Nişan günü terk edildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dava ne alaka onu anlamadım. Yaptığı şey çok adice ama bunun bir yaptırımı olacağını sanmıyorum. Ne diyecek hakim bey/hanım nişan günü terkedildim şikayetçiyim mi?

Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.

" Türk Medeni Kanunumuzun 120. maddesine göre ‘nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan, taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır’ diyerek kanunumuz kusurlu olan taraftan maddi tazminat talep edebilir.

‘ nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir’ "

Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.

" Türk Medeni Kanunumuzun 120. maddesine göre ‘nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan, taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır’ diyerek kanunumuz kusurlu olan taraftan maddi tazminat talep edilmesinin önünü açmıştır.

‘ nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir’ "
Tamam da ben hukukçu değilim ki. Her maddeyi bilmeme imkan yok. Bilmiyordum bunu, ilginç.

Dün cumartesi nişanım vardı. Görücü usulu temmuz ayında tanıştık. Ben 29 yaşındayım . O da 29 yaşında . Ailemin gözü önünde terk edildim. Arkadaşlarım herkes ordaydı . Rezil etti beni.

Sebep de şu ; Kendisinin daha önce hiç sevgilisi olmamış . Sürekli çalışmış . Okumuş . Kendisi mühendis. Benim ise daha önce sevgililerim oldu 16 yaşından bu yana .

Kızınızın geçmişi istediğim gibi değil , ben bu nişanı yapmaktan vazgeçtim . dedi .

Ne yapmalıyım şimdi ? Tazminat davası acmak istiyorum . O kadar masraf yaptım . Hayallerimle oynadı.
Nİşan gününü mü beklemiş şerefsz

Konu sahibi nişan günününde, neredeyse değer verdiği herkesin önünde, rencide edilerek terk edilmiş. Güzel bir manevi tazminat alabilir. Peşini bırakmasın.

Hukukçu degilseniz neden bu konuda fikir belirtiyorsunuz?
Haksız yere nisan atan taraf kusurludur ve diger tarafin dava açma hakkı vardır.
İyi de bu konuda nişan atılmamış ki. Adam nişanlanmaktan vazgeçmiş zaten. Öyle değil mi ben mi yanlış anladım

Yani her şey çok iyiyken bşr anda terk etmesini anlayamadım detaylıca anlatsanız? Yani nişan hazırlıkları heyecanlar aşkımlar sonra bir anda terk ettim mi? Yoksa bu adam soğuktu sinyallerini verdi de siz mi görmek istemediniz? Bir şeyler tam oturmuyor sanki🤔

Allahım ne tuhaf insanlar var ,nişan günü mü aklına gelmiş geçmişiniz ? En baştan kabul etmeseymiş.Üzülmeyin sakın! O insanla zaten evlilik yolu cekilmezmiş.Bu yaptigi rencide edici hareket de elbet onun eline ayagına dolasir.Ne ekerse onu bicer.Karma diye bir şey var haberi yok sanırım .

Nişana kadar akli nerdeymis o günü mü beklemiş

Nişan gününe kadar aklı nerdeymiş bu gerzeklerin. Sonrada gel geçmişini dürüstçe evlencen adama anlat. Aç tazminat davası sonuna kadar haklısın. Sevgilisi olan namussuz mu oluyormuş terbiyesiz. Onun oğlu ne kadar namusluymuş gördün sen dua et kurtulmuşsun. Sana koca olmazmış

Konu sahıbi çok doğru davranmış bence siz yanılıyorsunuz. Evlilik düşündüğü biriyle geçmişi konusunda dürüst olması gerekiyordu elbette. Bir de şöyle düşünün evlilikten sonra adam bu tatilleri başkalarından duysaydı daha mı iyiydi
Bu geçmiş olayını anlamıyorum ben. Sevgiliyle tatile gitmek,gece kulübüne gitmek ayıp şeyler değil yaşanan ve biten yaşanırken de güzel vakit geçirilen şeyler. Daha sonraki ilişkimde bunu neden anlatayım? Siz erkekler her şeyi anlatıyor mu sanıyorsunuz asla anlatmıyorlar ki öyle her şey anlatılmaz zaten. Bu dürüstlük değil bence karşı tarafla dalga geçmek. Şuanki sevgilim bana dese eski sevgilimle tatile gittim şöyle yaptım böyle yaptım aa ne dürüst adam demem banane? Derim.

Dava ne alaka onu anlamadım. Yaptığı şey çok adice ama bunun bir yaptırımı olacağını sanmıyorum. Ne diyecek hakim bey/hanım nişan günü terkedildim şikayetçiyim mi?
Nişandan dönmek evlilik vaadiyle kandırılmak değerinde olduğu için dava açabilir. Hem insanların içinde onurunu zedeleyici söz, davranış hem de yaptığı maddi harcamaları talep edebilir. Avukat arkadaşlar daha yardımcı olur bu konuda Örnek emsaller var nette araştırın bir bakın derim.

Dün cumartesi nişanım vardı. Görücü usulu temmuz ayında tanıştık. Ben 29 yaşındayım . O da 29 yaşında . Ailemin gözü önünde terk edildim. Arkadaşlarım herkes ordaydı . Rezil etti beni.

Sebep de şu ; Kendisinin daha önce hiç sevgilisi olmamış . Sürekli çalışmış . Okumuş . Kendisi mühendis. Benim ise daha önce sevgililerim oldu 16 yaşından bu yana .

Kızınızın geçmişi istediğim gibi değil , ben bu nişanı yapmaktan vazgeçtim . dedi .

Ne yapmalıyım şimdi ? Tazminat davası acmak istiyorum . O kadar masraf yaptım . Hayallerimle oynadı.
Öncelikle böyle bir insanla evlenmedigin için şükret ve sadaka ver. Yaptığın masrafları dava yoluyla isteyebilirsin. Arkadaşların şahit fatura fiş harcama dökümü de vardır.

İyi de bu konuda nişan atılmamış ki. Adam nişanlanmaktan vazgeçmiş zaten. Öyle değil mi ben mi yanlış anladım
Hanımefendi adamın yaptığı nişan atmaktan daha beter, Allah sen saçma sapan şeyler yazıp durmayın. Nişan merasiminde adam vazgeçmiş, herkesin içinde konu sahibinin onurunu kırmış, geçmişini söylemiş. Nişandan önce aklı nerdeymiş, konu sahibini maddi ve manevi yönden zarara uğratmış.Şaka gibi bir de yorum yazıp duruyorsunuz.

Sansliymissiniz ki yol yakinken olmamis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X