nişanlandığınızda sevgilinizin işi var mıydı?

canım ben seneye mezun olacağım yani bi işim yok.
sevgilimin çalıştığı bi iş var ama kazancı az.
askerliği kısa dönem atlatılır ama askerden gelince ne iş yapacağı belli değil yani.
kafam çooookkk karışık, ne yapacağımı bilemiyorum:26:

fikrimi sorarsan eğer bu kafa karışıklığıyla karar verme.

hem daha yeni mezun olacaksın,önce bi önünü gör, yaşının da genç olduğunu sanıyorum.

karışmak bana düşmez ama erkek arkadaşının eğitim seviyesi sana uygun mu?

(ya da sezgilerim yanlış yönde çalışıyor, kesinlikle yanlış anlamanı istemem)

geçen ay nişanlandım..nişanlımın harika bir işi var, askerliği de yaptı..hatta düğün için para bile biriktirdi..
bu şartlar sağlanmamış olsaydı beklerdim.. babamın karşısına güçlü çıksın isterim öyle de oldu maşallah...

Battı balık yan gider olur mu hiç.
O balığı batırmamak için düşünüp,karar vericeksiniz işte.
Şimdi sizin niyetiniz,planınız ne?
Askerden önce nişan herhalde,ne kadar nişanlı kalmayı düşünüyorsunuz?
Hemen evlenmeyi düşünmüyorsunuz herhalde.
Sizin önünüzde ki ilk aşama askerlik bence.
Evet 6 ay gelir geçer diyorsun ama o 6 ayın sonun da iş durumu belirleriyici olucak işte.
Gitsin sevgilin askere,gelsin iş durumunu istediğiniz gibi bi düzene koyun.
Hem o arada sen de işe girersin.öyle nişan düşünürsünüz.
Bi önünüzü görün yani,haminnelik yapmış gibi olmayım ama:)
1 sene de nişanlı kalsanız.O arada birikim yaparsınız,eksiklerinizi,hazırlıklarınızı sakin sakin halledersiniz.
Gönlünüze göre de düğününüzü yaparsınız.
Anladığım kadarıyla yaşlarınız da müsait beklemeye.Ki çok da beklemeyeceksiniz.Toplasan 1 yıl nişanlılık süresiyle beraber 2 yıl.
Size şimdi asır gelir ama şöyle düşün;Pat pat herşeyin aceleyle olması mı,ki bi belirsizlik eşliğinde,iş durumu muallakta iken.
Yoksa 2 yıla herşeyi yayıp,sakin sakin,ayaklarınız yere basa basa,herşeyin tadını çıkararak olması mı daha iyi?

Aceleye gerek yok herşeyin bi zamanı var
Benimde nişanlımın işi vardı askerliğini de yaptı
Zaten öyle olmasını ben şart koştum
Yoksa babam beni ciddiye bile almazdı
Onu da geçtim bende istemezdim evliliğimin ilk yıllarında sürünmeyi
Sonra pişman olmaktansa beklemek en iyisi
Zaten bir ömür beraber yaşicaksınız, o hayata iyi bi başlangıç yapmak önemli tabi

işi gücü olmayan insanlarla neden beraber oluyosunuz umut veriyosunuz sonra istediğiniz iş olmayınca hadi bakalım ayrılalım bu iki yüzlülük olmuyormu baştan planlancak şeyler gibi geliyor bana

kızlar benim de çok sevdiğim yakın bi arkadaşım var yorumlamanızı sitiyorum 5 senedir çıkıyolar üniversiteden tanıştılar ikiside öğretmenlik okudu kız atandı 1 yıldır görev yapıyo oğlan 4 kere girdi kpss ye atanamadı askerliğini yaptı ama işi yok şuan. aileden zengin de değil aile durumları pek iyi değil ama birbirleriniz çok seviyolar kız bırakamıyo oada artık evlenmelerini istiyo sizce sevdiği için beklemeli mi yoksa bu iş olmazmı siz olsanız napardınız?

