Nisan sürecinde biten bir hikaye

Sizi maddiyatçı olarak görmüşlerdir ee haklılarda. 5 bilezikte ne var ki belki şartları buna uygun sizin tarafta taksın 5 bilezik olsun bitsin. Hem geline tabiki sorulur gelinlik satın mı alınacak kiralanacak mı diye kafasına göre kiralasalar daha mı iyi fikir sormuşlar siz gene paraya dökmüşsünüz işi deseydiniz kiralacak veya biz satın almak istiyoruz ona göre konuşulurdu biterdi. hem altın veya diğer maddiyat durumları sözde konuşulur kızın adı anılmadan nedir kimdir bilmeden altın muhabbeti yapmak onlara saçma gelmiştir kii haklılarda. Baştan beri hep para üstünde durmuşsunuz ailede sizin ona önem verdiğinizi düşünüp bu işi bozmuş birazcık kendimizinde hatalarını düşünelim herşeyi karşı tarafa atmadan lütfen.

Bence artik konusma yaptiklari cok ayip..o seni sevse engel olurdu..Hak etmis konusma anlasin degerini...Sen benim,bizim arkamizda durmadin falan de... ve kurtulmussun sevin...Bugun boyle yapan yarin seni ezdirir...Hem bu kadar nasil karisiyolar anlamiyorum ya hayret bisey..

Eskiden evlenip bosanan kadinlara seytan gozuyle bakilir, dulluk da bu anlamda kullanilir imis.
Hatta "kara dul" cogu dilde yer alir...

Ancak yil 2014 "ben dul muyum?" sorusu nasil bir kulture ve toplumsal kaygilara, sahip olmak istedigmiz gelecekten ziyade omrumuzu nasil gecirmeyi planladigmiza dair pek cok ipucu veriyor,
keske -yillar oncesinde kalmis bir kitap ve film bile olsa- sevgi neydi sorusunu fi tarihine gommesek...

iki taraf da 2-3altinin derdine dusmus, hadi buyuklere anlayis gosterelim desek de genclerin de ayni dusunceyle hareket etmesini anlayamiyorum,
senin icin cok onemliyse ya orada bitirir guzlice konusmazsin ya da aileleri sakinlestirmeye calisir bir yandan da kendi yolunu cizersin

Senin yasadiklarini ben dahi birsürü genc kiz yasamistir..

Sorunlu bir nisanlilik, sorunlu bir evliligin habercisidir bana göre..

Canin yaniyor elbet kolay degil ama gecicek sadece zaman..

sizin ailenizde abartmış gibi geldi bana
herkes kendi hemşerisiyle evlenmiyor ama orta yol bulunur

altını önce konuşmadılar ya da gelinlik nasıl olacak diye sordu diye bu kadar büyütmek yanlış olmuş
bence sizin ailenizde mutluluğunuzu hiçe saymış
alttan alarak herşey yoluna girerdi

olaylara biraz daha objektif bakarsan suçlunun kim olduğunu net görüp ona göre karar verirsn

Bende kastamonuyum amcamın eşide Çorumlu ve aramızda bi fark yok, iki tarafta Anadolu insanı hatta komşu şehirler ne farklılık olabilir anlayamadım. İsteme olurken altın bilezik konuşulması da tuhaf geldi bana nişanda veya sonrasında konuşulur, altında anlaşamazsanız evlenmeyecek misiniz. Sizi paragöz görmüş olabilirler. Gelinlik kiralıkmı olacak satınmı alınacak diye sormaktan ne varki hem. Haklı bi nedenle patlsaydınız bari. Hem gelinliği niye satın alasınki bi kere daha giyecek değilsinki, herkesin kendi düşüncesi tabi. Bence hiç gerek yok ama.

Son düzenleme:
Hayir dul derken öyle 2.inci sinif insan degil, sadece "insanlarin" yüzsüzlügün ifade edebilmek için dedim yanlis anlama o konuyu
Ben gayet dogru anliyorum da, bence siz ne yazdignizi bilmiyorsunuz...
Ancak bu buyuk bir sorun degil,
farkettigniz halde savunmaniz ise iste o bir problem olarak gorulebilir,
iliskinizdeki sorun da aynen bunun gibi...
en bastan okuyup kararinizi sahiplendigniz dusunceler dogrultusunda net bir sekilde vermeniz cok kolay aslinda.

Pisman oldum buraya konumu anlattigima cünkü bir kere olaylari A dans Z ye bilmediginiz icin, verdiginiz cevaplar cok yargilayici, beni çok yanlis anladiniz ama önemli degil. Siz bildiklerinizi düsünün
Biz sizin yazdığınız dogrultusunda düşünüyoruz... Evet yazdığınız sebepler de siz haksızsınız.... Buradaki insanlar da saf degil elmayla armudu seçebilirler.. 5 Bilezik için burun kıvırır, isteme olmadan karşı tarafla altın konuların da tartışmaya girerseniz, gelinlik için tartışma yaratırsanız buradaki bir çok insandan bu tavrı alırsınız... Kusura bakmayın...
Ben de nişanlıyım kv yok ama eşimin teyzesi çok ilgilidir sagolsun sordu kadın gelinlik dikilecek mi kiralanacak mı ? diye istersen bir tanıdığın yeni düğünü oldu tam senin gibi kız dedi onunkini alalım dedi ... Ben de benim tek istediğim gelinlik altına felan karışmam ne istiyorsanız onu yapın dedim... Tam kızım alalım dedi... Bunda tartışma yaratacak zemin hazırladıysanız siz haksızsınız

Evlenecegim insan bu kadar altin pesine dusseydi, alinacak damatlik kiralik mi olacak satin mi alinacak dendiginde boyle palazlansaydi ben de pilimi pirtimi toplar ceker giderdim.acik ve net.

