• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nısanlı olmak

Bu yoruma katılıyorum.
İnsan çekinir ben çalgı dernek istiyorum, düğün yaza kalsın demeye. Ne ima eder ki bu? Yaza kadar oynayacak havaya girersin, anne de olsa unutulur... unutulur mu hakkaten?

Tok açın halinden ne anlar durumuna gelir ancak unutulmaz.
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın. Düşüncesi bile çok ağır.

Yani bu ölüm ayrı düğün ayrı diyenlerin ya anneleri ölmemiş yada benim yaşadığım acı normal değil bilemedim,Annemin vefatından aylar sonra nezaketen onun sevdiği arkadaşlarının çocuğunun düğününe katıldım bir kaç dakka uğrarım annem olsa kesin giderdi diye ..Ama herkez halaylar çekerken zırıl zırıl ağladım annemde burda olsaydı bu arkadaşlarını da ne severdi diye ve herkez eğlenirken sanki ben bukadar acı çekerken dünya durmalı ve kimse eğlenememeli haksızlık bu gibi geldi ve duramadım çıktım ..Sanırım görenler şaşmıştır ne alaka bu kadın düğünde ağlıyor diye ama öyle böyle bir acı değil ..Kaldı ki kendi düğünümde oynamak
Bir yerde okumuştum, yas tutan kişi 2 ayda normal hayatına dönmez ve hayatı aksarsa bu patolojikmiş. Mutlaka bir uzmana gitmek gerekirmiş. Ama siz normal hayata döndüyseniz bu normal. Anneniz nur içinde yatsın. Ölüm hak. Zaten hepimiz öleceğiz. Düğün yapmak normalde; için hiç için sızlamaması bana da pek bi tuhaf geliyor . Allah şaşırtmasın.( Bir göbek bir göbek attık valla çok eğlendik) gerçekten üzülen insanın lafı değil.

bence nişanlın çok haklı. annesini kaybetmiş ve sen bu konuda yardımcı olmalısın. belki çok istiyorsun çalgılı bir düğün ama uygun düşmez. bu yüzden nişanlının dediği gibi olsun sade güzel bir nikah yapıp ardından güzel bir yemekle sevdiklerinizle beraber olabilirsiniz.

Mekanı cennet olsun anneciğinizin.

Herkes kendi baktığı yerden fikrini söylüyor, kimse kimseye dayatma yapmıyor sonuçta, yine de konu farklı yerlere gitmiş, yok yemeyecek miyiz, şevişmeyecek miyiz falan...

Tabiki hayat devam edecek, ölüm normal sonuçta. Ben kendi adıma söylüyorum, benim de babam vefat etti. 10 yıl sonra evlensem de öyle çalgılı, müzikli bir düğün yapamam ben. Biri bana bunu dayatsa da çok üzülürüm. Anne-baba başka, o kadar özel bir günümde onları mutlaka arar yüreğim. Ve öyle bir modda iken, ne kendim oyun havasında olurum, ne kimsenin oynamasını eğlenmesini seyredesim gelir. Yoksa elbet başkasının düğününe de gidiyorsun, sinema tiyatroya da...ama insanın kendi düğünde öz anne babanın eksikliği başka.

Evlenecek iki kişi için de sorun yoksa, kimsenin yargılamaya hakkı da yok elbet. Gelin ve damat ortak noktada buluşsunlar yeterki. İkisi de istiyorsa ister discoda evlenirler, ister deniz altında.

evet haklisiniz. herkez kendi acisini deyisik sekilde yasiyor...
ve anne babasinin eksikligini hissediyor.
Ben sahsen, asla yetin ve öksüz modusuna girmedim. bu benim kendi secenegim oldu...ve cogu gercek hayatta tanisdigim kisilere bunu mesela söylemiyorum bile. yani tabii belirli bir Zaman sonra konusuluyor ama kendi acimi kendim yasadim ve icimde gömdüm.

sizinde basiniz sag olsun...

Konu hayat devam etmeli mi etmemeli mi gibi algılanmış ama öyle değil. Hayat tabii ki devam ediyor. Kimsenin acısı ilk günkü gibi sürmüyor. Acı azalıyor ama yerini ince bir sızıya bırakıyor. O ince sızı da insanın canını en çok özel günlerde acıtıyor. Bunu sadece yaşayanlar bilir.

Konuya dönmek gerekirse, konu sahibi düğünü ertelese ve mesela yaza doğru çalgılı türkülü halaylı bir düğün yapsa eşinin ve eşinin ailesinin/yakınlarının gerçekten eğlenebileceğini düşünüyor mu?

