• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nısanlı olmak

Annemin ölümünün üzerinden 5,5 yıl geçti
15 yılda geçse düğünümü müzikli çalgılı yapmam
Çünkü eksiktir, annemin olmadığı düğün düğün değildir zaten
Nişanlın da böyle hissediyor olabilir, acelesi de yalnızlık hissindendir
Evlilik arefesinde kendini yalnız hissediyor olabilir aileden yana
Bir yanı eksik olmak zor bir şey, saygı gösterin
Bu yoruma katılıyorum.
İnsan çekinir ben çalgı dernek istiyorum, düğün yaza kalsın demeye. Ne ima eder ki bu? Yaza kadar oynayacak havaya girersin, anne de olsa unutulur... unutulur mu hakkaten?

sadece ölenin senin annen olduğunu düşün benim dünya umurumda olmazdı. bencillik yapmayın.illa oynayınca halay çekince düğün olmuyor asıl önemli olan hayatları birleştirmek . bu insanın hayatında bir kez olur zırvalarını bırakın hayatta öyle noktalar var ki bazı şeyleri silip süpürüyor buda öyle bir şey işte senin annen ölseydi ve sırf eşin istediği için en mutlu gününde annensiz kollarını havaya kaldırıp göbek atabilir miydin acaba çok merak ediyorum ?

Annesi yakın zamanda öldüyse isteği mantıklı ama bunu da düğünü erteleyerek çözebilirsiniz.

Uzun zaman geçtiyse bence siz haklısınız. Ölüm başka bir şey, düğün başka bir şey.

Düğün yapan insanların hepsinin anne-babası hayatta mı sanıyorsunuz?
Ölen yakınlarımızın yasını ne kadar tutabiliriz ki?

O zaman evlenmeyin de. Gerdeğe de girmeyin madem ki yas tutuyorsunuz. Anneniz ölmüşse nasıl zevk alacaksınız o sevişmeden? Yeni ev de kurmayın. Yeni eşyalar almayın.

Tövbe tövbeeee. Gene sinirlendim mantıksızlığa.

Yazık günah ya kızın hayalleri var.

Konu sahibi adamın annesinin ne zaman vefat ettiğini yazmamış ama yeni bir kayıp ya da acı yaşanmışsa zaten sevişilemiyor ki...
Hani herkes olayı buraya getirmiş de bilin istedim.
Sadece vefat olayında değil ailede yaşanan büyük bir sıkıntı varsa aklınıza cinsellik gelmiyor ki...

meraba arkadaslar bugun kayıt oldum kadınlar kulubune ve guzel bır ortam gıbı geld hosuma da gıtt neyse ben konuya gırım nısanlımn annesı vefat ettgı ıcın aılesı dugunun sade ve calgızız olmasını ıstyor ustune de bu akrabamız daha hayatını kaybett v bırz zamn gecsın de guzel bır sekılde dugun yaplım halaylar cekılsın fılan ıstyorum dugunumde ama nısanlım bıraz acelecı ve dugun tarıhını almk ıcın sabırszlanıyo ve calgsz ıstyor ne ypcam bılmıyorum hıc sevdgım oldugu ıcınde ustune gıdemıyorum :KK43:

canim bence nisanlinla konus ve dügünü erteletdir.
Anlayis gösteriyorum cünkü benimde anne ve babam cok genc yasda vefaat etdiler...ama gidenin arkasindan siz bir ömür boyu Yas tutmazsiniz.
sizin dügününüz, yeni bir Hayat baslangicidir. Ikinize ait olan.
ve mutlu senlikle baslamasi dogru olur.
yeni evinizde annesi icin güzel bir mevlüt yaparsiniz...
Hayat bu...
ve unutmayin...annesini kayip etmis olabilir...ama sinzinde bir aileniz ve anneniz var...

Adamın sana ihtiyacı var ki bir an önce evlenmek istiyor.
Anneciğini de kaybetmiş,nurlar içinde yatsın inşallah.
Sen hala davul ve halay derdindesin.
Pes!!!

piskolojik boslugu evlenmekle doldurmasi Dogru deyil zaten bu genc icin. Kendim yasadigim icin biliyorum bunu.

