nisan yağmuru ve gebelik

tamam canım benimde aklımda ismin.:16::16::16:oh çok sevindim yağmurlu olduğuna:64::64::64:: inşallah ankaraya da yağar.bugün yine çok az yağdı ama biriktiremedim.sen nereden topluyorsun suyu?balkona mı koydun kovanı?burada da hava kapalı belki akşam falan tekrar yağar...

fransız balkon var bende oraya koyacağım kovayı.normal balkondan birşeyler silkeleyen falan olur ben gündüzleri işteyim takip edemem diye.. daha öncekini ablam şehirdışında oturuyor evinin terasında toplamıştı.Bizim evin 2-3km yakınlarında OSB var biraz tereddütlüyüm aslında ama.. hadi bakalım kim daha çok toplayacak:52::52::52::52: Şifamız olsun inşallah
Doğacak bebelere şarkı yaparız.Geldiğin yağmurla kaaal:24::24::24: diye:32::32::32:

Canım yorumların hepsini okumadım ama bende bunu duydum. Benim kuzenim, eşi ve eşinin ailesi nasıl anlatayım bu konularda bilgililerdir. Banada kuzenim denemem için geçen hafta söyledi. Çok etkiliymiş. Bir sohbette biri vermiş ona. Aynen bana yolladığı mesajı yazıyorum. Denemedim ama umarım Allah'ın izniyle faydasını görürsünüz.

NİSAN YAĞMUR
Nisan ayının on dördünde başlar, Mayıs ayının on dördünde biter.
Bu zaman içinde yağan yağmurlara “Nîsân yağmuru” denir ve çok faydalıdır.
* Yılanların zehiri, Balıkların incisi, Hatta bal arısının balı gibi pek çok harikulade nimet hep bu yağmurun suyundan oluşur.
* Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere devâ, hastalılara şifâdır.
* Sular içerisinde en saf su Nisan yağmurunun suyudur.
* Nisan yağmuru ile çalınan yoğurt tutar. (Tecrübe ile de sabittir)
Her Nisan yağmurlarından sonra, merhum muhterem ağabeyimiz Adapazarı’nda bir teyzemiz varmış. Oraya uğrar: “Nisan yağmurları geçti, yoğurdumuzu getir yiyelim” buyururlarmış. (Mahmut Ünver)
Yine hali hayatlarında Antep’te bir kardeşimize nisan yağmurlarıyla yeşeren meralarda yayılan hayvanların sütlerinden peynir tere yağ vb. yaptırdığı vakidir.
* Nisan yağmurunda ıslanan yeni elbise çürümez. Saç dökülmez. Hele okunan! Nisan yağmuru suyu, Allâh’ın izniyle sar’a hastalığına şifâ, Ruh hastalıklarına deva, Ağrılara karşı çok yararlıdır.
* Hattâ: “Çocuğu olmayan kimse bundan içerse, biiznillâh çocuğu olur” denilmiştir.
* Ebu Suud efendi bu konuya temasla diyor ki: “Bu, içen kimseye faydalıdır; bütün hastalık ve ağrılara karşı yararlıdır. Hattâ çocuğu olmayan kimse bundan içerse (biiznillâh) çocuğu olur.
Kim bu sudan bir takım maksat ve arzularının meydana gelmesi niyetiyle içerse arzusu yerine gelir
*Hazretimiz (kaddesallâhü sirrahül azîz)’den:
Hazretimiz Adapazarını bir teşriflerinde bir kardeşimiz: “Efendim ne olur bana duâ buyurun. Yuvam yıkılıyor, hanımla aram açılıyor, boşanmak istiyor” der. Hazretimiz. “Sebep nedir?” diye suâl eder. Cevap, “On üç yıllık evli olup, çocuk olmadığından” olunca, Hazretimiz (kaddesallâhü sirrahül azîz): “Peki evlâdım. Sana hiç Nisan yağmurunu söyleyen olmadı mı?” buyurur. Bu usül ve âdabı anlatır, on dört yıl sonra çocuk olur.
İbn-i Ömer (r.a.)nın rivâyet ettiği bir hadîs-i şerîfte Peygamberimiz (a.s.) şöyle buyurmuşlardır:
“Nefsim yedi kudretinde musahhar olan Allâh-ü Teâlâ’ya yemîn ederim ki, bana Cebrâîl (a.s.)gelip şöyle haber verdi. Kim Nisan yağmurundan bir miktar alır sonra ona 70 fâtiha-ı şerîfe,
70 âyet-ül kürsî,
70 ihlâs-ı şerîf,
70 felâk,
70 nâs sûresi okur ve o sudan yedi gün peş peşe sabahları (aç karnına) içerse,
Allâh-ü Teâlâ o kimsenin cesedindeki, hattâ damarlarındaki, kanlarında ki, etlerindeki ve âzâlarının cemisindeki bütün dertleri çıkarır ona âfiyet ihsân eder.” [275]
Nisan Yağmuruna okunacak duâ ve sûreler:
1- Salavât-ı Şerîfe 70 defa,
2- İstiğfâr-ı Şerîf 70 defa,
3- Fâtiha-ı Şerîfe 70 defa,
4- Âyet-ül Kürsî 70 defa,
5- Lekad câ eküm 70 defa,
6- Yasîn-i Şerîf 1 defa,
7- Elem neşrah leke 70 defa,
8- İnnâ enzelnâhü 70 defa,
9- Kâfirûn 70 defa,
10- İhlâs 70 defa,
11- Felak 70 defa,
12- Nâs 70 defa,
13- Sübhânallâhi vel hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber ve lâ havle ve lâ guvvete illâ billâhil aliyyil aziym 70 defa,
14- Lâ havle ve lâ guvvete illâ billâhil aliyyil aziym 70 defa,
15- Salavât-ı Şerîfe.70 defa
* Hazretimiz (kadddesallâhü sirrahül azîz)’den: “Kim ki bu adap usül üzerine Nisan suyu üzerine okur da bir hafta sabahları aç karnına içerse, kesinlikle ömür boyu itikat hastalığı görmez” buyurmuşlardır. (Mahmut Ünver)
NOT: Nisan yağmurunu alma şekli: Kap yüksek bir yere konmalı, yağmur direk kaba dökülmeli, oluktan olmaz.(Hazretimizden: Mahmut Ünver 1988 Tekir/Adana)
Bir de her sene nisan ayının 17’sinde min tarafillah ağaçlara ve otlara tohumlar dökülür. Bunların hepsi esrarı acibedir. İşte Cenab-ı Hakk’ın hayvanatı habiseyi halk buyurmasında bizim bilmediğimiz çok hikmetler ve çok büyük maslahatlar vardır. (ahbab hoca)

