Nikah Nişanlı iken imam nikahı?

zeynepcikk

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
18
0
16
Sivas
kızlar size bi sorum olacak biz 11 şubat 2012 de sözlendık aradan zaman geçti imam nikahı kıydık ardından 6.ayda nişanımız oldu. Bu sende hazranda düğünumz olacak allah nasip ederse.. Soruma gelirse imam nikahlı olarak aramzda bazı yakınlaşmalar oldu ama kesinlikle kızlığıma zarar gelecek vs durumlar olmadı. Ama öpşme vs dokunma oldu aramızda sizce bu günaha giriyormu? Herkes o senın eşin diyor. Eşm olması brşey yaşamamızı gerekmıyor bunu biliom. Zaten hiç öyle bır teklifle karşılaşmadım.. Kafamda soru işareti kaldı sizce gunahmı .?:17:

Bende 2011 kasımda nişanlandm nişanda nikahımızıda kıydılar ama bana cook mantıksız gelıyor suan baktıgımda ne bılım ben nıkahı bazı şeyler haram olmaktan cıksın dıye daha dogrusu nikahı kendi amaçlarına göre kullanan insanlara kızıyorum bana sorarsan allah katında eşindir tabi ama düğün vs olmadanda cok yakınlasmayıda saglıklı bulmuyorum tabı lafım sana degıl sakın yanlıs anlama genel konustum

Allah katında evlısınız cnm gunah degıldır :) yanı oyle olmalı .

Günah değil canım, Allah katında geçerli olan resmi nikah değil dini nikah :) Resmi nikahta da dini nikahın şartlarına uyulcak ifadeler kullanılırsa dini nikah yerine geçer, bi daha nikah kıymaya gerek kalmazdı.

kızlar bilen yokmu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nişanlılık döneminde kıyılan imam nikahı ile taraflar birbirleriyle dinen evli oldukları için yalnız kalmaları ve yakınlaşmaları caiz olur.

Bu konularda bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken şeyler vardır:

Şahitler huzurunda dini nikah yapmak caizdir. Ancak resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz. Özellikle kadının dini ve dünyevi hukukunun korunması açısından, dini nikahın yanında resmi nikahın da yapılmasını gerekli buluyoruz.

Nitekim Osmanlı Aile Hukuku kararnamesinde de mahalle kadısına kayıt yaptırılmayan nikahların geçersiz sayılacağı ifade edilmiş ve resmi nikah üzerinde ısrarla durulmuştur.

Yalnız kalınca günah işlemiş olmamak için dini nikahı tercih ediyorlar. Halbuki daha sonra telafisi çok zor durumlarda kalabiliyorlar.

Bir . Bu nedenle resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını asla doğru bulmuyoruz

Back
X