Nisanlanmak istiyorum.. Ailemi nasil ikna ederim?

_DnZ_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
185
0
46
Diğer
ablalarim, arkadaslarim yine tavsiyelerinize ihtiyacim var

seneye erkek arkadasimla nisanlanmak istiyoruz

ben bu sene 18 yasima girdim erkek arkadasim yasida 20

ben daha okuyorum 2 yil okulum kaldi erkek arkadasiminki bu sene biticek

bir kere anneme nisanlanmak istedigimizden bahsetmistim okulun bitmeden olmaz dedi
erkek arkadasimin ailesi nisani onayliyor ne gerekirse yapariz demisler

simdi bayanlar ben ne yapyim nasil yapayimda annecegimi ikna edeyim alt tarafi bir yüzük okula bi zarari olmicak ki

kücüksün, aceleniz ne derseniz bi uzak mesafe iliskisi yürütüyoruz ve bir an önce artik adi konsun istiyoruz gereksiz dedikodulari önlemek icin

ama cok istiyorum ben bu nisani :84:

zaman geçicek ve sende vazgeçiceksin canm.en azndan bnm içn öyle oldu.18 yaşındayken 19 olmak herşeyi degiştiriyo inan bana..nasıl olsa evlenemiceksin 2 sene daha..snra o askere gidecek.
bi 2 yıl daha beklersen herşey rayına oturucak anneninde gönlü olucak gibi düşündüm ben..sanki beklemen daha ii

nişan demek çk büyük sorumluluk demek bir sürü şeye katlanabilmek demek 2 yıl daha okurken bir sürü sorumluluğu üstlenebileceğinizi düşünüyorsanız ikna etmeye çalışın diyeceğim ama unutmayın bu sorumluluğu sadece siz değil ailelerinizde alacak nişan ne kadar uzarsa o kadar sorunlar büyür.biz eşimle uzun yıllar uzak mesafe görüştk tüm işlerimizi hallettik okullar bitti askerlik bitti sonra devreye işler girdi ve ssorunsuz tanıştırdık aileleri..bence aileler girmeden devreye flörtlük döneminizi doya doya yaşayın..

flört dönemimizi doya doya yasayamiyoruz ki
sende 1 ay görüsüyoruz zaten
annem sevgilimle fazla görüsemem izin vermiyor en fazla 2 saat nedeni ise bi gören olurmus laf yaparmislar

eski konuna baktımda seni eskisi kadar sevmedigini hissetmiş ve öylece bırakmışş.. canım nişanlanınca nolcakki snn okulun var sonuççta sürekli yine görüşemiceksinz..aileleri işin içine sokmak cok riskli ztn bi sene içinde evlilige dönşmesi gerekirken siz 2 sene hatta bu 4 seneyi bulucak evlenemiceksiniz.herşey cok karışıcak gibi gelio bana :26:

daha fazla görüşmek için nişanlanılmaz.nişan öyle bişi degil yani.birileri görünce laf oluyosa bu yaşta ne acelesi vardı gibi düşünenler yine laf edicekler yani.kurtuluş degil ki

eski konuna baktımda seni eskisi kadar sevmedigini hissetmiş ve öylece bırakmışş.. canım nişanlanınca nolcakki snn okulun var sonuççta sürekli yine görüşemiceksinz..aileleri işin içine sokmak cok riskli ztn bi sene içinde evlilige dönşmesi gerekirken siz 2 sene hatta bu 4 seneyi bulucak evlenemiceksiniz.herşey cok karışıcak gibi gelio bana :26:

daha fazla görüşmek için nişanlanılmaz.nişan öyle bişi degil yani.birileri görünce laf oluyosa bu yaşta ne acelesi vardı gibi düşünenler yine laf edicekler yani.kurtuluş degil ki

beni üzmemek icin öyle söylemis ayri oldugumuz icin görüsemiyoruz ya...