fransız balkon var bende oraya koyacağım kovayı.normal balkondan birşeyler silkeleyen falan olur ben gündüzleri işteyim takip edemem diye.. daha öncekini ablam şehirdışında oturuyor evinin terasında toplamıştı.Bizim evin 2-3km yakınlarında OSB var biraz tereddütlüyüm aslında ama.. hadi bakalım kim daha çok toplayacak:52::52::52::52: Şifamız olsun inşallah
Doğacak bebelere şarkı yaparız.Geldiğin yağmurla kaaal:24::24::24: diye:32::32::32:

evet keşke teras olsa en iyisi ama yok bizde de. neyse Fransız balkon aklıma gelmemişti bende bir deneyeyim inşallah...

bakalım kim daha çok toplayacak ama bizim burada hava açıldı:18::18::18: nasıl olacak bilmiyorum...

bu arada şarkı süper olmuş.top on listelerinde 1 numara:9::9::9:

Arkadaşlar bende tenceremi koydum izmirde çok yağmur var, 7 yıldır bekliyorum bebeğimi, inşallah şifa olur, deneyip tecrübe eden varmı acaba...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet keşke teras olsa en iyisi ama yok bizde de. neyse Fransız balkon aklıma gelmemişti bende bir deneyeyim inşallah...

bakalım kim daha çok toplayacak ama bizim burada hava açıldı:18::18::18: nasıl olacak bilmiyorum...

