nişanı attık:(

11 yaşından beri mi birliktesiniz?
çok küçükmüşsünüz.
o yaşta başlamışsanız o kendisini biraz da mecbur hissetmiş olabilir.

ayrıca bence nişan atılması değil asıl büyük yanlış okulunu bırakman.
o zaman ki hatayı görseydin şu an bu kadar dövnmezdin.

bir de şu yönden düşün ömrün gideceğine 8 yıl gitsin.
hoş keşke yaşamasaydın ama gördün.

Yorumların çoğunu okumadım ama bende 6 senemi verdiğim bi adamdan aynı muameleyi gördüm. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bende okulumu devam ettirmedim,işimi bıraktım onun yüzünden. Ve sonuç aynı senin gibi oldu,Ayrılalım bitsin,istemiyorum.
Erkekler cepte olduğumuzu düşündükçe şımarıp istemiyolar. Özellikle bu tipler ne dese tersini yaptıkça mutlu oluyosun. Üstüne titredikçe bunalıp,sıkılıyolar. Sanki kendileri çok bişeymiş gibi.
En güzeli bundan sonraki zamanlarını kurtarman,bende çok seviyorum aklımdan çıkartamıyorum ama onun gibi gamsız olup aramamak lazım. Beklemiceksin de,kendi hayatını çiziceksin. Hayatımızı adadığımız erkekler adam olamıyor maalesef.

Demek sensiz nefes alamaz.
Senden asla vazgeçmez sandın..
Yüzüne acımasızca inen tokat için üzüldüm ama erken farketmen iyi olmuş

Söz konusu aileleri olunca hiç laf ettirmiyorlar malesef.
Aşkım diye peşinde it olan herif vahşi bir aslana dönüşüyor. Aynen böyle..

Evlendikten sonra görmen emin ol seni daha çok üzerdi.
Bu arada el oğlu için okulu vs herşeyi bırakmak nedir Allah aşkına yaa
babama güvenmem o kadar elin adamına ne güvencem.
Kendinizi unutup sevmeyin diye diye dilimde tüy bitti..

baban ne kadar da haklıymış, bu haklılığı nişanlına durumunu açınca daha da ortaya çıkmış.
ne şanslısın, başka bir baba olsa '' nişandan dönülür mü'' der
helal olsun babana.
bazen verdiğin emeklerin karşılığı, tecrübe olarak gerı döner insana. üzülme hiç, sen babanın rahatsızlığını dile getiriyorsun ve karşındakı odun, sana etmediği hakaretı bırakmıyor.
evlendıgın zaman ailesi hakkında söz söylesen anında senı silecek bir tipe benziyormus zaten.
seven insan şunu derdi, '' baban evladını düşünüyor, ama hiç tereddüt etmesın, mutlu olacagız biz''

Son düzenleme:

burada tabi bazı şeyleri tek taraflı okuyoruz, abartıp abartmadığını bilemeyiz ama bu şekilde olduysa elbette sana haksızlık etmiş. ama askerden yeni geldiyse onun da kafası pek yerinde olmayabilir. gelir gelmez daha kendine gelemeden şikayet eder gibi konuşulduğunda genelde ters tepebiliyor. biraz onu kendi haline bırakmayı deneyebilirdin. bir de yani bir insana onun ailesini şikayet etmek çok akıllıca bir şey değil. çünkü kimse kolay kolay sevgili de olsa, nişanlı da olsa ailesi hakkında konuşulmasını kabul etmez. bana da canımdan çok sevdiğim bir insan dahi gelip "ailen de hiç oralı değil ha" diye söylense, ailesinin de ailem hakkında konuştuğunu duysam tepkim ağır olabilirdi.

ikiniz de bence streslisiniz ve istemediğiniz şeyler yapıyorsunuz, abartıyorsunuz. birbirinize biraz zaman verin.

bir de lütfen biri için okul, iş bıraktıysanız bunu insanların başına kakmayın. kakma sen de, o senin tercihin kimse seni zorlamadı. yarın bir gün çünkü işler kötü gittiğinde duyacağın cevap bu olacak "ben sana bırak mı dedim bırakmasaydın". aşkından sevginden bıraktıysan da o zaman başına kakınca bir değeri kalmıyor.

eğer hep böyle kötü davranan biriyse devam etme ilişkine, ama askerin, aileyi şikayet etmenin ve karşılıklı hassasiyetinizin etkisi varsa biraz zaman ve şans verin birbirinize.

Kusura bakmayın ama bi erkek için bunları yapıyorsanız, kendinizi düşünmeden okulunuzu işinizi bırakabiliyorsanız zaten kendi hayatınız umrunuzda değilmiş. Bundan sonra napacağım diye düşünmenize de gerek yok.
Ben bu kadar kör aşık olan insanları anlamıyorum ve anlayamıcam.

