Nişan meselesi gitmeli miyim

Kitapcicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
89
Puanlar
98
merhaba hanımlar,
Eşimin halasının torunun nişanlanıyor bizim yaşadığımız şehirden tam 1000 kilometre uzaktaki bir şehirde. Biz de 3 ay önce evlendik bizim düğünümüze geldi ve Bayağı da ilgilendi zaten bu konuda mahcubuz. Eşim evlilik arefesinde iş değiştirdi bir fabrikaya girdi. Şu an oradan izin alamıyor yetiştirme işçisi olarak gözüktüğü için izin vermiyorlar. Teknisyeneler de eğer rapor alırsan da kadroya girmende sıkıntı çıkar hiç riske atma demişler. Yani eşim istese de gelemiyor. Eşimin ailesi de sürekli onlar sizin düğününüze geldi siz de oraya gitmek zorundasınız diyerek sürekli baskı yapıyorlar. Maddi olarak çok iyi durumda değiliz klima aldık, telefonumun ekranı birbirinden ayrıldığı için tekrar bir yeni telefon almak zorunda kaldık bir sürü masraf üst üste geldi. Biliyorsunuz bilet fiyatları git gel çok masraflı. Havalarda çok soğuk haftaya bu nişan o tarihlerde o şehirde bayağı bi kötü hava bekleniyormuş.
Evlendikten sonra vücudumda enfeksiyon çıktı hem idrarımda hem kanımda bir sürü antibiyotik kullandım geçmedi 3 hafta boyunca ölü gibi yattım sürekli uyuyordum hiçbir şey yapamıyordum şu an biraz toplamaya başladım gidersem tekrar eskisi gibi olurum diye de korkuyorum. Eşim gitmemi istemese de ailesi gidin gidin diye olay çıkarıyor eşim en son işimden mi olayım nişana gitmek için dedi artık ona değil bana yapmaya başladılar işte sen git sen gidemiyorsan eşin gitsin diye.
Şimdi siz olsanız ne yaparsınız çocuk çok iyi bizim içinde elinden geleni yaptı ama şu an o kadar kötü bir zamana geldi ki ne yapacağımı bilemiyorum

Not: bu arada yeni haber geldi eşimin memleketinden akrabaları araba kiralayıp bizim yaşadığımız şehirden kaynımı alıp nişanın olduğu şehre gideceklermiş. Eğer Arabada yer olursa ben o arabayla gideceğim yer olmazsa otobüsle gideceğim. Ve oradan araba kiralayıp gelecek hiçbir akrabasında tanımıyorum sadece düğünde gördüm birkaç saat

Son düzenleme:
tek hala mi geldi yoksa bu evlenen torun da geldi mi?
eger torun gelmediyse sizlik birsey yok..hala halalik gorevini yapmis. esinizin babasini gitmesi lazim
bir de onlar sizin düğüne geldi ama nisana da geldi mi? gelmediyse siz de tek dugune gidin
valla bilmiyorum hicbir kuvvet beni karda kista darda istemeden kocamin halasinin hic tanımadığım torunun nisanına bin km goturemez. o kadar da degil.

Eşimin ailesi de sürekli onlar sizin düğününüze geldi siz de oraya gitmek zorundasınız diyerek sürekli baskı yapıyorlar.
Eşim gitmemi istemese de ailesi gidin gidin diye olay çıkarıyor eşim en son işimden mi olayım nişana gitmek için dedi artık ona değil bana yapmaya başladılar işte sen git sen gidemiyorsan eşin gitsin diye.
esin "param yok karimi gönderemem. biletini siz alacaksaniz gelsin" desin, susarlar bence:)

Halası torunu hepsi geldi aslında, eşimin ailesinden de abisi gidiyor temsilen bizim aileden de ben gidecekmişim. Eşim izin alsaydı bir günlüğüne de olasa gidecekti ama yok yani

