• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlı sorunsalı

ilk defa olan bişey bu. ve farkındaysanız size içki içti diye dert yanmadım, okadar herşeyine karışmam etmem. bana bu durumda yalan söyledi ne yapmalıyım diye fikir sordum şuan nişanlımı yanlış lanse etmek istemiyorum ayyaşın teki vs değil. ayda yılda bir keyfi arkadaşlarıyla içen birisi ve son zamanlarda bunu zaten azaltmıştı

neden yalan söylediği açık ama

içme diyorsunuz

siz ayda yılda bir de içmesini istemiyorsunuz

yıllarca demişsiniz bunu ona, şimdi bir de nişanlı olmuş

adam da size bunu söylemek istememiş işte

bireysel alanlara çok müdahale yalan getirir

eşimin anne babası sigara içtiğini bilmez ama adam nerede ise 20 yıldır sigara içer

ben ve ailem bilir mesela çünkü anne ve babası bunu öğrenirse çirkin tavırlar sergilerler ama ben sigaradan hoşlanmadığım halde eşimi anlamaya çalışırım

Mrb, bence konu içki içmesiden ziyade kendini kontrol edememesi.
İçki içen herkes aynı değil sonuçta.İlla içecekse durması gereken yeri bilmeli.
ayyaş olana kadar, o kadar ortalığı batırana ve kendini herkese rezil edene kadar içmesi , asıl sorun iradesine hakim olması...
29 yaşında bir erkegin ne yaptıgını, ne oldugunu bilmesi gerekir .Ergen değil ki bu.
Hem de nişanlı, sorumluluk alacak ilerde yuva kuracak.
Bugün annesi yanındaydı, yarın bir gün siz olacaksınız yanında size yaşatacak bunu.
bu ilk kez olan bişey bakın bunu bastırırak söylüyorum. dediğim gibi kendisini sorumluluklarını bilen biri, normalde evet içerdi ama asla bu raddeye gelmemişti

hay Allah razı olsun ya tek istediğim bu, tavır mı yapıyım yalan söyledi diye kavga mı ediyim güzelliklemi anlatıyım ne. bu fikri sordum sadece size. beni anlayarak cevap veren bi siz oldunuz sağolun
Kavga ederek bir sonuca varamazsınız daha da kötü olur. Karışan eden biri değilim diyorsunuz. Öyleyken bile size söylemek istememiş. Kavga eder , negatif bir ortam oluşturursanız söylememesini haklı çıkarırsınız.

Oturun güzellikle konuşun. Bu durumda üzüldüğünüzü anlatın. Kavga etmekten daha iyi sonuçlanacaktır.

bu ilk kez olan bişey bakın bunu bastırırak söylüyorum. dediğim gibi kendisini sorumluluklarını bilen biri, normalde evet içerdi ama asla bu raddeye gelmemişti
Anlıyorum,o zaman ilk ve son olması için iyi ders verin,burnu sürtsün bu yaptıgının cidden hata oldugunu anlasın ki bir daha olmasın.Zaten hep böyle olmaz mı? yapılan bir hatayı hemen affedersek,olmamış gibi davranırsak ikincisi mutlaka gelir.Kararlı olun iradeli olun bu konuda haklı oldugunuzu bilin en azından.

insan değişmez, değiştirmek istenilen özelliği ise baskılayabilir. söz verdiği halde vazgeçmiş ve siz bağırtı çağırtı altında da olsa onu bırakmamışsınız. bu saatten sonra rüyasına girecek ak sakallı dededen başkası onu yoldan çeviremez -ak sakallı dede ruhani bir korku aracını simgelemektedir-

Kavga ederek bir sonuca varamazsınız daha da kötü olur. Karışan eden biri değilim diyorsunuz. Öyleyken bile size söylemek istememiş. Kavga eder , negatif bir ortam oluşturursanız söylememesini haklı çıkarırsınız.

Oturun güzellikle konuşun. Bu durumda üzüldüğünüzü anlatın. Kavga etmekten daha iyi sonuçlanacaktır.
çok sağolun ya işte bu şekilde cevaplar bekliyorum, nasıl ders vermeliyim nasıl bu olayı sonuca bağlamalıyım çok sağolun sonunda anladnız beni. streste girdim burda nişanlımıda yanlış anlattım diye
Anlıyorum,o zaman ilk ve son olması için iyi ders verin,burnu sürtsün bu yaptıgının cidden hata oldugunu anlasın ki bir daha olmasın.Zaten hep böyle olmaz mı? yapılan bir hatayı hemen affedersek,olmamış gibi davranırsak ikincisi mutlaka gelir.Kararlı olun iradeli olun bu konuda haklı oldugunuzu bilin en azından.
mesela nasıl bi ders işte onu öğrenmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız nasıl bi konuşma yapardnız vs

insan değişmez, değiştirmek istenilen özelliği ise baskılayabilir. söz verdiği halde vazgeçmiş ve siz bağırtı çağırtı altında da olsa onu bırakmamışsınız. bu saatten sonra rüyasına girecek ak sakallı dededen başkası onu yoldan çeviremez -ak sakallı dede ruhani bir korku aracını simgelemektedir-
kendiside içkinin kötü bişey olduğunu söyleyen birisi zaten sadece abartı olmadan kafa dağıtmak için içiyosam içiyorum diyo. onu tabiki ben değiştiremem, ama kendisi isterse yapabilir ve bunu istiyo zaten. bana kesinlikle içicem vs dese ben zaten onu zamanında terk ettim yine ederdim. ona zorla yeminde ettirmedim kendisi istedi de etti. istemese etmezdi. yoldanda çıkmış birisi değil yola gelmesi için ak sakallıya gerek yok

Kesinlikle içen biriyle evlenmeyin.Ya o içkiyi bıraksın yada siz onu bırakın.İçki içen bir babanın evladı olarak söylüyorum çocuklar çok yara alıyor.

