- 5 Kasım 2015
- 58
- 56
- 88
- 34
- Konu Sahibi pumpkinspicelatte
-
Kaynanalı hayata hoş geldin.
Ben olsam artık takacağı takıya bile istemem derim. Zorla taksınHic hos bulmadim dogrusu, hayal kirikligi icindeyim
Kayınvalide milletine hanımlık,tok gözlülük,kibarlık hiç yaramaz.Yerinizde olsam bu söylediklerini duyduğumu açıkça belli eder,hiçbir şeyinize muhtaç değilim der,hem ailemi hem nişanlımı bu konudan haberdar eder o boşboğaz kadını da bir daha konuşacağı Zaman on kere düşündürtürdüm.
Ama muhakkak bohça yapmamız lazım,ailem,annem için bu önemli diyorsan hiç internetten ordan burdan uygun fiyatlı şeyler arayıp parça parça almam,bir gün belirleyip ucuz pahalı demeden ocaklarına incir ağacı dikiverirdim.
Nişanlıyken altın alışverişine çıkacağımızda nişanlım annesinin yanında "çok pahalı bir şey almayacağız,bunu baştan konuşalım" demişti.Halbuki o güne kadar ne istersen alacağız diyordu kocam.Hiçbir şey söylemeden nişanlıma öyle bir bakış baktım ki o gün altın alışverişinden Trabzon hasırı set ve 50 şer gramlık iki mega bilezikle döndük.Halbuki incecik beyaz altın bir set ve inci kolyeden başka bir şey istemiyordum.Kaşınanı çok fena kaşırım.Kimsenin elalemin kızına-oğluna "sen orada bi dur" tavrıyla has hudut çizmeye hakkı yok.Karşı taraf iyi niyetliyse iyi niyetli olunur.
Kayınvalide milletine hanımlık,tok gözlülük,kibarlık hiç yaramaz.Yerinizde olsam bu söylediklerini duyduğumu açıkça belli eder,hiçbir şeyinize muhtaç değilim der,hem ailemi hem nişanlımı bu konudan haberdar eder o boşboğaz kadını da bir daha konuşacağı Zaman on kere düşündürtürdüm.
Ama muhakkak bohça yapmamız lazım,ailem,annem için bu önemli diyorsan hiç internetten ordan burdan uygun fiyatlı şeyler arayıp parça parça almam,bir gün belirleyip ucuz pahalı demeden ocaklarına incir ağacı dikiverirdim.
Nişanlıyken altın alışverişine çıkacağımızda nişanlım annesinin yanında "çok pahalı bir şey almayacağız,bunu baştan konuşalım" demişti.Halbuki o güne kadar ne istersen alacağız diyordu kocam.Hiçbir şey söylemeden nişanlıma öyle bir bakış baktım ki o gün altın alışverişinden Trabzon hasırı set ve 50 şer gramlık iki mega bilezikle döndük.Halbuki incecik beyaz altın bir set ve inci kolyeden başka bir şey istemiyordum.Kaşınanı çok fena kaşırım.Kimsenin elalemin kızına-oğluna "sen orada bi dur" tavrıyla has hudut çizmeye hakkı yok.Karşı taraf iyi niyetliyse iyi niyetli olunur.
Zaten bohça ya konulacak birçok şeyi kendim aldım diyorsun. Keşke hiçbirini vermesiydin, senin paranla millete hava atacaklar. Kadın baştan hiçbir şey istemiyorsun ne olur iste demiş (alt metinde söylenen aslında hiçbir şey isteme yine de. Gözün tok olsun demek oluyor)
Bir daha bohça yapalım ne lazım derse bu söylediğini hatırlat mutlaka.
Kesinlikle haklisiniz taktigi taki da tek basima benim degil yaptigi x bir sey de degil aslinda ogluna yapiyor bir nevi oyle dusunmek lazim. Taki konusunu konusmadik bile annem sordukca bana karnima agrilar giriyor. Galiba biraz ezik davraniyorum. Nisanlima dedim o da taki konusunu annesine iletmiyoe galiba oyle bir taki alisverisi olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?