Nişan sıkıntıları... Ne yapmalıyım?? :(

ben babanızı haksız görmüyorum. çünkü ilerde kuzenlerin akrabaların birbirlerine tek taşlarını gösterip evlilik teklifi hikayelerini anlatırken senin ister istemez üzülebileceğini düşünüyor olabilir. babalar kız çocuklarına kıyamaz ve baba evinden gördüğünün altını görmesin derler. erkek arkadaşınıza söyleyin bence bir tek taş alıversin yahu olur mu öyle şey

üzülüyorsa da babası bunu içinde yasasın
kızını madem bu kadar düşünuyorsa bunu kızının kafasına kakmasın her seferınde, kızım üzülür diye
30 yasında bayanı cocuk gbı ona alındı buna alındı vs demesı cok sacma

sevgiliniz bunu düşünememiş olabilir
maddı durumu olmayabılır
ya da bu tarz seylere önem vermıyor olabılır

ben de ılk evlılıgımde tektas almamıstım
ama ıkıncı evlılıgımde eşim aldı, takmıyorum bile alyans taktıgım için

babanızla bu konuyu gayet tepkılı konusun bence
sizi milletle kıyaslamasın
nişanda da sakın böle bişi yapıp sizi mahcup etmesın

Baban haklı sonuçta eşin sadece senle değil ailenizle de evleniyor ee annen Allah rahmet eylesin ölmüş baban da sana yapılması gereken şeylerin yapılması için kendinin müdahil olması gerektiğini hissediyordur haklı da.

sevgiliniz bunu düşünememiş olabilir

Benim eşim de böyle şeyler düşünmez.

Düşündükleri:
Benim üzülmemem, kırılmamam, hasta olmamam, sürekli mutlu olmam, en ufak bir olumsuzluk yaşamamam, kimseye ezilmemem... Ehh bir pırlanta etmez ama ;)

Benim eşim de böyle şeyler düşünmez.

Düşündükleri:
Benim üzülmemem, kırılmamam, hasta olmamam, sürekli mutlu olmam, en ufak bir olumsuzluk yaşamamam, kimseye ezilmemem... Ehh bir pırlanta etmez ama :KK66:

onlar da güzel :)
belki daha da değerli

Sırf babanızı susturmak için sahte taşlı bir yüzük alınabilir. Sen sağ ben selamet...
Bizim bu Türk milletinin "Elalem ne der?" derdi ne zaman bitecek acaba... Çok sıkıcı çoook....

Şu tektaş olayı neden bu kadar abartılıyor anlamadım ben hiç beğenmem mesela o yüzükleri, daha farklı bir şey olsun isterim herkeste var onlardan kuponla çıkmış gibi...ayrıca babanız şimdiden böyle başladıysa sonuca varamazsınız bu evlilik işinde.

Bana esıım evlenme teklıfı etmeden once sana tektas almak ıstıyorum Lütfen sec birini demişti.. Bende gidip 300TLlik imitasyon yüzük almıstım.Sonra kayınvalidem yuzugu begenmedı gitti yenisini aldı Hic gerek yok bana görede ..

Babanıza bu konuda isteksiz oldugunuzu empoze ederseniz belki vazgeçer..

Siz de evleneceğiniz adama karşı biraz daha açık sözlü olabilirsiniz, yani direk alın değilde bir çeşit yoklama yapabilirsiniz zor değil bunlar
Belli ki babanızın gönlü kalmış kaldı ki genelde kadınlar diretir sizde babanız diğer kuzenlerinizden geri kalmanızı istemiyor
İçten içe haklı olabilir , eleştirenler yüzüklemi paha ölçülüyor falan diyor babanızın ne hissettiğini bilmeyiz.
Yargılamak bize düşmez
Siz burda orta bulan olacaksınız

Siz babanızı dinleyin hem nişanlınıza sorabilirsiniz nişanda ne takılacak diye. Ne var bu soruyu sormak ayıp mı yaa bizim adetlerimizde bunlar hep konuşulur. Damadın ailesi gelir biz şunu bunu takacağız diye konuşulur. Sonuçta bir ömrü paylaşacaksın bu adamla öyle onu diyemem bunu soramam dersen ben sana şimdiden evlendikten sonraki yaşantınızı bir medyum gibi anlatırım :D O kadar çok örnek varki önümde zamanında eşlerine kıyamayıp hiçbişey aldırmıyorlar herşey kızın kesesinden çıkıyor ondan sonra adam rahata alışıyor sonra sorumluluk nedir bilmiyor. Zaten alınan herşey ikinizin olacak bunu görgüsüzlük saymayın. Herşey sizin için

