• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlandim ama...

Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir :KK43:

Para pul olayını geçtim ailenize saygısızlık yapmasına izin vermeyin.

Öyle gider yoksa.
 
Ayrılman en hayırlısı.
Altınları bozdurup telefon alırız ne demek?ergen mi bu?
Bu adamdan iyi bir eş olmasını beklemeyin.
Onu gülerek söyledi ben telefonum bozuldu galiba şarjı çabuk bitiyor kapanıyor dedim. Onun üzerine gülerek böyle dedi sanırım espriydi.
 
O astsubay ben devlet memuruyum. Başka ilde görev yapıyor. Tayin olayı için nikah yapmamız gerekiyor bunlar nişandan iki gün sonra geldiler nikah yapalım dediler babam kabul etmedi. Ona bozuk babamı göze aldı sanırım. Çünkü babam sert çıkıştı ailesine ben insanlara ne derim yangından mal kaçırır gibi iki gün sonra nikah yapıyorlar bu kızda ne var diye dedi. Düğünümüze 9 ay var ölse kalsa bu çocuk kızım dul olacak daha erken dedi. Babam haklı. Zorlarına gitti herhalde ondan mı böyle yapıyor nedir.
O konu da da babanız haklı :) evet olabilir!tayin için erken nikah kıyılıyor evet ama 2 gün sonra da söylenmez ki bu!onadır afra tafra taş koydu diye düşünüyor olabilir
 
Evlenirken yada nişan yaparken tek şartım olacak galiba altın konusunda tek bir tartışma bile olmaması.
Ben direk soğurum araya maddi konular girince
Bence gözden geçirin durumu arkadaşların dediği gibi sinyal veriyor işte gelecekle ilgili.
 
diger hanimlara katiliyorum yol ver gitsin
ayrica nisanda takilan takilarla telefon mu alacakmis ? yanlis mi anladim !!
her zaman derim akil balig olmamis adamla evlenmyeye kalkmayin
 
Yorumların hepsini okumadım ama kafama yatmayan bi'nokta var.
Aa nişanı kız tarafı yapar altınlarda kız tarafının olur deniliyo ozaman düğünü erkek tarafı yapıp altınları isteyince niye kızlar burada isyan ede ede konu açıyo? Evli arkadaşlar aydınlatsın beni, ben de bileyim bunun nedeni ne?

Bana kalırsa nişan ve düğünde takılan takıların bi'kısmı ailelere verilmeli zira sizler için borç harç yapıyolar kalanı da sizin olmalı ev kuruyosunuz kolay şey değil. Ama yok nişanı biz yaptık altın kız tarafının olur lafları bana bencilce geliyo.

Ayrıca adam evleniyo düşündüğü şey TELEFON mu? Tek eksiğiniz o kalmış sanırım:110::110:
 
Ne kadar adiler yaa.boyle yaptiklarin da ben bunumu sevdim diyor insan.ve bes kurus icin dedigi lafa bak yaaa.insanin gozunden nasilda dusuyorlar...benim sayfama gir vebenim BIR SEN SAHIDDIN RABBIM,BIRDE BEN.adli konumu.....
 
Ya hanımlar ortada 6 senelik bi'ilişki var. Bu kız büyük ihtimal bu adamla evlenecek biraz seviyeli yorumlar yapsanız?

Konu sahibi arkadaşım evet küçük ama mide bulandırır cinsten olmuş ama şahsen ben tek bi'olaydan burada sevdiğim adama "it, gerizekalı, adi" gibi kelimelerinin kullanılmasına izin vermem.

Cidden ayarınız yok kızlar. Nişan dönemi herkes bi'garipleşiyo. Bu insanlar 6 yılı beraber geçirmiş belki şuan bunaldılar, belki ailesi bi'şey dedi, belki başka şekil düşündü, belki iletişim de sorun oldu, belki belki belki...

Olayı derinlemesine bilmeden adamı asacaksınız neredeyse pes.
 
Nişan olsun düğün olsun takılan takı ve altınlar, ziynet eşyası olduğundan kadına ait diye biliyorum. Bu platformda takı ile ilgili çok konu açıldığından bir ara merak edip bunun hukuki dayanaklarını bile araştırıp okumuştum. Hatta miktarı bilindiği takdirde, boşanma esnasında bozdurulmuş olan altın ve takıların bedelinin erkekten talebi bile söz konusu olabiliyor.
Aklıma, tr_lelli arkadaşımızın açmış olduğu eşinin ailesine aktarılan paralarla ilgili konusu ile bir başka arkadaşımızın kardeşinin düğününde sırf eşi istemiyor diye bilezik takma konusunda uzlaşamadığı konular geldi. Yani şimdiden eş adayı böyle küçük hesapların peşine düştüğüne göre, evlenince senin ailene çöp alman yasak ama muhtemelen kendi ailesine para aktarımı söz konusu olacak (bence), malum erkekler ve aileleri çok kıymetli de kadınlar ağaç kavuğundan çıkıyorlar (!)
Şahsi fikrim, bir erkek bana paranın muhabbetini yapıyor ve ailemle ilişkime karışıyorsa SAYGI kavramının eksik olduğunu düşünür, güle güle derdim. Sevgiler...
 