bu arada şarkı süper olmuş.top on listelerinde 1 numara:9::9::9:

malesef burda da hava açtı canım..inanamıyorum ben işyerindeyken yağıyordu eve gelir gelmez kovayı koydum ama tek damla yağmur yoook:50: ama yarışta avantajlıyım galiba marmara bölgesindeyim burda yağış ankaraya göre fazla :27: evet teras en iyisi ama bizim binada yok malesef

Arkadaşlar bende tenceremi koydum izmirde çok yağmur var, 7 yıldır bekliyorum bebeğimi, inşallah şifa olur, deneyip tecrübe eden varmı acaba...

inşallah canım 7 yıl uzun bir zaman Allah yardımcın olsun daha fazla bekletmesin inşallah..bu aralar bütün balkonlarda tencere,kova şenliği var anlaşılan:1: dün kovayı balkona sabitlemek için profil demirlerine bağlıyordum sokaktan geçen teyze bana bakıp durdu..yazık kayışı koparmış bu der gibiydi:9:

Hadi bakalım kızlar iç anadolu,marmara ve ege bölgesi olarak kim daha çok yağmur toplayacak :46::46::46:

malesef burda da hava açtı canım..inanamıyorum ben işyerindeyken yağıyordu eve gelir gelmez kovayı koydum ama tek damla yağmur yoook:50: ama yarışta avantajlıyım galiba marmara bölgesindeyim burda yağış ankaraya göre fazla :27: evet teras en iyisi ama bizim binada yok malesef

tatlım dün gece ben,eşim ve annem akşam saat 11 gibi elimizde leğenler,kovalar camlardan balkondan yağmur suyu topladık:9::9::9:
yoldan geçenler,karşıdaki binalar falan bizi izledi:1::1::1:sonra biz yattık.gece 1,5 gibi yağmur tekrar başlamış.annem duymuş saolsun balkondan toplamış biraz daha.inşallah bu gece de yağarsa biraz daha toplarız .haftasonuna kadar yağışlı.inşallah toplayacağız canım merak etme:16::16::16:
haftasonuna kadar hala şansımız var:16::16::16:

tatlım dün gece ben,eşim ve annem akşam saat 11 gibi elimizde leğenler,kovalar camlardan balkondan yağmur suyu topladık:9::9::9:
yoldan geçenler,karşıdaki binalar falan bizi izledi:1::1::1:sonra biz yattık.gece 1,5 gibi yağmur tekrar başlamış.annem duymuş saolsun balkondan toplamış biraz daha.inşallah bu gece de yağarsa biraz daha toplarız .haftasonuna kadar yağışlı.inşallah toplayacağız canım merak etme:16::16::16:
haftasonuna kadar hala şansımız var:16::16::16:

:52::52::52:durumu komşulara nasıl izah edeceğiz birde onu düşünmek lazım..kovalı leğenli
Ayy anneciğine helal olsun kıyamam anne yüreği işte gecenin ortasında üşenmeden uğraşmış.:16: bu arada eşine de helal olsun bizim paşa bırak yağmur toplamak mutfaktan su almaz:41: önümüzdeki günler için ümitliyim artık dediğin gibi daha haftasonuna kadar yağış var.

canım soru sormuşsun gözümden kaçmış. deneyen ve tecrübe eden kimseyi tanımıyorum bende geçen yıl duymuştum zaten

ama Peygamber efendimizin birçok hadisi var nisan yağmuru ile ilgili malum O ne söylerse kayıtsız şartsız doğru kabul edip itaat ediyoruz zira Allah Resulu asla kendi nefsinde konuşmaz.Bir de ben ilginç bir hadise yaşadım geçen hafta sonu nisan yağmuru ile ilgili o yüzden hiçbir tereddütüm yok

:52::52::52:durumu komşulara nasıl izah edeceğiz birde onu düşünmek lazım..kovalı leğenli
Ayy anneciğine helal olsun kıyamam anne yüreği işte gecenin ortasında üşenmeden uğraşmış.:16: bu arada eşine de helal olsun bizim paşa bırak yağmur toplamak mutfaktan su almaz:41: önümüzdeki günler için ümitliyim artık dediğin gibi daha haftasonuna kadar yağış var.