Kesinlikle içen biriyle evlenmeyin.Ya o içkiyi bıraksın yada siz onu bırakın.İçki içen bir babanın evladı olarak söylüyorum çocuklar çok yara alıyor.
sana katılıyorum benimde babam içerdi ve bırakmak isteyince bıraktı. o yüzden bu yarayı bilerek başladım bu yola. ve bırakacağınıda biliyorum

Evlendiginde batirdigi ortalığı sen temizlensin artık. Sorumluluk sahibi ama verdiği sözde duramıyor . Nasıl oluyor. Böyle sorumluluk iyiymiş . Kendimizi kandirmayalim. Hayat tarzımız ve beklentimiz uymuyorsa zorlamayalim birbirimizi. Kısaca sen mi buyuteceksin elin bebesini gerçi o seni büyütmüş. ...

ilk kez böyle kendini kaybedecek kadar içtiyse emin ol o da bir daha olmasını istemeyecektir. o da çok pişmandır kendisine bunu yaşattığı için. bence çok üstünde durulacak bir mesele değil, bu yaşına kadar kendini kaybetmemiş demek ki kendisine aslında hakim olabilen birisi.

bir de bir insanın çok içinden gelmedikçe alkolü sigarayı bırakması imkansız gibi bir şey. bir yıl hiç içmez sonra bir gün ortamı olur, canı çeker yine içer. tamamen bırakacağı beklentisine girersen sen üzülürsün sonra.

Evlendiginde batirdigi ortalığı sen temizlensin artık. Sorumluluk sahibi ama verdiği sözde duramıyor . Nasıl oluyor. Böyle sorumluluk iyiymiş . Kendimizi kandirmayalim. Hayat tarzımız ve beklentimiz uymuyorsa zorlamayalim birbirimizi. Kısaca sen mi buyuteceksin elin bebesini gerçi o seni büyütmüş. ...
o ne biçim bi ithamdır ve o noktalar nedir o lafınızın sonunda o seni büyütmüş... bilmem ne falan size beni yargılayın demedim. eğer benim anlatmaya çalıştığımı anlamıyosanız lütfen yorum yapmayın

mesela nasıl bi ders işte onu öğrenmek istiyorum siz olsanız ne yapardınız nasıl bi konuşma yapardnız vs

Herkesin karakteri anladıgı dil farklıdır.
Yani siz onu daha iyi tanırsınız ama ben olsam şöyle yapardım;
Karşınıza aldıgınızda dinleyen anlamaya çalışna birisi ise karşınıza alın..Yok degilse kavga ediyorsa uzun bir msj atın.Ya da mektup yazın (ki ben eşimle sevgiliyken aramızdaki büyük bir problemi ,benimle ilgili yanlış düşündüğü bir konuyu ona uzun bir mektup yazarak anlatmıştım.Ve o oldu..Bir daha o konu açılmadı.)

Örnek konuşma metni: Bak canım seni seviyorum, seninle yuva kuracak olmak beni mutlu ediyor..Ama endişelerim var.şunu şunu bunu yapman beni çok düşündürüyor..Her ne kadar sevsem de aşkımdan ölsem de,mantıgım daha agır basıyo ve mantıklı olanı yapmak istiyorum ,ben çok ciddiyim vsvsvsvs (ortamdaki havaya göre ses tonunu jest ve mimiklerini ayarlarsın)..Şu yaşattıgın şeyleri (herneyse onlar) bir daha lütfen yaşatma ..şunu şunu hissettim...Evlilik benim için bir kere olabilecek birşey şu saatten sonra oyun oynayacak vaktimiz yok (onun yaşını hesaba katarak-gerçi çok büyük degil ama olsun) birlikte bir adım atacaksak,sorumluluk almalıyız..Tabiki ben de alacagım benim bir hatam varsa bana söyle,düzeltmeye hazırım. ama sen de düzeltmelisin..Eğer kaldıramam -şunu bunu onu- yapamam diyorsan bana söyle lütfen..Birbirimizi oyalamayalım.Yol yakınden dönelim... vsvsvs

ben buna benzer şeyler derdim..
SİZ YİNE DE KENDİNİZE GÖRE AÇIKLAYIN
BİRAZ İDDİALI BİR KONUŞMA GİBİ OLDU,SANKİ AYRILMAYA HAZIRMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA BÖYLE BİR KONUŞMA BENDE HEP İŞE YARIYOR .
Dediğim gibi onu en iyi siz tanırsınız.Neyden anlar.hangi tarz tepki onu kendine getirir bunu siz bileceksiniz.O tarzda bir konuşma ya da yazışma yapacaksınız
Kolay gelsin.. umarım birazcık da olsa fikir verebilmişimdir. Bemin tarzım bu en azından.:110:

Back
X