• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan sürecinde biten bir hikaye

şu aileler gençlerin olayına bu kadar burunlarını sokmasalar keşke. yok altın yok gelinlik. şunlar sevgieri mahvediyor. bunlar için nişan atılmış. üzüldüm.

Az çok bizden alacağın cevaplar belli.
İçini dökmeye gelmişsin. Ne var ne yok yaz, kimseye anlatamadıklarını yaz. Zehrini akıt ki, bir an önce bitir bunu kafanda.

Herkese selamlar...

Benim basimdan büyük sorunlar geçti ve onlari dile getirmek ihtiyaci duyarak buraya yaziyorum.
23 yasindayim, 3 yil önce biriyle tanistim. Aramizda hersey güzel giderken aileler devreye girince bir takim sorunlar yasadim. 2 yil olunca, aileler tanismaya basladi (farkli sehirdele yasiyorlar ama). Neyse iste o dönemde sorun olmadi fakat durum ciddiye gidince sorunlar basladi. Onlar kastamonulu, biz corumluyuz. Hep bu gelenek farklariyla hep hep hep sorun cikti, ve iki aile birbirinden sogudu. Tabi bunlarda ister istemez beni ve sevgilimi etkiledi. Ben ailemi savundum, o kendi ailesini ve orda ipler kopmaya basladi. Sorunlar bu:
- Bizde kizin adi anilmadan önce hersey konusulur acik acik sonrada sorun cikmasin diye (altin konusu gibi). Bunlarda sözden sonra konusuluyormus, hatta dügünden önce bile.
- Altin konusunda da sorun cikti, onlar 5 burma yapariz dediler neyse onu gectim...
Iyi kötü, söz kesildi, 16 agustosta nisanim oldu, ama yine sorunlar yine tatsizliklar....
Annesi gelenlere dedi ki birsey takmayin. Bunun hesabini yapiyor.
Neyse, en son olay, annesi anneme sordu ki kiralik mi satin mi alinacak gelinlik diye?
O zaman annemin tepesi atti ve icindeki tuttugu herseyi annesine söyledi bu nasil bir soru diye falan derken ortalik yine karisti. Sevgilim de dedi ki sorar ne var bunda diye. Ben orda patladim. Aramiz bozuldu, annesi babasi gelip bizden bohcayi, nisanda takilan altinlari alip, bu is bitsin deyip, hersey alip gittiler.
Millet, ne olursa olsun, olayi düzeltmeye bakarken, bunlar isi hemen bitirmeye ugrastilar.
Sevgilim olacak adamda, herseye göz yumdu. Bir ay olacak bu is biteli ama hala konusuyoruz, kopamiyoruz, ona cok kizgin, öfkeli olsamda, vazgecemiyorum. Bana aptal dersiniz belki ama hiç kolay degil benim icin...
Ondan hariç basindan beri ailesi hic elini cebine koymayacak gibi durumlar yasadik (dugun salonunda dekor olmayacak dediler, az altin yapmak istediler, hep az masraf yapmaya calistilar, biz ortasini istememize ragmen)

Hepiniz unut, baska bir cagre yok diyeceksiniz, fakat yapamiyorum, cok fena canim yaniyor
Ben sanki dul veya cocugum var mis gibi bu muameleyi bastan gördüm ve hic hak etmedigim halde.. Cok sey yasadim ama konuyu fazla uzatmamak için biraz özetlemeye calistim ama daha çok konular var..... Öyle bana akil verecek, derdimi yanacak kimsem yok bu yüzden biraz olsun icimdekileri buraya dökmeyi istedim...
oturup bi konusmadan, ortak istisare etmeden bohcalarini altinlarini toplayip, nisani atarak, ailenin de senin de gururunu kirmislar.. orda engel olmayan nisanli, simdi ne diye ariyo kopamiyo ki?
ne guzel iste; evlenmeden gormussun yuzlerini, hem cocugun hem ailesinin.. birlesirseniz, o hakarei yutmus olacaksinjz ve herseye boyun egmek zoruna kalacaksin.. nikah kocayla, evlilik ailelerle oluyo, bunu unutma ;)

"Ben dul muyum" cumlenizden sonra, zaten anlamakta zorlandigim olaylar aciklik kazanirken sizi hic anlayamaz oldum...

Ya ayrilin ve altinlariniza bohcalariniza uygun, kendi yorenizden biriyle evlenin,

Ya da evlenin, hergun bu sorunlari onun basina kakip ayrilma noktasina gelin,
fakat bosanmaniz da zor olur sizin,
ne de olsa dul kalacak, 2.sinif insan muamelesini artik hakedenler arasina katilacaksiniz.