Insanlara kizma...Altin konusunda haksizsin alamiyorlarsa ne yapsinlar? kastamonulu insanlar ben hic bilmem birbirinden 10 yada 8 bilezik istesin...Bende kastamonluyum esim tekirdag..Bana sordular ben dedim ailemede banada sormayin sizin biliceginiz is yemn ediyorum karismadik..secmeye benide cagirdi cok takti he evet ama takmiyorum duruyo yatirim oldu.. biz asla isteyemezdik...
Sadece su konuda haklisin nisanlin kimseyi karistirmayabilirdi...ailesinden bekleyince herseyi boyle oluyo..benim esim kendi yapti herseyi.. Yoksada durumumuz yok deselerdi..dediler mi bilmiyorum ama inan mal mulk bos huzur onemli..ozaman siz ailelerde sizde anlasamiyosunuz bence konusmayinda..
Yani burda kimseye alinma...Ayrica dul ile ilgili yazdigini sonradan fark ettin..cok ayip

arkana bakmadan kaç. canım bu işler adet falan degil millet işine nasıl geliyosa o şekil davranıyo sakın bi aptallık edip geri dönme. neredeyse aynı şeyleri ben sözlüyken yaşadım. sözü attıktan sonra ailesi ne aradı ne sordu ne oluyo durumlar ne diye. ama hiç umrumda değil boşver sakın aklına bile getirme.

Sevgililere gelenek görenek ve uyulması gereken asgari adetler kitapçıkları dağıtsın kültür bakanlığı, okumayacaklar tabi nasılsa, ay önce sen kapat muhabbetlerinde yelpaze olarak kullanırlar. 3 senedir birliktesiniz de ne konuştunuz? Ikiniz de düğün zamanı gelsin de ne koparırsak kardır mı dediniz? Ne kadan hoş bir aşk, aynı duyguları paylaşan iki aşk böceği

Yasadiginiz olay gerçekten üzücü. Sabir diliyorum. Benim de ailemde Corumlular olduğu için evlilikle ilgili adetlerden haberim var. İsteme sirasinda hediye, taki, vb.nin konuşulması bana dogru gelmiyor. Bir de kizin bayramda seyranda giyececegi elbiseye kadar erkek tarafina aldiriliyor. Herkes gönlünden geceni, elinden geleni yapar zaten çocuğu için. Uc tane fazla bileziginizin olması sizi baska ciftlerden daha mutlu etmeyecek inanin. Eve huzur lazim önce. Nisanlinizi seviyorsaniz gidip aranizi düzeltin. Düğün dernek islerini de aileleri pek karistirmadan halletmeye calisin. Annenizi de idare etmeniz gerekecek artik...

Pisman oldum buraya konumu anlattigima cünkü bir kere olaylari A dans Z ye bilmediginiz icin, verdiginiz cevaplar cok yargilayici, beni çok yanlis anladiniz ama önemli degil. Siz bildiklerinizi düsünün

Bildiklerimiz anlatiklarina yorum yaptik , anlatmadiklarini bilemeyiz.
Konu bastan sona kadar maddiyat icerikli....

nasil yani ne altini ne dugun salonu dekoru insanlar ne sartlarda yuvalaribi kuruyor da mutluluktan gokyuzunde geziyor sanki. ayrica bekarim ama dul veya cocugum varmis muamelesi ne demek? cok ayip bence boyle konusmayin hangimizin yrn ne olacagi belli bu tantana ile evlenseniz ztn kisa surede o istemediginiz dul konumuna duseceksiniz herseyi bi kenara koyun ve asil onemli olan seylere odaklanin lutfen

[QUerve-yanlunnn, post: 37264922, member: 614829"][/QUOTE]
Ben boyke

ben böyle şeylere hiç takilmasdim hatta herseyde en mütevazı isteklerim oldu böyle davrandimda ne oldu? Aile 380 milyar borca soktu evlenmek üzere olan adamı:) eski nisanlimda biraz hatta aşırı saf 3 ay oldu benimde keşke benimde başıma böyle şeyler gelseydi inan bunlar sorun değil :/

Bu dul lafini iyice büyüttünuz. Ben o kelimeyi onlarin yüzsüzlügünü ifade etmek icin dedim. Bana yapilmasini istemedigim, baskasina yapmam misali ! Ben o muameleyi hak etmedim. Cok özetledim olaylari ve malesef çok bilmediginiz konular var. Ben tartismak amaçla yazmadim bu foruma ama baskalarin niyeti belli. Ayrica benim türkcem biraz zayiftir sizin kadar laflari dilime getiremiyorum. Benim kalbimde hic bir kötülük yok, ama bazilarin yazilarini okuyunca hayret ediyorum.

Bu konu nasil kapatilir yardimci olabilirmisiniz? Pisman oldum gerçekten cünkü yanlis anlasilmalar oluyor ve üzülüyorum

bana yazacak bişey koymamişiniz arkadaslar gerekn her seyi yazmişiniz ama çok ayıp bir iki cumlede bna bırakırdı insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…