Nişanımı atabilirim, Lütfen yardımcı olun

kumrub

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
101
0
96
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Kafam çok karışık öncelikle konuyu hemen anlatayım... Nişanlıyım şu ana kadar nişanlımla bir problemim olmadı. Fakat gecen hafta babasıyla sorun yaşadık ...Kayınvalidemde destekçiydi.onlardaydım 2 haftadır aynı konu dönüyor Gelinlik...
Düğün Temmuz da fakat ben gelinğime önce başlanmasını istedim, bildiğim gelinlikçi vardı fiyat aldım kayınpeder olmaz benim bildiğim gelinlikçiye gideceksin...Dedim ki baba tamam ben senin dediğine gideyim , sende gel benim gelinlikçimle görüş yok ...birde kalkıp demez mi sizin adınıza ben davetiye begenicem ...kötükedihüso çok sinirlendim sen mi evleneceksin dedim hayır dedim biz bakıcaz.Nişanlımda yanımda hiç ağzını açıp bir tek keime etmedi gerçi gelinlikte baba oraya gidip bakalım dedi ama ne nafile adam dinlemiyor...

mobilya alışverişi yaptık en uygunu aldık, altın istemedim.Benim babam yok hem eve bakıyorum hemde çeyiz yapıyorum sesim çıkmıyor.

Sonra nişanlıma dedim bu böyle olmaz ben babanın dediği yapmak zorunda değilim ve zaten babana karşı hiç birşey demiyorsun nişanı atıyorum, benimki de hemen konuşmuş bundan sonra bana söyleceksin ona göre olacak dedi ama o günden sonra evlerine gitmedim...ailene karşı beni savunamayacaksan seni bırakırım ...çok üzüldün ertesi gün işe gidemedim. hasta oldum ...

Kafam karışık ne yapıcam bundan sonra nasıl davranıyım bilmiyorum!Lütfen bana yardımcı olun, lütfen...:a015:

Gelinlik,düğün,davetiye konularında aile büyükleri kavga etmek çok anlamsız bence..
Nişanlılınızla ikinizin vereceği karar ve zevk bu..
Neden onlarla bunları paylaşıyorsunuz anlamadım.
Gidin alın ya da diktirin ne diyim..
Sonra da haber verirsiniz,şurdan aldık,bunu yaptık diye..

hiç bu konularda esnek davranma evlenince çok başın agrır. onunda seninde aileniz yaşamınıza bir yere kadar karışır.senin gelinliğine davetiyene helede babası ne karışır bu benim fikrim aklı başında insansınız kendi kararlarınızı kendiniz alın başkalarınıda karıştırmayın

Lalecim,

adam anlamıyor ki dinlemiyor ki ...Abim evlenirken bizdede öyle oldu aile topladı ama Annem hiç karışmadı siz gençsiniz iyisiniz siz bilirsiniz dedi...

kaynana desen gene bi nebze alışıklığımız varda k.peder ve gelinlik ne alaka...
acaba pahalı davetiye beğenme ihtimaline karşımı öyle dedi. öyle olsa bile oğluna desin orda sen varken demesi çooook yanlış...
ii bak incele bacım devamı gelmesin bu olayların, evlendiğninizde de herşeyinze karşırsa çok büyük huzursuzluk olur....hakkında hayırlısı

denevstcim,

Aynen öyle hiç taviz vermedim vermicemde ama yok yere üzüntü oldu, nişanlımla aramda hiç problem yok...Kayınpeder kayınvalide yaman anlatamam...

anlamadım, şu an nişanlın senden yana mı yoksa hala babasına laf söylemiyor mu? size bütçesini söylesin madem öyle, ona göre sizde gelinlik davetiye seçersiniz, konu eğer pahalı olanı beğenme ihtimaliyse. şu an nişanlın senden yanaysa biraz bekle ve gör.

laz_kızı

walla ben en uygun davetiye begendim, kayınpeder begenmedi gösterişli olsunmuş...
Ondan ben begenicem dedi, ee peki çöplük davetiyelere para gidecekte benim gelinliğime ne karışacaksın, evet bende ondan korkuyorum evimede karışılırsa sonumuz çok kötü olur daha acı şu bir haftadır gel-git yaşıyorum nişanı atsam mı atmasam mı yoksa birazdaha duruma bakıp tekrarlanırsa bıraksam mı ?

