Nişanda takı ?

Gramına göre değişir 7 gramlık tam altınla eşdeğer bir bilezik bakabilirsiniz omunda fiyatı tam altın fiyatına yakın olur 300 400 e de pırlanta gibi duran svaroski taşlı su yolu gümüş setler var hem sizde onu satmak zorunda kalmazsınız hatırası da olur Yani 2000 2500 civarına halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
Başka bir önerimde 14 ayar bir bilezik bakabilirsiniz daha kalın olur ve uygun fiyatlı olur

Annen aç gözlülük yapıp gidip kuyumcuya "bu bilezik ne kadar eder söyle bakalım" demezse anlaşılmaz.
Ama annen halden anlamıyor tamam altın kadının güvencesidir derler ama oha yani düğünde bunları istese neyse ama nişan ne ya?
Benim nişanımda tam olarak ne takıldığını hatırlamıyorum ama bir bilezik bir tuğralı kolyeye gittim sanırım üzülüyorum. :KK70:
Bana mutluluk huzur verdikleri yok ki annem onu bile yapar benim gozumde kuyumcuya gider sorar ben bu hallerini hic bilmezdim yeni goruo ogreniyorum
6 olmaz 2 olur ama olur yani. Hiç birikim yapmadan mı girmişler bu işlere. Orta yolu bulun. Lakin erkek tarafının da durumumuz yok demesi biraz garip. Evlilik bu az da olsa bir şeylerin olması gerekiyor.
Nisan zaten 1 ay sonra olacak hemen olmuyo ama ne yapilacak ne konusulacak hic bilmiyorum
İşte öyle değil, saat kol düğmesi künye bunlar nişanda erkeğe takılır benim ailem takmıştı
Aynen ben bizimkilere bunu deyince sakın onlarin yaninda konusma boyle seyleri akillarina sokma diyorlar yazik gercekten artik ya

O zaman balım annene doğruyu düzgünce anlat.
Böyle böyle de.
Yazık günah karşıdaki insanlara da.
O zaman annene de ki anne biz de damada marka saat (3.000 tllik saatler var biliyorum) künye takım elbise ve cumhuriyet altını takalım de. Altta kalmayalım de bakalım ne diyicek.

Bana mutluluk huzur verdikleri yok ki annem onu bile yapar benim gozumde kuyumcuya gider sorar ben bu hallerini hic bilmezdim yeni goruo ogreniyorum

Nisan zaten 1 ay sonra olacak hemen olmuyo ama ne yapilacak ne konusulacak hic bilmiyorum

Aynen ben bizimkilere bunu deyince sakın onlarin yaninda konusma boyle seyleri akillarina sokma diyorlar yazik gercekten artik ya
Çok gaddar ailen varmış be güzelim, benim ailem eşimi oğulları gibi sever sayar değer verirler. Çok zor bir durum

Odunc altin bulmakta kolay değil diye dusunuyorum her sey pahalandi etti bilezikler altinlarda cok pahaliymis biz zaten nisandan sonra da pat diye evlenmicez ki 1 seneye yakin nisanli kalcaz zaten

Sahte mi ya anlasilirsa annem anlarsa

Aynen oyle annemde durumu biliyo ama inadina sanki olayi zorlastiriyo basimin etini yiyo cok anlayissizlar ya ben boyle bilmezdim bu olaylar vesile oldu bu yuzlerini gormeme
sızde annenıze damada takılacakları soyleyın en ıyısınden saat almalısınız mesela damada saat alsınlar nişan yuzugunu de sız alacaksınız erkege

Güzel kardeşim annen seniniçin istiyo bunları ilerde sermaye yap diye :)

Açıkçası şukadar şundan bukadar bundana karşıyım erkeğe hiçböyle şeyler yok

Kv bana 200 liralık bilezik takmıştı bende onların düğünleri oldu mu kimseye bişey takmıyorum ona bırakıyorum :)

Şimdi nişanlınla konuş orta yol bulun büyük bi nişan istesinler mesela erkek tarafı sonra 5-6 bin liralık erkeğe kol saati birde nişanda kimin tarafı ne takıyosa onda kalsın annen bunları duyunca vazgeçer

Setede hiç gerek yok zarar ziyan 10 liraya al 2 liraya sat bilezikte düğünde yapıcaz desinler
Eminol o teyzeşer halalar dedikleri bile para takıcak sana çeyrek kaçpara olmuş haberi var mı annenin

Calisip derken kendi zaten calisiyo birkac sene sonra olsada gene ayni maasta olacak maasi parasi nasil artsin ogretmen degil memur degil ben calisiyorum diyelim kendime takilan takinin parasini kendim mi cikarip onlara vericemki olaylar boyle gelisti oldu benim acimdan da sikinti yok ailem basima dert bu konuda
e

Nişanlın ailesi ile yaşamıyor mu?
600 lirasını kendine alıp her ay 1000 lira kenara koyacak. 1 yıl sonra o bir takı seti 2 bilezik alır. Ailesi de geri kalanı yapar...
Ama siz bu halde nasıl dugun yapacak, nasıl geçireceksiniz onu hiç anlamadım...