Kolu komsuya akrabaya gosteris icin pirlanta zoraki takilacaksa hic takilmasin. Soz de zaten tektas takiliyor.

benc tek taş istemeye geldiklerinde takılır sonra çıkılıp birlikte alyans alınır.çok takma kafana önemli olan mutluluğun.baban düşüncesizlik ediyor bence.herşeyi dört dörtlük yapıp sonradan geline yapmadıkları kalmayan insanlar var.güçleri yetiyorsa zaten alır takarlar.ama durumları da el vermiyorsa bence zorlama.

Madem nisan icin gun verildi oyle surpriz falanda yok tek tasini nisanlinla beraber secmeyi teklif etsene? Pirlanta olmasada gonlune sineni alip takmis olursun

Arkadaşlar yeni yazabiliyorum yorumları okudum teşekkür ediyorum babamı haklı bulup onun tarafından olaya bakanlar olmuş bu düşünceleri de değerlendireceğim.. Bizim isteme söz nişan birlikte olacak 2 hafta sonra önümüzdeki hafta alyans almaya gideceğiz orada bile hadi seç tektaş yüzük dese bile seçemem ben tamam bunu beğendim al diyemem ne bileyim bu bana çok zorlama geliyor "almak zorundayım bunu nasılsa bari sen seç" düşüncesi istemiyorum ben hiç de almak zorunda falan değil yani içinden geliyorsa alırsın verirsin bu kadar.. Nişanda sözde vs takmak da ne bileyim neyse.. Şunu düşündüm kendim alıp bir şey babama tamam bak aldı desem erkek arkadaşıma sen zor durumda kalma diye aldım çaktırma desem kırılabilir ona babam istiyo desem ayrı bi garip... Onu kırmayayım bu üzülmesin derken olan bana oluyor.. Kim çıkarttıysa şu tektaş pırlanta modasını kötü anıyorum yani

Ben olsam eğer bende istiyorsam yani babamla alakasız olarak gayette isterdim tek taş.Neden söyleyemediğinizi anlayamadım.Maddiyat kısmı o taşınboyutu karatı filan olur.Ama çok uygun fiyatlarada tek taş var.Bende parmağımda tek taş görmek isterdim ve bunuda söylerdim.Bununda bence maddiyatla hiç alakası yok.

Arkadaşlar yeni yazabiliyorum yorumları okudum teşekkür ediyorum babamı haklı bulup onun tarafından olaya bakanlar olmuş bu düşünceleri de değerlendireceğim.. Bizim isteme söz nişan birlikte olacak 2 hafta sonra önümüzdeki hafta alyans almaya gideceğiz orada bile hadi seç tektaş yüzük dese bile seçemem ben tamam bunu beğendim al diyemem ne bileyim bu bana çok zorlama geliyor "almak zorundayım bunu nasılsa bari sen seç" düşüncesi istemiyorum ben hiç de almak zorunda falan değil yani içinden geliyorsa alırsın verirsin bu kadar.. Nişanda sözde vs takmak da ne bileyim neyse.. Şunu düşündüm kendim alıp bir şey babama tamam bak aldı desem erkek arkadaşıma sen zor durumda kalma diye aldım çaktırma desem kırılabilir ona babam istiyo desem ayrı bi garip... Onu kırmayayım bu üzülmesin derken olan bana oluyor.. Kim çıkarttıysa şu tektaş pırlanta modasını kötü anıyorum yani
Allah mesut etsin boşver alınabiliyorsa alınır alınamıyorsada dünyanın sonu değil. Madem söylemek tuhafına gidiyor. Babana dersin babacığım benim mutluluğum pırlantadan daha önemli diye. O da sana hak verir. Anneler babalar hep evlatları için en iyisini ister. İnşallah mutlu bir yuvanız olur.

Babanız pırlantayla başlamış devamı gelecektir nişan sonrasında düğün var merak ettim. akrabalarla yarışmak yerine damadının ahlakını merak etseymiş daha iyi olurmuş zira pırlanta mutluluk getirmeyecektir imkanı varsa alır yoksa bu emrivakiler hiç hoş değil...

Back
X