Nişan hediyesini satmak

DeNtiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
163
13
98
43
Kocaeli
Arkadaşlar nişanımda nişanlımın anne babası ve ablası 2 tane altın olduğunu tahmin ettiğim künye hediye ettiler ama gerçekten hiç beğenmedim asla kullanabileceğim şeyler değil (normalde de künye/bilezik kullanmam zaten) Ayrıca sonradan künyenin o örgüleri arasında baya bir pislik olduğunu farkettim. Sanırım evde yıllardır boşta duran takılarmış. Bunu büyük bir saygısızlık olarak algıladım açıkçası. Şimdi o künyeleri satmak ve beğendiğim severek kullanabileceğim bir şey almak istiyorum. (ya da çeyrek vs. alıp köşeye koymak) ama bir yandan da vicdan yapıyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

biraz dursun evlenince satarsın
bi tak bakim gelin kızım göreyim yakışmış mı derlerse sıkıntı olmasın şimdi evlilik öncesi:))

Bir bekle daha nişanlısın, düğün olsun bitsin biraz KV sorunları başlasın satarsın. Çok istediğin bir şey varsa kendi paranla al, onlar kalsın. Onlar sana yamuk yapıp eski bileklik verdi diye sen de misilleme mi yapacaksın??

Bence de önce bir evlen, sonra kafana göre değiştirirsin. Altın altındır yani ha çeyrek ha bileklik.

Sanırım ederini öğrenmek istiyorsunuz, kuyumcuya bir sorun.

Bir reklam vardı ya, Teyzecim yıllar önce bana aldığın inci küpeler vardı ya hani kulağımda kaba duruyordu ben onları verip yerine bu çok şık bilekliği aldım, teşekkürler teyzecim diye aklıma o geldi
*Bence evlenene kadar satma.

Adap gereği nişanlılık takıları olduğu gihi durur. Hatta nohça bile aman aman açılıp saçılmaz ki iş bozulursa olduğu gibi geri verilsin kimsenin malına tenezzül edilmesin diye.
Bence şuan erken ve de ayıp olur. Zevktir bu insanlar beğenmiş takmış, evlendikten sonra değiştirseniz daha sağlıklı olur.

Arkadaşlar ederini merak etsem gider sorarım niye konu açayım buraya?.. Benim ikilemde kaldığım konu tamamen elden çıkartmaktı. Hem beğenmediğim için hem de yaptıkları saygısızlığa sinir olduğum için yatırım olacaksa bile onlar durmasın kenarda normal altın dursun şeklinde düşündüğümden.. Hepinize teşekkür ederim nişan atılırsa geri verme mevzusundan bahsedilmiş ben hiç bunu düşünmemiştim mesela. Dünyanın bin türlü hali var; haklısınız. Akıl akıldan üstün işte..

Yok onun tekini kaybetmişti Öyle saçma bi reklam ki tek küpeyi bozdurup altın kolye almışmış? Tek küpe olsun 100 tl kolye 600-700. Bozdursan ne bozdurmasan ne? Ayrıca hatıraya saygısızlık cabası. Bir de şirin şirin "teyzaaa o aldığın altın küpa var ya tekini kaybetmiştim, işte ben onu hiç ettim" ne bekliyosun aferin mi, bi tekini kaybetmiş, diğerini de bozdurmuş? Milleti ellerindeki hatıraları bozdurup yenisini almaya teşvik resmen. Konu sahibini de etkilemiş reklam anlaşılan...

Ahaha aklıma gelmedi o kısmının öyle olmadığını biliyordum da hatırlayamadım kafadan salladım kulakta kaba durması neyse
Aynen resmen kibarlaştırılmış saygısızlık. Eskisini getir yenisini 200 tl indirimlerle al gibi birşey bu yani

Manevi değeri eminim coktur. Satmak için bahane aramayın lütfen.

Neden saygısızlık olsun.
Hiç takı takmayan aileler var. Bır bakın çevrenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…