heartless- heartless- Bileziğin 22ayarı makbuldür alım satım arasında çok fark olmaması için. Tavsiyem öyle göze girmek için düşük ayar almayın. Sonuçta tahminen satacaksınız elinizde kalmasın. Düz işçiliksiz ya da burma bileziklerden 22ayar bileziğin gramı 210-220tl olsa en az 12-13g olmalı yamulma kırulma olmaması için. 6-7g lık hediyelikler var ama onlar takılmaz aileniz de laf eder. Yani 2.5-3 bintl lazım size. Sizi kurtaran:
1. 12-13g bilezik
2. 14ayarlık ince 3-3.5tl lik ikili set
3. 1 tam altın (1600tl) üzerine 14ayar günlük takabikeceğiniz bileklik (800-100tl)
Aklıma bunlar geliyor. 14ayarları satmalık değil kullanmalık düşünün.

Nisanda burkac bilezik takilacaksa onlar düğünde bir daha takılır ya da düğünde takılmaz yani .nisanda illa bilezik takilacaksa 1 bilezik takılabilir .ailen nisanda birkaç düğünde de ayrıca birkaç bilezik mi bekliyor .baya abartmışlar yani.isin zor

Herkese iyi aksamlar
Hanimlar ben yeni sözlendim ve nisan hakkinda konusuluyo simdi ne zaman olsa nasil olsa diye ama evde olacak annem erkek tarafi nisanda sana set ve bilezik takacaklar diyo benimkinin ailesinin durumu belli kendiside asgeri ucrette calisiyo anne nasil alsinlar onca seyi diyorum setmis 5 6 bilezikmis diye annem bagriyo cagriyo iyi o zaman 2 3 tane bari bilezik taksinlar diyo babamda ayni sekilde takilan takilari degilde benim mutlulugumu huzurumu dusunseniz diyorum sen sus anlamazsin halanlar teyzenler onca akraba gelecek bir sey takamicaklar mi nisan yuzugu disinda sen anlamazsin diyorlar .
Bende bugun benimkine utanarak mahcup bi sekilde nisanda bilezik bir sey takacak misiniz dedim. Oda durumlari biliyosun takamayiz dedi iyi peki dedim gectim ama hanimlar bi yol gosterin annem babam bilezik takacaklar diye tutturuyo bizide ailesi yakinda evlerine oturmaya cagiracaklar nişan hakkinda konusmak icin bu takı bilezik konusuda acilacak ben ne yapayim Allah askina iki arada bi derede kaldım ?
Ailen istiyosa karsi tarafin ailesine kendileri soylesin. Onlarda takamayacaklarsa soylerler zaten. Hic canini sikma bosuna. Cnku takilmazsada annenler surekli senn basinin etini
Yiyecekler. Aileler kendi konussun. Zaten erkek tarafi soracaktir takiyo ne istersiniz diye. Kendileri bulurlar orta yolu. Onlarda oglan evlendrceklerse hazirlamislardir bisyler. En azndan derler biz 3 ten fazla takamyz diye.

Nişanda set takilmaz, bilezik takılır ama bizim adetlerimizde mesela bana 2 bilezik takıldı düğünde de ailesinin yapacağı bileziklerin kalanı takıldı.

Çok istekte bulunmak sizi ileride bir borcun içine sokmaktan başka bir işe yaramaz.
Ama şu da bir gerçek düğün demek masraf demek karşı taraf birşeyler de yapmak zorunda. Bunu bilerek kız istemeleri lazim

Ayrıca set ileride hiç para etmiyor boşa masraf. Onun yerine beşi bir yerde gibi birşey yapsalar bozdurunca para eder

Âdetlerimizde vardır aslinda damadın annesi yada babası ya bilezik takar ya kolye takar ama mutlaka birşey takar söylenmesine gerek bile yok bunun bence...ayrıcı sözlünüz çok iyi olabilir ama belli bir birikimi yoksa şimdilik girmesin hiç bu yola

Herkese iyi aksamlar
Hanimlar ben yeni sözlendim ve nisan hakkinda konusuluyo simdi ne zaman olsa nasil olsa diye ama evde olacak annem erkek tarafi nisanda sana set ve bilezik takacaklar diyo benimkinin ailesinin durumu belli kendiside asgeri ucrette calisiyo anne nasil alsinlar onca seyi diyorum setmis 5 6 bilezikmis diye annem bagriyo cagriyo iyi o zaman 2 3 tane bari bilezik taksinlar diyo babamda ayni sekilde takilan takilari degilde benim mutlulugumu huzurumu dusunseniz diyorum sen sus anlamazsin halanlar teyzenler onca akraba gelecek bir sey takamicaklar mi nisan yuzugu disinda sen anlamazsin diyorlar .
Bende bugun benimkine utanarak mahcup bi sekilde nisanda bilezik bir sey takacak misiniz dedim. Oda durumlari biliyosun takamayiz dedi iyi peki dedim gectim ama hanimlar bi yol gosterin annem babam bilezik takacaklar diye tutturuyo bizide ailesi yakinda evlerine oturmaya cagiracaklar nişan hakkinda konusmak icin bu takı bilezik konusuda acilacak ben ne yapayim Allah askina iki arada bi derede kaldım ?
Şu takı adeti bitsede, herkes rahatlasa...

Back
X