• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişandan dönmek mi? & Evlenmek mi?

valla istediğin kadar aşık ol evlendikten sonra dökeceğin çaresizlik gözyaşları şimdi dökeceğin yaşlardan daha acı olur Allah korusun :50:evlilik karşındaki adam mükemmel olsa bile kırk kere düşünülerek verilecek bir karar:18: kaldıki bu vatandaş kendini net belli etmiş:19: yazık etme kendine inşallah Allah karşına hayırlı ve mutlu olacağın insanlar çıkarır:16:

Evlenirsen şu sıkıldığın günleri mumla ararsın. Böyle hayat geçmez. Yol yakınken vazgeç. Evlenince daha beter olacaktır.
Hakkınızda hayırlısı...

Canım tavsiye vermek değil benimkisi ama aynı senin durumunda bir arkadaşım vardı ve evlendiler .Gün oldu seyran döndü kız bu durumu eşine sürekli senin yüzünden kapandım senin yüzünden şöyle oldu böyle oldu vs deyip iş çığırından çıktı ayrıldılar şiddetliş geçimsizlik ve fikir ayrılığı nedeniyle ve en kötüsü bebekleri var ve baba çocuğu eğer anne başkası ile evlenirse yada ayrı olsalar bile eski yaşam biçimini devam ettirmezse yani arkadasları ile dışarı çıkmak vs yaparsa ki bunu eski eşi yasaklamıştı çocuğunu ömür boyu göstermemkle tehdit ediyor ve arkadaşım diyorki keşke evlenmeseydim

Hayat senin evlenmek iki ayrı kişinin bir olmaya çalışması demek birini diğerininin istediği kimliğe bürümek değil Allah yardımcın olsun

ya ayrılırsam diyerek sunduğun seçeneklerden bile aslında o ihtimali istediğin gayet iyi anlaşılıyor.
ayrılık kendi istediğin hayatı yaşama fırsatı sunacak sana, sen de farkındasın.

O kendine eş değil köle seçmiş.... Sen bilirsin: ya özgürlüğü seçeceksin ya köleliği tercih edeceksin...

Seni seven seni olduğun gibi kabul etmeli. Seni kendi kalıplarına sokarak mutlu edemez. Demek ki sana saygısı yok, sana saygısı olsa idi sana bu kadar baskı yapamazdı, çekinirdi. Sen de bu baskıları yapmasına izin vermişsin. Ben olsam evrene salardım.

Adam tabi ki nişanlısına değer vermiyor. Adam kendine değer veriyor. Biz kadınlar şu erkeklerin kendine verdiği değerin onda birini kendimize vermiyoruz. :ssz:

Selam arkadaşlar, çok çaresizim, çok yorgunum, çok seviyorum... 23 yaşındayım, nişanlımla tanıştığım günden bu yana hayatımda çok şey değişti. Nişanlım aşırı kıskanç...
-Ben evde çok sıkılıyorum, çalışan bir bayan olmak istiyorum, ekonomik özgürlüğüm olsun istiyorum, her gün evde kös kös oturmak istemiyorum, sıkılıyorum. Ama nişanlım buna asla izin vermez, vermeyecekte.
-Ben nişanlımın zoruyla kapandım, ama kapalı olmak istemiyorum, içimden gelmiyor, birgün kapanacaksam bile içimden geldiği zaman olsun istiyorum. Ama nişanlım kesinlikle müsade etmez buna.
-Ben gerektiğinde evden tek başıma çıkıp markete, kız arkadaşlarımla görüşmeye gitmek istiyorum, evde çok sıkılıyorum, kendimi çok yalnız hissediyorum. Ama nişanlım kesinlikle evden tek çıkmama izin vermez, yanımda ya o olcak, ya ailem.
-Ben gerektiğinde otobüse binip ablama oturmaya gitmek istiyorum. Ama nişanlım beni asla otobüse bindirmez.

Daha nelerrrr nelerrrr.... Nişanlımı gerçekten çokk seviyorum, ama bazen ben napıyorum neden bu kadar şeye müsade etmişim diyorum.
Nişanlımın maddi durumu çok iyi, çalışmamı istememesinin sebebi bu, ama ben para kazanmak içinde değil, evde bir ömür boyu oturup napcam ki... Ömür mü geçer? yanında her ne kadar sevdiğim insan olsa bile bi yerden sonra yapamıcam gibime geliyor. Evlenip boşanmakta istemiyorum. Nişanlım çok ilgili, çok değer veriyor, çok seviyor beni ama bu kıskanç halleri beni çok yoruyor.

