Nişanlı Kızın Bayramlığını Nişanlısı Alır...!!!

bi zahmet çeyizinizi kuaför paranızı kendiniz verseydiniz. insan tatlı dilli kayınvalidesine sırf bu sebepten kin biler mi ya.. hayretlerim şaşarak okudum ne kadar basit düşünceler var hala bu devirde inanamıyorum bir de marifet gibi suratına bakmıyorum diyorsunuz aferin böyle devam edip kendiniz gibi nesiller yetiştirin

şimdi biri kalkıp başlık parası istiyo annem dese herkes bu devirde başlık parası mı kaldı der ( ki var hala) bu annenizin istediklerinin başlık parasının değiştirilmiş bir halinden ne farkı var yahu..

Ben esitlikten yanayim... Evlatsa iki tarafinda evladi var isin icinde.. Birileri fedakarlik yaparken diger taraf enayi gibi gorup isi ucuza kapattik havasindaysa bu iste bi gariplik vardir.. Herneyse herkes kendisibe yakisani yapar nitekim...

baslıga cevap verıyorum
kadınlar kulubu için ; razaman bayramına 1 hafta kala

nişanlı kıza; koç, bayramlık, baklava
evli kadınlara ; önce anama mı gideyim kaynanama mı ?zamanı
oy oy oy

Ha ha ya da kocam önce ailesine gitmek istiyor:)) alemsin yahu:))

Ben esitlikten yanayim... Evlatsa iki tarafinda evladi var isin icinde.. Birileri fedakarlik yaparken diger taraf enayi gibi gorup isi ucuza kapattik havasindaysa bu iste bi gariplik vardir.. Herneyse herkes kendisibe yakisani yapar nitekim...

Evet herkes kendine yakisani yapar bende esitsizlige bayilmiyorum ama onlar ustune duseni yapmadi ve bu onlarin sorunu ,ayibi ben veya ailemden kimse de tutup bunu alin, sunu alin demez karsi taraf napacagini gayet iyi biliyordu yapmiyorsada dilenecek halimiz yok kimseden şükür
Ama tavrımda ona göre şekillendi tabi ki

Nişanlın düşünmüyor ya da almaya niyetli değilse kendin al ya da annene gurursuz olmak istemediğini sizin alacağınızı söyleyin.Düşünmeyen adama hatırlatıp da kendinizi düşürmeyin.Baldırımı keser yerim ,kasaba minnet etmem!!!

Annenize bir sorun,Kurban Bayramında ne getirsinler,KOÇ mu ? DÜVE mi? KOYUN mu?Boynuzlarına da altın bilezik assınlar mı? 30-40 sene önce öyle yaparlarmış...

keşke böyle basit şeylerden sorun yaşanmasa.. gerek yok diyoruz evet artık bu adetler kalmadı, ama hediyeleşmek te muhabbeti arttırıyor kesinlikle. bunun için karşı tarafın içinden gelmesi gerek.

Valla cok ozur dileyerek soyluyorum ama boyle seyler okuyunca midem bulaniyor. Onu almadi bunu almadi. Bim den aldi pazara goturdu... Elin aldigi yeni cul caputuna muhtac olacagima,kendi paramla alinan eskilerle gezerim daha iyi. Birakin canim adettir gelenek gorenektir falan. Kadini kucuk dusurmekten baska nedir ki bu simdi... Kadin bayramliga bile muhtac,kontore harcliga bile muhtac... Adi gelenek gorenek olmus.

Yaa arkadaşlar ben mi tuhafım anlamadım.

Geçen bir arkadaşım da bana sordu bayramlık aldın mı diye.
Dedim ne bayramlığı be çocuk muyuz biz?
Benim bayramlığım dolabımdaki en düzgün giysilerdir.

Yıllardır bu kafadayım yani en son bayramlık aldığımda ciddi ciddi ilkokuldaydım..

Konu sahibi sende bayramlık falan istemiyorum bu yaşımda lazım değil de kapat konuyu.

Bana göre nişanlıya bir şeyler aldırmak da, 20 yaşını geçmiş insanın bayramlık diye tutturması da kalıplaşmış saçmalıklardır..

Dayanamadım tekrar msj atıyorum. Nisan alışverişine çıkmadık, 2 taraf da bohça hazırlamadi vs. Makyaj seti dahil hiçbir şey almadık. Çok da mutluyum şükürler olsun. Eşim de ailesi de bir kere kalbimi kirmamistir, el üstünde tutarlar. Önemli olan da bu. Yoksa altından iç çamaşırı takımı alsalarda zaten mutlu olamazsınız. Annenize böyle şeylerin çul çaputla olculemeyecegini de siz anlatacaksiniz artık.

bayramlık değince pileli etek ve ikiye ayrılmış saçlar ve şeker bi benim mi aklıma geliyor???
konuya gelince aldırmayın içinden gelirse alsın anne bunlar eskide kaldı şimdi herkes çalışan bayan arıyor de (gerçekten de öyle yahu eşimin arkadaşı yeni tayini çıkmış memur hep yalnızlıktan yakınıyordu bizde biriyle tanıştıralım dedik adamın ilk sorduğu şey çalışıyor mu yuh yahu bi yaşını sor nereli diye sor çalıyor mu nedir annenize bunu söyleyin bence devir değişti)

Annelerin bunu istemesi abes değil. Kaç para ki bir bayramlık kisvesinde elbise 50 lira mı? Altı üstü gelin kızın gönlü hoş tutulacak, sevinecek, aileye ısınacak vs vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…