mesela nasıl bi ders işte onu öğrenmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız nasıl bi konuşma yapardnız vs
Herkesin karakteri anladıgı dil farklıdır.
Yani siz onu daha iyi tanırsınız ama ben olsam şöyle yapardım;
Karşınıza aldıgınızda dinleyen anlamaya çalışna birisi ise karşınıza alın..Yok degilse kavga ediyorsa uzun bir msj atın.Ya da mektup yazın (ki ben eşimle sevgiliyken aramızdaki büyük bir problemi ,benimle ilgili yanlış düşündüğü bir konuyu ona uzun bir mektup yazarak anlatmıştım.Ve o oldu..Bir daha o konu açılmadı.)
Örnek konuşma metni: Bak canım seni seviyorum, seninle yuva kuracak olmak beni mutlu ediyor..Ama endişelerim var.şunu şunu bunu yapman beni çok düşündürüyor..Her ne kadar sevsem de aşkımdan ölsem de,mantıgım daha agır basıyo ve mantıklı olanı yapmak istiyorum ,ben çok ciddiyim vsvsvsvs (ortamdaki havaya göre ses tonunu jest ve mimiklerini ayarlarsın)..Şu yaşattıgın şeyleri (herneyse onlar) bir daha lütfen yaşatma ..şunu şunu hissettim...Evlilik benim için bir kere olabilecek birşey şu saatten sonra oyun oynayacak vaktimiz yok (onun yaşını hesaba katarak-gerçi çok büyük degil ama olsun) birlikte bir adım atacaksak,sorumluluk almalıyız..Tabiki ben de alacagım benim bir hatam varsa bana söyle,düzeltmeye hazırım. ama sen de düzeltmelisin..Eğer kaldıramam -şunu bunu onu- yapamam diyorsan bana söyle lütfen..Birbirimizi oyalamayalım.Yol yakınden dönelim... vsvsvs
ben buna benzer şeyler derdim..
SİZ YİNE DE KENDİNİZE GÖRE AÇIKLAYIN
BİRAZ İDDİALI BİR KONUŞMA GİBİ OLDU,SANKİ AYRILMAYA HAZIRMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA BÖYLE BİR KONUŞMA BENDE HEP İŞE YARIYOR .
Dediğim gibi onu en iyi siz tanırsınız.Neyden anlar.hangi tarz tepki onu kendine getirir bunu siz bileceksiniz.O tarzda bir konuşma ya da yazışma yapacaksınız
Kolay gelsin.. umarım birazcık da olsa fikir verebilmişimdir. Bemin tarzım bu en azından.