hiç sorma bugün pek cama,balkona çıkmıyoruz.aynı komşularla tekrar karşılaşmamak için:1::1::1:
canım bir de biz 1 mayıs tatil ya pikniğe gidelim diyoruz.hani genelde ikindi vaktinde yağıyorya sabahtan piknik yaparız akşamüstü yağmur falan yağarsa açık alan rahat rahat toplarız tabi yine etraftakilere durumu nasıl izah ederiz bilemiyoruz.zaten yağmur yağınca piknikçiler gider.bizde biraz bekler toplayabildiğimiz toplarız artık.toplayabildiğimiz kadar inşallah.ssabahları bir yudum bir yudum içeriz eşimle birlikte.inşallah bizim vesilemizde nisan yağmurudur canım...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım soru sormuşsun gözümden kaçmış. deneyen ve tecrübe eden kimseyi tanımıyorum bende geçen yıl duymuştum zaten

ama Peygamber efendimizin birçok hadisi var nisan yağmuru ile ilgili malum O ne söylerse kayıtsız şartsız doğru kabul edip itaat ediyoruz zira Allah Resulu asla kendi nefsinde konuşmaz.Bir de ben ilginç bir hadise yaşadım geçen hafta sonu nisan yağmuru ile ilgili o yüzden hiçbir tereddütüm yok

canım aslında ben biraz tereddütlüydüm bu yağmur suyu konusunda.hani hava kirliliği falan var nasıl içeceğiz diyordum kendi kendime.ama senin anlattığın olaydan sonra içim rahatladı.allah razı olsun canım...

canım aslında ben biraz tereddütlüydüm bu yağmur suyu konusunda.hani hava kirliliği falan var nasıl içeceğiz diyordum kendi kendime.ama senin anlattığın olaydan sonra içim rahatladı.allah razı olsun canım...

itiraf edeyim bende o olayı yaşamasaydı içemezdim çok takıkımdır sağlık sözkonusu olunca ama şimdi hem mücizesine yürekten inanıyorum hemde mikroptur bakteridir her konuda içim rahat.Allah cümlemizden razı olsun inş.hem şifa bulalım hemde sunnet sevabı kazanalım :)

kızlarhani 7 gün için diyor ya 7 gün içecek kadar toplayamıyorum ben :( balkonumda minicik tencere koycak yerde yok tabak koyuyorum oda azcık olyo bunları ben sürahide az hazır su vardı onların içine koydum.orda biriktirsem o suyla karıstırıp içsem olmazmı:26:

itiraf edeyim bende o olayı yaşamasaydı içemezdim çok takıkımdır sağlık sözkonusu olunca ama şimdi hem mücizesine yürekten inanıyorum hemde mikroptur bakteridir her konuda içim rahat.Allah cümlemizden razı olsun inş.hem şifa bulalım hemde sunnet sevabı kazanalım :)

canım ne yasadın???merak ettim özel degilse:26:

canım ne yasadın???merak ettim özel degilse:26:

bir önceki sayfada anlatmıştım ama tekrar yazayım cnm olay şu;

benim nisan yağmuru bazı sebeplerden dolayı 2 hafta pet şisede bekledi..2 hafta sonra duaları okumak için açtığımda çok kötü kokuyordu su bir de bulanıklaşmıştı.artık içemem diye okumayacaktım duaları ama niyet etmişken okuyayım dedim amacım çiçeklerin dibine dökmekti (belki çiçek açarlar diye) :)))) sabah çiçekleri sularken aklıma geldi kapağı açtım ne koku vardı ne de bulanıklık:53: emin olmak için tekrar tekrar kokladım komşumu çağırıp ona da sordum koku varmı diye yok dedi.. yani kendim yaşamamış olsaydım belki de inanmazdım ama gerçekten öyle oldu.6 gündür içiyorum o sudan hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum ve tadı da gayet güzel..(ıbs hastasıyım bazen çok hijyen olmayan yerlerde yediğim yemek bile bağırsak rahatsızlığı yaşamama sebep oluyor normalde) eğer o suda bakteri olsaydı kesinlikle bana dokunurdu

Anladim canim sifa olsun insallah bende az biriktirdim onuda icme suyuna karistirdim duruyo oyle.bende yapayim canim sagol