ama baristigimizdan beri cok ilgili bi kötü söz söylemedi hatta dogum günümde bana video cekmis siir okumus :)

daha fazla görüsmek icin degilde bi adi olsun artik cevredekiler bizi beraber görsede laf yapamazzlar sonucta nisanliyiz

flört dönemimizi doya doya yasayamiyoruz ki
sende 1 ay görüsüyoruz zaten
annem sevgilimle fazla görüsemem izin vermiyor en fazla 2 saat nedeni ise bi gören olurmus laf yaparmislar

biz senede maks. 2 kez görüşüyorduk bunlar nişanlanmak için sebep değil canım nişanlanıncca daha fazla görüşmeyecesiniz ama sorumluluk ağır bir yük unutma ilişkiniz yıpranır etrafımda çok örneği var abla tavsiyesi..

biz senede maks. 2 kez görüşüyorduk bunlar nişanlanmak için sebep değil canım nişanlanıncca daha fazla görüşmeyecesiniz ama sorumluluk ağır bir yük unutma ilişkiniz yıpranır etrafımda çok örneği var abla tavsiyesi..

peki ne gibi sorunlar cikabilir?

sadece iki kişi arasında görünse de bir akrabalık müessesesi kurulacağı için aileler de nişanlanmış demektir. Nişanda ailelerin kültür çatışmalarını mutlak manada önlemek mümkün değildir. ailelerin değişik yanlış anlamaları olabiliyor bazen de aileler hakkındaki sözler abartılı olabiliyor veya çevredeki kötü niyetli insanlar, arada söz taşıyarak ailelerin ve nişanlı çiftlerin arasını açabiliyor. adet gellenek görenekler farklı olabiliyor kız tarafına erkek tarafına nişanlılık dönemindede evlilik döneminde olduğu gibi maddi manevi birçok yük binebiliyor buda ailelei sıkıntıya düşürüyor sizde adetler nasıl bilemem tabii ama hepsini araştırın..

tatlım bence aılenın sozunu dınle ve nısanlanma olayını ertele .oncelıkle yazdıgın yorumlara bakarsak eger, nısanlılık gıbı buyuk sorumlulugu ustlenemeyecegın cok bellı . nışanlanmayı ıstemenızın nedenını bu sekıl de belırtmıssınız ''uzak mesafe iliskisi yürütüyoruz ve bir an önce artik adi konsun istiyoruz gereksiz dedikodulari önlemek icin .ve bır yorumunuzda da senede bır ay gorusebılıyoruz 2 saatten fazla degıl annem ızın vermıyor laf olur dıye yazmıssınız .muhtemelen annenız gorusmenıze karısmasın rahat rahat gorusebılmek ıcın nısanlanmak ıstedıgınızcok bellı .oncelıkle gereksız dedıkoduları onlemek ıcın nısanlanılmaz hele kı uzak mesafe ve rahat rahat gorusebılmek için hıc nısanlanılmaz .uzak mesafede nısanlılıgı yurutmek daha da guc olur .ayrıca yuzugu takmak senın ıcın dezavantaj bıle olur .cunku nısanlılıgın ne kadar surecegını bıle bılmıyorsun evlılık ıcın herhangı bır hazırlık ıkınızde de yok okullar bıtmemıs henuz .muhtemelen cocuk askerlıgınıde yapmamıs .bu nısanlılık surecı rahat bır 4-5 yılı bulur .nısanlılık surecını cok uzatmak saglıklı degılıdr .uzun nısanlılıklar hele kı su devırde surmez yolları ayırmak zorunda kalıcagınız bır kacınılmaz son.gereksız dedıkoduları onlemek ıcın yaptıgınız bu nısan ,asıl o zaman gereksız dedıkodulara neden olacaktır .o yuzden cnm kımse bılmeden flort olarak ılıskını yasaman en saglıklısı .hersey hazır oldugun da nısanlanırsınız:34:

sanırım bu erken nısanlılık kararında aılenın de payı var .bazen ebeveynler ipin ucunu kacırıyorlar .ya cocuklarını cok salıyorlar ya da cok sıkıp bunaltıp baskı yapıyorlar .bunları dengeleyemıyorlar .ebeveynler bunları dengeleyemedıgı muddetce ıstemedıklerı sonuclarla malesef karsı karsı kalıyor .su an sızın sırf laf soz olmadan rahat rahat gorusebılmek ıcın nısanlanmak ıstedıgınız gıbı .

