Nişanda takı sorunu arada kaldım

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
994
1.262
313
Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Düzeltme:Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.

Son düzenleme:
Nisana kadar bi bişey alamaz mı? Madem çevrenz için önemli
Bi tane kolye ya da ince bi bilezik falan
Zaten yüzük takılacak di mi nişanda?
Aslında yüzük dışında bişey takmasına gerek yok bence
Yüzük takılacak evet.
İşte ben de bari kolye felan dedim ama onu da alamama getiriyor.

Bence tamamiyle sizin isteğinize göre hareket edin insanlar ne diyecek diye adım atmayın siz de gerilmeyin nisanlinizi da strese sokmayın zaten masraflı bir süreç siz raziysaniz bu şekilde olmasına insanları bosverin

1 tane de olsa bilezik takılmalı diyor herkes. Herkes önemli değil de annem ‍♀️
Şimdi insanlar böyle şeylere önem de verebilir bence normal ama önem veren kişi de ona göre durumu uygun birini bulmalı maddi durumu uygun olmayan birini bunlara zorlamaktansa

Çalışıyordur sözlünüz. Düğünde de mi takamayacak? Yani ben akrabalar laf söz eder diye umursamazdım. Kimseye gösteriş için takmıyoruz. Ama takmayı da seviyorsanız güzel bir hatıra olur. Büyük setlerden değil de, ince kolye bileklik küpe seti yapabilir. 1500-2000 civarına bulur bence gramajı düşük olursa. Tabi geliri bunu da karşılayamaycak durumdaysa yapacak bir şey yok.

Benim nişanımda bohça yapılmadı. Ben istemiyorum dedim. Kimse de sormadı. Soran olursa düğüne yapılacak de geç.

Nişanda bir bilezik taktılar. Onu da düğün için aldıkları beş bileziğin biriydi. Kalan dörtten birine çok akıllı kocam el koyup bana yüz görümlülüğüymuş bu adetmiş aşkım diye taktı. Kv düğünde sadece üç bilezik taktı. Kayınpeder de çok ince, oldukça zarif bir kolye hediye etti. Tüm düğün takısı buydu bende :)

Darılmadım. Kızmadım. Umursamadım. Ailem ağzını açıp tek laf etmedi. Çevreden soranlara da bunları taktılar sağolsunlar allah çok versin inşallah vs diyerek susturdum. Ben azımsayarak konuşsam herkes konuşur.

Takı için mi evleniyoruz? O kadar görmedik insanlar değiliz. Karşı taraftan gelecek üç beş don atlet olmasa da yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Havlu seccade çorap... bunlarla mı ihya olacaksın. Geçenlerde bir videoya denk geldim bir hoca diyor çok afedersiniz ama zina 50 lira. Düğün için 60 bin yetmiyor. Yapmayın bu kötülüğü evlatlarınıza diyordu. Sosyal medyada keşfette denk glmişti. Aile olmanın temelinde maddiyat olmamalı. Anlayış göster bence. Onun aldıklarıyla kendine değer biçme. Seninle yaşamak, yaşlanmak istiyor işte. Bundan daha güzel ne olabilir ki?

Cocuk alabilecek olsa alır heralde.alamiyorsa diretmek çok saçma.annen el alemi one suruyorsa madem kendi gizlice alip oglana versin.oda size taksin

Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Siz alın, o size taksın.

Nişanı kız tarafı yapar normalde. Sizde nişanlınız yapıyor, üstüne bir de durumu olmadığı halde bohçayı çıkarmışsınız.

O da yetmemiş illa takı tak diyorsunuz.

Pes artık!!!

Bohça çok mu şart o sıkışıklıkta. Bir de alınacakları ay ay alabiliyor demişsiniz. Bohçadaki iç çamaşırı, pijama takımı vs olmadan evlenemiyor musunuz?

dugun ne zamana ? soyleyecegim belki agir kacacak ama nişanda bi bilezik takamayacak kisi dugunu diger esyalari nasil halledecek ? durumu elvermiyorsa biraz erteleyin bence .
Tazminatı var baya onu alıp kısa dönem askere gidecek. Eşyalarımızı onunla alacağız. Askere gitmeden alamıyor ama nişan dönemine denk gelmiyor yani.

Back
X