evet vardı ama öncesinde yoktu sabredip bekledik, 8-9 ay iş aramıştı, zaten o senesi sözüm oldu.

kızlar benim de çok sevdiğim yakın bi arkadaşım var yorumlamanızı sitiyorum 5 senedir çıkıyolar üniversiteden tanıştılar ikiside öğretmenlik okudu kız atandı 1 yıldır görev yapıyo oğlan 4 kere girdi kpss ye atanamadı askerliğini yaptı ama işi yok şuan. aileden zengin de değil aile durumları pek iyi değil ama birbirleriniz çok seviyolar kız bırakamıyo oada artık evlenmelerini istiyo sizce sevdiği için beklemeli mi yoksa bu iş olmazmı siz olsanız napardınız?

:ssz: oh be aynı dertten muzdarip insanları buldum sonunda...

nişanlımın işi vardı(hala var), askerliğini yapmıştı.
bunlar olmsaydı vazgeçmezdim ondan ama babamla tanıştırmaktan çekinirdim.
çünkü ailenin ilk soracağı şeylerden biridir" ne iş yapıyor?" sorusu.
bence bekleyin derim. hem bekarken asker yolu beklemek daha kolaydır.

fikrimi sorarsan eğer bu kafa karışıklığıyla karar verme.

hem daha yeni mezun olacaksın,önce bi önünü gör, yaşının da genç olduğunu sanıyorum.

karışmak bana düşmez ama erkek arkadaşının eğitim seviyesi sana uygun mu?

(ya da sezgilerim yanlış yönde çalışıyor, kesinlikle yanlış anlamanı istemem)

o da üni mezunu canım ama bitirdiği bölümün atamaları hem az, hem de kendisi kpss de çok başarısız malesef.
özelde çalışmak veya kendi işini kurmak istiyor.
ama nerde çalışacağını bilemiyor tabi ki askerden geldiğinde:26:
bir de benm yaşım genç sayılır ama onunki tam evlenme vakti.
4 senedir de beraber olunca artık bende de bi bıkkınlık oldu adı konulsun der oldum kendi kendime :59:

kimseye aldatma ya da şiddetli geçimsizlik olmadan ayrıl diyemem.Ama çalışmayan erkek=sorun çıkartan ya da sorun çıkartma potansiyeli yüksek erkek demek benim gözümde artık.Dediğim gibi ayrılsın diyemem ama sakın sözdür,nişandır düğündür olmasın.sorun sorun sorun hep.

Battı balık yan gider olur mu hiç.
O balığı batırmamak için düşünüp,karar vericeksiniz işte.
Şimdi sizin niyetiniz,planınız ne?
Askerden önce nişan herhalde,ne kadar nişanlı kalmayı düşünüyorsunuz?
Hemen evlenmeyi düşünmüyorsunuz herhalde.
Sizin önünüzde ki ilk aşama askerlik bence.
Evet 6 ay gelir geçer diyorsun ama o 6 ayın sonun da iş durumu belirleriyici olucak işte.
Gitsin sevgilin askere,gelsin iş durumunu istediğiniz gibi bi düzene koyun.
Hem o arada sen de işe girersin.öyle nişan düşünürsünüz.
Bi önünüzü görün yani,haminnelik yapmış gibi olmayım ama:)
1 sene de nişanlı kalsanız.O arada birikim yaparsınız,eksiklerinizi,hazırlıklarınızı sakin sakin halledersiniz.
Gönlünüze göre de düğününüzü yaparsınız.
Anladığım kadarıyla yaşlarınız da müsait beklemeye.Ki çok da beklemeyeceksiniz.Toplasan 1 yıl nişanlılık süresiyle beraber 2 yıl.
Size şimdi asır gelir ama şöyle düşün;Pat pat herşeyin aceleyle olması mı,ki bi belirsizlik eşliğinde,iş durumu muallakta iken.
Yoksa 2 yıla herşeyi yayıp,sakin sakin,ayaklarınız yere basa basa,herşeyin tadını çıkararak olması mı daha iyi?