Son düzenleme:
Canım neden illaki yüzük takılsın ki? Madem seviyorsunuz ve eminsiniz birbirinizden,bırak beklesin seni sen de onu. Kimse bir yere kaçmıyor?
Nişan demek evliliğe adım atmak hazırlık aşaması demek. Siz en az 2 sene sonra evleneceksiniz.

Kayınvaliden karışmöaya başlayacak,prosedürler gitmeler gelmeler çok kafa yorar.

Ah canım insan 23üne gelene dek çok az şeyi görüyor. Ben 25 yaşındayım ve geçen yıl ki benle bile o kadar farklı ki..Tabi şimdi bunları görmen imkansız. Ailen haklı,mantıklı ol ve kendini bilgiyle donatmaya bilinçlenmeye bak.

Bu yaşta o kadar sorumluluğu nasıl göze alıyorsun anlamıyorum evlilikleri artık bütün kızlar kolay sanmaya basladı yüzüğün bi zararı yok diyorsun da yüzük taktın yada takmadın ne farkeder sonucta siz ciddi olduktan sonra ikiside aynı. bırak okulun bitsin.bi işe basla ailende karar verir öyle..az biraz mantıklı düşün duygularınla hareket etme.

Bu yaşta o kadar sorumluluğu nasıl göze alıyorsun anlamıyorum evlilikleri artık bütün kızlar kolay sanmaya basladı yüzüğün bi zararı yok diyorsun da yüzük taktın yada takmadın ne farkeder sonucta siz ciddi olduktan sonra ikisi de aynı. bırak okulun bitsin.bi işe basla ailende karar verir öyle..az biraz mantıklı düşün duygularınla hareket etme.

cnm bence bu kadar ısrarcı olma bekle okulun bitsin oda asker okul falan bitirir engel kalmaz düğünde nişanda kavuşursunuz oluruna bırak acele etme

Şu anda ilişkiniz iki kişilik sadece birbirinize karşı sorumluluklarınız var ama nişanlanınca bunun yanı sıra hem kendi ailenize hem de birbirinizin ailesine karşı sorumluluklarınız artacak. Mesela düşün senin önemli bir sınavın var ama o gün nişanlının ailesinden birini düğünü ya da ne biliyim Allah korsun cenaze filan gitmesen olmaz gitsen kendini sınavlarına veremezsin. Aileleler zorda kalır yok o bizim şuyumuza gelmedi darıldık filan. Ne gerek var bu genç yaşta daha da okurken aşman gereken başka engeller varken kendine bir engel daha çıkartmaya. Okulun bitsin öyle nişanlanın. Hayır nişanlanınca nolacak ki sonuçta evliliğe daha 2 seneniz var. Ha şimdi nişanlanıp 2 sene sonra evlenmişisniz ha düğünden 7-8 ay önce nişanlanıp öyle evlenmişsniz evlilik tarihi değişmiyor ki.

2 yılcık kalmış iştee..
seninde okulun bitsin,hem annenin gönlü olmuş olur hemde sevginizden emin olmuş olursunuz..
bence anneni ikna etmektensee, sevgilini ikna et..

biraz daha beklicez galiba
anneme konuyu actim
nisan olmazmis ama aile arasi söz olabilirmis :8:

biraz daha beklicez galiba
anneme konuyu actim
nisan olmazmis ama aile arasi söz olabilirmis :8:

Back
X