Nişanda takı sorunu arada kaldım

Eğer körsen yazıyı yanındaki birine okut sana anlatsın. Biz evden kovulmadık. Bizden para dilendiler.Bizde verdik. Herkes de bilir. Dilenciler aç gözlüdür. Gönlünüzden 5lira kopar,ama onlar 50 lira ister. Vermeyince de çirkinleşme yoluna gider. Sonra bi tane hayırsever insan kalmaz yanında. Dilenci olduğun ifşa olmuştur artık!!! üzerinden 50 yıl da geçse,bu tür aç göz, sefil insanlar hep o para göz rezil halleri ile insanların hafızasında yer edinmiştir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Pisliğinde boğuluyorsun yani!

iyi de adam dileniyorsa siz de vermek zorunda değilsiniz ki. yaptığınız her şey normal giib anlatıyorsunuz bi de. abiniz evlenmek zorunda değildi bu kadınla, vazgeçebilirdi kullanıldığını anladığında. o vazgeçmemiş, siz de verdikçe vermişsiniz.

iyi de adam dileniyorsa siz de vermek zorunda değilsiniz ki. yaptığınız her şey normal giib anlatıyorsunuz bi de. abiniz evlenmek zorunda değildi bu kadınla, vazgeçebilirdi kullanıldığını anladığında. o vazgeçmemiş, siz de verdikçe vermişsiniz.
Biz ailece sadaka vermeyi çok severiz :)

Hayır öyle birsey yok. Nisan kiyafeti,icine giyecegi çamaşırı,nisan ayakkabısı,kuafor parasi,erkege aittir. Ayni zamanda erkegin damatligini kiz alir. Erkegin alyansini kiz,kizin alyansini erkek alir,ama artik o kalmadi pek 2 sinide erkek alıyor yuzuklerin. Nisani kiz yaptığı icin de,erkek ailesi kıza ince bir set ve 1 2 bilezik takar. Giyilmeyecek saatler pijamalar falan demissiniz de,onların hepsi giyiliyor evlenince. Sahsen ben giyiyorum,cevremdekiler de giyiyorlarmis o gecelikler vs vs. Hatta benim oturdugum yerde nişanı da kinayi da düğünü de erkek yapiyor,ama nişanı ben yapmıştım ileride laf söz olmasin diye. El alem icin degil ama bu,bizzat evlencegim aileyi tanımadığım için herseyi benim oglum yapti demesinler diye. Insanoglu malum..Sonra öğrendim ki zaten oyle insanlar degilllermis.
Evet yil olmus 2018 kimse kimsenin alacagi sutyene pijamaya yada terlige kalmış degil ama bu bir gelenek ve amaci da gelenlere gidenlere göstermek evet bu durum biraz elalem olayina giriyor bak kaynanam bana bu donu aldı. Ne kadar sacma. Yine de adetlerimiz guzel ama bende gerek gormemistim ta ki esim annemler sana sandik yapacakmis diyene kadar,yok halimle zora girerek yaptım çünkü onlar bana yaptı napim, kiz tarafi icinde külfet ama :KK43: hem nisan hem bohca hem saat ...elbise yi erkek aliyor ama sizin adetlerde oyle degil galiba
Ben İstanbulluyum ve evet bizim adetlerimize (ki bizde pek adet de yok sanırım) göre nişanda erkek tarafı sadece elbise(ve elbette) ayakkabı alır. Geri kalan her şey kıza aittir. Resim çekimi hariç.

Takı takma zorunlu olarak dile getirilmez ama genelde kız tarafı erkek tarafına saat (ben bileklik almıştım) erkek tarafı da istediğini takar. (Maddi duruma bağlıdır. İsteyen set takar isteyen bilezik)

Bohça zaten bizde yok da erkek tarafının adetlerinde olduğundan "kız oğlana oğlan kıza" dedik aldık bir şeyler. Bahsettiğim eğer ipek (ya da saten o da maddiyata göre) pijamaları, tüylü terlikleri evde giyebiliyorsanız vallahi helal olsun. Ben direk kızıma sakladım. Annemden hatıra diye götürsün evlenirken :KK76:

Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Düzeltme:Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.
5 yıl boyunca seninle aynı durumun içinde yaşadım.
Sürekli evlenelim evlenelim diyen bi sevgili,
Ona rağmen kenarında 5 kuruş birikmişi yok
Ve en sinir bozucu kısmı işi gücü var polis memuru geliri de iyi
Ama 50-60 bin kredi ödüyo ailesi için
Hala istediklerinde gönderiyo
Babası çalışıyo mu çalışmıyo mu belli değil hiç borçları bitmiyo
Bu kadar şeyin üstüne
Ben evlenelim diyosun da nasıl yapcaz takısı eşyası var diyince vayy efendim paragözsün sen tek derdin bu mu diyodu
Bunlar değişmiyo inan,
Allah kolaylık versin
Ben çok yoruldum bunlardan çok ağladım buraya çok konu açtım
Taşlayanlar oldu burda ama ben seni anlıyorum ve haklısın
Eğer ayrılmayacaksan bi şeklde ağırlığını koymalısın

arkadaşım bir kaç yorumdan sonrasını okumadım nişanımda bana iki bilezik bir küpe taktılar benim bildigim takılıyor yöreye göre degişir tabi

5 yıl boyunca seninle aynı durumun içinde yaşadım.
Sürekli evlenelim evlenelim diyen bi sevgili,
Ona rağmen kenarında 5 kuruş birikmişi yok
Ve en sinir bozucu kısmı işi gücü var polis memuru geliri de iyi
Ama 50-60 bin kredi ödüyo ailesi için
Hala istediklerinde gönderiyo
Babası çalışıyo mu çalışmıyo mu belli değil hiç borçları bitmiyo
Bu kadar şeyin üstüne
Ben evlenelim diyosun da nasıl yapcaz takısı eşyası var diyince vayy efendim paragözsün sen tek derdin bu mu diyodu
Bunlar değişmiyo inan,
Allah kolaylık versin
Ben çok yoruldum bunlardan çok ağladım buraya çok konu açtım
Taşlayanlar oldu burda ama ben seni anlıyorum ve haklısın
Eğer ayrılmayacaksan bi şeklde ağırlığını koymalısın

evlenene kadar anlarım ama evlendikten sonra çok istisna durumlar dışında erkeğin ailesine para göndermesine bende karşıyım... zaten kendi gelir giderini zor ayarlıyosun neden sureklı aılenın borçlarını ödeyesin.. biz kız tarafıyken babam takıları bize verdi(bizde kız tarafı vermez takıları çifte ) kaynanam şimdiden ailemin yanında pazarlık yapıyor... filancanın düğününe 4 altın gidicek 2 sini siz alın diye... ben zaten düğün borcunu ödücem diye 1 senedir ay sonunu zor buluyorum,,bide neden onun borçlarını ödeyeyim...inanın evliyken çok rahatsız edici durum bunlar.

Yani bazılarına ters gelebilir ama sözlünüz nişanda iki bileziği takamayacaksa bence boşa nişan düğün yapmayın. Anneniz haklı...

Ben seni hakli buldum acikcasi, nisanda mini bir set ya da bilezi yapilir gelen misafirler bile taki takarken erkek tarafi hic birsey takmayacak mi ? Ama keske bohca isine hic girmeseydinz kv dediyse de yapmasaydinz ogluna yiktigi seyi istemiyoruz biz gereksiz masraf deyip gecebilirdinz ama belli ki siz de istemissinz...ben nisanlandigimda mini set takildi hatta ailesi uzaktan gelecekti onlar sordu bilezik mi takalim baska birsey mi elimiz bos ortada kalmayalim diye...

Herkese merhaba. Bir buçuk yıllık bir ilişkim var aile arasında söz yaptık nisanda da nişan yapmayı planlıyoruz kısmetse. (Her şeyi sözlüm yapacak, ailesinin durumu yok) Fakat sözlümün biraz borcu var ve bohça için bile her şeyi ay ay alıyoruz. Nişanda hiçbir şey takamayacağımı söylüyor benim annemlerde kalabalık olacak ele güne karşı olmaz diyor. Sözlüm de insanların (laf edecek akraba vs) beni ilgilendirmiyor kimse bana çıkarıp para vermiyor diyor. Ne yapacağımı şaşırdım fikri olan var mı ?
Düzeltme:Kendisi çok iyi kazanıyor aslında ama ailesi sürekli ıvır zıvır şeyler için para istiyor. Yardım etmedikleri gibi , istiyorlar bir de sürekli. Babası çalışamayacak yaşta değil ama çalışmıyor. Benim babam ondan büyük olduğu halde çalışıyor. Ailesinden dolayı yapamıyor yani en çok da ondan takılıyorum bu kadar sanırım.
parası yoksa nasıl alsın, onemli olan bilezik mi mutluluk mu, aileler de biraz empati yapsa keske...
adetler yüzünden gencler mutsuz oluyor...