tabi ki senin dediğin çok daha iyi, ben de öyle düşünüyorum aslında ama duygusallıkla yanlış karar veriyorum:5:
4 sene sabrettim bekledim artık ismi konulsun, dışarda elini tutup rahatça yürüyeyim istiyorum.
sevgili olmak pek kolay değil burda çünkü tüm akrabalarımız bu şehirde.
gezerken adım başı biri çıkıyor karşımıza. elini bile tutamıyorum :1:
yaşlarımıza gelince, aramızda 6 yaş var.
ama zaten o yaşını sorun etmiyor, kendiyle fazla barışık :9:
yani seneye askere gitse, ne zaman gidiliyor martta mıydı?
martta gitse eylülde gelir. tabi askerden gelir gelmez elinde parası olmaz.
biz yine bekleriz bi 3-4 ay. nişan 2014 ocak-şubat gibi olur:53:
benim kalbim dayanır mı o kadar acaba:53:

o da üni mezunu canım ama bitirdiği bölümün atamaları hem az, hem de kendisi kpss de çok başarısız malesef.
özelde çalışmak veya kendi işini kurmak istiyor.
ama nerde çalışacağını bilemiyor tabi ki askerden geldiğinde:26:
bir de benm yaşım genç sayılır ama onunki tam evlenme vakti.
4 senedir de beraber olunca artık bende de bi bıkkınlık oldu adı konulsun der oldum kendi kendime :59:

ne olur bunu kendine yapma.Adı konulsun diye başını derde sokma.nişanlandıktan sonra da bu sefer çevre ee düğün ne zaman ailen damadın niye iş yok derdine düşecek.iyi düşün ani karar verme.

ben bunu yapmış bulundum:16:

biz tanıştığımızda 5 defa girmişti ve atanamamıştı,ücretli öğretmendi erkek arkadaşım.

o yıl ben ilk sınavda atanınca okulu bıraktı, çok zor bir dönem geçirdik, çalıştı çabaladı ama geçen yıl 11000 atama oldu ve kaldı.

şubatta yapılan ek atama ile nihayet sonuca ulaştık.

demem o ki tüm ciddiyeti ile çalışıyorsa ve kazanmaya yakınsa sınav beklenir, ama risk var işte.

alternatif işler de konuşulabilir.

ben bunu yapmış bulundum:16:

biz tanıştığımızda 5 defa girmişti ve atanamamıştı,ücretli öğretmendi erkek arkadaşım.

o yıl ben ilk sınavda atanınca okulu bıraktı, çok zor bir dönem geçirdik, çalıştı çabaladı ama geçen yıl 11000 atama oldu ve kaldı.

şubatta yapılan ek atama ile nihayet sonuca ulaştık.

demem o ki tüm ciddiyeti ile çalışıyorsa ve kazanmaya yakınsa sınav beklenir, ama risk var işte.

alternatif işler de konuşulabilir.

ben de tam tersi askerliğini yapmıştı işi yoktu :19::19:

işi gücü olmayan insanlarla neden beraber oluyosunuz umut veriyosunuz sonra istediğiniz iş olmayınca hadi bakalım ayrılalım bu iki yüzlülük olmuyormu baştan planlancak şeyler gibi geliyor bana

canım boş konuşmayı çok seven birisin sanırım.
işi gücü olmayan insanlarla birlikte oluyoruz çünkü ikimiz de öğrenciyken tanıstık.
öğrenciyken aynı anda isviçre'de bilim adamlığı yapamadı kusuruna bakma sen:27:
ayrıca umut verip ayrılacak olsam gelip burda nişanı ne zaman yapacağıma karar vermeye çalışmam.
ben diyorum nişan, sen diyorsun ayrılık...

Back
X