Nişan Nişan yüzüğünü kayınvalidesi seçen var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ilginç bir durum olmuş ilk defa duydum CADIARZU

bizde bir çok kuyumcudan model bakmıştık ve istediğimize en sonunda karar vermiştik, birlikte almaya gidicektik nişanlım ve kayınvalidemle. Allahtan nişanlım benimle aynı fikirdeydi ve ısrarcı davrandı da istediğimiz oldu. sonrasında ise nişanda taktığı seti falan kendi zevkine göre almış,hiç haberim yoktu modelden.

Son düzenleme:
cnm bencede saçma bir durum . eğer böyle olacaksa yüzüğü kabul et nisanlı olduğun süre takarsın düğünde değiştirirsin dersin yeni bir tane daha alalım diye . inşallah nişandan sonra problem çıkartmazlar

Seninle durumumuz benziyor canım bizimkilerde nişan için konuşmaya geldiler bize 3 adana burması bide set yapmışler bana soruyorlar nişanda bilezikleri takalım düğünde de set takalım yoksa tam tersinimi istersin? diye.. çok sinirlenmiştim bana sormadan nasıl alırlar diye.. Bide sağolsun sevgilim bana haber verme gereği duymadı abisi demezmi 'aaa sana söylemedimi set alındığını??? ' diye.. yerin dibine girdim ailemin önünde :umursamaz: Simdi favoriden bir set beğendim 3 adana burmasınıda 5 tane olarak revize ettim değiştiricem hepsini :1closedeyes: Oysa ben en başlara ne kadar iyi niyetliydim ailem trabzon takısı felan istiyordu ben aman istemesinler diye ne uğraştım o zamanlarda soruyorum ''hayatım söyle bak sizinkiler ne takmayı düşünüyor ona göre annemleri ayarliyim çok bişi istemesinler'' diyordum meğersem seti almış bizimki ama bana ''bilmiyorum fisfisfis '' ayaklarına yatmış.. ah eşşekkk kafam ahh :mymeka:

süper fikir nasıl olsa nişanlım türk adetlerini bilmiyor o nişan yüzüğüydü bu evlilik yüzüğü derim hihoyyyt

ilk defa duydum ben de canım ileride sorunlar yaşıcaksın gibime geliyo daha şimdiden yüzüğüne bile karışıyolar allah yardımcın olsunlmaz:

madem sorun cikarmak istemiyosun o zaman onu simdilik tak, evlenirken degistirirsin secip en güzelini begendigini alirsin hem kaynanan kirilmamis olur hemde sen mutlu olursun.. ben cok kisi taniyorum öyle begenmeyip evlenirken degistiren..

evet ben biliorum öyle bi olay benim kuzenimede kaynanası alıp getirmiş alyansı taktı kız yani napsın kaçmıştı tabi

bizdede normalde sevgilim alalım dedi ama zaten nişan alışverişini kaynanamsız yaptım yüzükleride birlikte gidip alırsak ayıp olur die düşündüm hepbirlikte gidicez onlarada fikirlerini sorucam ama tabikide ben alacam olur mu öyle şey belki senin parmağına yakışmayacak belki sen daha ince bişi alacan zevk meselesi bunlar bence sevgilinle konuş kırmadan anlat birlikte gidelim bakalım de öyle işte

benim bir fikrim var nişanlınla konuş kuyumcuya gidin sen bir kaç tane beğen sonra kayın validenle o kuyumcuya gitsin tabi kuyumcuyla önceden konuşulsun böyle böye bu yüzükleri çıkarın diye bu sayede senin istediğinde olur ve hiç kimse kırrılmadan bu işte hallolur nasıl fikir

bende nişanlıyım biz gidip kendimiz almıştık yüzüklerimizi. benm nişanlımda maalesef biraz anneci şuan oturacağımız evin tamiri yapılıyor ve mutfak dolaplarına o karar vermişti kıyameti kopardım ben oturucam evde ben karar vericem die şuanda oda kabullenmiş durumda benm istedigime gore yapılıcak. bence sana tavsiyem yüzük işinde o kadar büyütmene gerek yok sonradan değiştirirsin nasılsa ama diger şeyler taviz verme sonra yükün çok ağırlaşır...

yüzük falan önemli değil canım, hepsi değiştirilir.. ama nişanlın anneci ise maalesef huylar kolay değiştirilmiyor..

Bende böyle bir adeti ilk defa duydum, ama türk değil nişanlım demişsiniz demek ki onların adetleri böyleymiş hoş karşılamak lazım bir yerde.

Sizin yapacağınız bunu nişanlınızla paylaşmak, anlatın ona herşeyi bir ortak yol bulunur elbette. Olmazsa nişanlınızla beraber gidin bir kuyumcuya ve beğendiklerinizi ona gösterin oda annesiyle oraya gidip onlardan birtanesini alsınlar.

Kafaya takma bence önemli olan gönüller bir olsun...yerimseniben
Baktın en kötü ihtimal beğenmediğin bi yüzük geldi o zaman da burda ki arkadaşın dediği gibi yani
hevin in dediği gibi yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…