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam arkadaşlar. Ben almanyada yasiyorum 23 yasindayim, esim 26 yasinda ve 4 yildir evliyiz. Bizde cok uzun zamandir cocuk istiyoruz ama esimin cocugu normal yollardan olmayacagini ögrendik. Önümüzdeki aylarda tüpbebek denemesi yapacagiz. Yaklasik 1 ay önce burdaki caminin hocasi esime yagmur suyundan bahsetmis. Esimle dört gözle yagmur yagmasini bekler olduk. Bizim balkona tas koyduk ama icine fazla yagmur yagmiyordu. Sagolsun annem bahcesine 4-5 tane tas, kova felan koymus bizim icin yagmur suyu toplamak icin (Allah razi olsun ondan💜). Yagmursuyunu iki büyük şişelere dolduruk ve eşim yaklaşık 3 gün önce o sularini kapaklarini acip tüm okunacak dualarla okudu yaklaşik 3 saat felan sürdü. Ve dünden beri sabah aç karnina iciyor. Insallah bir faydasini görürüz. Rabbim tüm isteyenlere hayirli bir evlat nasip etsin insallah. Şifa olur insallah.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Ben almanyada yasiyorum 23 yasindayim, esim 26 yasinda ve 4 yildir evliyiz. Bizde cok uzun zamandir cocuk istiyoruz ama esimin cocugu normal yollardan olmayacagini ögrendik. Önümüzdeki aylarda tüpbebek denemesi yapacagiz. Yaklasik 1 ay önce burdaki caminin hocasi esime yagmur suyundan bahsetmis. Esimle dört gözle yagmur yagmasini bekler olduk. Bizim balkona tas koyduk ama icine fazla yagmur yagmiyordu. Sagolsun annem bahcesine 4-5 tane tas, kova felan koymus bizim icin yagmur suyu toplamak icin (Allah razi olsun ondan💜). Yagmursuyunu iki büyük şişelere dolduruk ve eşim yaklaşık 3 gün önce o sularini kapaklarini acip tüm okunacak dualarla okudu yaklaşik 3 saat felan sürdü. Ve dünden beri sabah aç karnina iciyor. Insallah bir faydasini görürüz. Rabbim tüm isteyenlere hayirli bir evlat nasip etsin insallah. Şifa olur insallah.

hepimize şifa olur inş bende aldım allaha şükür yağmur çok yağdığı için 5 litre doldu benim:16:

arkadaşlar netten okuduğum bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim

benim gibi evlat hasretiyle yanan annelerin neler çektiğini ne duyarsalr yaptığını çok iyi biliyorum belki faydası olur diye paylaşmak istedim

Nisan Yağmuru Suyu Zemzem Gibidir.

Nisan Yağmuru Hakkında Hadis-i Şerifler…

Peygamberimiz (s.a.v)’den rivayet olundu ki:

‘’Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz…’’

Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (s.a.v):

‘’Nisan yağmurunu alınız (toplayınız). Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz. Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki ; “Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.’’

Yine başka bir Hadis-i Şerif’te :

‘’Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirirse, Allahü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır. Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona (sıhhati için) yeterlidir. İçen kimsenin balgamını keser. Rüzgar ona zarar vermez, çirkin haller kendisine isabet etmez. Bel ağrısından, karın ağrısından, şikayeti kalmaz. Alaca hastalığından korkmaz. Göğüs ağrısı çekmez. Kalbine gelen vesvese (evhâm), gönlünden çıkar gider. Kendini çok beğenmek, hased, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’

(alıntıdır)
İyi geceler canim bende bir kac gün önce annemden duydum bu duayi bu gece mi bitirmem gerekli nisan yağmuru toplamis annem ama hemen duasini bitirmem mi gerekiyor bi kaç yerde de erkek okumali diyor bilgin varsa paylasirsan ozelden sevinirim

Kızlar bende güç bela 1 su bardağı kadar topladım yağmur suyu.Ama kafama bişey takıldı. Dün akşam topladığım suya duaları okuyup içmeye başlamam mı gerekiyo? Yoksa nisan bitene kadar toplayıp , o zaman mı dua okuyup içmeliyim? Siz nasıl yaptınız?

Back
X