nişanda ne takmalı...

askerinkalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
211
1
46
İzmir
merhaba Benim ki bi dert değil ama çözüm bulamadığım bir durum.. 2 yıldır birlikte olduğum kendi aramızda yüzüğümüüzün olduğu ailelerimizin bildiği fakat askerlikden dolayı resmiyete dökmel için beklediğim sözlümün yeğeninin nişanı var haziranda oraya bende gidicem. Nişan kız evinin önünde olucakmış. Açıklamalardan sonra soruma geçeyim şimdi benim nişanda çifte ne takmam gerekir acaba :)

bence de hiçbir şey.. eğer nişanlanan kızla bir samimiyetin varsa ona belki bir nişan hediyesi alabilirsin, ama öyle merhaba merhaba ise hiç gerek yok, sözlün bir şey takacak sonuçta, siz oraya birlikte gidiyorsunuz...

Bence de takı takmak durumunda değilsin.
Annen baban davetliyse onlar takar.
Ama sen değil.
Bir de henüz sözlüsünüz.

bende hiç bişi takmamayı uygun gördüm ama arkadaşlarım falan para tak dedi ona da utanırım takabilceğim en fazla 50 olur bide gelinle samimiyetim yok bi kere gördüm bide mesajlaşıyoruz arada boş gitmek te olur mu bilemedim ki :26:

olur tabi samimiyetin de yokmuş. hatta gitmesen bile olur canım. sözlün mü istedi gitmeni?

sözlümde izine geliyor nişan için ailesi davet etti yeğeni geçen davetiye getirmiş gitmemek de istiyorum çünkü resmiyette bi ilişkimiz de yok ama gitmesem ayıp mı olur diyorum herkes ayrı ayrı konuşup davet etti çünkü karar veremedim bir türlü

bilemedim. ben bu konularda fazla yabaniyim gerçi, 6 senelik erkek arkadaşımın annesiyle bile tanışmamıştım.

aile ile ilişkinizin durumuna göre karar ver, ama ben olsam takı takmazdım :)

Yani tuttum tuttum tutamadım kendimi.

Evlenmeden önce bi buldumcuk olur napacağınızı şaşırırsınız; dört elle sarılırsınız adamın ailesine ıdısına bıdısına.

Üstünüze vazife olmadığı halde osuna busuna hediyeler alırsınız.

Evlendikten sonra da "kocam yeğeninin nişanına falanca hediyeyi yapmak istiyor ne gerek var dimi kızlaaaar" diye başlık açarsınız.

Ah siz/ biz kadınlar.

Nisanda secenege bagli.. takisizda yapilabilir takisizda... bu durumda takili olsada hic bir sey almaman gerekiyor.. bunu erkek tarafi haletmeli..
ayrica icine sinmiyorsa.. bir cicek yaptira bilirsin, birde ceyizine bir katkida bulundup evine bir hediye alip paketlete bilirsin.

Katılmadan geçemeyeceğim.

Bişey takmana gerek yok.

Davet ettilerse sözlünle gidersin.

Küçük bir hediye alıp, verirsin.

Tebrik edersin...

bence sen nişana gitme en iyisi daha resmiyete dökülmemiş bile hani abla abi falan olsa neyse böyle girme bence pek içlerine...
ama gideceksende brşey takmasan olmaz çünkü aileler birleşme aşamasında anladığım kadarıyla bana birşey rakmadı der yeğeni sonra sanada takmaz ama daha ortada tam olarak birşey yokken takı takmanda bence tuhaf olur... bu yüzden gitmemen daha mantıklı sözlüne gelemeyeceğini aileler tam birleşme aşamasındayken böyle bir anda sizinle gezmelere gelmem doğru karşılanmayabilir... evine gideriz beraber olmaz mı de.. eve giderkende güzel kullanışlı birşey alda düşünceliymiş desinler ve düğününe gitmediğine laf etmelerine fırsat vermemiş olursun

Benim nişanımda kuzenimin eşi (o zamanlar evli değillerdi tabi, sözlü dahi değillerdi) bana parfüm almıştı, bir de kız bursadan gelmişti, ipek şal getirmişti, doğru düzgün tanışmıyorduk, resmiyet yok bir şey yok
bişey takmak gereksiz, nezaketinden ötürü böyle sembolik bişey alabilirsin, şahsen benim çok hoşuma gitmişti o zaman. ama bunda aile yapıları bile büyük bi etken belki size göre tuhaf kalır.

Bence de hediye al mutfak esyasi olabilir tabak canak tarzi guzel paket yaptirir verirsin genelde kizin arkadaslari veya cok samimi olunmayan komsular filan bu tarz hediyeler alir bizde. Ama hicbir sey almasanda olur yani

Bu şekilde yorum yapıp kendi sıkıntılarınızı dökmüşsünüzdür ve rahatlamışsınızdır umarım.. Bilip bilmeden insanın kişiliğini,kendini bilmeden böyle bilgisayar başından yorum yapmak kolay tabi haklısınız.. Kişi kendinden bilir işi boşuna denmiyor... Eleştirel bi konu yok burda ablacım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…