Seviyor ve mantik olarak da anlasiyoruz diyorsaniz,
Ailelerle alakali maddi tum kaygilardan kurtulup onunla evlenmek isteyip istemedignizi dusunun,
Ya noktalayin, ya da devam edin...

"Ben dul muyum" cumlenizden sonra, zaten anlamakta zorlandigim olaylar aciklik kazanirken sizi hic anlayamaz oldum...

Ya ayrilin ve altinlariniza bohcalariniza uygun, kendi yorenizden biriyle evlenin,

ne de olsa dul kalacak, 2.sinif insan muamelesini artik hakedenler arasina katilacaksiniz.

Ailelerle alakali maddi tum kaygilardan kurtulup onunla evlenmek isteyip istemedignizi dusunun,
bu ara bosanmis oldugumuz icin vebali oldugumuzu iyice anladim : ) iki konudur hayretler icindeyim.. dullukla kafayi bozmus millet.. ben bosandim ama bi yerim eksik degil, insana benziyorum yani bakinca :D ha bi de dul degil de bekariz, onu da belirteyim : )

Ne kadar cirkef insanlar var su hayatta.
Konusmak gibi bir nimet elimizde varken, konusmadan köşeye cekilmek neden?
Hayir yani medyum muyuz biz? Insanin icinden gecenleri nasil anlayacagiz?
Bosverin, ailenize saygisi olmayan insanlar ömür boyu sorun cikarirdi...

Evet haklisiniz, ama bütün bu yasananlar etkiledi ikimizide.. O kadar olaylar oldu ki savasmaya bile gücüm kalmadi, öylece herseyi geri verdim sanki ben ben degildim yani... Biz birbirimizi seviyoruz ama atlatamiyoruz bu aileler arasindaki sorunlari. Bana dedi ki ilerde neler olacak daha dedi, böyle devam etmez diyor. Öbür yandanda sensiz yapamiyorum diyor. Bir süreç tanimak istiyor ikimize, yapamazsa babasiyla konusacakmis... Ama ben simdiden hayal kirikligina ugramamak için kafamda bitmis gibi düsünmeye caliyorum ama çok zor gerçekten... Aileler bu durumda olmasaydi, seneye evleniyorduk. Hersey bir anda yikildi, kabus yasiyorum sanki. Cok celiskili bir durum

Altinla gelinlikle , salonun dekoruyla evlenince huzur olmuyor.

Kendi yorenizden birini bulsaydiniz madem oyle Ana kiz altin maddi seyler in pesine dusmussunuz..

Madem ayrilmiyordun neden , annenin gazina geldin sende cocuga patladin alla alla.. ayrica ben dulmuyumda bana boyle yapiyorlar demende ayri bir kabalik , dullar 2. Evlilik yapinca onlarinda herseye hakki var...

Hayir dul derken öyle 2.inci sinif insan degil, sadece "insanlarin" yüzsüzlügün ifade edebilmek için dedim yanlis anlama o konuyu

Altinla gelinlikle , salonun dekoruyla evlenince huzur olmuyor.

Kendi yorenizden birini bulsaydiniz madem oyle Ana kiz altin maddi seyler in pesine dusmussunuz..

Madem ayrilmiyordun neden , annenin gazina geldin sende cocuga patladin alla alla.. ayrica ben dulmuyumda bana boyle yapiyorlar demende ayri bir kabalik , dullar 2. Evlilik yapinca onlarinda herseye hakki var...
Neyse ben devam etmiyorum bu konuyu kapatiyorum cünkü yanlis anlasiliyorum -_-

Anneniz gelinlik kiralık mı olucak sorusuna neden bu kadar sinirlendi anlamadım kiralık olunca ne oluyor yani illa ki satın alınsın istiyorsanız güzel bir dille söylenir eminim onlarda anlarlar 5 bileziğe az demişsiniz kusura bakmayın da kimse size düzinelerce bilezik takmak zorunda değil herkes maddi durumu neye yetiyorsa onu takar ama siz değerinizi onunla ölçüyorsanız bilemem bence insanlar korkmuşlar ilerde ki isteklerinizden o yüzden bozulmuş nişan

Herkese selamlar...