Şimdi biraz da empati yapmak gerek. Eğer durum tam tersi olsaydı konu sahibi tam olarak şöyle bir konu açacaktı:

"Kızlar yardım. Nişanlıyım, evlenmeme çok az kaldı. Ama annemi kaybettik, içim yanıyor. Nişanlım ertelemeyi teklif etti çünkü bu şartlarda istediğimiz gibi eğlenceli bir düğün yapamayacağımızı düşünüyor. Şu bencilliğe bakar mısınız? Benim, ailemin, akrabalarımın böyle içi yanarken birkaç ay sonra davullu zurnalı düğün yapmak istiyor. Şimdi ben ne yapmalıyım?"

anneniz yada babanız hayatta olduğu için sizler bu acıyı bilemezsiniz. lütfen konuyu başka yerlere çekip terbiyesizleşmeyin. Bazıları annelerini fazla sevmeyebilirler. ama benim annem yokken tutupta düğünde göbek atamam

Terbiyesizlik yaptığım yeri göremedim kusura bakmayın. Üstelik yanlış anlaşılmak istemedigimi ifade ettim. Sadece konu sahibinin nişanlısınin annesinin ölümünden sorumlu tutulmuş gibi vicdana davet edilmesini yadirgadim. Ona kalırsa böyle bi durumda eğlenceli eglencesiz her türlü düğün saçma olur. Burda yakını vefat ettiği için düğünü sade olan bi sürü kişi okuduk. Ama hiç birine aaa neden öyle yaptın düğün derneksiz olur mu demedim, diyeni de görmedim. Bence kız gayet mantıklı bişi söylüyo. Düğünü ertelersek sorun olmaz diyo. Yanlış mı anlamışım acaba?

Nisanlini anliyabiliyorum Annesini kaybetmis
Icinden gelmiyordur calgili dügün yapmak
Ki ben olsam Allah korusun öyle birsey basima gelse bende istemezdim

Senide anliyabiliyorum heves etmissin , beliki nisanlinda kendini yalniz hissediyor biran önce seni yaninda istiyo
Orta yolu bulup sorunu ortadan kaldirin ..

Anne babası olmayan kimse düğün yapmasın o zaman.
Ölümün üzerinden zaman geçmeden göbek atmayı kimse savunmuyor ama belli bir süreçten sonra rutin hayata donmeliyiz.
Bazı kızlar küçüklükten beri düğününün hayalini kuruyor neden bundan mahrum kalsın . Bir yıl ertelensin diğer yaz olsun düğün olmadı iki yıl sonra olsun düğün yapmak isteniyorsa.
Her yerde gülüp eğlenip tatillere gidilip sıra düğüne gelince yok ben bu acıyla düğün yapamam demek gösterişin farklı bir versiyonu.
Neden felakete uğrayan insanların hepimiz gibi hayatı yaşamalarına bu kadar karşıyız ben de bunu anlamıyorum .
Son olarak düğün seven bir insan değilim ama herkesin hayalleri yaşamak istedikleri farklı .
Allah annemizi babamızı başımızdan eksik etmesin.Bu acıyı yaşayanlara güç versin .

Bence hak verilmeli nisanlina.
Biliyorum her genc kiz gibi gobek atarak eglenerek bi dugun hayal ediyosun, benim gunum olucak diyosun.

Ama nisanlinida anla; dugun gunu sizin eve gelicekler gelini evden almak icin. Yaninda annesi olmuycak. Siz gidiceksinz salona sen annen babaN karsilikli oynuycaksinz hic farkina varmadan. Ve ilerde sevdigin adam boynu buyuk halde size bakicak benim annemde olsaydi diye.
Gelin kaynana oynar karsilikli pistte, oda olmuycak.
Cok farkli hayal etmisti o genc adamda o dugun gununu. Cunku sonucta onunda gunu o gun. Ama tum o hayaller alt ust oldu, o hayallerin icindeki en onemli parcalardan birisi kayboldu, artik yok.
O hayalleri inadina yasamak aci verir o erkege, anasi öldu o erkegin.

Ben o gun sevdgim adamin gozlerini bugulu gorme ihtimalini dusundukce, bilmiyorum.
Ben dedgini yapardim ve sade yapardim dugunu.

Bi an kendi annemin vefat ettiğini hayal ettim de çalgı çengi olsa ne olur heralde düğün boyunca onu yanımda göremediğim için içim kan ağlardı .
Şu şekilde yapabilirsiniz kınayı kız tarafı yaptığı için yani bizim burda öyle kınanızda ufak bi yer tutun arkadaşlarınızla sevdiklerinizle orada eğlenin .
Nikahınızda gelinliğinizi giyin sade çalgısız bi organizasyon olsun .

meraba arkadaslar bugun kayıt oldum kadınlar kulubune ve guzel bır ortam gıbı geld hosuma da gıtt neyse ben konuya gırım nısanlımn annesı vefat ettgı ıcın aılesı dugunun sade ve calgızız olmasını ıstyor ustune de bu akrabamız daha hayatını kaybett v bırz zamn gecsın de guzel bır sekılde dugun yaplım halaylar cekılsın fılan ıstyorum dugunumde ama nısanlım bıraz acelecı ve dugun tarıhını almk ıcın sabırszlanıyo ve calgsz ıstyor ne ypcam bılmıyorum hıc sevdgım oldugu ıcınde ustune gıdemıyorum :KK43:

Bosverin boyle seyleri sorun edip te nisanlilik doneminizi zehir etmeyin, siz nasil olsa kiz tarafi olarak kina gecesi yapacaksiniz onada karisacak halleri yok ya buyuk bir kina gecesi yapip istediginiz gibi calgili halayli yaparsiniz dugunude sakin yemekli hafif muzikli yaparsiniz ki emin olun sizde cok menun olacaksiniz. Kimse gelinlikle halay cekmenin ne kadar sor oldugunu bilemez onceden :-)

Calgilı düğün toplumumuzun dayatması nedense böyle olmaliymis bu olmazsa genç kıza haksızlık edilmiş izlenimi olusturuluyor bence hicte oyle degil bos masraf hele birde ölüm denen en gercek olguya karsin 4 saatlik bir halay hesabı mantıksız...hiç kendinizi eksik hisstmeyin nisanlinizin yanında olun

meraba arkadaslar bugun kayıt oldum kadınlar kulubune ve guzel bır ortam gıbı geld hosuma da gıtt neyse ben konuya gırım nısanlımn annesı vefat ettgı ıcın aılesı dugunun sade ve calgızız olmasını ıstyor ustune de bu akrabamız daha hayatını kaybett v bırz zamn gecsın de guzel bır sekılde dugun yaplım halaylar cekılsın fılan ıstyorum dugunumde ama nısanlım bıraz acelecı ve dugun tarıhını almk ıcın sabırszlanıyo ve calgsz ıstyor ne ypcam bılmıyorum hıc sevdgım oldugu ıcınde ustune gıdemıyorum :KK43:
Calgisiz dugun mu olur bekle erstele biraz

Annemin ölümünün üzerinden 5,5 yıl geçti
15 yılda geçse düğünümü müzikli çalgılı yapmam
Çünkü eksiktir, annemin olmadığı düğün düğün değildir zaten
Nişanlın da böyle hissediyor olabilir, acelesi de yalnızlık hissindendir
Evlilik arefesinde kendini yalnız hissediyor olabilir aileden yana
Bir yanı eksik olmak zor bir şey, saygı gösterin
Ben böye dusunmuyorum tabiki zor ama hayat devam ediyor ve ölenle ölünmüyor. Peygamber efendimiz bile dugun cenazeden ayircan demis... yani konu sahibik icinde varsa yapsin ertele bir kac ay bitti.

kına gecesini istediğin gibi yapdüğünüde nişanlının istediği gibi yapın..
Kinadq Göbek atiktan sonra digundede atarim bence sacma damat masraftan kacmasin yazi beklesin yapsin duzgub bir dugub calgisiz dugun ne ya kös kös otircam eeee

Terbiyesizlik yaptığım yeri göremedim kusura bakmayın. Üstelik yanlış anlaşılmak istemedigimi ifade ettim. Sadece konu sahibinin nişanlısınin annesinin ölümünden sorumlu tutulmuş gibi vicdana davet edilmesini yadirgadim. Ona kalırsa böyle bi durumda eğlenceli eglencesiz her türlü düğün saçma olur. Burda yakını vefat ettiği için düğünü sade olan bi sürü kişi okuduk. Ama hiç birine aaa neden öyle yaptın düğün derneksiz olur mu demedim, diyeni de görmedim. Bence kız gayet mantıklı bişi söylüyo. Düğünü ertelersek sorun olmaz diyo. Yanlış mı anlamışım acaba?
sana göre yazdığın şeyler terbiyesizlik değilse orasını bilemem. bir yıl ertelesede babam ölmüş düğünde göbek atma derdinde olmam

Tamam ölen annesi de olsa hayat devam ediyor ama bu düğündeki çalgı çengi ısrarı ve anlamı ne anlayamadım. Bazı kişiler o zaman evlenmesin de filan demis ne alakası var ya? İki insanın hayatını birlestirip birbirine omur boyu destek olması anlamina gelen bi günü ankaranin bağları eşliğinde göbek atmaya indirgemek çok komik gerçekten. Yeter ki halay cekelim varsın bir yıl sonra olsun ne demek? Demekki gösterişli düğün yapma ozeni evlilik kurumuna gosterilmiyor. Bi kere oluyor argumanina sığınarak alakasız şeyleri bile çok elzem gösterenleri de anlamıyorum. Bi kez oluyor da ne oluyor her gün düğününü hatırlayıp kamu onaylı seks yaptığımız gün millet nasıl da oynamıştı mi diyorsunuz ne alaka yani :D

Bu arada dediklerim konu sahibi için değil yorumları okuyunca bi sinirlendim. Tavsiye istemissiniz benim fikrim sevdiğiniz adam annesini kaybetmişken onu daha zora sokmayin, bekletmeyin. O günün önemi davulda zurnada değil bence. Başınız sağolsun, mutluluk dilerim

Back
X