamiyor "cok merakliydim sanki düğüne, senin sacma akrabalarını gormeye. sen istedin diye yapacağız, gelmeyeceksem iptal edeyim canıma minnet" dedi - nisanlisi da destekledi. derken annem nihayet sınırı gecmemeyi öğrendi, daha da düğününe gelmem sözünü söylemedi.
simdi ben de evlilik yolundayim, daha en basindan dedim 1 tören hakkin var. memlektette mi burada mi, salon mu tutarsin ne yaparsin neye hevesin varsa yap. gelir katilirim. onun disinda diger herseyi düz- olaysiz - aile arasinra yapalim diye:) zor bir süreç ama sınırlarımı korumak icin cok direniyorum. çünkü biliyorum ki taviz tavizi dogurur. zorla - duygusal baskiyla kabul ettiğin her seyde yenisine de zorlamak icin daha da gucleniyorlar:) bu arada benim annem de sokak roportajlarinda "telefonunu göster" diyen insanlardan:)
seni cok iyi anliyorum ve tek çözümün bu oldugu konusunda israrciyim.
deli deliyi görünce sakliyor çomagini. işin ilginci boyle insanlara daha deliler, daha sinirliler, daha asiler yaraniyor. hic sasmaz.

anneni de cok dinleme. o da kocasının karisi neticede. kendi huzuru kacmasin diye seni manipüle ediyor. oyle rezil oluruz erkek tarafına demis, boyle de bir rezillik çıkmış. hele ki gelenler iceri alinamasin, 100 kisilik yerde 300 kisi nefes almaya calissin , ayakta kalanlar olsun o zaman gör rezilligu

Eklemek tabii ki istemiyorum da biz zaten uzakta yasiyoruz cok gormeyecegim
Kendileri burda birbirlerini mi yerler artik naparlarsa yapsinlar
öyle düsünme. uzaktan da olsa huzur bozabiliyorlar, özellikle anne baba oldu mu. Hic kimse anne babasini atmaz, eger nisanlin ben onlara ayar veririm, huzurumuzu bozmalarina izin vermem diyorsa bile vallahi yalan. Neyse yasa ve gör.

Babamin gonlunden gectgi dogru ama benim isteklerim hep goz ardi edildi. Evde nisan istedim diye bana babam tavir yapti. Mekanda yaparsaniz onunu alamazsiniz diyip uyarmistim onlari. Kp diyormus ki cagirmadim diye kusecek elli tane adam var
KP aile arasinda kucuk bir toren yapacak cocuklar inslalah dugunde birlikteyiz diyebilirdi onu da bi zahmet akil etseydi.

Sizde israrla ben istemedim kustu diyip tutturmayin cocuk gibi bu kadar kasacak bisey yok ailenizin bir sucu yok suan konunuz ailenizin sizin sinirlariniza gormesi degil Kp nizin hadsizce sizi ve ailnizi zor durumda birakmasi ve gorgulu biri olmamasi . Siz nisanliniza ve ailesine sinir koyamayip soz geçiremiyorsunuz diye ailenizde suc ariyorsunuz babanizin otoritesini bile saymayan aile buyukleri ileride sizin otoriteniz neler yapar bi dusunun

mesaji saskinlikla okudum
kizin babasinin degil erkek ailesine nisanlanacak kizina bile danışmadan - uyup uymadığını bilmeden sirf kendi istediği icin mekan tutmasi - "ben yaptim oldu, iste o kadar! " tavrinda olmasi cok mu görgülü çok mu hadli bir durum?
konu sahibi daha kendi oz babasina (ki baska ulkede yasadigi ayni evde olmadigi, onun ekmegini yemedigi babasina) "kararlarimiza saygi duy, danismadan is yapma" diyemiyor. ama bu cumleyi erkegin babasina soylememesi mi sorun?
herkes igneyi kendisine batirsin. karsiyi suclamak en kolayi.

Hayir tabiki babasininda yaptigi dogru diyemem maalesef turkiyede ki aile yapisi dinamigi ne sinir biliyorlar ne had. Ama suan asil takilmasi gereken yeri kacirip buyuk resmi gormeyip bu kucuk noktada kalmasin diye yazmak istedim. Cunku maalesef tecrubeyle sabit karsi tarafa en bastan Sinir cozemedigin takdirde canini okurlar yeterki firsatini bulsunlar. Kendi aileni zaten kenri icinde daha az yarayla atlatabilme ihtimalin var.

Evde nişan olmuyor gerçekten, eviniz epey genişse o ayrı. Benim nişanımda evde oldu ve herkes üst üste oturdu neredeyse ve ben hiçbi şey anlamadım. Mekan tutacak bütcesi varmış demek ki ailenizin, neden rahatsız oluyorsunuz?

Babanızda haklı, sonuçta akraba olunuyor artık, aileler birbirini tanıyıp, düğün dernek detaylarını netleştirmeleri gerekir. Kurban bayramı 4 gün sürüyor, son gününde ne yoğunluk olacak? Kısacası sizi saymıyoruz demiş adam.

Nişanlınızda anlaşamadığından değil, ailem ne derse o olur kafasında belliki.

Düşünce yapısı olarak gayet birbirine uygun iki aile bence, olur bu iş, keyfini çıkarın.

sak
in ol madem mekan tuttunuz birak gelzin adamin cevresi.bakma sen cagirdigina artik kimse kimsenin nisanina gitmiyor dugune millet zor gelir olmus takma.birak akisinda ilerlesin..bu arada kurban bayrami aradan ciksin yani kurbanla ugrasmsk yorucu zor .sonra bayramin 4.gumu felan gelzinler herseyi dert olarak gorme canim sakin ol

Siz ben sade bir organizasyon istiyorum demişsiniz, aileniz yok ille şatafat olacak diye tutturmuş. Kotayı aşarsaniz aşarsınız, öyle bi durumda ailenize "siz kaşındınız " deyip geçin. Cebinizden de 5 kuruş vermeyin. Fikrinizin sorulmadigi bi organizasyonun derdini de siz ustlenmeyin.

Başından sinyalleri al ailesine söz geçiremeyen adam sizi perişan eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…