Aynı şey benimde başıma gelmişti. Nişan yapmak isteğimiz bir dönem vardı ve maalesef eşimin küçük kardeşi ve dayısı rahatsızlanmışlardı. Heleki dayımız daha kötü durumdaydı. Kayınvalidem abisinin durumunu söyleyerek erteleyelim dedi tamam dedik can bu sonuçta ha 1 ay önce ha 1 ay sonra.. Ama baktık ki hep bir bahane çıkıyor. Kaynımla dayı iyileşti ama başka bahaneler buluyorlar o zaman eşim ailesine gelecek misiniz gelmeyecek misiniz kesin bişey söyleyin dedi.
Neyse biz Nisan başına anlaştık ama hatırlayamadığım bir bahane daha çıktı tabiki. Ben babama açmıştım konuyu gelsinler dedi. Babam yaşlı olduğu için tanışma olayı istemede olmuştu. Eşimde bana nisanın 8inde kahveni içicem diye söz vermişti. Baktı ailesi gelmiyor eşim öğretmenimizle geldi istedi beni. Bu bahaneler aramıza uçurum soktu. Halada lafı ediliyor. Ben her fırsatta söylüyorum. Özellikle kpye.
Sağlık, doğum, hastalık bunlar tolere edilecek şeyler. Eğer ortada mühim bir durum varsa sizede danışarak erteleme kararı alınacaksa sizde bişey demezsiniz bu duruma ama kendi aralarında sürekli ertelerlerse bizim gibi o zaman iş yaş. Gerçekten uzak durun derim.
Müstakbel nişanlınız ile bence konuşun. Onun düşüncesi ne, ne yapmak istiyor bir sorun bakalım. Belki ortak bir ara bulunur.
Baktınız yok kendi bildiklerini okuyorlar, nişanlınızda onların safında hiç uğraşmayın. Bugün bu bahaneyle gelen yarın hangi bahaneyle gelir allah bilir.
Birde şunu merak ediyorum. Sizin doğumunuz olsa ve başka bir akrabanın nişanı olsa acaba doğum var diye ertelerler miydiler? Cevapta belli aslında ama.. Allah yardımcınız olsun