Benim basimdan büyük sorunlar geçti ve onlari dile getirmek ihtiyaci duyarak buraya yaziyorum.
23 yasindayim, 3 yil önce biriyle tanistim. Aramizda hersey güzel giderken aileler devreye girince bir takim sorunlar yasadim. 2 yil olunca, aileler tanismaya basladi (farkli sehirdele yasiyorlar ama). Neyse iste o dönemde sorun olmadi fakat durum ciddiye gidince sorunlar basladi. Onlar kastamonulu, biz corumluyuz. Hep bu gelenek farklariyla hep hep hep sorun cikti, ve iki aile birbirinden sogudu. Tabi bunlarda ister istemez beni ve sevgilimi etkiledi. Ben ailemi savundum, o kendi ailesini ve orda ipler kopmaya basladi. Sorunlar bu:
- Bizde kizin adi anilmadan önce hersey konusulur acik acik sonrada sorun cikmasin diye (altin konusu gibi). Bunlarda sözden sonra konusuluyormus, hatta dügünden önce bile.
- Altin konusunda da sorun cikti, onlar 5 burma yapariz dediler neyse onu gectim...
Iyi kötü, söz kesildi, 16 agustosta nisanim oldu, ama yine sorunlar yine tatsizliklar....
Neyse, en son olay, annesi anneme sordu ki kiralik mi satin mi alinacak gelinlik diye?
O zaman annemin tepesi atti ve icindeki tuttugu herseyi annesine söyledi bu nasil bir soru diye falan derken ortalik yine karisti. Sevgilim de dedi ki sorar ne var bunda diye. Ben orda patladim. Aramiz bozuldu, annesi babasi gelip bizden bohcayi, nisanda takilan altinlari alip, bu is bitsin deyip, hersey alip gittiler.
Millet, ne olursa olsun, olayi düzeltmeye bakarken, bunlar isi hemen bitirmeye ugrastilar.
Sevgilim olacak adamda, herseye göz yumdu. Bir ay olacak bu is biteli ama hala konusuyoruz, kopamiyoruz, ona cok kizgin, öfkeli olsamda, vazgecemiyorum. Bana aptal dersiniz belki ama hiç kolay degil benim icin...
Ondan hariç basindan beri ailesi hic elini cebine koymayacak gibi durumlar yasadik (dugun salonunda dekor olmayacak dediler, az altin yapmak istediler, hep az masraf yapmaya calistilar, biz ortasini istememize ragmen)

Hepiniz unut, baska bir cagre yok diyeceksiniz, fakat yapamiyorum, cok fena canim yaniyor
Ben sanki dul veya cocugum var mis gibi bu muameleyi bastan gördüm ve hic hak etmedigim halde.. Cok sey yasadim ama konuyu fazla uzatmamak için biraz özetlemeye calistim ama daha çok konular var..... Öyle bana akil verecek, derdimi yanacak kimsem yok bu yüzden biraz olsun icimdekileri buraya dökmeyi istedim...

Ailelere güvenip evlencekseniz, sorunların çıkacağını öngörmeye başlayınca bi dursaydınız. Kendiniz birikim yapıp kimseye laf vermeden, nişanlınla kendi "kişisel göreneklerinize" uygun şartlarla evlenseydiniz. Emin olun sorun çıkmazdı.

Herkese selamlar...

Yaşadıkların hoş olmamış. Geçmiş olsun da anlayamadığım birşy var yüksek müsadenle onu sorucam. Evlenmemiş insanın değeri ayrı, dul çocuklu insanın ayrı mı oluyor? Bir kadın olarak bu ayrmı siz yaparsanız başınıza da bunlar gelir zaten.
Demek ki çok da istememişler sizi. Ayrıca ben şu kadar bilezik istedim almadılar düğün salonunda bilem ne dedim yapmadılar şeklinde konuşanlara kıl oluyorum kusura bakmayın.
Evlenirken tamam herkes elini taşın altına sokacak da siz mal mısınız ki değeriniz parayla pulla ölçülsün?
Şahsen ben evlenirken eşimin ailesi çok şey yapmak istedi ama ben kabul etmedim. Sonuçta o borcu evlendikten sonra beraber ödicez. Nasılsa borç kapatmak için o bilezikler bozulacak. Çünkü kocamın yada ailesinin borcu varken ben sandığımdaki bilezikleri düşünüp uyuyamam.
Nedir bu olay ben anlayamıyorum ya! İnsanların yapmaya gücü varsa zaten yeter. Zorlamaya ne gerek var.
Gelinlik konusunda da çok abartmışsınız. Evet tabi ki kiralanmayacak o gelinlik alınacak ama ağzına geleni söyledi annem konusu yine çıldırttı beni. Kocanızın ailesine annenizin bağırmaya ne hakkı var? Kız veriyorlar diye birşeyler oluyo bu insanlara.
Evlilik bile sahte menfaat ilişkileri üzerine kuruluyor. Yazık vallaha!