Çok farklı fikirler var tabii doğal olarak ama ben isteğimin çok olduğunu düşünmüyorum durumu olmasa istemeyiz zaten ama olup ailesine yaptığı için istiyorum.
Bir de artık erkek ailelerinin geneli böyle mi ya ? Yani evlenene kadar çocuğu soyup soğana çevirip evlenirken de yardım etmiyorlar mı ? Arkadaşlarımda da hep aynı problem var. Ya da hep aşırı merhametliler bize mi denk geldi anlayamadım

Çok farklı fikirler var tabii doğal olarak ama ben isteğimin çok olduğunu düşünmüyorum durumu olmasa istemeyiz zaten ama olup ailesine yaptığı için istiyorum.
Bir de artık erkek ailelerinin geneli böyle mi ya ? Yani evlenene kadar çocuğu soyup soğana çevirip evlenirken de yardım etmiyorlar mı ? Arkadaşlarımda da hep aynı problem var. Ya da hep aşırı merhametliler bize mi denk geldi anlayamadım
Alakasi yok.her erkek ailesi böyle değil benim eşimde evleneceği zaman annesi bütün bohça takımı vs aldı babası yardım etti.cunku eşimin geliri azdı.her erkek ailesi soyup soğana çevirmiyor tabiki.ama durumumuz iyi olsaydı ailesi eşimi de yolamazdı.biraz duruş meselesi.vence sizin nisanlinizdaki asil problem bu

bohçalara o kadar masarf edeceğinize, takı alsaydı daha iyi olursu.

Biz de eşim ona nişanda takacağım saati kendi aldı,yani hem bana çok şık bi bilezik hem de kendine saat. Çünkü annemler almadı ben mahcup olmayayım diye kıyamadı bana,ben de evlenirken beni mağdur ettiler diye evlendikten sonra bir kuruş vermedim onlara. Evlendkten sonra hiç maddi yardım yapmayarak evliliğimizi korudum,umarım eşiniz de koruyabilir evliliğinizi.

bizim ailede bu haftanim dedikodusu böyle bir olay.

aynennn senin yazdigin gibi. oglan calisior ama ailesi sürekli car cur ediyor. kv kp cok gencler 50 yaslarinda anca, ama calismiyorlar. cogu seyi gelin kendi aldi evini kendi dizdi. dügün salonunu erkek tarafi tuttu minicik bi yerdi. yemegi herseyi kiz tarafi ödedi. tam taki takilacak. damatin annesi bayginlik gecirmis takilarrrr benim hakkiiim o oglani ben emzirdim diye :bicak: gelinin anasi cildirmis. kiz tarafi takiyi direk gelinin anasina verip ortadan kayip olmus. bi hafta sonu yurt disindaydim olaylari kacirdim ya.

Geneli böyle benim başıma ve arkadaşlarımın başına gelen bu

bizim ailede bu haftanim dedikodusu böyle bir olay.

aynennn senin yazdigin gibi. oglan calisior ama ailesi sürekli car cur ediyor. kv kp cok gencler 50 yaslarinda anca, ama calismiyorlar. cogu seyi gelin kendi aldi evini kendi dizdi. dügün salonunu erkek tarafi tuttu minicik bi yerdi. yemegi herseyi kiz tarafi ödedi. tam taki takilacak. damatin annesi bayginlik gecirmis takilarrrr benim hakkiiim o oglani ben emzirdim diye :bicak: gelinin anasi cildirmis. kiz tarafi takiyi direk gelinin anasina verip ortadan kayip olmus. bi hafta sonu yurt disindaydim olaylari kacirdim ya.
:halay::halay:

Güncelleyeyim durumu.
Şuanlık kayınvalidem set alıcaz demiş. Sanmıyorum ama bakalım. Kayınpederim son zamanki davranışları baya sinirimi bozuyor ama. İnşaat ustası kendisi ama yaşlıyım deyip çalışmıyor 57 yaşında. Benim babam 63 yaşında garson 12 saat çalışıyor. Valla ne güzel. Çocukları yap sonra kendilerine baksınlar. Bende böyle 10 çocuk yaparım. Ana baba olmak doğurmakla kalıyorsa. Nişanlımda farkında birçok şeyin ama bir şey demiyor.

Back
X