Onlardan kaynım gidiyor bizden de biri gitmeliymiş anlattık böyle durumu gitmek zorundasınız diyorlar

Her şeyi geçtim, kac yasinda insansınız yani başkalarının size onu yap bunu yap diye ısrar etmesine izin vermemeniz lazım. Esinin ailesine ne yahu senin nereye kime gideceğinden. Kapat ağızlarını. Bana da zamaninda demişlerdi, siz evlenince ayri aile olarak takarsınız kuzene diye. Dedim bizde büyükler küçüklere takar, bizler arkadaslara takarız sadece. Onun kararını da verecek kişi eşimle benden başkası değil.
Neyse ben kimsenin nişanına falan gitmem ki 1000km zaten nisan için gidilmez. Düğün zamanı gidersiniz. Ayrıca hala gelip küçüğe yardim edince yine bi dahakinde aile büyükleri gider yine yeğenlere yardıma. Bu sizdeki sıralama mantığı bana cok ilginç geldi yani.

Halası torunu hepsi geldi aslında, eşimin ailesinden de abisi gidiyor temsilen bizim aileden de ben gidecekmişim. Eşim izin alsaydı bir günlüğüne de olasa gidecekti ama yok yani
Siz düğüne gidersiniz.
Eşiniz izin alsa tek gider gelirdi, nişan için bu kadar tantanaya gerek yok.
Arasın konuşsun eşiniz halasıyla durumunu.

Siz de düğünlerine gidersiniz vakti gelince.
Aile niye bu kadar ısrar ediyor, kendileri gidip oğullarının durumundan bahsedebilir.
Sizin tek başınıza gitmenize zaten gerek yok.
Aslında biz nişanı olan çocuğa söyledik düğüne geleceğiz çocuk canınız sağolsun dedi ama bunlar laf anlamıyor

Aslında biz nişanı olan çocuğa söyledik düğüne geleceğiz çocuk canınız sağolsun dedi ama bunlar laf anlamıyor
Boşverin gitmeyeceğiz deyip kapatın konuyu.
Sizle zaten hiç alakası yok. 3 aylık evlilikte, eşiniz yokken halanın torununu nişanına gitmeniz için baskı yapan aile de çok yüz bulmuş demektir.

Onlardan kaynım gidiyor bizden de biri gitmeliymiş anlattık böyle durumu gitmek zorundasınız diyorlar
Allahın emrimiymiş?
Zorunda falan değilim işte gitmiyoruz ,biz aile olarak böyle uygun gördük bitti gitti.

Eşin gidemiyor ,senin tek başına dıdısının dısınının nişanında ne işin varmış ki 1000 km yol gideceksin?

arabada yer olursa gidersin olmazsa arayıp durumunu izah edip düğünde orda olmaya çalışacağız hayırlı uğurlu olsun Allah pişman etmesin vs diyip gönlünü alırsınız düğünde de imkanları zorlayıp gidersiniz.

her ikinizde gitmeyin yanı ne gerek var düğüne gıdersınız bı bahane uydurun eşimin iş yerinden izin vermediler diye uydur gıtsın çok önemli mı sanki aman

Siz anlatırken ben daraldım konu sahibi. Niye böyle komplike hale geldi ki bu konu?
Aslında çok basit şuan değil düğüne geleceğiz dersiniz olur biter. Zorla değil ya. Kendi aile içinize de bu kadar karışmalarına izin vermeyin bence. Gidip gitmeme kararı tamamen size ait olmalı.

Yahu bu nişanda sizin ne işiniz var? Hadi aynı Şehirde olursunuz gidilir gelinir 1000 km uzaklık var, daha yeni evlilik var var oğlu var..

Anlayış gösterip siz daha yeni evlisiniz gelmeyin diyeceklerine araba ayarlamışlar..

Eşinizin tarafı belli ki sülalece sürü psikolojisi yaşayan, birbirinden kopamayan ailelerden galiba

`