Neyse ben devam etmiyorum bu konuyu kapatiyorum cünkü yanlis anlasiliyorum -_-

Yoo gayet iyi anladim ben seni ..
10 bilezik taksalar
2 set alsaydilar
Gelinligi diktirseydiler
Saray gibi bir salon tutulsaydi

Sende sesini cikarmazdin olay budur yani..

Bben sadece madem sevgilinle ayrilmayacaktin , neden dunya malina goz dikipte bozma asamasina geldin onu anlamadim

Ulan zamaninda benim anneme 1 kg altin takilmis. Ben ise gumus kenarlari soyulmus bileklikle evlendim de sesimiz cikmadi. Millete bak sen.

Ellerinden geleni yapacaklarmis iste. Daha ne istiyordunuz? Gelinlik kiralanacak mi, satin mi alanacak, sorusunda ne var Allah askina. Bu iste sizin tarafta sikinti gordum ben. Kusura bakmayin ama gercek bu.

Ben karşı tarafda pek birşey görmedim.. 5 bilezik takıyorlarmış bana göre gayet normal takmışlar... Düğün nişan işlerini konuşmak bizdede sözden sonra iki aile oturup konuşur... Kv gelinliği sormasın da hiç bir anormallik göremedim aksine annenizin bu konuda patlamasına şaştım.... Kadın belki fikrinizi ögrenmek için sordu bazı insanlar gelinliğe bir gün için o kadar para vermek istemiyorlar bunu ögrenmek için sormuş olabilir nevar bunda... Hep maddi konularda bir tartışmayı yersiz yere yaratmışsınız... Belki sizi maddiyatcı olarak gördükleri için böyle olmuş olabilir....5 Bileziği bile az bulmuşsunuz..
İkinci bir konuda kimse boşanmak için evlenmez... Dul gibi ifadeniz çok çirkin ,kimse keyfine boşanmıyor dul damgası yememek için o evliliğini sürdünsün mü ? Dul diye toplumda yaftalansın mı ya da her bir olay da başamı kakılsın bu düşünceniz yanlış.... Dullara gelinlik bida yakışmaz mı ? giyemez mi ? Bida evlendiğin de düğün hakkı yok mu ? Nerede yazıyor bu kurallar biri açıklasın...
Ayrıca ben sevdiğimle evleniyorum benim gözüm o düğün salonundaki dekorumu görür... Salonum da dekor olsa ne olmasa ne... Bu kadar eften püften sebepleri sorun yaparsan o insanlarda böyle hiç birşey konuşmadan bohçasını alır... Düğün salonundaki dekor için bile sorun yaptıysanız haklılar... Eger sizin için o dekor çok önemliyse aileniz yapaydı dekorlu salon

Son düzenleme:
Bir de anlamadığım bir konu var, 5 bilezik 10 bilezik 5 kilo altın vs. çok görüyorum bu muhabbetleri ve kilosuyla aldıran bile şikayet ediyor :mad: ben bir tane bile isteyemem evlenirken şimdiden düşünüp utanıyorum ki erkek arkadaşımın ailesinin de benim ailemin de maddi durumu çok iyi ama ne bileyim bana çok ters geliyor bir şey talep etmek.

Bir de şu dul, çocuklu, vs. muhabbetinden fenalık geldi. Kadını ötekileştirip etiketleyen yine hemcinsleri çok yazık... Siz el değmemiş ama cazgır ve maddiyatçı gelin adayı olarak dul, boşanmış ve çocuklu kadınlardan 10-0 geridesiniz :KK59:

Yoo gayet iyi anladim ben seni ..
10 bilezik taksalar
2 set alsaydilar
Gelinligi diktirseydiler
Saray gibi bir salon tutulsaydi

Sende sesini cikarmazdin olay budur yani..

Bben sadece madem sevgilinle ayrilmayacaktin , neden dunya malina goz dikipte bozma asamasina geldin onu anlamadim
Pisman oldum buraya konumu anlattigima cünkü bir kere olaylari A dans Z ye bilmediginiz icin, verdiginiz cevaplar cok yargilayici, beni çok yanlis anladiniz ama önemli degil. Siz bildiklerinizi düsünün

Back
X