Hiç üzülme yılların çöpe falan gitmiş değil. 8 sene demişsin, sen o 8 sene boyunca hiç mi mutlu olmadın? Hiç mi yüzünü güldürmedi? Sevmeyi, sevilmeyi tatmadın mı? Eee, hiç de boşa gitmemiş senelerin. İlla evlilikle mi bitmesi gerekiyor. Evlilik olmayınca hoop bütün yaşananlar siliniyor mu? Yaşadığın güzel anların değerini bil bence.
Nişanlın için okul ve iş bırakma mevzusuna yeterince yorum yapılmış ve hepsine katılıyorum o yüzden o konuda bir şey söylemeyeceğim. Erkek arkadaşının açısından da dinlemeden bir şey diyemem ancak anlattığın şekliyle iyi ki ayrılmışsınız diyebiliriz gönül rahatlığıyla. Askerlikten dönmüş olmak da bahane değil bence, her erkek gidiyor neticede ama hepsi böyle yapmıyor. Psikolojisini etkileyen her konuda sana yüklenecek bir erkekler ne kadar sağlıklı bir evlilik olur sen düşün.

Hay Allahımın cezası... Bilmiyo ki onu kim napsın asıl sen olmadan o bir hiç zararın nersınden dönülürse kardır.
Hakkımızda hayırlısı ne diyelim

kabus gibi bir durum sevgilimle 6 yıllık bir geçmişimiz var yaşanmışlıklar çok sizi çok iyi anlıyorum bence bu nedenle ayrılmanız ne kadar saçma yaa sanki adam bahane arıyormuş gibi yazık etmişsiniz eğitiminize neden bıraktınız anlamıyorum ne geçti elinize bakın bitti gitti yani çok üzüldüm adınıza bence hemen eğitiminize yeniden dönün ve hayata kaldığınız yerden devam edin yalnız kalmayın acıklı şarkılar dinlemeyin bol bol dua edin yaşamak için nedeniniz olsun biliyorum böyle söylemesi kolay ama bu adamdan kurtulmanız iyi olmuş eğitimini bırak diyen adamdan bir şey olmazzzz

Hande canım çok üzüldüm.Fakat seni hak etmiyormuş sana onca sözü etmeyi göze aldıysa şimdiden evlendikten sonra düşünemiyorum bile

Hakkında hayırlısı olsun canım

Birşeyler olmuyorsa ya olmaması gerektiği içindir yada daha iyi seyler olacağı içindir demiş mevlana..keşke okulunu birakmasaydin be cnm,eğer varsa şansin dön okuluna yaşını falan düşünme emin ol hayat o zmn daha güzel oluyo,çünkü kendin için birşey yapıyorsun...

hemen okuluna dönmek yada iş hayatına atılmak ve ayağa kalkmak...bu durumlarda bence tek ilaç bu...
bu arada konu sahibesi neden ortada yok ki.........????

valla kusura bakmayın ama ben bu yoruma hıc katılmıyorum aile tabıkıde onemlı hepımız ailemize deger verıyoruz ama bende nısanlılık donemınde nısanlımın aılesı tarafından aynı seylerı yasamıstım(5 sene nısanlı kaldım) ılk baslarda aılesı nıye gelmıo hıc denıo umursamıyosun ama nısanlısın ve dügunun yaklasıo hala ne arama ne sorma olmadımı oylebı sorun oluyokı hemde cok kımse kızını zorla vermıo kımseye ıstemeye gel al ondan sonra ne dugundu ne esyaydı oralı olma ama son zamanlarda bunun yuzunden aılemle olan butun kavgalarda nısanlımın yanında aglardım ve nıye oldugunu sebebını bılıodu oldugu gıbı anlatrdım bıktım dıye bana destek olan bıtek o vardı ona hıc bızaman aılen boyle yapttı soyle yaptı ya onlar ya ben gıbı davranmadım hakkımda yok yarın oburgun bosanırsın ama aıle sonsuza kadar kopamıycagın bı bagdır nısanlım herzamn bu bızıım hayatımız evlendıkmı kapımızı kapadıgımızda onlar dısarda kalcak bosver takma kafana dedı benden yana oldu oda ılgısızlıklerının farkındaydı kı aramızda hıcbı sorun yoktu aılesıyle gıttımmi kızım canım ama sonrasında yabancıymıs gıbıydı ilgısızlık vardı esyalarımızı herseyımızı kendımız aldık 7 aydır evlıyım cokta mutlyum o ozledımı gıder ama bana gel demez ben gıtmek ıstersem bende gelıyım derım o kadar yasananlar sogukluk katıo onun aılesıne karsı ister istemez ama erkekte ıs bıtıo burda eger evlenınce ben gıdıom sende gelceksın dıyen bırı olsa gormek ıstemedıgımı bıldıgı halde sorunlar olur bugune gelemezdık belkıde

bende nişan attım hemde bir değil iki kere
en sonuncusunu 2 ay oldu nişanı atalı
yaşım 26
önüme bakarım arkamdakilere eyvallah ...