Önümde iki seçeneğim var;
Birincisi evlenirsem, sevdiğimle evlenmiş olacağım, ama kendi istediğim değil onun istediği hayatı yaşayacağım, ev hanımı olcam, evde oturcam, akşama kadar kocamın yolunu beklicem, belki cocuk olur öyle vakit gecer ama cocukta birgün büyüyecek,.... off offff
İkincisi; ayrılmak... Ayrılırsam hemen gecici bir işe girip, kpss kursuna yazılmak ve geleceğim için kendime iyi bir iş imkanı saglamak, ayaklarımın üstüne basmak. En önemlisi belki yanımda sevdigim olmayacak belki onu hep özlücem ama kendi istediğim hayatı yaşamış olacağım...

Rabbim bana yardım etsin çıkmazdayım, ayrılcam ayrılamıyorum ne olursunz bana akıl verin... Evlenince alışırmıyım herşeye, sevdigim yanımda olduktan sonra... Yoksa kendime onsuz yeni bir hayat mı kurmalıyım??? Lütfen fikir verin :(

Köle isaura olmak istiyorsan seni tutmayalım evladım!

Böyle sevgi mi olur yahu kandırmayın kendinizi.
Kıskançlıkta bu yazdığınız şeyler değildir.
Aileniz bu duruma ne tepki veriyor ?
Sonuçta sizi yetiştiren bir aile var bu değişimlere nasıl tepki veriyorlar ?

Erkekler herşeyi '' sevgimden '' kelimesinin altına gizliyorlar ama herkesin bildiği gibi sevmek, bir bireyin kendi iradesi dışında birinin ağzına bakarak bir hayat yaşaması demek değildir. Madem öyle, ben söyleyim sen yaşa? Bende sevgimden yapmış olayım, kabul ederler mi sence? :19:

Çalışmamak, toplu taşımaya yalnız binememek, yalnız bir yere gidememek bu ne ya? Hayat mı geçer böyle? Evlenirsen eğer bu yaptırımlar beraberinde tartışmalar ve huzursuzkları da getirecek ve inan o kadar bunalacaksın ki gözün sevgiyi bile görmeyecek.

İyi düşün taşın, evlilik bu..
:ssz:

Son düzenleme:
Konuyu neden sildiğinizi anlamadım ama Allahtan alıntılayanlar olmuş oradan okudum.. Ben olsam evlenmezdim bu kadar kısıtlayan birisiyle ama siz sanırım evleneceksiniz.. Öyle hissettim bi an konuyu falan sildiğinize göre.. Ben inanmıyorum sizin ayrılacağınıza hakkınızda hayırlısı olsun

Çoğunluk olarak bizi seven anlayan değilde hayatımızın içine eden erkekleri tercih ettiğimiz için bildiğini okursun gibi geldi bana..

Koyver gitsin sağdan sağdan.

Daha nişanlıyken ileride başına gelecekleri gördüğün halde bile bile evlenirsen, hayat boyu en büyük öfkeni kendine duyarsın.

Nişanlın seni sindire sindire baskı altında yaşadığın hayata gün gelir alışırsın. Ama olan sana olur.
Eşinin istediği gibi biri olabilirsin ama asla kendin olamazsın.
Gençlik gidince gençliğinde yaşayamadıklarına çok pişman olursun.

Bir de nişanlın şimdiye kadar senin için kendinde ne değiştirdi?

cevap basir şekerim...kaç kurtar kendini.....nişanlini seviyorsun ,onun için fedakarliklar yapiyorsun da acaba o seni ne kadar seviyor?yapmak istemediğin şeyleri isteyerek seni mutsuzluğa sürüklemiyormu?bu bencillik değil mi?şu anda nişanlisin,onunla yaşamiyorsn ama emin ol evlilik nişanliliğa benzemez..zoraki yaptiğin bu şeyler hem seni mutsuz edecek hemde sen mutsuz olduğun için eşini mutsuz edeceksin..ayrilman en mantiklisi çünkü dediğim gibi evlenirsen de bir süre sonra ona karşi sevgi,n bitecek

Sen konunu silsen nolur, o sildiklerini her gün yaşıyorsun... Belki daha ağırlarını da yaşayacaksın...

Yalnis hatirlamiyorsam siz daha öncede bu konu üzerinde topic açmistiniz. O konudada millet nisanlanma karsi gelmislerdi.

Ya bu konu fake, yada halen dersin almamisin.

Back
X