Şimdi anlaşıldı. Çok büyük ihtimal babaya bozuk. Parasını ver altınlara dokunmalar filan hep o yüzden zannımca. Babanız haklı ama çokta büyütülcek bi mesele değilmiş. Tepkisi kırıcımıydı?Onların da erken söylemeleri kötü olmuş.
 
Canım konunu okudum inanamadım daha bir kaç gün öncesinden mutluluğunu paylaştın gözlerime inanamadım kuzum:KK43:Çok çok üzüldüm ama sakin ol bence şu esnada biraz sakinleş aklıllı davranıp düşüneceğini biliyorum:KK42:

Arkadaşlar yorumlarımıza dikkat edelim pardon ama size kim it,adi,gerizekalı gibi lafları söylemenize izin veriyor bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz :KK64:Şuanda nişanlısına laf söylüyorsunuz belki de eşi olacak ne kadar sinirlenmiş olursak olalım bu hakkı kendimizde göremeyiz bu kadar seviye düşürmeyelim lütfen:KK63:

Canım nişanlının hatası büyük 6 yıl dile kolay sinirle bir hareket etme ve bence herkesi dinleme nişanlını karşına al ciddi bir şekilde konuş babanın nikah olayından canı sıkılmış belli ve bence inat ediyor ve ailesinin bir laf söyleyip kışkırttığını düşünüyorum parasını isteseydin falan buradan geliyor amaç aslında para değil :KK14:

Herşeyiyle evet güzel bir konuşma olmamış haklısın oldukça kırıcı ama sormamana sinirlenmiş şöyle düşünmüş olabilir artık nişanlısınız ve hesaplarınız ortak çalışıyor gibi düğüne hazırlık eve hazırlık tarzında sonuçta baban yardım etmiş ama insanoğlu hep daha fazlasını ister değil mi maalesef :KK51:
 
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir :KK43:
ayrıl gıtsın aılen oncelık sıran olsun
2 ceyregın lafını mı yapıyo bıde cok cırkınn
 
O konu da da babanız haklı :) evet olabilir!tayin için erken nikah kıyılıyor evet ama 2 gün sonra da söylenmez ki bu!onadır afra tafra taş koydu diye düşünüyor olabilir
Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
 
Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
sinirlendiğiniz için öyle demişsiniz buna da hak versin.endişelerinizi de anlatın böyle yaptın ben endişeleniyorum gelecekte birşey olsa yardım ettirmeyeceksin sanki tavrın vs diye inşaALLAH TATLIYA bağlanır ne diyelim :) nişan zamanı sinirler gergin oluyor
 
Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
nikahı hemen yapma bence baban haklı , haber vermeden dıyorsa düşün evlenınce her şeyı hemen sorarak mı yapacaksın acılen bı para mevzusu oldu ailenle ilgili( ıkı ceyrek parası düşünelim mılyarları degil tabı kı de) veya arkadasın dedıgı gıbı erzak söz konusu oldu onu da mı soracaksın yana yakıla onu mu arıyacaksın ozaman.. sormazsan ,hadı ulasamadın al sana kavga...
 
Canım konunu okudum inanamadım daha bir kaç gün öncesinden mutluluğunu paylaştın gözlerime inanamadım kuzum:KK43:Çok çok üzüldüm ama sakin ol bence şu esnada biraz sakinleş aklıllı davranıp düşüneceğini biliyorum:KK42:

Arkadaşlar yorumlarımıza dikkat edelim pardon ama size kim it,adi,gerizekalı gibi lafları söylemenize izin veriyor bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz :KK64:Şuanda nişanlısına laf söylüyorsunuz belki de eşi olacak ne kadar sinirlenmiş olursak olalım bu hakkı kendimizde göremeyiz bu kadar seviye düşürmeyelim lütfen:KK63:

Canım nişanlının hatası büyük 6 yıl dile kolay sinirle bir hareket etme ve bence herkesi dinleme nişanlını karşına al ciddi bir şekilde konuş babanın nikah olayından canı sıkılmış belli ve bence inat ediyor ve ailesinin bir laf söyleyip kışkırttığını düşünüyorum parasını isteseydin falan buradan geliyor amaç aslında para değil :KK14:

Herşeyiyle evet güzel bir konuşma olmamış haklısın oldukça kırıcı ama sormamana sinirlenmiş şöyle düşünmüş olabilir artık nişanlısınız ve hesaplarınız ortak çalışıyor gibi düğüne hazırlık eve hazırlık tarzında sonuçta baban yardım etmiş ama insanoğlu hep daha fazlasını ister değil mi maalesef :KK51:
Nilim canım arkadasım ben olanlara inanamıyorum. Nasıl böyle dedi inanamıyorum. Ona sormadan yaptıgım için kızmıs o hersey ıkımızın sanıyormuş, ona danışmam gerekirmiş. Oysaki ben zor durumda olduğu için aileme 2 çeyrek verecektim sonra da geri yerine koyacaktım... O bana çıkışmasa onlar zaten benim sen ne diyosun demezdim. Benim ailem benden bir şey istemedi, ben teklif ettim. Zor durumda onlar olsa çıkarır onlara da verirdim. Benim içimde fesatlık yok benim benim diye tutturmuyorum.
 
Cok merhametli bilirdim ben de icim aciyor onca emek..
Böyle bir hayal kırıklığı yaşamanız beni de üzdü. Fevri davranışlardan kaçınarak durağan bir konuşma yapın. Sinirle değil oturup düşünerek söylediğiniz cümleler olduğunu anlaması adına..
 
valla nişanlına sinir oldum
2 tane çeyrek 300 tl falan yapıyor sanki 2 bilezik verdin
bu kadar küçük bir miktar için kıyamatleri koparması hiç hoş değil ayrıca değerini düşürmüş oldu
ayrıca nişanda takılanlar kız tarafında kalır eğer kıza takıldıysa
valla evlenince sana para vermekte bile sıkıntı yaşatır bu adam söyleyeyim
baban zorda kalınca vermeyecen de ne zaman verceksin ne ayıp şey bu böyle
valla bence daha dikkatli tanıyın nişanlınızı
inanın evlenince bu tür meseleler yüzünde çok sıkıntı yaşanıyor
 
Babam ses tonu pek ayarlayabilen bir insan değil biraz bağırarak konuştu. Babası da sesini yükseltmesine gerek yoktu kırıldım demiş. Sanırım bu yüzden kızgın babama. Aradı konustuk. Bana sorsaydın diyor ben parasında değilim kendi basşına karar vermene kızıyorum diyor. Onlar benim sana mı sorcam dememe bozlup sinirlenmiş o yuzden öyle demiş. Bunları söylüyor bana.
Olay anlaşıldı, demek ki artık eşi gibi gördüğü ve birlikte karar alınması gerektiğini düşündüğünden böyle demiş, o da kendince haklı bu açıdan bakılınca. Yani "para vermeyeceğim" demiyor, "benim de haberim olsun biz artık bir çiftiz" düşüncesinde. Ama ailen hakkında kızmaya hakkı yok sadece fikrini belirtebilir, bir de kredinin bir yılını ödeyip "ben ödedim" demesi hoş değil çünkü normalde senin ailen sana maddi yardım yapıyor onunki yapmadığı için kendi kredi çekip ödüyor - tek taraflı bir durum yok ortada bu sebeple bunun lafını etme durumu da söz konusu olmamalı. Nişanlının maddi konularda biraz fevri bir düşünce yapısına sahip olduğu izlenimine vardım yazdıklarına bakarak.
 
Nilim canım arkadasım ben olanlara inanamıyorum. Nasıl böyle dedi inanamıyorum. Ona sormadan yaptıgım için kızmıs o hersey ıkımızın sanıyormuş, ona danışmam gerekirmiş. Oysaki ben zor durumda olduğu için aileme 2 çeyrek verecektim sonra da geri yerine koyacaktım... O bana çıkışmasa onlar zaten benim sen ne diyosun demezdim. Benim ailem benden bir şey istemedi, ben teklif ettim. Zor durumda onlar olsa çıkarır onlara da verirdim. Benim içimde fesatlık yok benim benim diye tutturmuyorum.

Canım ben seni biliyorum bana anlatmana gerek yok kendini sen tabi ki doğru olanı yapmışsın erkek olarak nişanlın sadece herşey de söz hakkı olduğunu düşünüyor belki de gerçekten nişandaki takıların ona ait olduğunu düşündü aslında ben bana ait sana ait olaylarını sevmem ne takılırsa takılsın kişilere aittir bu böyledir bende ama sen zaten yerine koyacakmışsın ki koymasan da 7-8 bin para vermiş babana az bile vermeyebilir benim babam hiçbir şey yapmayacak ama yine sıkıntıda olsalar çıkarır bende verirdim çok haklısın maalesef işte hayatın zorluklarından biri daha benim söylemek istediğim nişanlandıktan sonra evlilik sürecine kadar iyi gözlemlemek ama herşeye sorunlarla yaklaşmamak gerek ciddi net konuşulmalı ani hareket edilmemeli niyetini zaten anlayacaksınız sen nişanlının gerçekten kıymaz mı yoksa o anına bu şekilde mi denk geldi 6 yılda az çok tanıyorsun zaten:KK43:
 
Back
X