O değil de
o aile nasıl izin verdi okulu bırakmanıza
valla ben de üzülmüyorum

elbette siz bu konuda ayrımı yapabilen, eşini de ailesini de dengede tutmayı bilen bir erkekle birlikte olmuşsunuz. ama çoğunun gözü dönüyor ne yazık ki "onlar benim annem babam sen ne diyorsun" gibi naraları az işiten olmadığını düşünüyorum. bazen bir şeyleri söyleme şekli de çok önemlidir. siz ağlayarak ya da kırgınlığınızı belli ederek karşı tarafa suç atmadan anlatıyorsanız belki de kendinizi ifade edebiliyorsunuzdur. ama bazı insanlar suçlayıcı ve sitemkar tavırlarla konuşunca dertleri kırgınlıkları kaynıyor maalesef.

kızlar barıştık biz bugün akşama kadar ağladım gözlerim kan çanağına döndü odamdan çıkmadım bütün gün akşam berbat darmadağın bir haldeyken (tabi gözler şiş ve kırmızı)kapı çaldı sonra annem beni çağırdı dışarı çıkmayada utanıyorum bi baktım kapıda bir sepet dolusu gül var ve bi not eşekliğimi bağışla özür dilerim parantez içindede sen beni affetsende ben kendimi affetmiycem yazıyodu.Sonra telefoına msj attı bi saate geliyorum hazırlan diye kalktım hazırlandım.Geldi beni aldı en sevdiğim yere gittik orda konuştuk dün bi an bile gözünü kırpmadığnı içinin nasıl yandığnı yerinde duramadığnı falan anlattı bende umursamadım beni öylece ortada bırakıcaksın işim yok okulum yok dedim .Okul okumamı kabul etti ama çalışmıycaksın dedi diploman olsun sadece gerek de yok ben seni bırakamam nasıl istersen öyle olsun kabul dedi.Sonra sen bana naptın böyle sensiz bi anım geçmiyo dedi..Daha sonra beni evlerine götürdü annesi babası herkes hazırlanmış beni çok güzel karşıladılar babası biz seni çok seviyoruz kızım işler yüzünden gelemedik dedi özür diledi rüya gibiydi bütün gecem sanki kendi annem babam gibiydi ikiside şevkat doluydu bundan sonra bi sorun olduğunda bize söyle kendi kendine kızıp üzülme dedi.Birde bize ev alıcak benim üstüme yapıcakmış

Sen bu kafayla devam et. Umarım mutlu olursun.

Son düzenleme:
Bütün gün gözyaşı döktün hırpaladın kendini ve herşeyi unuttun mu bir anda.
Sildin attın mı gerçekten sana söylediği sözleri?

"bende nişanlıma açtım konuyu bana hakaretler etmeye başladı yok ben çok şımarıkmışım yok herşeyi abartıyomuşum beni ondan başkası istemezmiş ben o olmadan bir hiçmişim daha bir sürü şey saydı.AYrılmayı oda istedi istemiyorum seni dedi bana.."

Bu sözleri sen yazmıştın ordan alıntıladım. Bunları görmezden gelme bence. Tamam oku ama çalışmak yok demiş birde, napıcaksın diplomayı vitrine mi koyacaksın? yani düşünceler aynı değişmez, tavırlarda öyle. Bu şimdiyi kurtarma durumu bence. Bir de evi üstüme yapacak diye seviniyorsun, böyle şeyler yazmak istemezdim ama gerçekleri göremiyorsun ki hala. Umarım üzülmezsin bir daha.

Allaha şükürler olsunkı ben o konuda sanslıyım evet ama bazen ne kadar kırılan taraf bız olsakta tatlı dille annenler gelmıyo gelmek ıstemeyebılır ama en azından arasalar aılemde bende cok uzuluoz gıbı yaklasıp konuyu acsalar belkıde en kaba anlayıssız dedıgımız erkek bıle bıze destek olur amac burda soylede arasınlar degıl zaten ama bunu soylemek bıle aılesının karsı tarafı umursamadıgını oglu evlenıo gıbı davranmadıgını gelınıne nekadar alakasız oldugu sınyalını vermıs olmak ozaman dank edıcek onda sen benım aılem hakkında nasıl konusuosun dıyebılırmı boyle bı durumda?? ama senın annen boyle yok su soyle dıye yangına körükle gıdıldımı haklı olsanız bıle haksız duruma dusersınız onun gozunde sızın dedıgınız gıbı kımse aılesıne laf edılmesını ıstemez ama bı sorun varsa bunu hakaret etmeden bu sekılde konulsa bence uzlasılır gercı cok kalın kafalıda var Allah herzaman vıcdanlı sevgıyı bılen sadakatı bılen en onemlısıde Allah korkusu olan ınsanları cıkarsın ınsallah karsımıza aileyı sevmek duskun olmak ta onemlı ama bu erkekte dozunda olmalı annesının agzına bakıp esıyle kotu olup bosanan cıftlerde cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…