- 21 Mart 2013
- 7.876
- 4.308
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha hic gelmediler sirf telefonda konusuldu, simdi geldikleri gibi isteme,söz,nisan mi olacakBelki bundan önem vermiyordur, hem takilir ama kiz tarafin istedikleri falan olmaz erkek tarafi ne isterse hem fazla biseyde olmaz nisanda...
![]()
zaten annem asla bır daha konusunu açmam dedi bız utandık açıkçası.yuzuklerıde kayınvalıdem deil sevgılımle bız alacağız.
kızlar ay sonu nasipse nişanım olacak. Kısaca bahsedeyım. Dun kayınvalıde adayım annemi aradı anneme adetınız nedir ne takılır gibilerinden bişey sormamış yuzugumuzu alır gelırız demiş(sanki yüzüğü o alacak).annemde takı konusunu sormus tepkısı sakayla karısık ''neee'' demek olmuş..buyuk salonda olsaydı takardık demıs kızı 40 gun once evlendı masraf yaptık demiş. benım tek kızım var ona bıle takmadılar demıs.bu bızımkılere cok tuhaf geldi. Birde ısterdık tanışmaya gelelim ısteyelım sonra soz olsaydı ıyı olurdu demıs ama adını da koyalım artık demıs. onlar bıze gelmek ıstedıler de sankı bız ıstemedık. ((sevgilim gercekten cok ıyı bırısı onu sevıyorum aılesıne hep o bakmış ))açıkçası cok sınırımı bozdu.bugun sevgılıme anlatıcam fevrı de davranmak ıstemıyorum. sevgilimin ailesi Samsunlu.karadenizde takı adeti özellikle samsunda nasıldır.? kızlar amacım bılezık vs.deil yemin ederim. ama bu değer meselesi deilmidir?uzak yoldan gelıyolar . bız kalabalık bı aıleyız adetımızde de var.bıde sorumsuz geldı annesı bıze. ne bılım bı yardımcı olun lütfen(((((babası yok bu arada sevgilimin.) bu arada tek kızım var dııp salonda nısan yaptılar kendı kızına oglu benm bulunduğum sehırde yasıcak ona mı ınat yapıyo bılemıyorum.
Ya nişana biraz belki ilerde bozulur gözüyle bakıyorlar, o yüzden takmak istemiyorlar. Durumlarını bilemem tabi, tavrı da çok kırıcı.
Zaten yüzükler alınacak, bence git nişanlına söyle, nişandan hatıra kalacak bir bileklik alalım, bizde adettir, o kadar insan gelecek dersin. Kayınvalidenin söylediklerini anlatma, sakın kötüleme. Gidin güzel bir bileklik alın, ya da zarif bir set al, günlük kullanmak için.
Düğünde takılacakları da sonra düğün zamanı ayrı alırsınız.
Erkek arkadaşının ve sizin aileniz daha önce hiç tanışmadılar mı direk isteme mi olacak.erkek tarafının bişey istememesi normal mi peki ?
kayınvalidemin kötülemicem ama anneme soledıklerını bırebır anlatmayı düşünüyorum zira çok kırıldım çok incindim![]()
Erkek arkadaşının ve sizin aileniz daha önce hiç tanışmadılar mı direk isteme mi olacak.
Çok uzatma bence. Tatlı dille, hayatım annem annemi aradı. Adetlerimizi sordu. Annem söyleyince de bu şekilde söyledi. Bizde bir şey diyemedik. Ama adettir bu, nişandan hatıra kalması gerekir. En azından biz kendi imkanlarımızla küçükte olsa bir takı alalım, takarsınız nişanda de.
Kayınvalidenin söylediklerini de, çok kırıldım, annen bu şekilde söyledi diye anlatma. Sanki çok normal bir şey anlatıyormuş gibi anlat. Nişanlın kızar muhtemelen, neyse canım sen kafana takma bunları, ben sadece kendimiz alalım diye anlattım sana de. Kırıldım, şöyle oldu böyle oldu diye anlatma sakın.