Benim babam yok tek annem ve erkek kardeşlerim var acaba sahipsiz mi sandılar neeee...

joyecim,

Nişanlım benden yanada ilk etapta babasını savunur gibi yaptı ortalık kötü olmasın diye...
sonra tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun sen söyle ben söyleceğim dedim.

oh iyi yapmışsın
o adam neden öyle herşeye karışıyor ki
şimdi karışıyorsa evlenince de karışır.
bence sen babasıyla muhattab ol,ikna et adamı.
belki görgüsüzlüğünün farkında değildir,cahilliğinden yapıyordur,iyilik yapıyorum falan sanıp..
ama verdiğin tepkide çok haklısın iyi rest çekmişsin.

joyecim,

Nişanlım benden yanada ilk etapta babasını savunur gibi yaptı ortalık kötü olmasın diye...
sonra tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun sen söyle ben söyleceğim dedim.

o zaman güzel... zaten sen babasına diyeceğini demişsin. artık babayla sen muhattap olma, olay büyür. bundan sonra nişanlına söyle ben şunu şöyle istiyorum bunu böyle istiyorum diye. maddi durumları elverdiğince o ikna etsin ailesini. şöyle düşün bu durumun tersi olsa, senin annene babana birşeyi söylemen, damadın söylemesi kadar batmaz onlara... o yüzden sen de direk değil nişanlın vasıtasıyla söyle, iste... baktın olmuyor, nişanlında onlardan yana olmaya başladı.. o zaman tekrar düşünürsün ne yapsam diye.

Cehalet arkadaşım,her davranış artniyetten değil..
Cahillikten..
Benim dünyalar iyisi bir kayınpederim var,yere göğe koyamam beni.
Cidden sever,oğlundna çok sever..
fakat bana dedi ki gelinlik alma aşamasında "

gelinliğini alma,düğün cumartesi günü,cuma günü kınaya gelince alırız "

dedi..!!!!!

ne yaparsın sen şimdi..? Güler misin,ağlar mısın..
teli kapattım,ağla ağla ağlaa,nişanlımı aradım,böyle dedim,yanlış anlamışsındır dedi..
kimse inanamıyor tabi o kadar saçma birşey ki..
sonra aradı,dedi bunun için ağlanır mı sne benim lafımı niye ciddiye alıyorsun,hemen git al..
düğünden aylar önce gittim aldım,bir daha da lafımı ikiletmedi..
şimdi bu adam artniyetli değil sadece cahil,ne yapayım...???
hoş görüyorum..

derinsscimm,

bu konuda en iyi sen anlarsın,
walla cahil mi uyanık mı , dengesiz mi iyi sizin tatlıya bağlanmış gerçi sonuç benimde öyle ...

çok zor kardeşim çok zormuş bu işler anladım...

benım kayınpeder biz evlenirken hiç mi ama hiiiiç birşeye karışmadı sagolası...ne maddı açıdan ne manevı eline alıp seçtigimiz davetiyeyi bile inceledigini sanmıyorum o kadar sorumludur kendisi:icecream:
laale nın dedigi gibi büyükleri ilgilendiren şeler degilki bunlar nişanlınla git begen al niye soruyorsun kı oda kendini söz sahibi sanıyor bu konudaşakkıdı

böyle saçma şey duymadım kayınvalide deseniz hadi bir nebze ama kayınpederin bu tür şeylere karışmasına anlam veremem.bencede kesinlikle taviz vermeyin tavrınız koyun yoksa sonradan başınız çok ağrır.bana göre kimsenin karışmaması lazım sadece nişanlı çifler halletsin insan bir kere evleniyor böyle günleri zehir eden büyüklere gıcık oluyorum..klava:

valla hiç taviz verme ...........ne demek ya ayıp artık haklısın sanki kendi evlenecek ...nişanlın şimdiden ağzını açmazsa ilerde evlenirsen çok daha büyük sorunlar yaşatır sana bunlar........biz evlenirken neler yaşadık bunlar neki aslında ama eşim beni ailesine karşı savunmasaydı arkama bile bakmazdım aşk falan tamamda hayatımdan önemli değil hiçkimse ve hiçbirşey! zaten benle olmak istiyosa gerekeni yapar karşımdaki ...şimdiden emir-komuta altına almaya çalışıyolar belli ...hayırlısı canım sen bilcen tabi buda senin hayatın ama ben şuna inanırım insan kendi hayatını kendi şekillendirir Allah akıl vermiş sonuçta ....tabiki pire için yorgan yakılmaz ama bunlar ilerki hayatın için önemli ipuçları ...çok iyi düşün canım ...

evet ay_82 sana katılıyorum, walla artık ya hepsine ters olur yada herkes kendi yoluna baştan üzüldüm, biliyorum gene üzülücem ama dediğin gibi nişanlım kalan zamanda yanımda olur yada olmaz ...
zaten bunu onunla uzun uzun konuştum top sende dedim herşey olabilir, duruma göre bakıcağız dedim...

hayırlı yarabbim kimseleri üzme çünkü ok zormuş üzüntü keder olacaksa olmasın ne diyim Allahın dediği olur, gerisi boş...

canım olay nişanlında bitiyor seni savunursa yoluna devam et sana diyebileceğim şu ki nişandan yeni ayrılmış biri olarak çok zor insanın canı çok acıyor eğer siz birbirinizi sevip korumasını bilirseniz gerisi boş ama anneci babacı ise dikkatli ol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…