Ve genc bir kizin en dogal Hakki davul zurnayla evlenmesi.

veffat etmislerin arkasindan Mevlüt okunur...ve 52 Gün Yas tutulur...
bir ömüüüüüüüüüüüüüür boyu calgi culgusuz yasanmaz...

iyi ozaman gerdek gecesinide yapmasinlar...
ne bilim zevk duyabilir annesini kayip etmis olan genc...

canim bence nisanlinla konus ve dügünü erteletdir.
Anlayis gösteriyorum cünkü benimde anne ve babam cok genc yasda vefaat etdiler...ama gidenin arkasindan siz bir ömür boyu Yas tutmazsiniz.
sizin dügününüz, yeni bir Hayat baslangicidir. Ikinize ait olan.
ve mutlu senlikle baslamasi dogru olur.
yeni evinizde annesi icin güzel bir mevlüt yaparsiniz...
Hayat bu...
ve unutmayin...annesini kayip etmis olabilir...ama sinzinde bir aileniz ve anneniz var...

Benim sert bir üslupla yazdıklarımı nasıl da tam istediğim gibi ve yumuşatarak yazmışsınız, tebrikler.
Ben bir türlü beceremiyorum, sonra zararı bana oluyor.

Annesinin vefatı dolayısıyla çok normal aslında ne yapılabilir ki zamanın geçmesini beklemek gerek... Yada arkadaşlarınla falan kendi aranda artık kına gecesi yap onda gülün oynayın bilemedim başınız saolsun

kına gecesini düğün gibi yap
düğünü de sade şekilde yapın

ne oluyor halaylar olunca ben de bunu anlamıyorum.
millet hoplayıp zıplıycak diye o kadar masraf..

Bu yoruma katılıyorum.
İnsan çekinir ben çalgı dernek istiyorum, düğün yaza kalsın demeye. Ne ima eder ki bu? Yaza kadar oynayacak havaya girersin, anne de olsa unutulur... unutulur mu hakkaten?

hayir canim...insan asla unutmuyo...ama yasamaya devam ediyo...
yani bende böyle oldu...2010da annemi topraga verdim...ve suanda hayatim normal devam ediyo.
annemde kesinlikle bunu isterdi ve bundan eminim.
acisi unutulmuyo tabii... ama 7/24...ben annemi kayip etdim...artik gülmek, eylenmek...oynamak...yasamak, mutlu olmak yasak modusuna insan girmiyor.

cogu evde kendi Anne ve Babalarini örnek alsin...onlarinda ana babalari belkide vefaat etmisdir...evde nasil 7/24 matem tutulmuyorsa Hayat devam ediyorsa, annesini cok erken kayip etmis insanlarda ayni bu sekilde bir Zaman sonra hayatdan tat aliyorlar yani

Bir tanıdığımın dedesi 2 ay öne ölmüştü. Çok güzel bir düğün yapmışlar , efendim bir eğlenmişler, bir eğlenmişler. Eşim dedi ki ; baş sağlığına gidelim( uzakta oturuyoruz.) Çok saçma geldi. Hayırlı olsun desek daha mantıklı geldi. Rabbim evlatlarımı o mantıkta yapmasın. İçim acıdı. Dedesi onu çok severdi. Onunla gurur duyardı. Neden öyle bir düğün yaptınız dedim; Ama ilk evliliği napsın kız diye bir cevap aldım. E hayırlı olsun dedim. Gözümde insan olarak değeri sıfır.

Basiniz sagolsun.Nisanliniz hakli annesi vefat etmis kolay mi.Allah sabir versin.Dugunu erteleseniz bile o eksikligi hep hisseder.Sizi de yaninda istemis demekki hemen evlenmek istiyor.Ertelemenin cozum oldugunu sanmiyorum.

Bir tanıdığımın dedesi 2 ay öne ölmüştü. Çok güzel bir düğün yapmışlar , efendim bir eğlenmişler, bir eğlenmişler. Eşim dedi ki ; baş sağlığına gidelim( uzakta oturuyoruz.) Çok saçma geldi. Hayırlı olsun desek daha mantıklı geldi. Rabbim evlatlarımı o mantıkta yapmasın. İçim acıdı. Dedesi onu çok severdi. Onunla gurur duyardı. Neden öyle bir düğün yaptınız dedim; Ama ilk evliliği napsın kız diye bir cevap aldım. E hayırlı olsun dedim. Gözümde insan olarak değeri sıfır.