Bilemiyorum ama biz de böyle olmaz,ilk aşamada erkek tarafı kızın evine gelir ailesiyle tanışır daha sonra kız tarafı olarak erkek tarafının evine gidilir 3. Aşamada artık isteme- nişan olur,belkide onlar da yani karşı taraf tanışma olmadan direk istemeye olayına canları sıkılmış olabilir.Ailenize değer verip vermemelerini bilemezsin,belki onlarda sizin hakkınızda düşünüyordur,ailemize değer vermiyor değer verseydi önceden tanıştırdık belkide telefonla tanıştıkları için kırılmış olabilirler.tanıştılar telefonda sadece yuzyuze olmadı . zaten uzaktayım ben aılemden memurum bırebır yuzyuze sansları olmadı benı ve erkek arkadaşımı aılelerımız gordu ben onun aılesını o da benım ama dünürler gormedı
kızlar ay sonu nasipse nişanım olacak. Kısaca bahsedeyım. Dun kayınvalıde adayım annemi aradı anneme adetınız nedir ne takılır gibilerinden bişey sormamış yuzugumuzu alır gelırız demiş(sanki yüzüğü o alacak).annemde takı konusunu sormus tepkısı sakayla karısık ''neee'' demek olmuş..buyuk salonda olsaydı takardık demıs kızı 40 gun once evlendı masraf yaptık demiş. benım tek kızım var ona bıle takmadılar demıs.bu bızımkılere cok tuhaf geldi. Birde ısterdık tanışmaya gelelim ısteyelım sonra soz olsaydı ıyı olurdu demıs ama adını da koyalım artık demıs. onlar bıze gelmek ıstedıler de sankı bız ıstemedık. ((sevgilim gercekten cok ıyı bırısı onu sevıyorum aılesıne hep o bakmış ))açıkçası cok sınırımı bozdu.bugun sevgılıme anlatıcam fevrı de davranmak ıstemıyorum. sevgilimin ailesi Samsunlu.karadenizde takı adeti özellikle samsunda nasıldır.? kızlar amacım bılezık vs.deil yemin ederim. ama bu değer meselesi deilmidir?uzak yoldan gelıyolar . bız kalabalık bı aıleyız adetımızde de var.bıde sorumsuz geldı annesı bıze. ne bılım bı yardımcı olun lütfen(((((babası yok bu arada sevgilimin.) bu arada tek kızım var dııp salonda nısan yaptılar kendı kızına oglu benm bulunduğum sehırde yasıcak ona mı ınat yapıyo bılemıyorum.
çok teşekkür ederim biraz fevriyim sınırlendıgım zaman o yüzden sureklı soruyorum.takı deil konum ben memurum maaşımla bıle takı alırım kendıme al sen tak dıye ama önemsiz görüyolar aıleme deeger vermıyolar gibi geldi tabı annesı
Adetler adetler.... Gençlerin huzursuz ve mutsuz olmalarına hep bunlar sebep oluyor. Artık şunları bertaraf etmeyi bir öğrenseniz süper olacak.
Siz değerinizi altınla mı ölçüyorsunuz? Öyleyse ağırlığınızca isteyin, daha çok değer kazanmış olursunuz. Benim bildiğim değer ölçülecek bir şey değildir. Nişanımda bana da hiç bir şey takılmadı, konuşulmadı bile. Düğünümde de herkes elinden geleni yaptı yine konuşulmadı. Bunu konuşmak bence insanın değerini düşürür. Eşim de ailesi de el üstünde tutarlar beni. Belki de kendimi altınla ölçmediğim içindir.
Vermediği belli de bence bu senin için fırsat. Bu süreci iyi yönetirsen, asla sorun yaşamazsın ilerde. Yerinde olsam kvdemden asla yardım almam evlilik için. Sen nişanlınla bu üslupla konuş. Hatta salağa yat tabiri caizse, annesinin tavrını ters anlamamış gibi davran, o zaten biliyor annesini emin ol, sen agresif davranırsan onu korur ama anlamamış gibi yapar, suçlamazsan, sana çaktırmasa da annesine kızar bu şekilde konuştuğu için.
Zaten güzelce durumumuz yok, eğer sizin için uygunsa nişanda takalım dese, kırılmazdın sanırım. Sen tavrına kızmışsın ama bunun içinde yapılacak bir şey yok.
Para kolay kazanılmıyor, daha yeni tanıdığı bir kız için gelini de olcak olsa almak istememiştir belki.
Anneniz altın konusunu açmasaydı kayınvalideniz de böyle bir şey söylemezdi. Bundan bahsediyorum. Yine vurguladığım nokta sülalem ne der elalem konuşur yüzünden, adetler yüzünden birbirinizi huzursuz etmemeniz gerektiği. Biz de kalabalık bir aileyiz, doğuluyuz. Doğuda altın ne kadar önemlidir bilir herkes. Bana da soranlar konuşanlar oldu. Ben ağızlarının payını verdim geçtim. Altının arkasından değer meselesine girince doğal olarak öyle anlaşılıyor.altından bahsetmedım kayınvalıdemın konuşma tarzından bahsettım altında kalabalık bı aıle olduğum ıcın daha sonra konuşulacak. kayınvalıdem salon tutsaydınız takardık demıs anneme bu daha kırıcı deil mi benim değerimde büyük salon mu ? hemen altın lafı geçti diye sallamayın lütfen.
zaten salonda olsaydı takardıktan sonra aılem belli etmesede ben cok kırıldım alındım..yuz goz etmedim dunurlerı en fazla 3-4 defa konuştular yuzyuze bıle gelmedıler uzaktır mıllete masraf yaptırmayalım dıye duşunduk ama cok ınce dusunmusuz![]()
ben masraf olmasın diye çok uğraşmıştım 2 taraf için de.. bi gün kayınvalidem "yapma böyle ne istiyorsan söylemen lazım biz de yapacağız" demişti.. çok ince düşünmek bu işlerde çok nadir değer görür genelde inceliğin karşılığı basit düşünmek oluyor karşı tarafta..