Sizce birinin vefatından sonra eğlenilecek bir düğün yapmak için makul süre nedir?

Herhangi bir kişi için bir sürem yok ama sevdiğim birisinin kaybında içimdeki yangın 2 ayda sönmez.

kendimden yola cikarak söylüyorum: DERDI VEREN DERMANINIDA VERIYOR:
ve asla kimse...kimi topraga verirse versin...pesine gitmiyor...
ve o dediginiz yangin hic sönmüyor zaten, o yüzden iki secenek var...ya bir ömür bpyu matem tutulur...yada kaderine boyun eyilip Hayat devam yasanir.

Bazı şeylerin tekrarı olmaz.
Ölüm hayattaki en ciddi konu. Benim de 1. dereceden akrabalarım vefat etti fakat düğün apayrı. Zaman verin sonra gönlünüzden geçen gibi düğün yapın.
Çünkü ömür boyu pişmanlığını çekersiniz istediğiniz gibi yapmadığınız için

hayir canim...insan asla unutmuyo...ama yasamaya devam ediyo...
yani bende böyle oldu...2010da annemi topraga verdim...ve suanda hayatim normal devam ediyo.
annemde kesinlikle bunu isterdi ve bundan eminim.
acisi unutulmuyo tabii... ama 7/24...ben annemi kayip etdim...artik gülmek, eylenmek...oynamak...yasamak, mutlu olmak yasak modusuna insan girmiyor.

cogu evde kendi Anne ve Babalarini örnek alsin...onlarinda ana babalari belkide vefaat etmisdir...evde nasil 7/24 matem tutulmuyorsa Hayat devam ediyorsa, annesini cok erken kayip etmis insanlarda ayni bu sekilde bir Zaman sonra hayatdan tat aliyorlar yani
Mekanı cennet olsun anneciğinizin.

Herkes kendi baktığı yerden fikrini söylüyor, kimse kimseye dayatma yapmıyor sonuçta, yine de konu farklı yerlere gitmiş, yok yemeyecek miyiz, şevişmeyecek miyiz falan...

Tabiki hayat devam edecek, ölüm normal sonuçta. Ben kendi adıma söylüyorum, benim de babam vefat etti. 10 yıl sonra evlensem de öyle çalgılı, müzikli bir düğün yapamam ben. Biri bana bunu dayatsa da çok üzülürüm. Anne-baba başka, o kadar özel bir günümde onları mutlaka arar yüreğim. Ve öyle bir modda iken, ne kendim oyun havasında olurum, ne kimsenin oynamasını eğlenmesini seyredesim gelir. Yoksa elbet başkasının düğününe de gidiyorsun, sinema tiyatroya da...ama insanın kendi düğünde öz anne babanın eksikliği başka.

Evlenecek iki kişi için de sorun yoksa, kimsenin yargılamaya hakkı da yok elbet. Gelin ve damat ortak noktada buluşsunlar yeterki. İkisi de istiyorsa ister discoda evlenirler, ister deniz altında.

Yani bu ölüm ayrı düğün ayrı diyenlerin ya anneleri ölmemiş yada benim yaşadığım acı normal değil bilemedim,Annemin vefatından aylar sonra nezaketen onun sevdiği arkadaşlarının çocuğunun düğününe katıldım bir kaç dakka uğrarım annem olsa kesin giderdi diye ..Ama herkez halaylar çekerken zırıl zırıl ağladım annemde burda olsaydı bu arkadaşlarını da ne severdi diye ve herkez eğlenirken sanki ben bukadar acı çekerken dünya durmalı ve kimse eğlenememeli haksızlık bu gibi geldi ve duramadım çıktım ..Sanırım görenler şaşmıştır ne alaka bu kadın düğünde ağlıyor diye ama öyle böyle bir acı değil ..Kaldı ki kendi düğünümde oynamak

Back
X